Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pocakosok és Pocaklakók topik fórum

Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)

7580. Pitypang (válaszként erre: 7578. - Bubbaboo)
2007. jan. 19. 19:28

Ok, ertjuk mar! :) Kicsit irigykedek a babaruha pakolasra am. :) En meg mindig varom a szekrenyt, addig nincs hova pakolnom sem. Jo, meg van elvileg 2 honapunk, de remelem, nem arra szamit az unokatesom (o hozza a szekrenyt), mert az utolso heten mar nem szeretnek ezzel foglalkozni!

Mosogatas... Hat en nem tudom, ki hogy van vele, de en nagyon utalom. Csak muszaj, ha eszik az ember ugye. :)) Pedig amikor elkezdem, mar nem utalom, hamar vegzek is. Megis mindig ugy gondolok ra, hogy "fujj, mosogatni kell!". :))

7579. Pitypang
2007. jan. 19. 19:24

Ekka, jo tv-zest es boldogitast! :)

A hajam meg loszor es kesz. :))

Kepzeljetek, van egy "barkacsolos" baratnom, aki kitalata, hogy holnap delelott vegyunk egy hobbi boltban valami jo hozzavalokat es a Kisbabinak csinaljunk delutan valami kis jo dolgokat a szobajaba. Meg nincs ugysem semmi disz, csak a szukseges dolgok, azok meg teljsen natur szinek, ami egy babanak nem tul erdekes. :) Tok kivancsian varom, mi fog ebbol kisulni! Majd beszamolok am rola. ;) Egy a baj, hogy majd 10 oldalt olvashatok vissza! :))) Na, nekem nam baj am, en pl. szeretek visszaolvasgatni...

7578. Bubbaboo (válaszként erre: 7553. - Pitypang)
2007. jan. 19. 19:22

Én mindennap csinálok valami "picit", így nem jön össze egyszerre annyi, hogy egész nap megállás nélkül csinálni kelljen és kipurcanjak..Mára még mindig jutott vasalás, mosás, teregetés, portörlés 1-2 helyről,(azt sem egyszerre szoktam mindent, mert úgy sok, tele vagyunk mütyűrrel) hanem, ha látom, hogy poros, akkor.

Mososgatni ugye mindig kell..Most különben a babacucc-rendbetétel miatt van több dolgom és hát ugye, ha más nem de majd mindennap kell valamelyik szekrényt, polcot átrendeznem, selejteznem, mert tiszta káosz van bennük és minden cm2 helyre szükség van!

Hát így..Szóval nem gondold, hogy annyira szorgi vagyok, csak szeretném, ha időben készen lennénk Maja fogadására! :-))) Kicsit próbálok előre dolgozni, mert szerintem az első néhány hétben elég nyűgöm lesz magammal is ,és azonkívül főleg babázni szeretnék! ;-))

7577. Pitypang (válaszként erre: 7573. - Ekka)
2007. jan. 19. 19:19

Gondolom azert, hogy nehogy a cegek hirdetesi lehetoseget lassanak a forumok olvasoi kozott. Csak hat ennyibol, ha a szomszed no elmeseli, hogy vett egy Bigyoka markaju fogkremet az Izeke aruhazban, az is reklam a boltnak is es a termeknek is. :)) Jobb reklam, ha azt vesszuk, mint a szorolap, tv reklam stb.

Na, a lenyeg, hogy nekunk olyan merlegunk akkor nem lesz. :) Majd max. berelni fogok egyet, ha kell, mert nalunk en 20 ezer feletti arakrol hallottam. :)

7576. Ekka
2007. jan. 19. 19:19

Megyek egy kicsit tv-t nézni meg boldogítani a Drágát:)))

Szerintem már az agyára megyek, de mondtam Neki most töltődjön még "benn" van a bébi:D

7575. katalin25
2007. jan. 19. 19:18

Egyébként meg tök szép hajad van Pitypang, meg mellé még csini is vagy. Úgyhogy ne "lószőrözz" itt nekem! :)))

A kódolásba meg már egész belejöttünk csajok. ;)

7574. katalin25 (válaszként erre: 7571. - Pitypang)
2007. jan. 19. 19:16

Azon a nyaralós képen már a rövidebb variációt látod ám! Most is olyasmi a hajam, csak 1 kicsit most hosszabb, kezd is már zavarni. :)

Azt a méretet tudom egész jól kezelni amit a képen láttál.

De lagzikor annál kb 2x hosszabb volt minimum, már az idegeimre ment.

Nem vagyok egy nagy fodrászolós, de tavasszal tuti megint vágatok belőle, hogy könnyebb legyen kezelni.

7573. Ekka (válaszként erre: 7572. - Pitypang)
2007. jan. 19. 19:15

Pitypang: igen, jóra gondolsz.

Hidd el, hogy én is utálatos dolognak tartom ezt a "kódolósdit"..

Értelmét sem látom, bár nem jelenti azt, hogy nincs is..

7572. Pitypang (válaszként erre: 7570. - Ekka)
2007. jan. 19. 19:10

Mi az A betus aruhaz? Az, ami nalunk tuti nincs es kiejtve hasonloan hangzik, mint az angol "ocean" szo?

(Jajj, en ugy nem szeretem ezt a kodolast. :( Eskuszom, ha veletlen leirnek valamit, nem reklamnak szanom, szoval nehogy kikapjak erte. :)

7571. Pitypang
2007. jan. 19. 19:08

Most megneztem a kepeidet ujra es nem ertem, miert mondod, hogy nem tudtad megszaritani szepre. A nyaralos kepen pl. nem hiszem, hogy vitted magaddal a szemelyes fodraszodat :)), megis tok szepen be vannak a vegek szaritva!

Aztan a sajat kepemet is megneztem, hogy mekkora a kepen, mai itt van. Azota egy kicsit hosszabb, de sokkal mar nem. Azon a kepen, amine gy samandob van mogottem, a dobrol log lee egy loszor tincs... Na, az en hajam epp olyan, mint a dobrol lelogo loszor, csak a hajam sotetebb szinu. :)))))

7570. Ekka
2007. jan. 19. 19:06

Infó: :)))

Az A-betűs áruházban elektronikus csecsemő mérleg kapható jan.19-től 8990 ft-os áron:D

7569. Ekka (válaszként erre: 7568. - Katalin25)
2007. jan. 19. 19:02

Valóban nem:D

Max. a saláta levébe teszek édesítőt meg most a túróba.

Ennyi:D

7568. katalin25
2007. jan. 19. 18:58
Én is inkább a cukrot pártolom! A lényeg a mértékletesség. De gondolom a teát vagy kávét nem 8 cukorral issza Ekka sem. :))
7567. katalin25 (válaszként erre: 7565. - Pitypang)
2007. jan. 19. 18:57

Az én hajam is volt ám hosszabb! 2005-ben hagytam megnőni olyan hosszúra mint még soha az eküvő miatt (már majdnem akkora volt mint a tiéd). De aztán a lagzi utzán rohantam a fodrászhoz, mert már nem bírtam elviselni! Szép volt, de én egyszerűen nem bírtam az általad is említett 1-1,5 órás hajmosás és szárítás ceremóniákat.

Ezér ér most csak a vállamig.És korábban tépett volt, de most dec. végén egyenesre is vágattam az alját, mert nem tudtam sose szépen megszárítani.

Másoknak a fején úgy tetszik a szép hosszú meg lépcsősre vágott, de az az igazság én lusta vagyok vacakolni vele.

Persze én is szeretném ha mindig szépen állna, de megelégszek azzal is, hogy tiszta és ápolt legyen.

Ha alkalom van, akkor meg megyek a fodrászhoz és élvezem, hogy milyen csini frizum lett!:)

Vagy befogom a barátnőmet, hogy vasalja ki nekem. :)))

7566. Pitypang
2007. jan. 19. 18:55

Nos, ha a jozan paraszti eszemmel gondolom vegig, en azt mondanm, hogy edesito ne, cukor inkabb. Az indok egyszeru. :) Az edesito mesterseges, a cukor nem. Eleve ami mesterseges, en bizalmatlan vagyok vele szemben. Elelmiszerek teren ertem. Jo, nem mondom, hogy fanatikus bio noci lennek, csak nagyjabol probalom azert figyelmbe venni a jo oreg termeszet kinalta lehetosegeket.

Allitolag ez a sok mai betegseg nagy reszt a mukajaknak koszonhteo, amit megeszunk eletunk soran. Az allergiak stb...

7565. Pitypang
2007. jan. 19. 18:49

Na, hat ujszolottnek meg vegkepp nem akarnek edesitot adni! Mondjuk errol is ugy tudom, hogy ha a kis hasfajosnak edeskomeny teat adnak, abba nem is kell edesitesken semmi, mert eleve edeskes es kulonben sem kell hozzaszoktatni a babakat az edeshez, mert kesobb gond lehet belole a hizas, fogak epsege stb miatt ugye...).

Huuu, a szilvasgombocot is imadom! Csak meg soha nem csinaltam. Na, majd egyszer kiprobalom. Csak egyedul az sem jo, mert hogy lehet par darabot kesziteni? Max. hetvegen anyunal kiprobalom. Nem is rossz! Ugyis most tele van munkaval, mert ugye konyvelo es most kell leadni egy csomo dolgot. Szerintem hamarosan szilvasgombocban lesz resze a kis csaladnak. :)

Katalin25, most irigyellek, ha szeretned tudni! Tok hamar vegeztel a hajmosassal. Hat nekem az kb. masfelora, ha furdok + hajat mosok. Ugy utalom, de ez van. Jo, ebben felszarazra a hajamat megszaritom, hogy ne csopogo hajjal jarkaljak a lakasban.

7564. Ekka
2007. jan. 19. 18:43
A megoldás: se ez se az:)))))))))
7563. katalin25 (válaszként erre: 7558. - Norahhh)
2007. jan. 19. 18:42

Szia Nora!

Egészségedre!Fincsi lehet a szilvás gombóc is! Nyam!

7562. Ekka
2007. jan. 19. 18:41

Édesítővel kapcs. ezt találtam elsőre:

Az Orvos Válaszol 2006;11(májusi)

Az lenne a kérdésem, hogy szabad-e terhesség alatt cukor helyett édesítőszert használni? (Az első terhességem alatt 23 kilót híztam, és szeretném ezt most elkerülni).

Válaszát előre is köszönöm!

Remélem, nem gondolja, hogy ez a megoldás a hízás megakadályozására. Bár nagy valószínűséggel ártalmatlanok az édesítők, cukor, édesség és általában szénhidrát bevitel mérséklésével "fogja meg" a hízást, egyen inkább több fehérjét (tojás, hús) és nyers zöldséget.

A következőben:

Édesítőt ne!

Következő:

Cukor helyett inkább édesítő!!

Egyre jobb:D

:))))))))

7561. katalin25 (válaszként erre: 7559. - Norahhh)
2007. jan. 19. 18:41

Meg én még a fruktózt hallottam, merthogy az egészségesebb mint a sima cukor. De az ára, brr, 700 ft/doboz, és a doboz nem 1kg, hanem max fél.

Meg azt mondják a barna cukor is egészségesebb a simánál.

Fene tudja, szerintem (és a könyvem szerint is)mértékkel lehet sima cukrot fogyasztani.

7560. katalin25 (válaszként erre: 7557. - Ekka)
2007. jan. 19. 18:38

Ne izgulj, biztos nincs semmi baj! Utána néztem a könyvemben, és azt írja hogy:

"Mivel nincsenek megfelelő előírások a mesterséges édesítőszerek használatáról a terhességben, jobb ezeket ilyenkor kerülni."

Szóval semmi drasztikus csak egyél inkább cukrot, az a biztos. :)

7559. norahhh (válaszként erre: 7552. - Ekka)
2007. jan. 19. 18:36

Ekka!

A juharszirupot ajánlják még nagyon a hozzá értők.

Én még nem kóstoltam.

7558. norahhh
2007. jan. 19. 18:35

Na itt vagyok.

Boo! Köszi, leesett egy nagy kő a szívemről!

Mandy drága! Nagyon örülök, hogy nincs komolyabb baja Klaudiának, Neked azért mégis nagyobb megnyugvást jelent hogy látta a saját orvosa.

Lehet, hogy csak efáradt, vagy megviselte ez az idétlen időjárás.

Pitypang! Én nem értek hozzá, nem is szoktam édesítőt használni, nálunk szinte minden mézzel készül, vagy cukorral.

A múlt héten teljesen kiakadtam!

Fittnesszné volt a TV-ben. A babák teájába édesítőszert ajánlott ízesítésnek! Na ha rajtam múlik, akkor tönkrennek ezek a cégek! Újszülöttnek édesítőt! .....hm!

Annyira, de annyira jól laktam, hogy csak pihegek itt a monitor előtt! Benyomtam 10 db szilvás gombócot és most nem kapok levegőt!

Látom, ma palacsinta dömping van.

7557. Ekka
2007. jan. 19. 18:33

Lányok!

Akkor most kezdjek izgulni?:O

7556. katalin25
2007. jan. 19. 18:31

Sziasztok! Hajmosás ésd fürcsi megvolt.

Ekka! Igaza van Pitypangnak, én is úgy tudom az édesítőszer tilos. Én men olvastam úgy, hogy az aszpartam miatt, nem is emlékszem, hogy írták volna hogy miért, csak arra,hogy tilos.Szóval maradj a cukornál!

Pitypang! A túrós palit éán is nagyon szeretem, de nekem meg az nem volt itthon, boltba meg nem volt kedvem menni.

Amúgy én is kezdem magam lustának érezni, hogy itt mindenki folyton takarít... :)))

7555. Ekka (válaszként erre: 7554. - Pitypang)
2007. jan. 19. 18:30

Most akkor lesz egy kis munkám:D

Kutatást fogok végezni várandósság alatti édesítő fogyasztásáról:)))))

MEgyek keresni/olvasni:D

7554. Pitypang (válaszként erre: 7552. - Ekka)
2007. jan. 19. 18:26

Hat, nem tudom, mi miatt, de ezt mondtak/irtak. Persze, irnak es mondanak sok mindent, szoval most nehogy miattam ketsegbe ess! :)

En cukrot szoktam hasznalni, maximum ha "egeszsegeskedni" akarok, akkor barna cukrot. De mindenben az sem olyan jo, szoval sima cukrot is hasznalok azert. En a mezet szeretem, de ezeket a kismamakent is ihato nem-feketeteakat csak ugy, uresen iszom. Nem elvbol, hanem mert izlik igy.

Azt hiszem, hogy az edesitovel valami olyan volt, hogy a babanak allergiakat okozhat vagy mi. De ennek utana kellene jarni, mert tenyleg baromsagot nem akarok mondani. :)

7553. Pitypang (válaszként erre: 7550. - Bubbaboo)
2007. jan. 19. 18:22

Minden nap vigyorogva olvasom, hogy te folyton takaritasz. :)) Ugy dontottem, ma van a napja, hogy megkerdezzem, mit tudsz minden nap talalni?? :)) Nem akarok am tolakodo lenni, csak mar kezdek megijedni, hogy en rendetlen lennek. En bevallom, nem szoktam minden nap takaritani. Jo, menetrendem nincs ra, hogy milyen gyakran, de naponta tuti, hogy nem. Mondjuk itt a kutya sem jar szinte, csak en. :)) Eleve kb. 2-3 lepesig jutok cipoben, mert utana "benti papucs". Szerencsere a polcok sem porosak naponta es a furdot sem naponta suvickolom.

Kerlek, aruld mar el, mit csinlasz ennyit, mert komolyan tok hulyen erzem magam. :)

7552. Ekka (válaszként erre: 7551. - Pitypang)
2007. jan. 19. 18:22

Pitypang: nem tudom:((((

Szoktam enni, de nem viszem túlzásba. Az aszpartam miatt mondod? Ez az édesítő mentes tőle.

Azt mondod a cuki jobb mint az édesítő?

Méz kizárva!!! Undorodom tőle:D

7551. Pitypang
2007. jan. 19. 18:17

Na, elkeszult a palacsinta. Igaz, en nem keszitettem annyi izesitest, mert egy szemelyre nem lehet kis adagot nagyon. Vanilias-mazsolas turoval fogom enni. :) Bar van lekvar is es kakao is, de kicsit sok ez a turo adag akkor ugy.

Ekka, bocs, de szabad enni edesitot? Nem akarok am okoskodni, csak en ugy hallottam, hogy a varandossag alatt nem. Dokim is mondta es olvastam egy kismama ujsagban meg valamikor az elejen. Volt ra kifejto magyarazt is, de hulyeseget nem akarok mondani, elismetelni meg mar nem tudnam. Annyit jegyeztem meg, hogy nem szabad es kesz. :))) Mondjuk en amugy is allergias vagyok ra, de most kulonosem kerulom. (Piros kiuteseim lesznek tole, viszketnek es felholyagosodnak. Szoval marad a cukor vagy a semmi. Vagy mez. :)

Vagy Tobbiek, szerintetek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook