Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Sajnos én már nem próbálkozom többet,de maradtam itt a fórumban.
Persze,én is olvastam nagyon szerencsés kismamáktól, és a spontán teherbeesés nem lehetetlen 40 felett. Itt konkrétan a cikkben,amit olvastam, a petesejt fagyasztás és így az ivf esélyeit írták, hogy nem túl jók az esélyek 40 felett.
Én is abban bíztam,hogy összejön természetes úton,aztán próbálkoztunk a donorpetesejttel.
Igen, különben ezért is leptek meg a lemondó orvosi cikkek, amikkel mostanában találkoztam.
Én is sok emberről hallottam 40 feletti spontán teherbeeséssel. Családban is van példa rá.
Ez a növényi étrend nagyon érdekelne. Mesélsz róla bővebben? Pszichológusom is ezt javasolta anno.
Köszönöm a tapasztalat megosztást. Ohh értem. Hát igen, gondolom, hogy azért nem minden az se sajnos, ha valaki sokáig menstruál. 🙁 Nagyon drukkolok neked, hogy a következő beültetés sikeres legyen.
Most fel is vettem a kapcsolatot egy központtal, és átbeszéljük majd a részleteket. Ha esetleg már nem jó ötlet a saját petesejt fagyasztása, akkor marad pár év múlva próbálkozás vagy a donor petesejt beültetés.
Beszélek majd még az orvossal, akinél anno szültem, hogy ő mit javasol.
Igen, első baba természetesen fogant.
Nagyon sajnálom a nehéz tapasztalatokat, és köszönöm az ötletet, nagyon kedves vagy.
Nekem is eszembe jutott, hogy fagyaszthatnék le petesejtet, ez jó ötlet. Férjem anno nagyon meglepődött ezen, mikor ezt felvetettem. De igazad van, ez egy jó biztosíték lenne.
Azt esetleg nem tudod véletlen, hogy melyik itthoni intézet vállal ilyet megoldást? Utánajárnék a részleteknek. Azért mégiscsak egyszerűbbnek tűnik, mint a donáció.
Kicsit volt bennem azért egy olyan remény, hogy tévednek a riogató cikkek, de akkor sajnos nem.
Szia! Gratulálok a két gyerkőchöz és a jó kapcsolatukhoz. ☺️
Én igazából számoltam azzal a következménnyel, hogy a várakozás miatt esetleg nem jön össze még egy gyerkőc, és most úgy gondolom el tudnám azt is fogadni, ha úgy alakul. Hiszen van egy csodálatos gyerekem, akiért hihetetlenül hálás vagyok nap, mint nap. ❤️
De persze érdekelnek más megoldások is, ha kifutnánk az időből. Éppen ezért szimpatikus a donoros gyermekvállalás is.
Nagyon sajnálom, ami az ismerősöddel történt, remélem, azóta már jól van lelkileg.
Szia!
Első baba természetes úton sikerült?
Ha tesóban gondolkozok én biztos nem várnék egy percet sem! . 35 év felett rohamosan csökkennek az esélyek, a petesejtek minősége hónapról hónapra drasztikusan csökken. Egy versenyfutás az idővel már ilyenkor sajnos a dolog.
Nem tudom, hogy azt lehetne-e csinálni, hogy elmész saját sejtes lombikra most azonnal, de az embriókat nem ültetik be, hanem lefagyasztják, és két év múlva mész beültetésre. Ezzel pár évet nyerhetnél talán.
Sajnos mi itt sokan tudjuk, hogy mennyire nehéz egy kisbabát összehozni 40 felé :-(.
Sziasztok! Ebben a topicban nem írtam még korábban, és érdekelne a véleményetek, tapasztalatotok.
36 éves múltam és van egy 13 hónapos gyermekem. Mostanában kezdtem el gondolkozni, hogy talán szeretnék még egy gyermeket. Sosem gondoltam, hogy zavarni fog a korom, de ebben a kérdésben most zavar. Bizonyos okokból (munkahely, anyagiak, hely a kicsinek és lelki okok) úgy tűnik, ha esetleg belevágnánk férjemmel a második baba projektbe, az csak pár év múlva jöhetne szóba. Gyanítom 40 környékén.
Én eddig nem problémáztam ezen, de elolvasva orvosi cikkeket, nagyon ijesztőeket írnak a 40 körüli és fölötti nők petesejt minőségéről.
Lehet, hogy akkor már rögtön donor petesejttel lenne érdemes belevágni? Mit gondoltok erről? Van, aki szintén életkor miatt döntött a lehetőség mellett? Meséltek esetleg tapasztalatokat? Nagyon nehéz ez az eljárás? Egy ilyen beültetés pár napos kint tartózkodással megoldható, vagy többször ki kell járni kezelés sorozatokra? Köszönöm, ha meséltek. ☺️
Köszönöm!
Neked hogy alakult a keddi UH?
Lányok, megkaptam a progeszteron véreredményt is, mindjárt sírok… 1,87!
Holnap kezdem el tolni a progeszteront, de ez most szerintem gáz😭
Szia!
Ez a szokott protokoll, így szedi mindenki lombiknál.
A leépítés is fokozatos lesz majd.
Kell egy kis idő mire hozzászokik a szervezeted, addig lehetnek furi mellékhatások.