Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
A Synlab központi koordinátorát hívtam progi szint időponttèrt/eredmény infóèrt ès azt monta 3nap mire lesz eredmèny.
A Vàci úti Synlabra gondoltál ahol aznapra megvan a progi eredmény?
Szìvből örülök,hogy jól vagyok💗🌷
A Te ès az ilyen pozitív történetek adnak egy löketet szerintem itt sokmindenkinek,hogy fel a fejjel ès folytassuk tovább.
Köszönöm,hogy megosztottad ezt a csodálatos hírt😍💗
Kérdezni szeretnék..
Petesejt donoros beültetésünk lesz..
A prolaktinom magass szerintem.370...régen azedtem rá.gyógyszert
Most Brno azt mondja hogy ez jó érték....Gondoltam hogy a beültetésig szedném rá gyógyszert es utána abba hagynám..
Nagyon szívesen segítünk, amiben tudunk.
Hát, ebben az esetben én is azt tenném, amit te: méregettetném a progeszteront s nézném, mi a helyzet vele. Én Budapesten a Váci Corner Synlabba járok - ott mindig megvolt aznap az eredmény s szombatonként is van vérvétel.
Köszönöm,hogy van türelmed elmagyarázni azt ami nekem még magas.
Volt már ET és FET ami el sem indult.Tavaly amikor a spontán ciklusosról beszélgettünk a dokival azt mondta: Azt meg se próbáljuk,mert az időpazarlàs.
Most meg...Ezt javasolta.
De mi bolond vagyok,hogy nem kèrdeztem rá most,hogy mièrt most amikor tavaly elhessegette az ötletet.
Kèrtem hétfőre progi szint mèrèst azt mondtàk a Synlabban 3 nap alatt jön meg az eredménye.Szerdára meglesz az eredmény.Ès Szerdán is csináktatok egy progi szint mèrèst ahol Szombati eredmént lesz.Jövő csütörtökön lesz a NC FET.
Van ahol mèg aznap megkapom az eredmènyt?Csak mert akkor magamtól emelném a progi szintet pluszban.
Megkérdezhetem, hogy miért döntöttetek esetedben a spontán ciklus mellett? Csak azért kérdem, mert nem tűnsz benne bízni - pedig hát ennek a protokollnak a lényege pont a természetesség, gyógyszermentesség (persze amennyire lehetséges).
- progeszteronpótlás: a spontánnál nemigen adják, főleg nem beültetés előtt, hisz a szervezet maga is termeli. Beültetés után lombikosként megszoktuk az akár többször ennyi Utrogestant/Cyclogestet... de a természetes terhességeknél nincs is progeszteronpótlás, és nálad most azt imitálják.
- méhnyálkahártya: olyan 7mm-től már simán elfogadják, szóval a 6,5mm nem rossz. Nem túl acélos, de nem esélytelen. Vastagabbra hormonnal lehet hozni, de az megint nem a spontán ciklusos beavatkozás része.
- Prolutex: injekcióban adott durva adag progeszteron. Akkor szükséges, amikor nincs elég progeszteron Utrogestannal/Cyclogesttel sem (azaz 35 nmol alatt van lórúgás adag gyógyszerrel is). Ráadásul ha egyszer elkezdted alkalmazni, akkor nem szabad abbahagyni a 12. hétig, s nagyon drága.
- vérhigító: Ha van véralvadásproblémád, akkor kell. Ha nincs, akkor felesleges. Hogy van-e, azt trombózispanel-vérvétellel lehet megnézetni laborban.
- TSH: ehhez sajnos nem értek.
Ne haragudjatok,hogy ide írok,DE ti itt mind sokkkkkkal,de sokkkkkal több tapasztalattal vagytok az itthoni lombikozàs területèn(sajnos),mint én.
Saját sejtessel 5napos blastokkal indulnék spontán ciklusosra ebben a ciklusban.
Utána olvastam miket írtatok,de nem sok spontán ciklusos protokollt olvastam.
Nekem ez a 1x1 Utro,semmi progi pòtlàs 10.napi 6,5mm nyálkahártyánál kevésnek tűnik.
Megnézte a doki a 3.napi hormont és húzta a száját,de nem mondott semmit.Nem szeretnék vaktában lövöldözni az esèlyekkel.
Van egy bontatlan 2025-ös lejárati szavatosságú és még 4db 400mg Cyclogestem itthon.
Ha jól emlékszem sokan a Cyclogestet részesítették előnyben.
A Prolutex is sokan szùrjàk sprat ès/vagy kúp mellé.
Ez mièrt fontos?
Ès a màsik...az orvosom nem látja értelmèt a vèrhígítónak,de azt mondta,hogy kiírja ha szeretném.
Szerintetek?
Az endokrinológus felírt 2 gyógyszert a TSH 1-1,5 alá szorításához.Nekem 1,8 a TSH eredmèny,de itt az 1-1,5 mondják a megtapadáshoz ideálisnak.
Persze mindég vannak sikertörténetek 2-es értékkel is.
Nekem sosem volt spontán ciklusos beültetésem, de gondolom, pont ezért nem írnak külön progeszteront. Ha minden felkészülést a szervezet végez, akkor a progeszterontermelést is tőle várják el - ami valahol logikus, hisz a spontán terhességekben is ez történik s legfeljebb csak utólag adnak plusz progeszteront. Én a helyedben valószínűleg nézetnék progeszteronszintet 1-2x beültetés előtt 1-3 nappal, s ha nagyon érték alatt van, megfontolnám a korábbi kezdést. Amúgy, ha közelíti a 35 nmolt, csak a beültetés után kezdeném.
Cyclogest vagy Utrogestan… Használd, amelyik tetszik. Az Utrogestan jobban osztható, a Cyclogest nekem kevésbé maszatolós és egyszerű s állítólag a felszívódása is jobb… de nekem sosem volt lényegi különbség a hatásukban.
De ez én vagyok; más simán javasolhat eltérőt.
Köszönöm
Spontán ciklusban lesz a FET.
Utrogestant írt az orvos ès csak beülti után mondta 1x1 kúpot.
Furcsának tartottam amikor utána elgondolkoztam.
10.napi uh 6,5mm volt a méhnyàlkahártya 3 rétegűnek mondta.
19.napon lesz a beültetès.Előtte progesteron szintet mèretek.
Ne előtte 3 nappal màr kellene a progi?Mi a tapasztalatok,vèleményetek a felszívódàsról ès adagròl? 2x1 Utrot mondott a doki,de eddig mindég Cyclogestet kaptam.
Mit nézetnétek,szednètek a FET előtt?
Sziasztok!
A 21.napi hormon pont Szombatra esik.A megyeszékhelyen nincs Synlab vagy helyi labor nyitva,hogy időpontot foglalhatnék.
Hol próbálkoznátok?
Szia! Barátnőmnek volt egy spontán terhessége, 6. héten vetelt el. Aztán az első donorpetesejtes rögtön megtapadt, azt 9. héten vesztette el. Utána volt th1/th2 és nk vizsgálata,ami eltérést mutatott. Kapott lipidet, sandimmunt és prednisolont is. Sajnos a következő 3 el sem indult neki,de az az implantacios ablak eltolodasa miatt volt. De amint ez kiderült és módosították a protokollt, sikerült neki a beültetés és már meg is született a babája.
Szerintem az ő esetében segíthetett az immun kezelés.
Köszönöm szépen csajok a választ..Nekünk volt kint 3 lombik petesejt donoros...
A 2 sikerült de sajnos a méjszájamba tapadt meg es 9 héten el kellett vetetni...🖤
Most meg kiderült hogy Th1/Th2 probléma van igy kapom a Smoflipid infúziót hát ha igy most sikerülni fog..
Nincs már időm..sajna idén 49 éves leszek sajnos
Én kaptam intralipidet, súlyos TH1 túlsúlyra, négy alkalommal: beültetés előtti héten, 3000-es HCG-nél, illetve a beültetés utáni 8. és 12. héten. Sikerült a lombik.
Ahogy azonban a többiek is írták: ki tudja, (csak) ez volt-e a siker oka. Használtam mást is (Sandimmunt, meg hetekkel korábban antibiotikumot), s a szerencsefaktort sem lehet kizárni. Az se valószínű, hogy a pontos beadási dátumok lényegesek; alighanem mindegy, hogy egy héttel vagy két nappal a beültetés előtt kapod az adagot, és 2000-es vagy 3000-es HCG-nél… Ezek csak körülbelüli értékek. Sok sikert!
Se nekem, se Dulche-nak nem sikerült soha lipiddel sem.
De biztos van, akinek igen. Szerintem mindent próbálj ki és tegyél meg, amiről te magad meg vagy győződve, hogy segíthet.
Ha a lipidben hiszel, ne habozz és ne hallgass másra, csináld.
Sok sikert!
Kérdezhetek aki kapot lipidet akkor sikerült neki ugy?Meg ki hogy kapta ?Én nekem a beültés elött 7 napal meg beültés után 7 napal meg pozítiv teszt utan is meg utána meg 2 hetente 3 szor...
De az immunologus annyival irta máskép hogy a 2 lipidet a beültés napján kénne de a klinika az napra nem írta ha nem egy hétre rá irta ki...
Igy nem tudom hogy igy is jó lesz .Én még nem kaptam...most 10 üvegel kapok majd..
Sziasztok!
Elsősorban azoktól kérdezem, akik kaptak valamilyen lipid infúziót, hogy megemlekedett tőle a koleszterint szintjük?