Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Sziasztok!
Tegnap voltam kinn brnoban 13.napi ultrahnagon.Mnyh 7.7 szep, okes. Progeszteron rendben.Jobb oldalon 3 18-20 tuszo. Kaptam ovitrellet, amit be is szurtam. Ma.megvolt az intralipid is. Hazafele a kuton veres lett a wc papir..hazaertem..verzek. piros :(
Mitol lehet szerintetek? Ovitrelle csinal ilyet? Elore is koszi
Köszönöm! Az elején hetekig görcsölt a hasam, így mindig megnyugodtam, de ez múlt héten elmúlt.
Akkor marad a Synlab, ott már őrültnek néznek a sok vérvétel miatt. 😄
De jó hír, örülök nagyon 🥰🤗
Nehezen, de kibírod. Megértem az érzést, én is állandóan UH-ra járnék, hogy lássam minden ok. Gondolom ez nem is fog változni, amíg a mozgását nem érzem.
Drukkolok Neked 🤞🤞🤞🙏🙏🙏
Én 4 naponta mérettem progeszteront (3 nap is előfordult, ha a 4.nap vasárnapra esett volna).
Kaja trükk téren, nekem a progeszterontól székrekedésem volt/van állandóan, szóval nekem jól bevált a sok folyadék, sok gyümölcs, sok rost 🙂
Sziasztok!
Már régen nem írtam, de muszáj megosztanom a jó hírt. 😀
Tegnap voltam ET+28. napon, az első ultrahangon és már hallani lehetett a szívhangot. ❤ Két hét múlva kell újra menni, de nem tudom, addig hogy bírom ki, honnam fogom tudni, hogy még mindig ott van? 😃
Sziasztok!
Tegnap megvolt az utolsó beültetés, ha nem sikerül, akkor megint gyűjthetjük a pénzt az újabb donorhoz. Most nagyon nagyon reménykedünk. A klinikán néztek progeszteront, és 47,72, ami jó. De tanulva a múltkoriból nézetnék közben is. Mit javasoltok, hányadik nap menjek vérvételre? Akár már holnap? Vagy mikor szokott csökkenni? 1-0-1 cyclogest van most, és estrofemből meg nagyon sok: 2-2-2, de az progeszteron szempontjából mindegy, gondolom.
A nyálkahártya vastagításhoz ittam a 100%-os gránátalmalevet (ami borzalmas ízű) amiből még van, azt tervezem meginni, most meg próbálok sok fehérjét enni. Van még valami kaja-trükk, ami segíthet? Minden tanácsot szívesen fogadok.
Sza Ajka!
Nekünk is több sikertelen kör volt, mindegyik után 1-2 napig teljesen a padlón voltam (folyamatos sírás, teljes kilátástalanság stb), aztán ahogy Marlaa és RosaGina is írta, a következő napokban elkezdtem én is mindig tervezni a következőt. Nekem ez segített, találtam mindig valami "kapaszkodót", hogy legközelebb mit csinálunk majd másképp, amiben hinni tudtam, hogy ettől majd biztos jön a siker. Ezek sokszor csak apró dolgok voltak (egy új vitamin, vagy egy plusz vizsgálat, akár egy vérvétel), de nekem segített, hogy úgy érezzem annak segítségével meglesz a hiányzó láncszem, és hogy emiatt az adott kör más, az előző sikertelenség nem ismétlődhet meg.
Ha úgy alakult, hogy a következő körig több hónapot kellett várni, azt az időt egyrészt igyekeztem szükséges kivizsgálásokra, diétára stb kihasználni, hogy úgy érezzem teszek valami pluszt az új kör érdekében. Másrészt ilyenkor sok időt töltöttem barátokkal, sporttal, hobbikkal, hogy gyorsabban teljen az idő, és hogy ne mindig minden csak a lombik körül forogjon 🥰
Kívánok neked sok erőt, hogy feldolgozd a mostani veszteséged, aztán pedig a folytatáshoz az úton. ❤️
Szia,
Általában a szám után két betű szokott lenni, pl. 2AB, 4AA,
tehát egy szám és két betű jelöli a beültetett embrió minőségét.
A kérdésedre a válasz:
B= fair quality
2= blastocyst
Sziasztok! 🥰
2 órája volt a fagyasztott enbrió beültetésem a Reprofitban. 🤞🏼
Valaki tudja, hogy mit jelent a B2-es besorolás? Próbáltam keresni, de nem nagyon találtam érthető magyarázatot. 🙈
Szia Emmaa1!
Hát én sem voltam ám mindig ilyen tudatos 🙂 De a sikertelen körök után egyre többet tanultam a testem jelzéseiből, egyre többet kutakodtam interneten, egyre több tudást szedtem össze fórumokról a tőlem tapasztaltabb lányoktól, és ez magabiztosságot adott, hogy meg merjem kérdőjelezni, amit a klinika javasol. Hiszen ahogy már sokszor elhangzott itt, hogy sikerüljön a kisbabám, az elsősorban nekem fontos, a klinikának egy vagyok a sok páciens közül.
Igaz "ET"-ként írtam múltkor, de ezek a beültetések nekünk is FET-ek voltak. Én azt gondolom - és majd a többiek kijavítanak, ha rosszul gondolom -, hogy a progi szinteknek kb. ugyanannyinak kell lenni az egyes lépcsőfokoknál akár friss ET vagy FET, akár saját sejtes vagy donoros. A különbséget én inkább abban látom, hogy hogyan érik el ezeket a szinteket, azaz pl. a saját ciklusodra építik a beültetést és így a saját tested által termelt hormonok szintjét figyelik, vagy leállítják a saját ciklusodat és a külső hormonbevitellel építik fel a kívánt szintet. Nekem az utóbbi volt.
A gyógyszerezési protokollal kapcsolatban szerintem több eltérés lehet, de ebben nem biztos, hogy releváns a tapasztalatom. Nekem voltak stimulált saját sejtes körök, leszívással és friss ET-vel, aztán voltak donoros FET körök. Nyilván ez a kettő között nagyon más a protokol.
Drukkolok neked nagyon a következő próbálkozáshoz 🙏🤗
Szia!
Elöször is gratulálok💗
Legjobbakat kívánom Neked meg a picurinak🍀🍀🍀
Én is rengeteget tanulok Tőletek.
Még nem vagyok azon a ponton,hogy javasolgassak a dokinak,mert sokmindent "megmagyaràz"🙄
Itthon vagyok még sajàt sejtes volt sikertelül.
Nekem senki nem javasolta,hogy ekkor meg akkor méressek progi szintet.
Szerintem ez a progi szint a ciklus 13.napján,beültetés előtt,utàn is ennyinek kellene lennie mégha FETre is készülök?
Meglehet laikus kérdés,de a donoros és saját sejtessel(2 blasto már van tavaszi stimuból)is ugyanaz a protokoll beültetés előtt,ha FETre készülök?
Köszönöm szépen mindenkinek!
Esetleg kérhetnék tanácsokat hogy milyen kivizsgálást kéne elvégeztetni a következő előtt? nektek tanácsolták a központban?
Mert nekem azt mondták nem szükséges...
Szia.
Egy vetélés és 8 lombik van mögöttem.
Nagyon nehéz. A kudarc napján teljesen kibuktam minden alkalommal. De másnap már a B terven dolgoztam, hogyha hogyan tovább. Csak egy út van, az pedig az előre!. Korona igazit, és gyerünk tovább.
A nagyfiam az 5. a kicsi a 8. lombikból sikerült.
Tudjuk mit érzel, és veled vagyunk, ha igényled.
Az első beültetés szépen indult...majd egyre többször hívtak vérvizsgálatra...aminek a vége blighted ovum...
Most arra kell várnom hogy kitisztujak...
Nagyon nehezen elém meg ezt a mostani helyzetet...
A történetem:
3 éve próbálkozunk a férjemmel... ebből az első terhességem MA végződött a 3dik hónap végén 😭..
Aztán további biokémiai terhességek következtek 😭...
Rengeteg kivizsgálás és kezelés következett,de sajnos senkinek sem jutott eszébe még ezek után sem Tsh-t nézni...
Tavaly aztán saját kérésére elkészült egy vérvizsgálat amiből kiderült,hogy a Tsh-140, viszont addigra már teljesen leállt nálam minden,az endokrinológusom azt javasolta fél évig ne is próbálkozzunk...
Lassan elkezdett csökkenni a Tsh így októberben jelentkeztünk a klinikán..
ET nálam lehetetlen volt,mivel nem tudtak a donorral összhangba hozni...
9 sikerült tőle, abból 5 maradt meg ,5 napos embrió ❤️❤️❤️❤️❤️...
Augusztus 16 dikan végre elérkezett a várva várt pillanat!
Szívből gratulálok!
Bocsánat,ha értetlenül pislogok....
5 embriót egyszerre?egy napig?