PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
leijla, ha Zalaegerszegre mész, nem kell fizetni a vizsgálatért. Nekem a genetikára a Török adott beutalót, az immunológiára a háziorvos, de a nőgyógyászod is ad. Kb. 2 hónapos a várólista. Nekem is vetélésem volt, ezért is nem mertem több lombikba belevágni, amíg ki nem vizsgálnak. A második nekem is kettő babócával volt. Megkérdezhetem, hány hetesen vetéltél el? Amúgy még voltam magánban endokrinológusnál is, ő csináltatott inzulinrezisztencia vizsgálatot, 3., 21. ciklusnapi hormont, meg sok egyéb mást is. De minden értékünk jó, szóval még mindig nem tudjuk, miért volt a két vetélés. Sajnos egyre több tapolcai lombikostól hallom, hogy elvetélt.
eddo73, meg tudod mondani, milyen fehérjét írt fel a doki? Azt a Csongrády írta fel?
A suprefact nem árt terhesség esetén. De azért egy tesztet csinálhatott volna...
Dehogy bírom :-DDDDDDDD
De mondjuk ez a mai hasfájás... Azért így a 9. napon valahogy fura. És nem is időszerű.
Hát nemtudom korai e? Nekem ott volt a csik halványan....ki birod ki h.ne tesztelj...vagy?
:-)
Igen, este beszélgetek vele... Egyébként használt a no-spa, köszönöm!
Amíg nem vérzek, remélek...
Nekem pénteken lesz 2 hete, hogy beültették a fagyibabánkat. És holnap lesz a ciklusom 28. napja, meg a beültetés 11. napja.
De ezek szerint még korán lesz :-(
Nekem elszámolhatták mert pènteken lett volna kèt hete az et.de már kedden a 11.napomon hivtak vissza..vasárnap teszteltem nem volt csik,hètfőn már ott volt de csak ha az ablak elè raktam ugy láttam.Kedden ott is mèg halvány volt de a halvány csik is csik mondta az "unszimpi,flegma" szemüveges tudod ki?Ès kèt hètre rá erösödött igazán....higy magadba...sikerült!! mert sikerülnie kell nincs más választása!!elalvás elött a kèzrátèt..
Ugy emlèkszem beülti után 4.5.naptol...ha többet voltam fennt már görcsölgetett minden nap...hol gyengèbben hol erősebben...holnap tesztelsz?hányadik nap leszel et után?
Mikor, hányadik napok környékén volt ez a görcsölés Eddo?
Csak nyugiba ès pozitivan..èn 3-4 napig görcsöltem nem egèsz nap de napközbe többször..magne b6 se használt mindig,èn nospát nem akartam.Lefeküdtem kezem rátettem a hasamra ès relaxáltam...maradj velem olyan règota várunk rád..ès most már dobog a kicsi szive.Próbáld ki...olyan meleg lesz a kezed egy idő után szinte elèg...müködik a rezgès meg az energia adás rendesen oda-vissza.Napi pár percet szánjál rá!
Köszönöm!
Magne B6-ot vettem be, de ezt a No-spa dolgot nem tudtam, most vettem be azt is.
Őszintén szólva perpillanat egyáltalán nem hinném, hogy várandós vagyok :-(
És most ezt ne úgy értsd, hogy feladtam! Egyszerűen csak... nem tudom.
Igen, várta, hogy megjöjjön... Közben már szúrta a hormont. Szóval igen rosszul volt... Január 2-n tudtunk menni az ünnepek miatt, ott meg kiderült, hogy terhes...
évanéne szorítok. Ha van otthon magne B6 és no-spa azt nyugodtan vehetsz be. Nekem a nőgyógyászom mondta, hogy 3x1 nospa és 3x1 magne b6 fontos, a kis mikroösszehúzódásokat is kivédi. Vigyázz magadra, pihenj és reméljük minden rendben lesz.
Jaj, lányok... Úgy fáj a hasam egész délután, hétrét görnyedek :-(
De ha most holnap megjön a mensesem, addig nem hagyom békén az orvosokat, míg választ nem kapok! Az nem lehet véletlen, hogy amúgy 30-32 napra jön meg, amikor meg progeszteront kapok, olyankor 28-ra. Ha most is ez történik, az már a harmadik eset.
Szia.amúgy fizetni kell a vizsgálatért?nekem tavaly volt első lombik,de sajnos korai vetélésem lett.kettő babócával.szeretnék minden papírt és vizsgálatot megcsinálni,amire ott az idő.nagyon várom már.Köszi
Adri.E vitamint ,D vitamint, folsavat szedhetsz.Èn homeopátiás terhesvitamint szedek de abba nem hisz mindenki.Elevitet ès társait nem ajánlom...mestersèges mindegyik (20% szivódik fel) szerintem a Czeiczel vitaminja aránylag tiszta v.a Femibion...Török doki ilyen igy kell elfogadni.Együtt voltam lesziváson egy szintèn szombathelyi csajjal de ő a Csongrády dokihoz jár...engem Török hivott be leszivás után őt a Cs.èn nem kaptam receptet fehèrje italrol őneki ajánlotta a dokija sőt receptet is irt neki mert ugy a 24 db ital 9000 helyett 1500 ft volt..nem mindegy..elfeleztük meg sok túrót ettem,tojást mindennap ezek a legtisztább fehèrje források..túrót sokfèle kèppen variálhatod..tejföl+gyümölcsök+mèz,vagy körözöttkènt..különböző tojáskrèmeket csináltam,már uncsi volt a rántotta meg a tükörtojás..napi 4 liter viz,gránátalma ezeket mindig iszom.De ha felakarod hivni egerszegen az immonológust megkèrdezni az aspirinröl megadom a számát...2 perces telefont megèr ès megmondja te esetedbe mit javasol.
Egy vérvétel, és elbeszélgetés. Kikérdeznek, a családon belüli genetikai problémákat is. A DNS-ekben nézik a kromoszómákat. Kb. 2 hétre küldték postán az eredményt.
Itt olvasgathatsz róla, kariotipizálásnak hívják:
[link]
Szia sampler12!a genetikai vizsgálat,hogyan zajlik le?mit Lehet tudni róla?Köszi
Hát, ha bizonytalan volt, tényleg kellett volna terhességi teszt. És akkor hogyan volt tovább? Várta, hogy jöjjön a mensi?
Gőgös doki látta a megvastagodott nyálkahártyát, meg valamit, amiről nem tudta eldönteni, mi. Szerintem alap lett volna egy terhességi teszt...
De. Mondom, kinek a pap, kinek a papné... Nincs is ezzel semmi gond! :))
Köszi az infókat!
A vetélések miatt a Török doki javasolta a genetikai vizsgálatot, de immunológiát nem, és mondta, hogy Győrbe menjünk. Hát, én bejelentkeztem Zalaegerszegre, ahol mindjárt immunológiát is megcsináltak. Minden leletünk negatív lett, de a vetélések miatt Dr. Kovács Mónika nekem is felírta az aspirin protectet, + a clexante beültetéstől. A Török doki semmit nem javasol, sőt kifejezetten azt mondta, hogy a vitaminokkal sem a petesejtek, sem a spermiumok minőségét nem lehet javítani. A lombikhoz pár db spermium is elég. Azért teljesen nem így van, hogy a vitamin nem ér semmit. A férjem 5-6 m/ml-es spermaszámából csináltunk 15-25 m/ml-est. Igaz azóta sem sikerült a baba, csak 2 vetélés, de én hiszek a vitaminokba. Csongrádynál voltunk egyszer, ő E vitamint és aspirin protectet írt fel beültetéskor.
Más Kaáli intézetekben az aspirin protect az alap. De nagyon sok jót hallani az inofolicról.
Mi most vitaminozunk, meglátjuk, lesz-e eredménye júniusban.
A 4 hetes terhességet meg nem lehet uh-n kimutatni, valószínűleg ezért nem látta a Gőgös sem. Max megvastagodott méhnyálkahártyát. Egy héttel később persze már láthatta a Török, mert akkor már van petezsák...
Szia! Nagyon örülök! :) Nagyon-nagyon drukkolok hétfőn :) 9-kor küldöm a sok pozitív energiát! :)
Totál megértelek, szörnyű,ha kizárólag töketlen orvosokkal van körülvéve az ember. Néha elfelejtem,ilyen szempontból milyen szerencsés vagyok. Te melyik megyében is élsz?
Köszönöm segítő hozzászólásaitokat! Pàr hete a Török doki egy jobbnak tűnő napjàn megkérdeztem javasol-e valamit szedni. Annyit mormogott az orra alatt, hogy az a feladatom,hogy essek teherbe. Még a magzatvédőket sem említette. Menjek itthon privát nődokihoz, de az sem merne tenni/adni semmit,mondván nem szól bele a kolléga dolgába. A háziorvost hagyjuk. Még az infulenza elleni védőoltásra is azt mondta, beszéljem meg Tapolcán, nem adná be. Szóval olyan nehéz a helyzetünk, meg megtennénk bármit a biztos sikerért, és sok helyen olvastam ezért merült fel a kérdés... Mindenesetre köszönöm nektek!!
:-)
Nem érzek semmit. Sokat pisilek, de sokat is iszom.
Hétfő reggel tesztelek először, pénteken kell visszamennünk.
Háziorvossal nincs èrtelme hogy egyeztessen...nem az ő szakterülete( nekem barátnőm a háziorvosom) ennek ellenère azt mondta megirja a beutalot egerszegre mert kell elösször beutaló,vèrt vesznek,vizelet ès ott mondja ki az immonológus a vègső szót szedjed vagy sem...kiállitja ha kell szedned a javaslatot azt kell bemutatni a háziorvosodnak kell neki egy pèldány ès onnantol fogva lesz jogosultsága hogy felirja neked a receptet havonta.Ha kismama vagy akkor a nődokidnak kell bemutatni a javaslatot ő ir majd receptet.3 havonta újra vèrvètel zegen ha ugy itèlik meg mehet tovább az aspirin.
Elmultál 35?volt vetèlèsed?nem vagyok orvos nem mondhatom hogy szedd...
Èn is napi 1-et a 100 asbol...szedjed nehogy abba hagyd...mikor tesztelsz?èrzel valamit?sokat pisilsz?remèlem nemsokára mèsz egerszegre...pozitiv teszttel a kezedbe:)
További ajánlott fórumok: