Ricinusolaj és a haj. Tapasztalatok? (tudásbázis)
:D ez első alkalommal nekem is kérdés volt.
Nos most asszem elég viccesen néz ki: zuhanysapi és sapi :D rendes sapka, ami azért nem a legvastagabb, de tök jól tart és fennmarad.
Ti hogy tudtok éjszaka ricinussal aludni? :)
Mit tesztek rá? Nem lesz reggel tiszta olaj a párna vagy a nyakad?
Száraz hajra akkor érdemes ha nem sokkal előtte mostad, mert a mocsok ne legyen rajta. Plusz sokaknak könnyebb volt vizesre felrakni.
Vannak olyan időszakok, mikor hiába kened, nem nő, aztán megint megindul :) elkeseredni nem szabad.
Ahányszor és ahogy Neked kényelmes úgy használd. van aki heti 1x is látványos eredményeket produkál, van akinél heti 4-hoz eredményt.
Minél többet tudod rajta hagyni annál jobban felszívódik és lesz puha selymes a hajad. Találtam olyan oldalt, ahol 30 percet javasolnak hetente :)
Türelem és hajrá :)
és Te hányszor csináltad hetente, amikor csak pár órára kented fel, és most, amikor éjszakára? most jobban nő, mint régeben?
mikitti: sajnálom én nem tudom a válaszokat, még kezdő vagyok én is! :)
Sziasztok!
Megnéztem a naplós bejegyzéseket, és elálltam a szavam! Őrület, hogy mennyit nőtt a hajatok!!! :) Most szeretném kipróbálni a ricinust, de lenne pár kérdésem:
1. Száraz vagy vizes hajra tegyem fel?
2. Tényleg van olyan, hogy megszokja a haj és nem nő tovább?
3. Heti hányszor használjam?
4, 2-3 órát hagyjam rajta vagy többet?
Nagyon köszi a válaszokat!!
Szerintetek az ugyanolyan hatásos, ha heti háromszor kenem fel 2 - 2 és fél órára, mintha heti kétszer kenném egész éjszakára?
Amúgy ha majd lesz eredmény, töltök fel képet. Tegnap csináltam a második pakolást, sajnos csak utána jutott eszembe hogy lefényképezzem. Na majd két hét múlva megint lefényképezem :)
Nem vészes, mellesleg melegítve egész jól folyik is, de mégsem megy úgy ahogy akarom.
A problémám nem az hogy nem nőtt 3hét alatt, hanem, hogy csillogóbb sem lett-semmi!
Csak tényleg azt mondjátok meg, hogy akkor mennyi időközönként kenhetem a szempillám, hogy ne fejlődjön vissza, mert tényleg egy hétig használtam egyfolytában eleinte jó volt aztán kentem, kentem és ugyanolyan lett mint volt!? (ezek után pedig arra gondoltam, hogy havonta egyszer 2-3napig kenem, hátha úgy jobb/hatásosabb, vagy tényleg passz, mert ugyebár mind mások vagyunk, máshogy is reagálunk!?)
Szia!
Arra,hogy milyen gyakran kendd,nem tudok mit mondani...én a hajam heti,kétheti 1X kenem és működik..de volt hogy szüneteltettem kb. 2-3 hétig,h nem szokjak nagyon hozzá.
3 használat után még nem tudod nagyon megállapítani sztem a hatását,főleg nem hosszra.
De ha egészségesebb,csillogóbb letta hajad,az már önmagában eredmény.
Én néha 5-6 órát is rajtahagyom,de van amikor csak 2-t.
A fejbőrődig meg úgy tudod eljuttatni,ha valamivel kicsit hígítod,akkor folyékonyabb lesz,és jobban eloszlatható.És ha rajtavan,dörzsöld bele a fejbőrbe,nem olyan vészes.
Szerintem sok embernél nem a haj nő gyorsabban, hanem a vége törik/kopik kevésbé. Aki korábban nem használt rá hajvégápolót, most meg keni a végét is, annál lehet ez. Van akinek sohasem lesz derékig érő haja, mert annyit kopik a vége majdnem, mint amennyit nő és időnként nem árt valami fazont is vágatni. Egyik barátnőm ma írta, h. fél évig kente és ugyanúgy 1cm-t nőtt a haja, mint korábban, de neki volt/van hajvégápolója is a hajvégei sohasem vékonyodtak el, nem is törtek neki. A fejbőr gyengéd masszírozása segít persze, kivéve ha zsíros a hajad, mert ettől méggyorsabban fog, zsíros hajjal rendelkező embereknek a hajukban matatni sem szabad, mert eloszlatják a zsírt.
Én teszek egy 3 hónapos próbát aztán meglátom. Szempillán nekem működik... mivel azt amúgy nem kenem semmivel, max. havonta 2x spirállal.
Hello
Engem ismételten az érdekelne, hogy mégis hogyan hatásosabb a ricinus(szempillára és hajra is) mert valamelyikőtök hetente valaki havonta kétszer teszi fel csak és még valaki már 10 napja keni a szempilláját!?
Én meg nem tudom eldönteni, ugyanis írták itt is és hallottam is, hogy csak néhány alkalommal kell kenni, mert (a sokszori kenés közben/ellenére) visszafejlődik és semmi hatása nincs(ezért kell a szünet)!
Ja és legutóbb 3hét alatt 3x csináltam meg a pakolást..nekem semmi hatása nem lett már a 3.nál (min. 2órát rajta volt)bár a fejbőrömig alig tudom eljuttatni! -?
Előre is köszi a válaszaitokat!
Hát én olyan heti 1X,de van,hogy csak 2 heti 1x kenem...
És igen,én olvasgattam neten egy csomó dolgot,pl a méz is jó hatással van a hajra,akkor a citrom leve is jó lehet,nekem(kicsit zsírosodós a hajam)pl az almaecet...szóval mikor milyen kedvem volt,meg mi volt itthon,tettem bele egy kicsit...
Így spóroltam a ricivel, és nekem jobban kenhető lett..
De érdemes utánaolvasni,mert szerintem nem minden hajtipustra jók ezek az otthoni dolgok.
Asszem ennyi..:D
Szia Kismogyi!
Megnéztem a képeidet, hát tényleg látványos, hogy mekkorát nőt a hajad :-)))
Én is hajnövesztésre, hajhullásra szeretném használni, te hetente hányszor kented? és tettél a pakolásba más is vagy csak a rici?
Sziasztok!
Kezdők megnézhetik a rici hatását a naplómban..januárban kentem először,most tettem fel képet.:)
Puszi Csajok!
Sziasztok!
Párszor én is kentem pár hónapja, de nem minden héten, mert tartottam tőle, h. megfázik a fejem, persze van zuhanysapim+törcsim, de télen legtöbbször igyekszem minél kevesebbszer hajat mosni és azonnal szárítani.
Ma vettem 2 decit, gondoltam most már nyugodtan lehet, itthon látom az üvegen 07:03-ih jó... nem értem miért a majdnem lejárt olajat kaptam elvégre már majdnem június van és ennyi biztos nem fogy el. Most növesztem a hajam, mert 1 fodrász jól elcseszte, 3-4cm helyett vágott kb. 14-15-öt és egyik oldalon 2cm-rel rövidebb is, agyrém. Vettem B-vintamonokat is, talán így gyorsabban nő majd. Szempillára nekem bevált, hajon legutóbb 0 hatást vettem észre, de ezután majd hetente kenem.
Mégegyszer kiakadtam így írás közben, vettem a Rossmannban egy Dermofil pasztát, kinyitottam, hát belenyúlt valami barom. Kinek van már annyi esze, h. egy fehér arcpakolásba belenyúl kézzel.
Sziasztok, leendő ricinusolaj használó vagyok :)
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a pakolást tiszta, vagy már koszosabb hajra kell feltenni? Tehát hogy kell előtte hajatmosni vagy sem?
Köszi:)
További ajánlott fórumok:
- Hajnövesztés ricinusolajjal - tippek/tapasztalatok!
- Szempillára ricinusolaj
- Ha levágatom a töredezett hajam, nem vasalom és ricinusolajt használok, mennyit nőhet havonta?
- Miért nem használ a ricinusolaj?
- A ricinusolaj halványítja a striákat?
- Hajápolásra ez így jó? Ricinusolaj + 1 tojássárgája + pár csepp citromlé - Tapasztalatok?