Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia..Szeretném megkérdezni ezt nost irták neked?.Mert en is irtam ki hogy az embriókat Pozsonyba szeretném átvinni mert én 4 nap múlva 49 vagyok.Es igy már csak Pozsonyba tudok már csak kezdeni..
Igaz nem tudom melyik klinikára menjük..Ti melyik klinikát néztétek ki?
Köszönőm..
Szia!
Én pont tegnap írtam a brno-i Reprofitnak, hogy van-e mód átvinni a fagyasztott embriókat Pozsonyba, szó szerint ez volt a válasz: kapacitás hiánya miatt még nagyon sokáig nem lesz rá mód. De Brno-ba a karacsonyi időszakon kívül bármikor mehetek.
A kérdésre, hogy a pajzsmirigy panelen kívül mit nézessek még meg az újabb beültetés előtt, az volt a válasz, hogy semmit, hiszen én már szültem 🤦♀️
Most a Bagócsi átvette az Iscaret, az lett az új Reprofit, ott van több napot. Van beültetés is meg minden megy ugyanúgy tovább. Akkor van még egy Reprofit Pozsonyban? Arról nem is tudtam 😀
Szia! Én gondolkodom Pozsonyban, de nem a Reprofitban. Nekünk most Brno Reprofitban vannak az embrióink, de nagyon ki vagyok akadva rájuk. Még szeptember első felében megírtam nekik, hogy az októberi ciklusommal szeretnénk kezdeni, emiatt az immunológai kezelést is megkezdtem. Nem írták, hogy probléma lenne, erre most múlt héten rájuk írtam, hogy hamarosan kezdenénk és a doktor úr megnézte-e a leleteim, mi a protokoll. Visszaírták, hogy talán 4-5 hét múlva tudnak válaszolni. Háromszor kellett összevesznem velük, mire megsűrgették az orvost és megkaptam végre a protokollt. Eddig elégedettek voltunk velük, de most Bagócsi alig van Brnoban, mert a pozsonyi új klinika nyitásával van elfoglalva. A magyar betegeket Brnoban pedig Bagócsi kezeli. Szóval, Brnoban már van egy kis fejetlenség a pozsonyi klinika nyitása miatt, Pozsonyban a klinika még nincs felkészülve mindenre, szóval..... 🤷♀️ Több ismerősöm is így járt, akik most kezdenének. Össszességében azt tudom mondani, hogy most nagyon leterheltek. Engem nem is zavarna az a plusz 4-5 hét várakozás, ha nem év eleje óta készülnék erre az egészre....
A pozsonyi Reprofitnak jelenleg még nincs jogosultsága embriót beültetni (gondolom, vizsgálatok elérhetők már). Dolgoznak rajta, a koordinátorom szerint kb egy év múlva kapnak engedélyt.
Sziasztok! 🙂
Van köztetek, aki gondolkodik a friss Pozsonyi Reprofit klinikán vagy esetleg már ott van?
Gondolkodom a váltáson a távolság miatt, eddig Brno Reprofitban voltam.
Bizonytalan vagyok nagyon, hogy ugyanazt a színvonalat nyújtják-e vajon?
Van bármilyen tapasztalatotok, véleményetek?
Sziasztok!Senki nem kapott IGIVET?
Hát akkor legközelebb patikát is váltok :)
Szupi!Nekem a kivágottat nem fogadták el itt.De köszi a tippet.Megpróbálom hátha elpostázzák nekem.Az lenne a legjobb.Otthon elfogadták nekem több helyen is Pesten.A németek szívóznak nagyon.😊
Szia!
Köszi!
Igen a serpa kér 40 euro szállítási költséget plusz áfát rak a fogyasztói árra.Jóval több lenne ugyanaz a gyogyszer velük.Ugyanakkor ha nem lesz más választásom akkor ez lesz.😊
Én kinyomtatom, körbevágom s átadom a mailben kapott receptet - minden (itthoni) gyógyszertárban elfogadják.
A Reprofit el is postázza a fizikai receptet, ha kéred (s van időd megvárni, persze).
Pest megyei kis település, kis patikájában. Természetesen teljes áron, mindenféle támogatás nélkül. De fb csoportokban olvastam, hogy mások is ki tudták váltani, ki hol az országban.
Szia!
Melyik patikában? Milyen áron?
Nekem csak normatív támogatás jár, de ha itthon kezeltetném magamat, akkor kiemelt áron kapnám (pl: Meriofert fogy: 5956 Ft, norm: 2680, kiemelt: 300 Ft)
Én nem kaptam sehol, ahol jártam, arra hivatkozva, amiket írtam.
Amúgy a János kórház patikájában vásárolok, mert ott mindig van minden, legalábbis délelőtt.
A serpha-án fogyasztói árak vannak vagy van kedvezmény?
Köszi!
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatotokat! Remélem legközelebb sikerül! Nekem nem ajánlották még, ennek ellenére bevállalnám, mert hasznosnak tűnik.
Szia! Nekem itthon minden gond nélkül kiadják a helyi patikában a kinyomtatott cseh receptre a gyógyszert, de a Reprofit egyik alkalommal küldött egy linket, ahol megrendelhetetem egy partner gyógyszertárukból online a recept alapján a gyógyszereket. Ez az:
[link] Hátha itt sikerül megoldanod. Neked is drukk! :)
Szia!
Elvileg itthon külföldi receptet nem fogadnak el, lombikos receptet pedig csak meddőségi doki írhat fel. Nekem ezt mondták.
Mivel nem itthon történik a kezelés, ezért én magánba íratok fel receptet a Reprofit protokolja szerint. Ha pont uh-ra megyek, akkor ingyenes, ha nem, akkor 3.000 Ft. A gyógyszer ára tb függő, nyilván drágább mint az itthoni központokban résztvevőknek :)
Ha van jobb megoldása valakinek, azt én is megköszönném.
Sziasztok
Én Brnoban lombikozom de Németországban lakom jelenleg.Hátha akad itt valaki akinek van tapasztalata.
Sajnos a Reprofit által küldött elektronikus receptet itt nem fogadják el a patikában.
Van esetleg bárkinek tapasztalata vagy kreatív ötlete ezt hogy tudom áthidalni?
Köszi és sok sikert minden lombikozó asszonytarsamnak!😊
Szia!
Én 50 felett kezdtem. A szlovakokhoz jártam, Pozsonyba, a Repromedicaba. 54eves korig fogadnak. Kisebb klinika, de szerintem oké.
Szia! Nekünk volt a második lombiknál. Ha jól tudom, akkor az a különbség, hogy naponta nem veszik ki a helyéről az embriót, hogy megvizsgálhassák (ez talán mikroszkóp alatt történik, nem tudom...), hanem végig egy helyen van, egy környezetben és kintről, speciális kamerával tudják úgyanúgy megfigyelni, de folyamatosan. Én nem vagyok benne biztos, hogy ha baj van az embrióval, akkor ezen múlik bármi is, de javasolták, elfogadtuk. Lehet, hogy anyagias megoldás a klinikák részéről, de lehet hogy valamikor kiderül, hogy mégis számíthat...
Mi jelenleg félig passzív lombik helyzetben vagyunk, szóval akkor nem sikerült.
Sziasztok ma kaptam meg az eredményem Nyitráról. A dr. Nő 10g IVIG~t javasolt. Van aki tudna erről írni? Árakról hogy hol lehet pl. a G1 kívül csináltatni?Azt dobja csak fel horror áron. Bármilyen infot szívesen veszek. ❤️
Sziasztok!
Van itt a fórumon aki 49 évesen lombikozik?
Melyik klinikán érdemes próbálkoznom?
Igen! Rosszul írtam, a megtermékenyítés utánra gondoltam. Köszi, nem vettem észre! A Reprofitban is van ilyen. És nem is annyira a fejlődés követés élménye a legjobb benne, hanem hogy a folyamatos felvételek készítése által, a számítógép által kiszűrhető, hogy a jól fejlődő embriók közül is melyek azok, amelyek egyenletesen(nem rapszodikus tempóban) osztódnak. Mert a kutatások szerint az azonos fejlettségű embriók közül is azok fognak nagyobb eséllyel beágyzódni, és megmaradni a terhességi idő végéig, akik egyenletes tempóban osztódtak. Persze pénzbe kerül ez a plusz technika hozzáadása.
Szia! Megtermékenyülés után, az osztódásról készítenek time-laps felvételt. Erre gondolsz? Spanyoloknál hallottam róla, hogy csinálják. Beültetés után ez nem megvalósítható, sztem.
Kedves Csoporttagok!
Biztosan már többször volt téma, ezért kerlek bocsássatok meg!
Mivel veleszületett pajzsmirigy alulműködésem van, állandó endokrinológiai ellatásra szorulok. Amíg kiskorú voltam, a gyermek endokrinológusom nagyon jó volt. Felnőttként azonban orvosról orvosra jártam és még így sem találtam meg az igazit.
Jelenleg egy idős endokrinológushoz tartozom akit félevente úgy kell hívnom, hogy már tudom a tsh, t4, t3, anti-tpo értékeket (vért magánban, Synlabnál vetetem le).
Az lenne a kérdésem, hogy ezeken az értékeken kívül még mit lenne érdemes nézetni FET előtt?
Előre is köszönöm ha segítetek!
Szép estét!
Szia! Köszönöm szépen! Akkor nem olyan hosszú idő. Azt hittem minimum egy hónap, de ha kb 2 hét, az teljesen vállalható.
Szia! Én Kassából-Pozsonyba szállíttattam, kb. 2 hét.. De attól függ, hogy milyen gyorsan intézik a papírokat.. Nekem Kassán kicsit elhúzták, kb. 2 hétig nem válaszoltak Pozsonynak..Mindig kérdezz rá menet közben, hogy mi van…
Sziasztok! Van itt valaki, aki már szállíttatott át embriókat Brnoból Pozsonyba? Ezt kb mennyi idő alatt lehet lerendezni és mennyibe kerül?
Szia
hogy vagy voltatok újra brunoban
Irj mi van veled
Sziasztok! Valaki kért time laps technikát a beültetés utáni embrió növekedés követéséhez? Mit jelentett ez a gyakorlatban? Enélkül, mezei esetben mi történik a mintaleadás és a beültetés közötti időszakban a Reprofit esetében? Úgy értem minden nap jön valami infó, hogy hogy állnak az embriók? Még most lesz az első próbálkozásunk, úgyhogy teljesen tudatlan vagyok. Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat!
További ajánlott fórumok: