Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

26955. anya94
2021. ápr. 15. 00:08

Sziasztok.

Nem is tudom hogyan kezdjem mondandom :)

Lassan 3 gyerekes, 26 éves feleség vagyok. Családomban és a környezetemben is van sajnos olyan házaspár, kapcsolatban lévő ember akiknek nem lehet babajuk.

Ezt nagyon sajnálom, mivel úgy gondolom, hogy Minden embernek tudnia kellene, hogy milyen szülőnek lenni.

Az én gyerekeim már akkor osszejottek mikor kósza gondolatok voltak. Az első gondolat se volt, de jönni akart. :)

Szóval, nem tudom aterezni, nekem mindig hamar jöttek.

Napok óta eszembe van hogy lehetnek én is petesejt donor.

Viszont, nem sok mindent találtam interneten hogyan is néz ki.

Vizsgálatok. Kezelés. Mennyi idő. Hogyan. Miként. Stb...

Mivel 3 gyerek utan nekem nem kockázat, hogy nem lehet több így másoknak ez esély lenne.

Valaki letudna írni a pozitív és negatív oldalát is?

8 hét múlva szülők. 1 év múlva gondoltam ezt az egészet.

27 éves leszek akkor már.

2 nagyon szép gyerekem van és úgy néz ki a pocaklako is egy csábos kisficko 🥰

Minden érdekel a témában.

Köszönom előre is.

26954. B8311 (válaszként erre: 26947. - Mancs75)
2021. ápr. 14. 22:02
Azt mondták,hogy ajánlják az oltást, de 2 hónappal beültetés előtt és ők csak a 2 említett vakcináról tudnak nyilatkozni. Tegnap zártam a próbaciklust, így nem szeretném megszakítani már a folyamatot.Még nem tudom a beültetés dátumát.Halasztani nem szeretném a beültetést, így is elég sok idő elment már mire eddig eljutottunk és még hol a vége! Sajnos mindig változnak az oltással kapcsolatos infók...
26953. Mancs75 (válaszként erre: 26949. - 80c39902f6)
2021. ápr. 14. 21:14
Számomra is igen nagy probléma lenne a hónapokig tartó várakozás, tekintve, hogy elmúltam 45, és ha ősszel folytatnám, akkor már betöltöm a 46-ot, és donorembrió ide vagy oda, én sem leszek már fiatalabb. Az immunológus egyébként mondta, hogy a kismamajelöltek nagyon tiltakoznak az oltás ellen, és engem még inkább megért, mivel már ennyi idős vagyok, de nagyon sok harmincas is hasonlóan áll hozzá, amit viszont nem ért. Nyilván ha egy tízessel vagy ötössel fiatalabb lennék, én is picit árnyaltabban látnám a képet, így sajnos nem annyira megy. Azonkívül nekem fontos lenne a nyári kezdés, pont emiatt, mivel nyáron remélhetőleg nem lesz erős vírushelyzet, a munkahelyen is kisebb a rizikó, mivel nálunk nincs home office és én három másik kolléganővel együtt ülök az irodában. (Akik közül kettő ugyan be van oltva, de őszre ez már irreleváns lesz, illetve ettől ők még hordozhatják a fertőzést.) Ha ősszel folytatnám, akkor megint belecsúsznék a vírusszezonba. Amin szintén agyalok, hogy ha a Th túlsúlyra újra szednék valami immungyengítőt (de az sem biztos, hogy hajlandó leszek szedni bármit is), az mikor jelentene kisebb kockázatot, és ebben megint a nyárra szavazok, ezért terveztem úgy, hogyha a következő sem sikerülne, akkor még egy nyári beleférjen. Persze el fogok menni májusban vérvételre és több mindent megnézetek, illetve az immunológus is javasolt három, trombózissal összefüggő értéket megnézetni, hogy ezeket befolyásolta-e a vírus. Ha májusban bármi negatív derülne ki, akkor úgysem kezdek, mert a legfontosabb, hogy egészséges legyek, nem vagyok megőrülve, hogy lombikozzak, ha gond van. A másik, amit írsz, hogy valóban nagyon változnak az álláspontok. Januárban az oltásról szóló tájékoztatón a saját szememmel láttam a szöveget, hogy kb.3 hónapig ne tervezzen terhességet, aki oltat. most meg már gyökeresen az ellenkezőjét mondják. És ki ha kitalálnak valami újabbat, hogy akkor miért ne...?
26952. Mancs75 (válaszként erre: 26948. - Kiscica19)
2021. ápr. 14. 20:56
Persze, örülök, hogy leírtad. Te valamilyen módon kapcsolódsz az egészségügyhöz, ugye? Őszintén szólva én nem nagyon hiszek a számoknak, se pozitív, se negatív értelemben, a híreknek pedig még annyira sem hiszek, mondjuk hírekkel szinte egyáltalán nem foglalkozom, de ami fontos, az természetesen eljut hozzám férj, kollégák stb. révén. Meg fogom nézni a linket, illetve szerintem más is közzétett videót, mindent át fogok tanulmányozni. 😉
26951. ValaMalDoran (válaszként erre: 26950. - Babuka2017)
2021. ápr. 14. 20:55
Köszi a választ!
26950. babuka2017 (válaszként erre: 26943. - ValaMalDoran)
2021. ápr. 14. 20:52
Vérben már kimutatható lesz akkor a hcg, ha elindult valami ;)
26949. 80c39902f6 (válaszként erre: 26948. - Kiscica19)
2021. ápr. 14. 20:48
Az oltàs szàmomra sem volt kèrdèses ès igen nem szeretnèk hónapokat vàrni,mert most azt mondjàk,holnap meg majd màst..Le írnàd miről szól a cikk,nagyvonalakban?
26948. Kiscica19 (válaszként erre: 26947. - Mancs75)
2021. ápr. 14. 20:37

Szia,

Nem akarlak lelombozni, de tele vannak az intenzív osztályok 70-80-as születésű fiatalokkal, súlyos állapotban, és a kismamákról is tudnának mesélni az ott dolgozók, ha hagynák őket megszólalni...Szóval jogos az immunológusod félelme a lélegeztetőgéptől és tanácsa az “oltakozást” illetően.

Egyébként nemrég megosztottam egy linket itt is, ami pont arról szól, hogy igenis mehet egyszerre az oltás és az ivf, sőt....csak ezt itthon valamiért nem propagálják a meddőségi szakemberek. Egyszerűbb azt mondani, hogy várj a második oltás után 2-3 hónapot, mintha ennek a korosztálynak nem számítana az idő. Mindenkinek a saját döntése természetesen, én csak azt írtam le amit én látok és tapasztalok a való életben. 😘

26947. Mancs75 (válaszként erre: 26945. - B8311)
2021. ápr. 14. 19:30
És magát az oltást mennyire ajánlják a Reprofitban? Én március végén estem át a Covidon, írtam nekik, hogy ilyenkor mi lesz a beültetéssel, annyit írt vissza a koordinátor, hogy amikor úgy érzem, hogy rendben vagyok, akkor kezdhetem a következő beültetetést, de nem írták, hogy konkrétan mennyit kell várni. Az oltásra nem kérdeztem rá, mert most tíz napig nincs az orvos, gondolom, ő is elkapta, ráérek tisztázni. Viszont két napja voltam immunológusnál, ő nagyon az oltást nyomja, de azt nekem három hónap múlva lehetne legkorábban, és mondta, hogy utána várjak még három hónapot. Namost azt kizártnak tartom, hogy emiatt csak októberben kezdhessek. A doktornő nyomatékosításképpen emlegette a lélegeztetőgépre került kismamákat, de számomra ez nem mérvadó, mert a kismamáknak csak töredék része került oda hála Istennek, tehát ettől én nem lettem meggyőzve. Végülis abban maradtunk, hogy beszéljek a magyarországi lombikos orvosommal meg a kintiekkel és az alapján döntsünk. Ha még később úgy alakul, kismamaként is be tudom oltatni magam, hiszen ebben gyökeresen változott az álláspont január óta. Szóval kissé bonyolult a helyzet, nyilván nem csak nálam...
26946. Ave (válaszként erre: 26943. - ValaMalDoran)
2021. ápr. 14. 18:59

Szia! Az még csak a 6. nap, nem biztos, hogy látszani fog. Én a 7. napon teszteltem először, nagyon halovány pozitív lett és mivel aznap mentem progit nézetni, ezért kértem HCG-t is.

Mivel nagyon korai, ha nézetsz és ha még nem látszik, el ne keseredj és ne írd le a bogyót! Tényleg a 14. napi vv a tuti. Drukkolok!

26945. B8311 (válaszként erre: 26944. - 80c39902f6)
2021. ápr. 14. 18:23
Szia! Múlt héten kérdeztem a Reprofit öt, ők azt mondták, hogy a 2.oltás után 2 hónappal ajánlott az Ivf kezelés . Ők csak a Moderna és a Pfizer vakcinákkal kapcsolatban tudnak nyilatkozni, azt írták.
26944. 80c39902f6
2021. ápr. 14. 18:11
Csajok! Zanzàsítanàtok nekem plííz mi most akkor az ajànlàs az oltàssal kapcsolatban? Tegnap kaptam az elsőt 12 hèt múlva a màsodikat. Lehet közbe nem egy FET? Ha sikerülne persze nem vennèm fel a màsodikat.
2021. ápr. 14. 16:50
Sziasztok! Szerintetek ha múlt vasárnap volt a beültetés, akkor most szombaton, tehát 7 nappal utána már vérből lehet látni valamit? Mindenképp megyek progeszteron szint mérésre, gondoltam,hcg szintet is nézetek,ha már ott vagyok.
26942. B8311 (válaszként erre: 26940. - Nikka8)
2021. ápr. 13. 21:59
Köszi az infót!
26941. B8311 (válaszként erre: 26940. - Nikka8)
2021. ápr. 13. 21:22
Köszi, hogy elmondtad a tapasztalatodat!
26940. Nikka8 (válaszként erre: 26938. - B8311)
2021. ápr. 13. 21:03
Szia! Nálam sem volt semmilyen mellékhatás vagy tünet.
26939. Mara77 (válaszként erre: 26938. - B8311)
2021. ápr. 13. 19:01
Nekem semmi különösebb problémám nem volt vele. Semmi tünetet nem okozott.
26938. B8311
2021. ápr. 13. 17:30
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy Marvelonnal kapcsolatban milyen tapasztalatotok volt? Hamarosan kezdem a szedését. A felkészülési ciklusom ma ér véget.Régebben azt olvastam itt a fórumon, hogy többeknek rosszabb tapasztalata volt vele, mint az Estrofemmel.
26937. ValaMalDoran (válaszként erre: 26936. - F55d05e767)
2021. ápr. 13. 09:02
Igen,felmerült bennem is,de nagyon szerencsétlenül jött ki,épp húsvét előtt és után mentem uh-ra, esélyem sem volt vérvételre,a 2. uh estéjén meg már kezdenem kellett a progit. Az ebredesi hőmérséklet mérést meg az épített ciklus miatt el sem kezdtem...De épp az előző hónapban,amikor még nem kaptam meg a depot, meregettem,hogy próbáljam kiszámolni a ciklus végét. Úgy tűnt,volt ovu, aztán meg nem akart megjonni,akkor csinaltattam progit és hcg-t, és 1 alatt volt a progi. Ez alapján nem volt ovum. Szóval el is bizonytalanodtam emiatt. Most az összes ujjunk keresztben...
26936. f55d05e767 (válaszként erre: 26935. - ValaMalDoran)
2021. ápr. 13. 08:11

sziasztok!

saját káromon okulva, szerintem hasznos lehet az ébredési hő folyamatos mérése, mert akkor tutira meg tudod mondani, hogy volt e peteérésed vagy sem. Illetve a progi szint mérése is megadja a választ. A progi pótlás elkezdése előtt 0nak kell lenni. Én már jártam így, és a klinika halasztotta a beültetést. (Az itthoni orvos azt mondta, hogy az estrofemtől van nyákom, és nem lehet peteérésem. Ha rá hallgatok kb. a beülti napján kint jött volna meg.)

26935. ValaMalDoran (válaszként erre: 26934. - Kssreka)
2021. ápr. 13. 06:53

Akkor mikor beültetés van,már mindegy, nem? Azért szoktak ovitrelle-t adni,hogy a progeszteron szedésével egyidőben legyen, pontosan időzítve,ne előbb (legalábbis ez lenne a logikus).

Amúgy,belegondolva az én esetembe, a depot után 9 nappal kezdtem az estrofemet, de semmi jele nem volt,hogy magától elindult valami, csakis az estrofem szedése közben lett nyakom, viszont jóval látványosabb,mint egy sima ciklusban. (Mondjuk azóta is, a progi dugdosas mellett is)

26934. Kssreka
2021. ápr. 12. 20:11

Köszönöm a válaszod.

Van itt valaki aki kapott ovitrellet beültetés napján illetve utána is? Mert most pont azt beszéljük barátnőmmel, hogy ha van neki tüszője (akár előzőből maradt akár mostani ciklusos) és arra kap tüszőrepesztőt beültetés napján akkor pont kavarodás lesz odabent :D akkor reped meg a tüsző mikor a beágyazódásnak kéne lennie?

26933. ValaMalDoran (válaszként erre: 26932. - Kssreka)
2021. ápr. 12. 19:21

Nekem azt mondta az uh-t végző orvos,hogy az előző ciklusból is visszamaradhatott az a tüsző (az előző ciklusban tuti nem ovulaltam). Az estrofem és a depot elnyomja a normál ciklust... bár volt itt egy lány a fórumban,akinek úgy jött meg,mintha normal ciklusa lett volna,depot ellenére,pedig ugye építettek neki mesterségesen...beültették neki a 20. napon és 28 napra megjött kb amikor eredetileg kellett volna.

Szóval jogos a kérdés,de én bízom a kintiekben, hogy tudják, mit csinálnak.

26932. Kssreka
2021. ápr. 12. 16:58

ValaMalDoran! Érdeklődnék, hogy a tüszőérést figyelembe vették beültetés előtt? Vagy mit mondtak rá? Az ovuláció nem befolyásolja a beültetést? Barátnőmnél is hasonló a dolog, leállították neki majd az estrofem mellett ultrahangon láttak neki tüszőt illetve a hüvelyváladéka is állítólag olyan mint a peteérésnél.

A dokija állítólag azt mondta nem lehet, a depot utan egyből peteérése. A tünetek az estrofemtôl vannak.

És a tüsző? Vagy az nem reped meg csak estrofem mellett?

26931. Yvette74 (válaszként erre: 26926. - ValaMalDoran)
2021. ápr. 12. 08:40
Sok sikert neked ! 😊
26930. kr76 (válaszként erre: 26915. - 08ff7c07d2)
2021. ápr. 11. 19:36

én most voltam pénteken a Synalbnál , antivirus teszten, hogy van e ellenanyag a szervezetmben, addig nem oltatom magam, megvárom az eredményt, elvileg2-3 nap és meglesz az eredmény

mi petesejtdonoros lombikra megyünk a reprofitba, július 12 re kaptunk időpontot

26929. B8311 (válaszként erre: 26926. - ValaMalDoran)
2021. ápr. 11. 19:29
Sok sikert kívánok! Drukkolok! 🍀
26928. Mancs75 (válaszként erre: 26926. - ValaMalDoran)
2021. ápr. 11. 18:10
Hajrá, sok sikert neked és a babának! 😘
26927. lien (válaszként erre: 26925. - Yvette74)
2021. ápr. 11. 17:32
Két szer is mértem progeszteron szintet nem lehet kevés reggel a prolutex szurival indítom a napot és az előtti vérvételen az érték 76,38 mnol/L volt. Hüvelyen keresztül használom 2*200mg.
2021. ápr. 11. 15:11
Jelentem, hazaértünk,egy embrió lett beultetve, kettő ment fagyasztasra. A progit emeljük holnaptól napi 1 prolutex szurival. A határon nem kértek pcr tesztet,de mi nem akartunk kockáztatni,hogy nincs,és akkor kérik. A klinika papirjat megnézték a határon kifelé,és annyit kérdezték még,hogy ma vissza is jovunk-e. Visszafelé is ez volt a kérdés csak,hogy hol voltunk es ma mentünk e ki.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook