Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz? fórum

Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2013. ápr. 6. 20:46
Cukrot ne tegyél bele és egy kis olajat tegyél a tésztába teflomba süssed.
69. szaki_xy (válaszként erre: 62. - Szaki_xy)
2011. máj. 20. 14:38
+olaj,kimaradt.
2011. máj. 20. 13:53
tegyél bele olajat is, és csínján a cukorral...én soha nem rakok bele, a töltelék úgyis édes...az is lehet hogy rosszul van elmosva a palacsintasütő..én soha nem mosom el, mindíg ki van törölve papírral, és mást nem sütök benne... ha álla tészta, az nem lehet baj,ujra fel kell rendesen keverni, esetleg plusz tej vagy szóda...
67. Enya78 (válaszként erre: 66. - Malkata)
2011. máj. 20. 11:04
De azért van mikor nem jól sikerül a dobás és összehajtódik a palacsinta, és ha dobással szeretném javítani a helyzetet, mégegy hajtás lesz rajta... :) dehát úgyis finom, magába... :)
2011. máj. 20. 10:03

hát, az állás se lehet baj, én rendszerint nagy adagot keverek és a felét másnap sütöm meg. Ha túlzottan besűrűsödne akkor amerikai palacsintának banán karikákkal:)

Enya teflonban a legjobb dobálni, most kaptam olyan "piros közepű" sütőt, nagyon jó, nem csak palacsintához.

65. de6dcdc43c (válaszként erre: 64. - Malkata)
2011. máj. 20. 10:02
Eszméletlen jól eltaláltad a kis grimaszait:DD
64. malkata (válaszként erre: 59. - De6dcdc43c)
2011. máj. 20. 10:01
OFF Köszönöm, már másfél éves, majd töltök fel még képet, csak lusta vagyok kicsinyíteni:)
63. de6dcdc43c (válaszként erre: 62. - Szaki_xy)
2011. máj. 20. 09:51
Ennek van egyáltalán valami íze? Mert ilyen arányokkal nem hinném, hogy ize lenne...
62. szaki_xy (válaszként erre: 61. - C130f7eb3b)
2011. máj. 20. 09:49
Meg a tej. Férjem 1 kg liszthez 4tojást sót 0.5 l tejet tesz,sűrűre keveri 1/2 cs vaniliás c.-ral 1 üveg szódával.Semmit nem hagyja állni,szerinte attol ragad. Ha nincs idő kisütni inkább 2x-re keveri ki.
2011. máj. 20. 09:34
A palacsintatészta akkor ragad le, ha sok benne a cukor. Csak egy leheletnyit kell bele tenni, a z édesítést meg megoldja a töltelék. :)
60. szaki_xy (válaszként erre: 16. - Beautykiss)
2011. máj. 20. 09:10
Megint kettőt lapoztál a szakácskönyvben?
59. de6dcdc43c (válaszként erre: 57. - Malkata)
2011. máj. 20. 08:47
gyönyörű a babád, és szédületesek a fotók:)
58. Enya78
2011. máj. 20. 08:44
Én dobálom a teflonba is... egyszer tettem bele szódát, soha többet! Jobb a sima víz, meg amit korábban leírtam... :)
2011. máj. 19. 22:28
Szerintem is a szóda lehet a hibás, vagy hogy híg a tészta. Én abból csinálom ami van itthon, de egy tojásnál többet sose teszek egy liter folyadékhoz. Ha egyik barátnőm jön akkor ráadásul se tojás se tej nincs benne, mégse gond a leragadás. Egy csipet cukor, minimális só, egy teáskanálnyi olaj mindig kerül bele.Ja régi, vékony anyagból készült vas serpenyőnk van, ebben lehet legjobban dobálni.
56. de6dcdc43c (válaszként erre: 54. - Andi6020)
2011. máj. 19. 22:26

Van amikor teszek bele, van amikor nem-attól függ mennyi tejem van itthon. Mindkettővel jó.

De ha vizet is, akkor csak bubist.

2011. máj. 19. 22:24
Ahogy tanultam: annyi evőkanál liszt, ahány palacsintát szeretnénk, ehhez 2-3 evőkanál cukor, csipet só, 2-3-4 tojás, víz/tej. Símára keverem, bele az olajat, azzal is símára keverem, plusz bele egy késhegyni sütőpor. Hagyom pihenni, és utána tepsikenés és az adagolás. Lehet a tésztájába almát reszelni. Fahéjas cukorral tölteni, vagy reszelt almát pici vajon párolni, összekeverni fahéjas cukorral, csipetnyi reszeltcitromhéjjal és tölteni vele a tésztát.
54. andi6020 (válaszként erre: 33. - De6dcdc43c)
2011. máj. 19. 22:22
Vizet ne is teszel bele, csak tejet?
2011. máj. 19. 22:19

Szia!


Ezt próbáld ki:

A legjobb palacsintatészta


Hozzávalók:


20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)

2 tojás

3 dl tej

2 dl szénsavas ásványvíz

1 csipet só

3/4 dl olaj


Elkészítés:


Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!

2011. máj. 19. 22:17
És tepsit is alaposan meg kellene súrolni, hogy ne legyen benne régi leragadás.
51. Gy.Ibi
2011. máj. 19. 22:15
Próbáljátok ki kerámiával bevont serpenyőben sütni.Jó az olcsóbb fajta is./1500-2000/Én próbának tükörtojást sütöttem benne,minden zsiradék nélkül.Úgy csúszkált benne,alig tudtam megfordítani.
2011. máj. 19. 22:13
Ahogy én csinálom: kikeverem a tésztát, teszek bele étolajat, hagyom egy kicsit pihenni, és a tepsit egyszer kikenem. Utána bele a palacsintatésztát és fakanállal vagy speciális palacsintakanállal nyúlok alá. A tányérra papírszalvétát és erre rakosgatom rá a palacsintákat.
2011. máj. 19. 22:02
persze csak sima vizzel.
48. Beautykiss (válaszként erre: 47. - Urszánné)
2011. máj. 19. 22:00

Szia!


Ha nem szódával, akkor mivel? Vagy egyáltalán víz nélkül, csak tejjel? Köszönjük, megvolt :) Jól is laktunk.

2011. máj. 19. 21:54
Sziasztok! Én mint gyakorlott szakács soha nem szodával csinálom. Úgy mindig leragadt nekem is! Bár már ekéstem vele de jò étvágyat!
46. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 43. - Macskanita)
2011. máj. 19. 21:50

Én is így,plusz kenegetem a sütőt is előtte..

van egy tök jó szilikonecsetem..persze a régi tollecset is jó..de az egy idő után megadta magát..:)

45. de6dcdc43c (válaszként erre: 38. - 4f8ae69d1b)
2011. máj. 19. 21:49
Én se méricskélek már, csak neki akartam segiteni..
44. de6dcdc43c (válaszként erre: 35. - Beautykiss)
2011. máj. 19. 21:47
Ez merénylet volt:DDD
2011. máj. 19. 21:47
cukor nélkül csinálom, olajat teszek picit a palacsintatésztába, így sosem ragad le, még szakács ajánlotta, és bevált:-)
42. de6dcdc43c (válaszként erre: 38. - 4f8ae69d1b)
2011. máj. 19. 21:46
Mindenki úgy csinálja ahogy jól esik:)
41. de6dcdc43c (válaszként erre: 39. - Beautykiss)
2011. máj. 19. 21:45

Igen de csak lehelletnyit.

Van erre külön számüzött ecsetem(amivel a tojássárgáját kened a pogikra)-mert hamar tönkre mennek..

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook