Preimplantációs Genetikai Diagnosztika (PGD) (beszélgetés)
Sziasztok!
Én ma kezdtem a fogigátlót + Clexane-t. :-)
Szia!
Ha sikerült, és a párodnál vannak gondok, nem kell szerintem feltétlenül a legrosszabbra gondolni. Szerintem ne görcsöljetek rá annyira a dologra, sok vitamin, nekem a Moksa cseppet is javasolták. A párom pl. e vitaminnal erősít, férfiaknál ez is segíthet. Szurkolok nektek.
Sziasztok!
Úgy érzem Sajgó doktornak sűrű PGD-s programja lesz az elkövetkezendőkben! Ez tök jó, hogy egyszerre kezdünk, így legalább tudjuk tartani egymásban a lelket. Én sok szerencsét már nem, inkább kéz és lábtörést kívánok mindenkinek (persze nem szó szerint). Bízom benne, jövőre már mind babázunk.
Jaj sajnalom.....
Meg nézés IR,immunologiat ....hátha milyen vizsgálataik voltak?
Köszi És bocsi még 1x a sok kérdés miatt.
Rövid történet:
Elso inszem: egy baba született
Indultunk masodikert 1 éve, azóta volt egy sikertelen inszem és egy sikertelen lombik is.
Sajna a páromnal voltak/vannak gondok meg én sem fiatalodom, ugyebár.... És az elsovel akkora mákunk volt, hogy hihetetlen.
Mellesleg kérdezz nyugodtan de akkor nálatok ez nem áll fenn???
Ha a párosnak volt mar genetikai vizsgálata akkor neked érdemes meg csináltatni....sajnos ezt nem kérik csak ha sok babas,elhal,vagy elvetelsz....volt mar lombikod ,hany?hova jársz?
Ez a vervetel jelenti ez kimutatja van-e valami genetikai,betegsegetek....
Maga a PGD eljárás van egy alap költsége 30000Ft. es embrionkent 10000Ft.
Igen az embrióból 3 napos állapotban kivesznek 1-2-3sejtet elküldik az Istenhegyi gén diagnosztikaba es ott megfestik,hogy beteg vagy egészséges az embrio ott ezzel ki tudjak szurni,hogy csak az egészséges baba kerüljön vissza az anya mehbe 5 naposan.
Én a PGDre gondoltam. Nekem ilyet meg soha nem mondott a dokim. ( Férjemnek volt régen kromoszóma vizsgálata de nekem meg nem )
Csak kapkodom itt a fejem, mert nem értem hogy a vissza ültetett pre-embriókat csak akkor vizsgálják meg, ha indokolt (több sikertelen lombik) vagy ha kifejezetten kérem? Ez a PGD kerül ennyibe vagy másra érted? (bocsi az értetlenséget, igyekszem kiigazodni a sok info között de ezt most nem értem).
Köszi :)
Ezt nem értem milyen tesztet????
A Kariotipus meghatározás fizetős ha te akarod bármikor meg csinaltathatod...15000FT./fő neked es ferjednek is kell.
Szia!
Mi is Sajgóhoz járunk. :-).
Sziasztok!
Mi is így kezdünk! Te melyik dokinál?
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- SMA - egy gyógyíthatatlan genetikai betegség
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Ahol a betegnek kell diagnosztizálni magát!
- Volt már köztetek olyan, akinek "későn" diagnosztizálták a terhességet?
- PGD (preimplantációs genetikai diagnosztika)