Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok. (tudásbázis kérdés)
Én a következők szeritn készítem:
1 kg liszt (finom), 3 tojás, 4 evő kanál cukor, 3 mokkás kanál só, 1 l tej, és kb. 1 l buborékos ásványvíz. Robot géppel keverem, majd sütöm. A lényeg, hogy ne legyen túl híg a tészta, de nagyon sűrű se legyen.
Miért ne lehetne cukrot tenni a tésztába?
Szia. Van már egy hasonló palacsintás fórum. Talán ott találsz ötleteket. Vannak receptek is. Többek közt az enyém is, aminek pedig a hozzá tartozó képe a naplómban van.
Az én receptem:
60 dkg liszt
4 tojás
1,2 l tej
pici só
pici cukor
1 cs. vanilin cukor
Ezt kb fél órával korábban kavarom ki és sütés előtt csak ásványvízzel állítom be a sűrűséget. A sütőmet minden sütésnél kenni kell, ezért nem teszek a tésztába olajat.
Hozzávalók: 1 liter tej, 4 tojás, pici só, pici cukor, kb. 50-60 dkg liszt
Én ezekkel a hozzávalókkal készítem, mindig sikerül.
Most csináltam 20 dkg liszt, 2 db tojás fél liter tej, fél deci olaj 1 db vaniliás cukor. 2 óra a hűtőben utána bubis ásványvíz bele.
Szakad szét nem lehet megfordít.El vagyok keseredve
én fele réteslisztből szoktam csinálni, ha lehet nem csak egy tojást teszek bele, de nem mindig sikerül nekem sem egyformán:)
Nálam inkább a palacsintasütővel van baj:(
Cukrot ugye nem teszel a tésztájába.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak, ha tesiórán egyszerűen nem merek megcsinálni valamit?
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?