Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)
szia!
nálam az a helyzet, hogy azt már tudomásul vettem, hogy nem fog elmúlni a nyavalyám. Csak a csoda!!! Viszont, ha rendesen szedem a gyógyszereimet, akkor egészen , mondhatni teljesen normális életet élek. Bár, ha ezt szonja olvassa, biztos nem fog neki tettszeni. neki nem ez a baja. figyelj én orvosi kontroll mellett 3 gyereket szültem így!! mind egészséges! akkor csak nem annyira nagy a baj a gyogyókkal. én senkit semmire nem akarok rábeszélni se pro se kontra. csak a 17 év tapasztalatát mondom. most divatba jött a term gyogyó, meg Szendi Gábor áldásos tevékenysége, melyszerint viselkedésterápiával ezt meg lehet szüntetni....na erről ennyit. kívánok neki csak egy nem egész, hanem fél napot olyan állapotban, amilyet érez az ember ilyenkor! szerintem már a második órában térden csúszva könyörögne, hogy mindegy, hogy mit csak adjanak neki valamit. több energia megyel azontépelődni, ha tényleg indokolt a gyogyó, mint amennyit használ, az, hogy fél szemmel kevesebb.nekem az a lényeg, hogy egyensúlyban legyek én is meg a családom is.
a seduxent hamar átváltotta a dokim, nehogy rászokjak, a xanaxtól fájt a fejem, rivót szedek,
még ez jött be legjobban
Ja, és bizony azóta nem annyira happy a dolog, mivel állandó feszültség alatt vagyok, szorongok, és a hangokra érdekesen reagálok...idegesítenek. Például, ha hangosabban szól a tévé...idegesít.
Elgondolkodom rajta, h megéri?:(
Anno én alvás elősegítésre kapta, mikor a férjem külföldön volt...aztán később munkahelyi stressz ellen szedtem magamtól napi 1 mg-ot reggel. Emelni sohasem emeltem..soha nem szedtem többet be belőle..Jó pár orvostól kértem tanácsot..mindegyik azt mondta, hogy ha ettől jól vagyok, és nem kell emelnem az adagot, akkor nyugodtam szedjem..én is megnyugodtam, hisz' 5 orvosból 4 ezt mondta...
Jelenleg pontosan a felét szedem, de ez 3 hónapomba került, és még mindig hiányzik...Azért mondom, h mi csak letesszük...
Sőt, most lehet, h nevetni fogtok, de egy orvos azt írta vissza, nyugodjak meg, ő is szedi..Na tessék...gondoltam magamban..
Aztán a nyár folyamán, ahogy itt olvasgattam, rávettem magam, h elmenjek pszichiáterhez. Elmondtam neki az aggodalmaimat e gyógyszerrel kapcsolatban..fokozatosan elkezdtük csökkenteni, de mint írtam, még mindig csak a felénél tartok..hogy sikerülni fog-e, azt nem tudom..
szedtem én antidepi helyett homeopátiás gyógyszert és jó volt, de csak 1 helyen lehet kapni és csak receptre , amit természetgyógyász ír fel ha jól tudom, ez nem olyan recept, vagy inkább javaslat,
nem is tudom pontosan, de ez a tgyógyász 10e-ért fogad + 4-5e ezek a golyócskák, nem tudom a rokkant nyugdíjamból megvenni.
Bár nem engem kérdeztél, de én vagyok itt.
A kérdésedre a válaszom egyértelműen nem:(Nem múlik el sajnos..mivel mi nem pánikosok vagyunk Sonjával, így nem tudhatjuk, h mit is éreztek..és bizony, egy életen át szükség lehet a bogyókra:(
Van egy kérdésem.
Én sajnos depressziós vagyok és pánikos, ha sikerül letennem a rivotrilt, bár bizony pánikra is adják, az antidepresszánst abbahagyom tudod milyen rosszul leszek? És nem csak addig, amíg megvonási tüneteim lesznek. Szóval gyógyszermentesség kell, de szerinted a betegség elmúlik magától?
(Ja és béta blokkolót is szedek, azt mivel pótoljam?)
Sajnos én sokféle gyógyszert szedek. Cipralexet,paroxátot és tegretolt. Ezek mellett,ha nagyon szükséges,bevehetek fél 0,5-ös rivotrilt,de erre már régen volt szükségem. Utoljára pár hete,amikor dugóba kerültem Pesten és nem láttam "menekülési" lehetőséget,elszopogattam felet,de csak mire hazaértem,akkorra hatott...:((
A dokimmal elégedett vagyok,de ő csak a gyógyszereket írja fel.Mellette járok pszichológushoz és kétszer voltam már önismereti csoportterápián. Régebben autogén tréninget is tanultam.
A pánik valóban nagyon rossz érzés,ne is tudd meg soha milyen,amikor fölöslegesen fúj riadót a szervezeted és ha kell ha nem,szorongás gyötör.Nem szabadna fölöslegesen agyalni és túlreagálni az "élet" dolgait :)
Olvastam,hogy 6 évig szedted a rivotrilt. Szorongásra írták fel? Vagy felírják ezeket a gyógyszereket "pusztán" idegességre is? Tény,hogy nagyon hatásos gyógyszer,de én is szedtem folyamatosan hosszú évekig,a 20 év alatt szinte mindig! xanax-al kezdtem és utána jött a rivotril. Magyarán,az antidepik mellé mindig kaptam ezekből is. Senki nem foglakozott a hozzászokás kérdésével.A dokim azt mondta,szedjem,mert szükségem van rá. Kb.egy éve minden erejével azon volt,hogy leszoktasson a napi fél szemről,most úgy tűnik,sikerült.
A rivotril papírján azt olvastam,hogy van,akinek élethosszig kell szednie. Ezzel vígasztalódtam,amikor napi 3x1-et szedtem a 0.5-ösből..
Hidd el a xanax 3 honap folyamatos szedese utan nem csillapitja a felelmeket-föleg nem a panikot-menj el a doktornöhöz es ö biztos ki fogja irni a Neked valo bogyit-a benzok nem jok a panikra,csak rövidtavon,mert hosszutavon hozzaszokast okoznak es mindig többet kivansz-ördögi kör:((
Es meg 1 tanacs-sportolj!!!-a gyerek mellett is lehet-nekem is van-tegyel be 1 Reka kinzo dvd-t es tornazz,amig ki nem fogy a szufla-a gyereknek tetszeni fog-az enyem is elvezi es 1 evesen is elvezte,hogy ugralok-azt hitte neki kabarezom:))
Milyen gyogyszereket szedsz?Jo dokid van?
Sajnos en nem tudom elkepzelni,milyen a panikbetegseg,mert meg az 5 hetes leszokasom alatt sem volt panikrohamom-biztos nem kellemes-a szorongast ismerem,most a leszokas miatt-de ez is marhara zavaro tud lenni:(((
Már utánaolvastam. :)) Egyébként rengeteg könyvet kiolvastam, és a neten is sok cikket,fórumot bogarászok ezzel az egész szorongásos témával kapcsolatban. 20 éve vagyok pánikbeteg.Van egy nagyon jó könyv,amit szívből ajánlok mindenkinek,aki hasonló gondokkal kűzd:
Reneau Z. Peurifoy: szorongás,fóbiák,pánik.