Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)
Sziasztok Regenoros Lányok! Régebben, "honfoglalók előtt" recepteztünk, meg kinek, hogy volt ideje, írta mit evett aznap - ötlet adónak - hát, remélem velem tartotok :)
Házi felvágott ahogy saját berekben készül :)
1/2 kg csirke, disznó, pulyka - ki mit akar . darált mell, vagy comb, 2 tojás fehérje, fűszerek (bármi, amit az ízlés diktál) bazsalikom, oregánó pici vöröshagyma, vagy ami nekem nagyon bevált az a koriander+fokhagyma+római kömény, só, bors, kukoricaliszt, vagy ha nem akarjuk sárgás színezetűre, akkor rizsliszt, vagy valamilyen étkezési keményítő, egy evőkanál zsír....Ja, és gyógyszertári 50x50 cm-es géz! A darált húst robotgépben még pépesítem, hogy ne legyen olyan fasírtos jellege, minden egyebet beleteszek - fűszerek, zsír, kötőanyag (liszt féleség, vagy keményítő) a tojást felverem, a masszát hagyom állni kb. 30 percet, hogy összeérjen. Közben felteszek egy fazék vizet forrni - a masszát a gézlapra teszem úgy, hogy kis hurkát formázzon, feltekerem, a végeit csomózom, vagy cérnával megkötöm (attól függően, hogy sikerült a masszát pont kiszámolni - lehet 2 hurkát csinálni, és az ízesítéssel játszani). A forróvíz fölé egy fém szűrőt teszek, hogy ne lógjon a vízbe, szűrőbe mennek a feltekert hurkák, erre fedő, és takarékon kb. 1,5 órát gőzölni. Az eredeti recept azt írja, hogy vízben kell kifőzni - sütőpapírral, alufóliával - nekem az alufólia nem jön be, ráadásul a vízben jócskán kifő az aroma is.
Regenoros Jó Étvágyat :)
Sziamia:) Nem csak a cukor tartalma miatt nem lehet a bolti felvágottakat enni - a benne lévő nitrit tartalom, és minden egyéb más (térfogatnövelő, szójakivonat, "csirketoll" - ez csak poén, de lehet, hogy mégsem :(..) anyagok miatt nem szabad. Mert az ilyen méreganyagok mellé köti a szervezet a vizet, ezeket veszi körbe zsírmolekulákkal, hogy védekezzen. A nitrit,nitrát pedig blokkolja a receptorokat, így lassabban, vagy épp egyáltalán nem közvetít az agyba semmi információt az emésztésről - pl. elég már a vízből, vagy épp a kajából mert tele a bendő :) ...Mustárt a benne lévő ecet miatt nem szabad - viszont, ha veszel mustármaglisztet, akkor zsírral, citromlével keverhetsz magadnak regenoros mustárt :) ketchappal ugyanez a helyzet - paradicsomlé, felfőzöd, édesítőszer, egy kis keményítő, fűszerek :) Regenoros Szép Napot Neked
Szia! Egyikünk sem azért ír erre a fórumra, mert meg akarnánk győzni bárkit is bármiről - ezért a címe Reg-enor tapasztalatok. Laikus ismereteim szerint még a mai napig sem tud a tudomány logikus magyarázatot az emberi szervezet egyes működéséről - tapogatózik a sötétben, és csak kísérletezik a gyógyítással. Sok esetben jobban működik egy gyógynövény készítmény mint egy szintetikus tabletta szintén borsos áron, több negatív mellékhatással. Egyébként meg a fitoterápiában is meg kell találni, hogy kinek melyik növény hat a legideálisabban, de káros mellékhatásai nincsenek, és ez szerintem óriási nagy különbség...Szép Napot
Szia:) Van egy okostojás csaj a facén, ahol a savanyú káposztát szintén javasolja - szerintem innen eredhet ez a tévedés. A savanyú káposztában tejbaktérium van - ezt kimosni képtelenség. Viszont saját eltevésből - só, citrom, max 2-3 nap érlelés (azt hiszem)- ezt a fajtát lehet használni. Nem próbáltam még, de állítólag hasonlít a savanyú káposztához ...Regenoros Szép Napokat :)
Szia:) A gyenge csöves főtt kukoricát, vagy mirelit morzsolt kukoricát nem lehet - max. 1 hónapban 1x, és azt is csak 3 hónap kúra után. Kukoricalisztet, darát azt szabad. Regenoros Szép Napot Neked :)
Kedves Jgaabor,
úgy rémlik egyszer azt olvastam tőled, hogy fenntartó kezeléssel tartod a súlyod,h. reggel regenorosan eszel - és veszel be regenort ? - utána pedig már eszel rendesen. Jól emlékszem ? én ha így eszem nekem fejfájás jön elő.
Akkor bocsánat! Rosszul tudtam.
Megtaláltam a káposztára a választ!Édes káposztát ír főzésre nem savanyút!
Most kaptam infós anyagot szerepel a kukorica benne illetve minden kukoricából készült kenyér és tészta DE MÉRTÉKKEL!!!!
Sziasztok!Azoktól kérdezném akik már tapasztaltak e téren!Mi a helyzet a savanyú káposztával.Valahol azt halottam vagy olvastam hogy azt jól kimosva megfőzve lehet fogyasztani.Igaz ez?Mivel a savanyú káposzta nem tartalmaz ecetet de puffaszt hisz ki van forrva attól lett savanyú.A fejes káposztából citrommal dinsztelt káposzta fogyasztható ugye?Köszi
Szia, lehet kukoricát. A szájhagyomány helyett lehet, hogy célszerűbb lenne Szigfridtől tájékozódni, ha már vki ezt a kúrát választotta. Ha megnézitek a weboldalát, megtalálható az eredeti leírás, az, amit két éve még mellékeltek a folyadékhoz.
Köszi, ezt bizony nem tudtam!
ezzel egyetértek, én is megkérdeztem ezt a tejes dolgot, amit írtál attól, aki a munkahelyemre szállít, nem tudott rá válaszolni.
A másik, hogy addig nem próbálok ki semmit, amíg előtte meg nem győződök róla, és nem úgy győződök meg, hogy kipróbálom és ha nem jó, hát ez van kiadtam rá több tízezer forintot, de mégsem vált be. Na mindegy, úgysem leszünk mással egy véleményen, én csak azt gondolom, hogyha ezeket a dolgokat leírjuk, akkor másnak is, aki fontolgatja talán segíthetünk eldönteni, mielőtt belevág.
Nekem 5 munkatársam vágott bele, egy csinálja most is 1,5 éve, a többi már befejezte a kúrát, addig fogytak oké, de mostanra mindegyik vissza hízta, annyira ki voltak már éhezve a végére.
Az az egy, aki kitartott és még mindig reménykedik benne, magas koleszterin és májértéke lett azóta, most komolyabb májvizsgálatra kell mennie, amit meg akart úszni, azért kezdett bele a kúrába.Volt Sz. előadásán, vitte az eredményt és a válasz az volt rá, hogy nem baj folytassa tovább, majd lemegy az értéke. Na ez nekem nem egy biztató eredmény hosszú távon! Az, hogy a cukorja oké, az annak tudható be egy az egyben, hogy ki van zárva az étrendből a magas szénhidrátfogyasztás.
Megmondom őszintén, h én is régen hallottam erről a kúráról és nem érintett meg akkor. Most a fiam 16kg-ot fogyott tőle 2.5 hónap alatt, ragyog az egészségtől, azóta sem hízta vissza, mert próbál vigyázni, de már nem a kúra szerint és nem Renenor-ral, hanem csak általános szabályok:kevés cukor, kevés kenyér stb. A barátnője is csinálta kb 9 kg-ot fogyott, ő sem hízta vissza. Na én ennek hittem.
Szia!
Nem tudom, h miért nem lehet, vhol olvastam ebben a fórumban, h vki utánajárt és nem lehet. Valószínű az édessége miatt nem lehet talán.
Az az érdekes, ha teljesen logikusan felmerülő kérdéseket teszel fel, azt sokszor személyes sértésnek veszik és elküldenek a fenébe :D
Pl. ez a téma: Tilos bolti felvágottakat enni (nem azért mert szemét tápanyag) hanem mert van bennük átlag 0,5-1g cukor / 100g. :) Majonéz ugyanez, kb 4g cukor / 100g = tilos. Mindeközben a regenor italban 4,8g tejből származó cukor van (/100ml), tehát ha a tej károsan hat a diétára akkor regenor ital ugyanúgy. És ez csak 1 ellentmondás a rengeteg közül.
Na ha ilyen témákat feszegetsz, akkor válasz helyett megkapod, hogy hatalmas troll vagy, meg amúgy is, honnan tudhatod, hiszen még ki sem próbáltad...:)
még annyit, hogy és ez nem felvágás, olyan főiskolára jártam, ahol magas szinten tanultam táplálkozástant, élelmianyagismeretet, sok kémiával egybekötve, tehát van rálátásom dolgokra, ennek fényében próbáltam megérteni ennek a kúrának a működési mechanizmusát és lényegét, de nekem nagyon sok helyen nem logikus, meghallgattam a feltaláló több videóját is, de nem mindig értettem mit akar kihozni, bocsánat, ha bárkinek bántó, de nekem nem volt meggyőző, amit mondott.
pont azért olvastam el a fórumot, mert nekem is vannak problémáim, nem súlyfelesleg, és keresem a megoldást ennek a megoldására, ez is kínált egyfajta lehetőséget, amire felkaptam a fejem a környezetemben, és onnantól kezdve kutatok a témában, mára már beláttam, hogy számomra ez a kúra sántít bizonyos dolgokban, de attól persze másnak tényleg szíve-joga miben hisz, nekem is van egy kolleganőm, aki ,1,5 éve regenorozik, most 1 hónap szünetet tart, amiért elkezdte az az egészségügyi problémája nem oldódott meg, ennek ellenére köti az ebet a karóhoz, és folytatja tovább, ez az ő döntése, nem szólom meg egyáltalán érte.
A kukoricát miért nem lehet?
Én főtt rizst szoktam hozzá kacsazsírral. Lehet még uborkát ( nem savanyút) vagy párolt zöldég mixet lehet kapni ( amiben nincs kukorica). Azt is mindenhez lehet. Én gyakram eszem tojást is. Tükörtojást ( akár kolbásszal), rántottát, főtt tojást. Mivel mindig rohanok, gyakran rizs a kísérő.
Szia, se mustár,se kecsap,se majonéz,és a virsli se jó.Felvágottból max a legjobb,azaz a legdágább-ajánlatos az összetevők átnézése.
Jó lenne valami majonéz szerű szósz,esetleg van valakinek tuti receptje?
Szia! Ezzel csak annyi a probléma, hogy kenyér nélkül nem tudom megenni. Ha jól értelmeztem, akkor minimális teljeskiőlésű vagy rozskenyér engedélyezett, pirítva. Így azt csak reggel eszek max. 1-2 szeletet.
Még egy kérdés....imádom a pirított napraforgómagot. Gondolom az olajtartalma miatt azt sem? 😟
Szia!
Én bolti sonkát ( jobb minőségűt) szoktam,de legjobb ha a piacon szerzed be a sonkát, kolbászt, húsos szalonnát.
Én úgy olvastam, hogy nem lehet.
Akkor én ismét megkérdezném, hátha most kapok rá választ: a bolti virsli, felvágott sem megengedett? Mi a helyzet a mustárral, ketchuppal? Azt sem lehet enni a kúra alatt?
Kedves Andi!
Negatív tapasztalatot lehet írni, de negatív véleményt úgy, h nem próbáltad, azaz nem tapasztalat, szerintem nem ildomos. Igen, lehet, h ebből a fórumból azt szűrted le, hogy te nem szeretnéd kipróbálni. Szíved joga, mindenki eldöntheti szabadon, hogy mit szeretne. Biztosan van olyan fórum is, hogy Regenor vélemények. Én sem szeretném, h kihaljon ez a fórum, mert régebben olyan jó tanácsokat lehetett olvasni. Most meg néhányan, mintha azt keresnék, hogy hogyan lehet a legjobban beszólogatni. Azt nem értem, hogy ha nincs semmilyen probléma, mert mindent tökéletesen meg lehet oldani a helyes életvitellel,mert ezt mondjátok, akkor miért olvassátok ezt a fórumot? Én biztosan nem olvasgatnék ilyesmiket, ha minden rendben lenne és nem szeretnék változtatni.
Igazából szerintem többen vagyunk úgy, hogy szívesen leírnánk a tapasztalatainkat a Regenorral, a regenor mellett ajánlott diétával kapcsolatosan, csak ezek a kötözködő trollok miatt nem szívesen írunk, mert valószínű úgyis belekötnek. Előbb utóbb meghal a fórum, aztán irkálhatják a sohakisempróbáltamdepénzlehúzáséssz*razegész hozzászólásaikat.
A negatìv tapasztalat is tapasztalat, nem ez a baj. Nekem is van a Regenor mellett egy kellemetlen mellékhatås, nem minden szipi-szupi. De! Én,és nyílván nemcsak én, azért szerettem itt olvasgatni, mert kaja ötleteket kaptam, hogy mit szabad, mit nem stb. De itt mar alig ìr valaki le valamit, mert mindjárt jön a kötekedés. Nem próbálta,elítéli, nem szereti, azaz ő dolga. Ha szeretjük, használjuk,vagy épp nem minden működik az meg a mi dolgunk.Csak nem ugyanaz a fórum kérem...
További ajánlott fórumok: