PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Nem voltam a Gőgösnél, csak a mások által elmondottakból ítélek. Nem mondja semmire, hogy ne szedd, sőt vannak ötletei, javaslatai is ahogy hallom. Szóval ez már önmagában eltér a Török és a Csongrády hozzáállásától. Mindenki dícséri, hogy kedves, türelmes, figyelmes. Mondjuk ha sikerül a baba, kit érdekel, hogy kedves-e a doki, de ha siker sincs és odafigyelés sincs, hát akkor.... Fogalmam sincs, hogy Török miért nem változtat, ha nem válik be valami. Nekem az első után nőgyógyász mondta, hogy kérjem, hogy ne stimuláljanak erősen, mert akkor kevesebb, de jobb minőségű petesejt lesz. Mikor ezt megkérdeztem tőle azt mondta, hogy egy hülyeség, ha nem stimulálna ennyire, nem lenne petesejtem sem. Először lett 8, másodszor 6, harmadszor 5, de egy sem maradt meg. Ha csak kettő lett volna és egy megmarad többet ért volna. Hát már soha nem tudjuk meg, hogy ez a módszer hatékonyabb lenne-e. Inkább megpróbálok saját módszerrel egy db jó minőségű petesejtet "előállítani" ami aztán szépen megtermékenyül, beágyazódik és lesz belőle egy kis csodaemberke! Úgy legyen!
Nekem decemberbe kellett missed ab-t csinálni. Elmentem én is genetikàra január 19-én, mai napig nincs eredmény:( Már hívtam őket, türelmet kértek. Tegnap voltam vérvételen, mert anno a d-vitamin szintem is rossz volt. Ma mentem az eredményért, nem értékelték ki, mert nem telt el 90 nap...
Sziasztok!
Nekünk azt mondta a Török doki, hogy egy vetélés után nem érdemes semmilyen vizsgálatot csinálni.
Azért ma bejelentkeztem genetikára és immunológiára, április 27re kaptunk időpontot, május végére meglesz az eredményünk, arra amikor lesz a követlező lombikunk. Meg párhuzamosan megyek endrokinológushoz terheléses cukorvizsgálatra. Illetve kineziológushoz is megyek, hogy kicsit rendbe tegye a lelkemet, nekem egyszer már segített, pedig nem hittem benne. Ja és addig is egészséges kaja és sport, vitaminok, fehérje és méhpempő. Meglátjuk mire lesz elég..
Nekem a Csongrády találta ki a cetrotidos protokollt, előtte utána a suprefact+gonal a Töröknél. A Gőgös tényleg mer újítani? És ha kérdezek, hogy miért nem lehet mondjuk gonal helyett más, és más protokoll, talán választ is ad? Mert a Török nem adott, csak hajtotta, hogy nekem az a jó.
Én a háromból egyszer voltam a Csongrádynál, ő ott folytatta, ahol a Török abbahagyta. Ő nem mer újítani szerintem. Akkor inkább a Gőgöst próbáld meg, ő legalább mer újítani!
Lányok, a Z.eg-i meddőségi ambulanciáról azt az infót hallottam (egy a kórházban dolgozó nőgyógyász ismerőstől), hogy nagyon gyerekcipőben jár még ott ez az egész, nemrég indult. A doki magánban csinál inszem-eket elég kevés sikerrel. Nem tanácsolta, hogy menjek (előbb-utóbb beterelne a fizetős magánba szerinte). Viszont jövő hónapban megcsinálja nekem az átjárhatóságit (mármint az ismerős doki), nekem még nem csináltak soha, mivel a korom miatt egyből nyomták a lombikot. Igaz, hogy tavaly volt egy spontán terhességem, de több mint két év próbálkozás alatt. Az sem mindegy, hogy egy oldal, vagy mindkét oldal ok-e. Ott majd látni fogja, hogy van-e értelme tovább próbálkozni spontán, vagy csak lombik lehet még esetleg, illetve a méh belső felületét is látja majd. Kiváncsi leszek az eredményre. Remélem nem lesz nagyon fájdalmas, bár szerintem bármit kibírnék!
Én is mindig ezt a szöveget hallom. Biztos betanulta. De amikor felvetem neki, hogy más injekció, másfajta protokoll, mindig azt mondja, hogy ez vált nálam be, így kell a következőt is. Hát ez nagyon nem vált be, amikor mindig éretlenek a petesejtek, és alig termékenyülnek meg. Én is intézetváltáson gondolkodtam, de inkább a dokiváltást próbálom meg.
ha hiszed ha nem én ugyanezt csináltam....... komolyan, megnéztem vagy három filmet egymás után. Aztán kb. két nap múlva összeszedtem magam és rájöttem, hogy nem sablonprotokollra van szükségem, hanem arra, hogy az én konkrét problémám oldódjon meg. Az meg csak úgy megy, hogy ha alaposan foglalkoznak velem hozzáértő emberek. Nem csak a papírforma szerint tolják a receptet. Persze ők sem istenek és nem tudnak mindent megoldani ez igaz, de amíg van esély, akár csak 1 %, addig menni kell és keresni a megoldást.
gzizus.... nagyon együttérzek veled, nagyon szurkoltam, hogy ne ez történjen. Megértem, hogy intézetváltásra is gondolsz. Nekem az volt a legrosszabb, hogy mindhárom alkalommal ugyanazt a sablon szöveget mondta: "valószínűleg a petesejtek minősége nem volt megfelelő". Gondolom ezt már betanulta és mindenkinek ezt mondja. Szerintem meg azért nem ennyire egyszerű a dolog és lehetne tenni is valamit. Lám a te eseted is példa rá, hogy azt mondták, hogy nem is lehet petesejted és mégis lett... még nagyon sok mindennel lehet így, remélem, hogy mielőbb sikerül megtalálni azt a helyet vagy személyt, aki megteszi azt a valamit, és sikerülni fog neked is.
Bocs lányok, tiszta hülye vagyok már. Nem hcg-t nézett a házidoki, hanem TSH-t. A többi általam leírt dolog érvényes, csak a lényeg tekintetében írtam hülyeséget ::))
Hát nekem kiírta simán a háziorvos, ott helyben a rendelőben le is vették a vért és az eredményért is hozzá mentem. Úgy látszik Vas megye más. Mondjuk az én háziorvosom nagyon-nagyon rendes és segítőkész mindenben. Nagy szerencsém van vele. De lehet, hogy csak egy kicsit erőszakosabbnak kell lenni...
Igen csak nőgyógyàsz küldhet rá. Nekem a sima sztk-s nőgyógyász adott beutalót mindenre.
Szia!Én soproni vagyok,és a háziorvosom az antsz be küldött,és nekem is azt mondták.de a labor elfogadja a Tapolcai papírt,így ott csinálták meg!Ha jól emlékszem 10.000 ft volt kettőnknek!
Nagyon Veled érzek gzizus! Sajnálom :(! Egy éve volt nekünk is az 1. lombik, ahol 8-ból 6 petesejtet sikerült leszívni, kettő megtermékenyült, de nem osztódott tovább. Nagyon nagy csalódás volt, mert annyira nem voltak rosszak az eredményeink (vagyis nálunk a férfioldalon van probléma, 5% morfológia). Akkor én visszamentem konzultációra a Török dokihoz, és azt mondta, hogy valószínűleg a petesejtek minősége nem volt jó. (40 év felett sajnos ezzel számolnunk kellett)
Novemberben volt a 2. lombik, itt a Gonal helyett a Menopurt választottam most, így 11-ből 7 p.sejtem lett, és kettő maradt a végére, ami sajnos nem tapadt meg. De visszanyertem a hitem, hogy sikerülhet! :)
Most júliusra készülünk, szedjük a sok minőség-mennyiségjavító vitamint (Inofolic, Dhea, termékenységi vit.stb.) és bizakodunk.
Bárhol is folytatjátok, kitartást és mielőbbi babásodást!
Házi doki nem írhat ki ilyen vizsgálatra, voltam nála :/
Sopronban nem igazàn lehet elmenni ilyen ügyben sehova. Mire időpontot kapok valahova, letelik a 9 hónap ...
Jól teszed...a sírás ilyenkor sokat segít és az édesség is jót tesz kell egy kis kényeztetés sőt jár is nekünk,amin keresztül megyünk... de az érzéseinknek szabad utat kell engedni mindig nem nyomhatjuk el az érzéseinket...tedd ami jól esik! :)
Köszönöm, tényleg elég kaotikus ez :-) Holnap felhívom az ANTSZ-t, talán ott majd megmondják a "tutit".
Sziasztok!
Vérvétel nekem sem volt Tapolcán.Mi pont úgy mentünk Egerszegre immunológiára,hogy már terhes voltam,de szerintem amúgy is néztek volna TSH-t is.Amúgy a háziorvos tud adni beutalót HCG-re és pajzsmirigy hormonokra is,az talán még hamarabb is megvan,ha a közelben csináltatjátok meg.
2008-ban még vérvételből nézték a hcg-t. Gondolom ez olcsóbb megoldás. Én is fizettem volna érte.
Nem tudsz elmenni a magándokidhoz, vagy házidokihoz, hogy adjon beutalót?
Mi voltunk immunológián, genetikán, és a doktornő mondta, ahogy terhes leszek, egyből telefonáljak, és minden szükséges hormont megnézet, beleértve a pajzsmirigyet is. Szerintem ott is megnézhetnék, elég sokat fizettünk múltkor is (mi már fizetős lombikra mentünk).
Hát, én is vele jártam így. Egyszer voltam a Csongrádynál, akkor sokkal jobb volt az érett/nem érett arány. Gondolom muszáj volt neki, mert hétvégén nem dolgoznak. Van egy ismerősöm, ő az ország másik felébe jár Kaáliba, és még vasárnap is csinálnak beültetést. Nekem az utolsó kettő lombiknál 5 napos beültetés volt a cél, soha nem tudta megvalósítani a hétvége miatt.
Hmmm... Elszomorító, komolyan. Máshol eleve vérből nézik az első tesztet is.
Nem értem, pedig esküszöm, ki is fizetem, ha az a baj. Na nem tudom mit tegyek. Ha két hét múlva megyek, rákérdezek megint. Annyi "horror sztori" van, miért nem előznek meg bajokat egy egyszerű vizsgálattal??
Török dokinál voltam. Hétfőn nézte, szerdán kellett beadnom a szurit és pénteken szívták le Őket. :(
Megkérdezhetem, hogy melyik dokinál voltál? Mert én is mindig így járok, hogy nem érnek megfelelő méretűre a tüszőim, és már szívja is le. Hiába van 26, alig van köztük érett. Ezért is gondolkodok a váltáson...
Nekem sem csináltak soha vérvételt a pozitív teszt után. Se HCG-t, se pajzsmirigyet, semmit. Pedig az utóbbi tényleg okozhat vetélést. Még mikor kétséges volt, hogy terhes vagyok-e, akkor sem hcg vérvételt csináltatott, hanem teszteltetett, pedig a vérvételből sokkal többet megtudni...
Sziasztok!
Ma voltam UH-n, és szerencsére minden rendben, 5,3mm petezsák látszott, baba mèg nem. Csongrády volt, Török doki csak később jött. Múlt héten azt mondta a Tanár Úr, hogy vérvétel is lesz. Ezt mondtam most, mire megkérdezték minek. Mondom nem tudom, azt mondom, amit a múltkor mondtak. Asszisztensnő kérdezte, pajzsmirigyes vagyok-e, mondom igen, áhh, akkor sem kell, de múltkor biztos azért akart, mert még nem látszott a petezsák. És ezzel elhajtottak. Hmmm.. Igazából fogalmam sincs pl mennyi a hCG-m, milyenek a hormonértékeim, pajzán irigyek nem jó játszani, vetélést okozhat. Szerintetek most mi van??? 2 hét múlva kell visszamennem.
Szia Gzizus, én is így jártam 1 hónapja. Nagyon sok lesz végig arról volt szó az uh-n. Felkészítettek a hiperstimulációra is. Végül a papíron csak egy szerepelt. Kiderült 30-at szívtak le, de 14 mm-esek voltak csak egy nőtt meg jobban. Attila és Adél küzdött, sikerült megtermékenyíteni, de nem osztódott 4 sejtnél tovább.
Ez volt a 3. leszívásom még sosem jártam előtte így, nagyon váratlan volt. Elsőre 52 db-ot szívtak le, másodjára 10 lett. Jó lett volna mégegy kontroll az esti injekció előtt. Lehet még szúrom magam pár napig és megnőttek volna.
Sajnálom Veled is megtörtént.
Szia, én Vas megyében csináltattam, de tényleg nagyjából ez a helyzet. Háziorvosa válogatja egyébként. Az én háziorvosom adott beutalót és ott a rendelőben le is vették a vért és az eredményt is ott kaptam meg. A beutalóra ráírta, hogy lombikhoz kell és így ingyenes volt. A párom háziorvosa nem adott a páromnak beutalót (ő is elküldte az ÁNTSZ-hez vérvételre) és ő is fizetett érte. Szóval háziorvos függő, amelyik rendes az megcsinálja, ha ráírja a papírra, hogy lombikhoz kell, akkor nem kell fizetni érte én úgy tudom.
Persze, hogy össze szedjük magunkat, nem kérdés, csak ma még nagyon fáj és sírok, és sajnálom az elvesztett lehetőségemet (tegnap egész délután és este agyzsibbasztó filmeket néztem, juszt is ettem csokit, chipset és puddingot tejszínhabbal)
Ma még ezt csinálom aztán majd holnap....
Köszönöm szépen! Hiszek abban,hogy sikerül a baba nekünk is és egy szép napon anyák leszünk!!! Csak most rögös az út és nagyon töri ez a cipő a lábunkat....
További ajánlott fórumok: