Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pocakosok és Pocaklakók topik fórum

Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)

7460. Pitypang
2007. jan. 19. 12:21

Sziasztok!

Nem tudom,nektek hogy ment az alvas, de nekem sehogy szinte. Akkora szelvihar volt, hogy nem birtam egyszeruen aludni tole. Amikor meg veletlen epp elszenderedtem volna, ujabb eros szel erkezett es felebredtem. Igy ment ez reggelig, mar kezdett vilagosodni.

Kozben jol elaludtam, miutan megszunt ez a tornado, igy lekestem a hulye haziorvosomnal az idopontot (ma mentem volna vegre a kotelezo haziorvosi vizsgalatra), meg lekesetem az szerviz idopontot is, ahova kellett volna vinnem az autot. Koszi Vihar! :(

Na, megyek olvasom, mi torten ma reggel, mert ugye par oldalt vissza kell ugranom. :) Jovok meg.

7459. Bubbaboo (válaszként erre: 7458. - Norahhh)
2007. jan. 19. 12:13
Na, azt meglesem! Amennyire miénk Apuka utál masszírozni :-((
7458. norahhh
2007. jan. 19. 12:11
Vajúdáskor viszon kifejezetten ajánlják, hogy apuka masszírozza anyuka hátát, mert ez segít a görcsök elviselésében.
7457. Bubbaboo
2007. jan. 19. 12:07
Na megyek, Rékázok eggyet, aztán egy pedikűr a fáradt tappancsaimnak..Majd mondom a csajszinak, hogy óvatosan nyomkorássza, de egy kicsit azért jólesne, ha megropogtatná az ujjaimat..
7456. Bubbaboo (válaszként erre: 7454. - Norahhh)
2007. jan. 19. 12:05
Húú. Hát akkor szerencse, hogy nekünk nem lett bajunk...Nagyon ragaszkodik hozzám az én kicsi lányom :-))) Úsztam a 16 fokos tengerben /a hideg víz is tilos, állítólag/, össze-viszza rázattam magam vidámparkokban..
7455. zazuka (válaszként erre: 7453. - Bubbaboo)
2007. jan. 19. 12:03
Háát, most én is parázok. 16-án regeltem a licitoldalra, de a postás a kódos levéllel még sehol sincs, és 22-én lejár a mellszívós licitem :(
7454. norahhh (válaszként erre: 7444. - Bubbaboo)
2007. jan. 19. 12:02

Melltől felfele már lehet, lefele nem mert vérbőséget okoz, ez így van!

Viszont az első három hónapban még ezt se, mert a vérbőség vetéléshez vezet.

Erre a suliban külön kitértünk.

Aki másképp csinálja, az rosszul csinálja!

7453. Bubbaboo
2007. jan. 19. 12:01
Licitálósok, én úgy irígykedek! Rengeteget tudtok így spórolni! Én hülye meg megveszek mindent bolti áron :-(( De nekem olyan bonyolultnak tűnik ez a dolog! És csak kp. tudnék fizetni, személyesen, semmi utalgatás vagy ilyesmi...
7452. Menyó (válaszként erre: 7433. - Katalin25)
2007. jan. 19. 12:00

Köszi Kata! Még csak januártól vagyunk élesben, de inkább nem írok részleteket mert az orromra koppintotok, hogy szétoffolom a topicot, mert itt mamikról és a babikról van szó. :))

Mikor döntöttünk a babóról vettünk szakirodalmat (most nem jut eszembe a könyv címe, de majd esetleg otthonról megírom) és én is meglepődve és csalódottan olvastam, hogy se masszíroztatni nem szabad, se illóolajokat használni főleg az első 12 héten, de utána is csak mértékkel és bizonyos illatokat szabad. Masszírból az arcmasszás megengedett, de ezt a részt inkább elolvasom mégegyszer! Ha érdekel vkit, akkor este majd jelentkezem az olvasottakkal.

7451. zazuka
2007. jan. 19. 12:00

Kicsikata, itt vagy még?

Horgolsz? Ezek szerint sikerült valami szupi kis mintát találni?

De jó, ha elkészült, ugye lefotózod majd és fölteszed a hoxára, hogy megnézhessük (meg irigykedhessünk, hogy te ilyet tudsz :) )

Mondd csak, nem tudsz véletlenül valamit javasolni, hogy mit csináljak a Domi által (úgy tűnik örökre maradandó) összefoltozott ruhácskákkal? Van néhány pamut és plüss rugija, a nyaka környékén szééép sááárga foltokkal. A kis szépséghibájukat leszámítva semmi bajuk, nem szeretnék megválni tőlük, de így nem adhatom a babámra őket...

A másik pedig a szigorúan 40 fokban mosható ruhák. Hát, a fene egye meg, abból hogy mosom majd ki a kaja, tej és egyéb foltokat???

Van ötleted?

7450. mandy (válaszként erre: 7447. - Katalin25)
2007. jan. 19. 11:56

Köszike :)

A ruhák....hát igen. Szerintem második kislánykorunkat éljük, mikor a babáinkat öltöztetnénk egész nap. Csak ezek a babák sokkal jobbak lesznek ;-)

7449. katalin25 (válaszként erre: 7445. - Zazuka)
2007. jan. 19. 11:55

Bocsi a lebuktatásért. :)

Kérdezz csak hátha én is okosabb leszek a kérdéseid által.

Csajok amúgy én sem vagyok ám normális, még csak a 23.hét végén járok és már annyi babaruhát halmoztam fel, hogy csak na! De olyan cukik, egyszerűen nem lehet abbahagyni! :)

7448. mandy (válaszként erre: 7444. - Bubbaboo)
2007. jan. 19. 11:54

Igen!!! Nekem is ilyen kéne. Lapocka + csuklya!

Na tényleg megyek, puszi!

7447. katalin25
2007. jan. 19. 11:53

Én is meglepődtem hogy nem lehet masszírozni, de azt mondta a barátnőm, hogy a vérbőség miatt, mert az koraszülést okozhat.

Mandy! Beleolvastam a naplódba megint, és kicsordult a könnyem a meghatottságtól a 48.bejegyzésed hatáésára. Édesek vagytok a pároddal nagyon! :))

7446. mandy
2007. jan. 19. 11:53

Na lányok, elmentem a férjem nagyijához látogatóba, majd jövök. Nehéz 2-3 óra áll előttem, Boo a 7428-as hozzászólásban mintha a mi dédinkről beszélt volna :D Ő is órákig tud megállás nélkül beszélni a semmiről...

puszi, addig írjatok sokat

7445. zazuka (válaszként erre: 7436. - Katalin25)
2007. jan. 19. 11:52

Lebuktam... :)

Még visszaolvasok, aztán kérdezni szeretnék az okosoktól. Belemélyedtem a babaruhákba, és vetődöt föl némi problémám.

7444. Bubbaboo
2007. jan. 19. 11:51

A masszázsra megint csak azt tudom mondani, mint a tornára: nem tilos, de ÉSSZEL!

Kéthetente megengedem magamnak ezt a luxust a nyavalyás hátam miatt..Mióta pocis vagyok, annyi a különbség, hogy a talpamhoz nem nyúl (különben reflexológus is, de azt ilyenkor tényleg nem javasolt) és a derék-keresztcsonti részt se masszírozza, mert vérbőséget okozhat az alhasi szervekben, ahol, mint tapasztaljuk, a baba lakik mostanság! :-)))

De teljesen megújulok, mikor a lapockám mellől kimasszírozza a csomókat, és meglazítja a merev csuklyámat, vállaimat...irtó jóóóóóóóó!

7443. mandy (válaszként erre: 7438. - Norahhh)
2007. jan. 19. 11:45
Dehát még a kispapáknak is szokták írni, hogy maszírozzák a kismamákat, mert nekik az milyen jó....
7442. fe1fe85329 (válaszként erre: 7438. - Norahhh)
2007. jan. 19. 11:45
Igazából egy laza hátmasszást miért nem lehet?? engem a Vikivel simán megmasszíroztak 5 hónapos terhesen!!!!! Nem mondták hogy nem lehet!
7441. Bubbaboo
2007. jan. 19. 11:44

Kicsikata!

Nagyon jó híreket mondtál, tegnap nem tudtalak msn-en elcsípni, mert hipp-hopp eltüntél!Úgy örülök, hogy segítőkész dokid van, minden rendben lesz, biztos sokat könnyít majd az a sérvkötő rajtad! :-))) Ügyes vagy, hogy horgolsz, olyan jó érzés lehet! Csatlakozom a "kétbalkezesekhez", lehet, hogy tudnék ilyet csinálni, de eddig valahogy nem ambícionáltam.

És várom nagyon a szerdát veletek: Mandy és Katákok!!!

Menyó! Tiszteletbeli tag vagy már most, ha így követted az eseményeket! De nagyon várunk "teljes jogú" Pocakosként is!!! :-)))

Nóra, klassz, hogy jót aludtál, rádfért már rendesen! :-)) Kiváncsi vagyok, egér és Pitypang hogy boldogult a project-tel..

7440. mandy
2007. jan. 19. 11:44

Kata, itt van direkt kismama masszázs, ilyet lehet, én úgy tudom.

Írtam a naplómba egy közepesen hosszú bejegyzést, majd a végén a hülye egér másik gombját nyomtam meg. Eltünt az egész. Hrrrrrrrrr. Azt hiszem elmegyek egy kis feszültségoldó mosogatás erejéig!

7439. fe1fe85329 (válaszként erre: 7424. - Ekka)
2007. jan. 19. 11:42
Ekka amúgy pont a 18-20. hét az egyik ajánlott időpont úgyhogy menj csak!!! még én is elmegyek egyre ha végre lerakják a padlólapot én szépen apránként kispóróltam! Jaj Képzeljétek tök vastag lettem ugyanis a köcsög államkincstár szeptember óta elfelejtette utalni a gyesem és nagy nehezen megkaptam 90000-et egy összegben!!!!! úgyhogy tuti van!
7438. norahhh (válaszként erre: 7433. - Katalin25)
2007. jan. 19. 11:42

Ezt én is csak alátámasztani tudom, ugyanis gyógymasszőrnek tanulok.

Amikor megtudta az oktatóm, hogy babám lesz, azonnal leállított rólam mindenkit, hozzám sem nyúlhattak! És azóta se. Én masszírozhattam, meg irígykedhettem!

7437. babi83
2007. jan. 19. 11:41
Az anyukám a lelkemre kötötte, hogy úgy biztonságos helyen parkoljak, kész komédia volt a reggel parkolásom, a harmadik helyre álltam át, még a biztonsági őrrel is onzultáltam, hogy elég messze van-e minden fa és villanyoszlop.....
7436. katalin25
2007. jan. 19. 11:41
Zazuka is erre jár ám valahol, láttam, hogy most kattintott...
7435. katalin25
2007. jan. 19. 11:39
Ja, és képzeljétek aukcióztam magamnak (az imént nyertem) egy hordozókéndőt 700 FT-ért! Úgy örülök neki! Amiket újonnan árulnak 6000-be kerülnek.
7434. katalin25
2007. jan. 19. 11:38

Itt csak a szél fúj, de az nagyon!!!!

Nem is mozdulok ma ki a lakásból ha nem muszáj

7433. katalin25
2007. jan. 19. 11:37

Mandy! A barátnőm masszőrnek tanul és én is megjegyeztem neki a múltkor jogy milyen jó lenne egy hátmasszázs, mire mondta, hogy KISMAMÁKAT SZIGORÚAN TILOS MASSZÍROZNI!Én is meglepődtem rajta, de inkább betartom akár milyen jól esne is. :(

Menyó! Nagyon ari vagy! Szurkolok neked hogy mielőbb idekerülhess babásodásos értelemben is! Mióta próbálkoztok?

7432. Bubbaboo
2007. jan. 19. 11:35

Jó "reggelt"!!!

Csak az én lányom volt besózva az éjjel? Alig aludtam valamit, pedig már 1-kor vártam az álmokat, de sokszor keményedett a pocim és arra mindig ébredek..Gondoltam, biztos tumultus van a szülészeteken, ha pár héttel előrébb járunk, szerintem mi is ott kötünk ki! De megúsztuk :-)))

Végre elaludtam/ájultam jó mélyen, erre csörgött a telefon, majdnem kiestem az ágyból, a nagymamám hívott, aki órákig tud megállás nélkül beszélni a semmiről...

Pécsett ömlik az eső és fúj a szél, ami nem vészes, lehet, hogy még csak most ér majd ide a java? Azért talán a Mecsek letompítja majd egy kicsit..

7431. Menyó (válaszként erre: 7412. - Katalin25)
2007. jan. 19. 11:32

Köszönöm a kedves fogadtatást! :)

Addig is olvaslat Titeket, lehet néha írok is, ha nem gond.

Nem tudom milyen lesz amikor a sajátomnak örülök, de már a Ti apróbb-nagyobb örömötök is fantasztikus érzés nekem is. Itt izgultam Henáért és Emőkéért... nézegetem a gyönyörű képeiteket a már megszületett gyerkőcökről és pocikról és irigykedem, persze pozitív értelemben! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook