Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
A progit reggel-este dugdosom, délben szájon át. De az ösztrogént mindig szájon át.
Majd megpróbálom a zéró kólát, köszi! Sütöttem magamnak gyömbéres kekszet, de annak semmi hatása.
Sziasztok! Régóta olvasgatom a fórumot, itt az idő, hogy én is kérdezzek ;)
Van köztünk olyan, aki sikerrel járt, és az első trimeszterben émelygése volt, sőt hányt is? Ez esetben a gyógyszerek (ösztrogén, progi) felszívódása gondolom, nem megfelelő. Kaptatok rá valamilyen javaslatot? A koordinátorom csak annyit írt, próbáljak meg nem hányni :D a nőgyógyászhoz pedig csak két hét múlva van időpontom. Addig azért ez egy kissé aggaszt.
Köszi előre is!
Nekem egy olyan klinika, ahová innét a fórumból nem járnak, s én is csak most ismerkedek velük, azt mondta, hogy a covid elleni oltás és a lombik között két dolgot kell mérlegelni.
1. az oltás és a stimuláció elvileg lehet közel egymáshoz,
2. de a beültetés és az utolsó oltás NEM, ennek oka, hogy a terhesség immunológiai folyamat is, hogy ne lökje ki a szervezet az embriót, mint egy vírust vagy bacit, de közben az oltás meg beindítja az immunrendszert, hogy védekezzen.
Ezért ők az utolsó oltás után 2 hónapot javasolnak a beltetés időpontjáig minimum.
Így akik csak stimulálva vannak és FET lesz, azoknak lehet közelebb a két időpont. Míg akiknek stimu után lesz beültetés is, azoknak ki kellene várni a 2 hónapot a szuri után.
szia.
ami szerintem fontos lehet:
- a nyálkahártya vastagság (én 1600 mg E vitamint toltam, plusz vörösbort, és az esti estrofement vaginálisan)
- beültetés előtti progi pótlás időtartama (ez standard 5 nap, de nekem ez nem működött eddig, úgyhogy most 4-4,5 nappal előtte kezdem) erről sokat olvashatsz itt a fórumon.
-genetikailag hibátlan embrió (ez sajna szerencse dolga)
-immunológiai kivizsgálás (én csak most nézettem meg, nagyon rossz lett az eredmény, úgyhogy most lipid infúzió kell és szteroid)
szerintem a legjobb, amit tehetsz, hogy elolvasod az egész fórumot és leszűröd belőle, ami szerinted használható infó.
de kívánom, hogy elsőre sikerüljön és akkor nem kell szakértővé válnod :-)
és mik a tapasztalataid a kinti kezeléssel beültetéssel? van esetleg jó tanácsod ? stb :)
köszönöm
drukkolok nektek nagyon
én megkaptam a szputnyikot , második oltás május 6---így a beültetés július 12
kintiekkel ezt leegyeztettem.
most a májusi ciklusomat ha megjön az időpontot kell kiküldenem és a várható júniusit és akkor kezdjük a kezelést,
Nekem a csehek 2 hónapot mondtak
megkérdeztem a kordinátorom.
júl12 beültetés ,,,azt mondta hogy május 12 ig kell megkapnom a 2. oltást...ha nem akkor toljuk a kezeést
az első oltást megkaptam , a másodikat május6án kapom, így bőven benne vagyunk az időben szóval beültetés július 12 :)
szia.
szívesen. :-) nekem tavaly augusztusban és novemberben volt beültetésem, sajnos nem sikerültek. még 2 fagyasztott embriónk van. 2 hete kaptam az első astra oltást, most várok a másodikra és utána rögtön kezdjük a következő kört.
Sziasztok.
Olyan hihetetlen de hallottam a pici szívverését.1,5 év Kaáli, 1,5 év Csehország 1 év szünet (koronavírus és családi tragédia) után Szlovákiában elsőre sikerült. Már majdnem föladtuk de a kitartás meghozta az eredményt. Tudom hogy még hosszú az út innen de sose jutottunk el idáig se. Kívánom mindenkinek ezt az érzést.
Nekem vasárnap volt petesejt donoros beültetésem a Reprofitban .
Egy embriót beültettek , kettő fagyasztásra került .
ezt hogy érted ? hogy történik ?
nekem sose volt még beültim azért kérdem :)
Nagyon köszönöm hogy leírtad. :)
megkérdezhetem neked mikor volt a beültid ? hogy álltok most ?
köszönöm a segítséget :)