PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Sziasztok
Annyi negativumot lehet hallani és olvasni Tapolcárol meg hogy sokan lemondják az időpontjaikat ez miért van mi az oka? És olyan kérdésem is lenne hogy ez a kisérlet ez hogy van és hogy sikeres-e esetleg?
Sajnálom... Pécs felé mentek tovább?
Nekünk Tapolca nem hozott sikert, így mi is lemondtuk az áprilisi tb támogatott időpontot.
Illetve sokan bekerülnek a kísérleti programban és velük is rövidül a lista.
Szerintem azért rövidült a várólista mert tavaly az àllam megemelte az 8ntézetek részere a pènzt. Több lombikot tudnak tb-re elvègezni. Tapolcàn a várólista eddig sem azert volt hosszú mert ők nem tudtak többet megcsinálni ( hisz privátot bàrmikor lehet kezdeni, tehát kapacitassal bírtàk) hanem az àllami keret miatt, ami negszabja h9gy egy hónapban ennyi tb-s lombikot csinálhatsz, ha túlléped azt nem fizeti ki.... na most ez a keret nőtt, gondolom ezért rövidebb a vàrólista
Aki ott van helyben startra készen annak ajànlják általában fel. Mi ígx voltunk. Ott voltujk h9gy kezdjük a fizetőset, tb-en pont lett lemindas és megkaptuk azt a helyet.
Kicsit fura ez a várólista,mi tavaly augusztusban kaptuk a szeptemberi időpontot.kèt fizetősön túlvagyunk,ajánlották várjunk nyáron biztos már szolnak.azt gondoltam ha van egy lemondás sorba hívják az emereket.de itt valki emlitette rákèrdezett ès kezdhette..
2-3 hete írta valaki (bocsi nem emlkszem hogy ki), hogy az őszi idpőontja helyett (asszem) Török dr. ajánlotta hogy menjen következő mensikor.
Én most megyek majd FETre, majd megkérdezem hol tartunk.
Egyébként érdekes hogy mi tavaly decemberben iratkoztunk fel októberre, most meg áprilisban novemberre iratkoznak fel..
Èn mèg vàrnèk fagyièrt egy hònaoot, de te döntesz.regeneràlòdj ès ne legyen neki olysn futòszalag èrzèsed.
Màsik.
A fagyi stimu gyògyszeres az nem szâmît bele csak az injekciòs stimu.
Tehàt ha màrciusban stimulàltak akkor jùniusban kezdhetsz lombikos stimut....ha kell
Ha megfogalmazòdott benned h.vàrnod kellene akkor meg is van a vàlaszod
Köszi! Nekünk is sikeres volt akkor májusban a stimu, már 2 éves 2 hónapos. 💙 Szerintem sem bírnám ki
tovább húzni, menni minél előbb!😊
Aznap reggel ebresztik őket, háromnegyed 8 körül kell telefonalni h felebredtek e.
Sziasztok. Ma voltunk Tapolcán,csütörtökön beülti!😁 reggel kell telefonálnom,h mehetünk-e! Izgulok,pedig tudom mi vár rám! Lett volna kérdésem a Tanár úrhoz,de ma rengetegen voltam. Cirka 5 órát vártunk. A bogyókat reggel ébresztik fel?
Èn nem olvastam hogy mâr hîvnànak szeptemberi, oktòberi lombikosokat....pedig sűrűn olvasok.
Ès sztem annyira ne is èljük bele magunkat, mert tavaly is csak 1 hònappal lehetett előbb menni, mert msjd elmennek a dokik többször szabira, tavaly a Gőgös 3x is volt s nyàron.
A recepciòn ilyenre nem igazàn vàlaszolnak, mert ezt nem ők döntik el.
Szia, én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Anno 2015 decemberében volt egy missed ab-om a 9. héten. 2016 márciusára volt TB-s időpontunk. A helyi orvosom azt mondta, ő inkább várna minimum májusig a következő lombikkal. Tapolcán azt mondták, műtét után megjön a vérzés, kezdhetünk is. Én nem tudtam volna várni, úgy voltam vele, hogy menni minél hamarabb. Mentünk is és a márciusi stimuláció sikeres lett. Már 2,5 éves a kislányunk.
Szóval én tuti mennék!
Szia!!Nekünk màjusi időpontunk volt.. februàrban kezdtük a stimulàlàst,így kb 3 hónappal előrébb hoztàk..Arra nem tudok vàlaszt adni hogy milyen okból kifolyólag,kerültünk be elöbb..de talàn akik spontàn teherbe tudtak esni azoknak a helye felszabadul..😇😇😊
Sziasztok! Most volt március végén- (április elején a teszt) stimulációm, ami sajnos nem sikerült. Fagyibabákért mennénk május eleji mensimkor, de dilemmában vagyunk,hogy menjük a köv. mensikor értük, vagy toljuk még egy hónapot!? Nem tudom melyik lenne a jobb. Tolni se akarnám nagyon, mert ha nem sikerülne a fagyasztott sem,akkor az új stimura 3 hónapot várni kellene,az meg már szeptember. De mennék is most, mert bízom a bogyókban, csak lehet még picit várni kéne a szervezetem miatt?! Ti mit tennétek? Köszi aki válaszol.
Sziasztok csajok! A hosszú hétvégén egyik nap sem lesznek ugye?
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Októberre kaptunk OEP lombikra időpontot. Esetleg lehetséges olyan hogy az egész program nyáron már lezajlik? Olvasom több helyen hogy valakiket már behívtak akiknek augusztus szeptemberi időpontja volt. Sőt volt októberi is. Nem tudjátok mi alapján hívják be az embereket? Endokrinológus miatt fontos lenne tudnom mivel PCOS, IR, PM alulműködésem van. Tapolcát persze nem érem el 😞köszönöm előre is a válaszokat.
Nekem.3.lombik.....lesz...vagy nem lesz...
Igen, repül az idő...még 1x kell menni 23-án(akkor leszünk 12+6naposak) és akkor elköszönünk, majd születés után lesz velük egy kis levelezés.😊
Hú Barbi. Nagyon gyorsan eltelt a 12 hét ☺️ a kísérlet miatt nem tovább kell járni kontrollra?
Szia!Fú én nagyon elfogult vagyok a kísérlettel kapcsolatban, mert most leszünk már 12 hetesek ennek köszönhetően. Van összehasonlítási alapom, mert előtte csináltam önköltséges lombikot, ég és föld!!!A kísérleti programban sokkal-sokkal alaposabbak, többet foglalkoznak veled, az értékeiddel. Én egy percig se gondolkoznék rajta ha újra invitálnának rá mennék!!! :) Remélem tudtam segíteni, ha konkrétabb kérdésed lenne róla szívesen válaszolok, segítek! :)
Sziasztok!
Kísérletis véleményekre lennék kíváncsi😊köszi.
Hát remélem hamarabb szólnak. Már annyira kezdeném :)
Szia! Nekem is szeptemberre van tb-s időpontom.nekem Gőgös dr azt mondta nyár elejèn lehet számitani rá hogy szólnak,mert előrèbb van a lista ,sokan lemondták a kisèrletiesekből!de mindenki mást ír,èn csak remènykedem hogy nem kell szeptemberig várni.
Nekem szeptemberre volt.tegnap voltam tapolcan.torok doki kerdezte,szeretnem-e folytatni egybol.mondtam neki,hogy megvarom inkabb a szeptemberi tbs idopontom.szamolgatott egy kicsit.aztan mondta,hogy menjek 3 het mulva.a kiserlet miatt annyian kiestek,hogy juniusban meg tudjuk csinalni.nem biztos,hogy tenyleg ennyire elore jarunk,de remelem mindenki ennyivel elobb kap idopontot😊egyebken 3 hete a recepcion meg azt mondtak,hogy ne szamitsak arra,hogy szeptembernel elobb rakerulok.
Van rajtam kívűl még más akinek szeptemberre van tbs időpontja ? 😊
Csinál ilyet a méh. Nekem is láttam a méhben is "petezsákot". Méhenkívülinél ez gyakori. Még nőtt is a vizsgálatok alatt. Csak jóval kisebb volt mint a kora, aztán néztek hcg-t és az meg nagyon magas volt olyan kicsit petezsákhoz. Ekkor már szinte biztos volt a méhenkívüli. Az a köv uh-n már véreztem rendesen befelé. Látszott a petevezetékben a petezsák, a méhből pedig eltűnt.
További ajánlott fórumok: