Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

16395. Gracielita
2013. jún. 13. 11:34
Ja még ennyit, hogy két nappal hamarabb megvolt a műtétem a tervezettnél, mert felszabadult egy hely, és az orvosom előre vett. Hétfőn reggel hívott, hogy menjünk be, és már délutánra bent is voltam, kedden délelőtt pedig megvolt a műtét.
16394. Gracielita
2013. jún. 13. 11:31
SZIASZTOK! Ma érkeztem haza a kórházból, szerencsére minden elég könnyen ment. Jobban viseltem a második műtétet, mint az elsőt, csak ideglieg viselt meg a dolog. Most még elég fáradt vagyok, de az orvos azt mondta ne aggódjak mert ettől a betegségtől még 70 év múlva is élni fogok, úgyhogy ez elég bíztató volt. A műtét másfél órával rövidebb volt, az altatás meg abranülszúrás is könnyen ment, egyedül amiatt voltam csak rosszul, hogy műtét után 3 órával megittam egy bögre teát. Azt nem kellett volna. De szerencsére párinfúzióval segítettek, úgyhogy már tegnap alig vártam, hogy hazajöhessek. Köszönöm mindenkinek a leveleket, válaszokat, meg hogy gondoltatok rám, szép lassan majd levélben is írok mindenkinek, de egyelőre még kipihenem magam. Puszi
16393. a0c1361e44 (válaszként erre: 16386. - Gracielita)
2013. jún. 10. 08:28

Remélem már túl vagy az újabb műtéten és azt is, hogy már nem aggódsz.

Nem kell izgulni! Többen voltak már hasonló helyzetben és mindenki meggyógyult:))))

A pm. daganat nem olyan, mint a többi! Ez 100% ban gyógyítható és a jövő miatt sem kell aggódni, mert lehet babád is, tehát teljes értékű életet fogsz élni:)

16392. Pálfi Gyöngyi (válaszként erre: 16388. - 6ecff55bc6)
2013. jún. 8. 09:30

Szia! Nekem is az első műtét után derült ki,hogy rosszindulatú lett, ezért ujraműtötték. Ez nem orvosi hiba, hanem a pajzsmirigyráknak háromféle változata van, amiből az első kimutatható a műtét alatti fagyasztásos eljárással, a második a gyors fagyasztásos eljárással nem, csak a klasszikus szövettannal. Valószínű ez van nálad is.

Ne aggódj,100 %-ban gyógyítható és a pajzsmirigy által termelt hiány kezelhető! ez saját megtapasztalás, mert a második műtét után azonnal kaptam a hormont és minden rendben volt, most, hogy az izotóp miatt két hete nem szedem egyre jobban felerősödtek a hormonhiánnyal járó tünetek.

Kicsit lassab nekönk ebből kijönni, de KI LEHET és ez a fontos!

16391. dtimes (válaszként erre: 16386. - Gracielita)
2013. jún. 5. 14:30

Szia!

Én is, mikor még műtét előtt álltam a gyanús biopszia eredménnyel, kérdezte a férjem, hogy a tényleg rosszindulatú, akkor mi lesz velem? Erre mondta a doki, hogy teljesen gyógyítható, akár 100 évig is élhetek és egszségesen, gyerekem is lehet.

De szerencsére a végén negatív lett. Úgyhogy biztos rendben lesz nálad minden és egészséges leszel!

16390. Szviola (válaszként erre: 16388. - 6ecff55bc6)
2013. jún. 4. 10:15
Azt hol csinálják a napi egyet, mert mi egyszer kaptunk csak 1et!
16389. Gracielita (válaszként erre: 16388. - 6ecff55bc6)
2013. jún. 4. 00:08
Először is nagyon köszönöm a tartalmas válaszodat, igazán megnyugtató! A citológiám C4-et hozott ki, pont ezért került sor az első műtétemre ahol a gyorsfagyasztás megtörtént, az eredmény negatív lett és a fél lebenyem bent maradt. Aztán megjött a szövettan és mégis pozitív. Nem tudom hogy csinálták, de megcsinálták. Nyirogcsomóban is találtak rossz sejtet, egyben, de az orvos mondta, hogy jobb ha kivesszük onnan mindet. Beszéltem már vele, de csak annyit mondott hogy daganat meg, hogy "jaj azért ne haljál már meg", miután tök kétségbeesve felvázoltam neki, hogy "DE MONDJA MEG!!! MONDJA MEG HOGY HALÁLOS-E!!!" dehát ki ne esne kétségbe...
16388. 6ecff55bc6 (válaszként erre: 16387. - Gracielita)
2013. jún. 3. 22:38

Szia. A szövettan eredménye után még nem konzultáltál az endokrinológusoddal, sebészekkel? Elméletileg nekik már tájékoztatniuk kellett volna, hogy mivel jár ez az egész. Ha még nem volt alkalom a találkára, akkor nem szóltam.

Először is: NYUGI. Ha választani lehetne egy rák típust, egy orvos is ezt választaná. Nagyon magas a gyógyulási arány, majdnem 100%-os. Attól is függ persze, hogy milyen típusú, de ami a leggyakoribb szokott lenni, annál tényleg nagyon jók az esélyek. Erre már találtak kezelés módot, ami tényleg használ, biztosan. A radiojód terápia egyáltalán nem fájdalmas, 5-6 napon keresztül kapsz napi egy kapszulát, nem látogathatnak (csak az orvos, gondolom védőruhában) a sugárzás miatt. Nagyon sokat kell majd innod (2-3 liter), hogy minél hamarabb kiürüljön a szervezetedből a nem oda való sugárzó anyag, jóformán ennyi. A szobában vagy egyedül leszel, vagy plusz egy fővel, de a közösségi térbe (vagy mi a szösz az) ki lehet menni, végül is a többiek is kapják a bogyót. Bent lehet telefonálni, laptopot is vihetsz, igazából bármit, csak a család, barátok hiánya lehet rossz.

A nehezebb részt a műtét jelenti. Hogyhogy csak a műtét után derült ki, hogy pozitív? Előtte gondolom volt biopszia, annak mi lett az eredménye? Csak azért kérdezem így, mert ha gyanús lett volna műtét előtt is, akkor műtét közben onkológus megvizsgálta volna (téged altatnak ezalatt továbbra is) - gyorsfagyasztásos módszerrel -, és akkor már tutira kiderül, hogy rákos-e. Ha igen, nem kérdés, kiveszik az egész pajzsmirigyet (melléket nem), illetve ha szükséges, és vannak, a megnagyobbodott nyirokcsomókat is, pont azért, hogy ne kelljen még egy műtéten keresztül menni.

A radióra visszatérve: ez az anyag úgymond "megkeresi" a rákos sejteket a szervezetedben és kíméletlenül kinyírja őket. :) Bár ennél a ráktípusnál nem jellemző az áttét - nyaki nyirokcsomók kivételével, de ez a helyzetet ebben az esetben nem súlyosbítja, mint például egy bőrráknál. Ó, igen, a felesleges anyag gyors távozása miatt kell a sok folyadék.

Utána, mielőtt elengednének az egész testedet átvizsgálják, és így 100%-ra megtudják nézni maradt-e esetleg rákos sejt. Azt pontosan nem tudom mi történik, ha igen (újabb adag radio?), de reméljük nem is kell megtudnunk.

Ugyanolyan hosszú és tartalmas életre van kilátásod, mint bármelyik úgymond egészséges emberkének. Sajnos még mindig az él az emberek tudatában, hogy a rák egy szörnyeteg, amit nem lehet kiirtani. Dehogynem. Legalábbis ebben az esetben eléggé hatékonyan. De ha meghallják, hogy valaki rákos, valahogy egyből a hajhullásra, kendős kobakokra és csontsovány, legyengült szervezetre asszociálnak. Persze, nem kell elaprózni, viszont nem kell egyből temetni az embert.

16387. Gracielita
2013. jún. 3. 11:57
Ha valakivel hasonló történt és tudna nekem mondani valami megnyugtatót, vagy hogy mire számíthatok attól levelet is szívesen fogadok. Annyira kétségbe vagyok esve... már örültem, hogy megvolt a műtét, és most mehetek megint, ráadásul foggalmam sincs mi ez a kezelés, fáj-e vagy nem, meg hogy milyenek az életkilátásaim.
16386. Gracielita
2013. jún. 3. 11:33
és milyenek a kilátások?
16385. Szviola
2013. jún. 3. 11:31
Bocsi, már azt se tudom hol vagyok, hülyeséget írtam,. ez a másik fórum....
16384. Szviola
2013. jún. 3. 11:29
Hú, valaki törölte a hsz-eket?
16383. Szviola (válaszként erre: 16382. - Gracielita)
2013. jún. 3. 11:28
Én, épp most jöttem ki az izotópról!
16382. Gracielita
2013. jún. 3. 11:24
Sziasztok! Sajnos pozitív lett a szövettani eredményem, ki kell venni a másik lebenyt is. Utána jódizotópkezelés. Járt valaki hasonló cipőben? Annyira félek, hogy meghalok...
16381. a0c1361e44 (válaszként erre: 16380. - Ebelin24)
2013. máj. 29. 08:34

Igen, ez valahogy túlműködésnek tűnik, bár az alulműködöknek is szokott a pulzusa szapora lenni.

Én elsőre nézetnék egy labort. Nincs még meg az eredmény? És ehhez képest felezném le a gyógyszert.

Én a gyógyszer hatására kicsit túlműködő vagyok, de sosincs ilyen magas a pulzusom, max. 90 ha egyáltalán felmegy csak úgy.

Annak idején a műtétem előtt volt ilyen magas, akkor szinte semmit nem tudtam csinálni, mert ahogy írod te is, pár lépés séta után úgy kapkodtam a levegőt, mintha percek óta futnék. ekkor én fogytam is. Te nem fogysz? De olyan ütemben, hogy heti 2 ruhaméretet fogytam.

Aerobic edző vagy? Akkor kérdeznék:)

másfél éve járok heti 3x1 órát aerocikozni és érdekes, hogy én hízok tőle. Először fél év alatt 6 kg-ot (januárba kezdtem), majd júniusban nem cukroztam a kávémat, ez azóta is így van, ami hatására kb. 2 hónap alatt lement és ismét az induló súlyomnál voltam, de ősszel visszajött az oktató és ekkor ismét visszahíztam és csak akkor ment le, amikor 1,5 hónapig nem jártam könyök törés miatt. Szerinted miért van az, hogy én hízok a tornától? Az az érdekes, hogy az egész csapaton azt látom, hogy senki nem fogy le. Vagy tartják a súlyukat vagy híznak, mint én is, de fogyás nincs. Persze karcsúbb lettem sokkal hasban, de én ezt a cukor elhagyására fogom. Ötlet?

16380. ebelin24
2013. máj. 27. 20:54

Sziasztok!

Képzeljétek,halálfélelmem volt éjszaka...

Olyan szapora lett a pulzusom hogy nem tudtam megszámolni...reggel mikor megmértem 144 volt...Nekem,akinek max. 50 szokott lenni a nyugalmi pulzusa!!!

Felhívtam az endokrin dokimat aki még két hónapja 50 mikrogramm Letroxot írt fel.

Csak a fél pm-em van meg a másikat kivették,így alulműködéssel kezel a Dokinő.

Azt tanácsolta ne szedjem a bogyót...én ezen baromira meglepődtem.Nem fokozatosan kell elhagyni?Ráadásul nem fog visszatérni az alulműködés?

Ajánlott egy labort,arra holnap el is megyek.

Volt valakinek hasonló tünete?Mintha most meg túlműködnék...Egyébként késő délutánra rendeződött a pulzusom.

Aerobik edzőként lemondtam most néhány órámat,pedig a Dokinő szerint simán edzhetek ilyen pulzussal...

Nekem ez is furcsa...Ha 144 a nyugalmi pulzus,abból mi lesz ha elkezdek edzeni???Próbálok most pihizni,mert 10 lépcsőfok után már lihegek,szuszogok... :(

16379. a0c1361e44 (válaszként erre: 16378. - Gracielita)
2013. máj. 24. 19:38

Napról napra jobb lesz:)

Nyugi és ne aggódj!

Jól teszed, hogy csak 25-öt emeltél. Vannak akiknek ilyen kis adagban jobb, mert nagyon megérzik az emelést, ha esetleg ez is zavar vagy majd a következő emelésnél azt is teheted, hogy negyedet emelsz.

16378. Gracielita
2013. máj. 24. 18:54
Köszönöm a megnyugtató kommenteket, amúgy május 14.-én volt a műtétem, még nincs két hete, de hát olyan türelmetlen vagyok... Megmondta az orvos, hogy nem mehetek sehova két hétig, de nem bírok itthons em ülni, már körbejártam a várost, és minden kis változástól megijedek, mert még sosem volt műtétem, és nem tudom ilyenkor mi a megszokott. És amúgy a hormonpótló gyógyszer (nekem Thyroxin) megemelése tényleg hányingert meg fáradtságot okoz? Én eddig 75mg-t szedtem és most 125-re kéne megemelni, de nagyon hányingerem volt tőle, úgyhogy most titokban csak 100-at szedek. Erről mit gondoltok? Fokozatosan könnyeb hozzászokni a nagyobb adaghoz?
16377. eandi78 (válaszként erre: 16374. - Rosszcsillag)
2013. máj. 24. 14:56
Nálam is nagyjából ennyi edzés van, csak alakformálás nincs. Egy-egy kardio edzés kb. 1000 kcal pulzusmérő óra szerint. Nem figyelem, hogy mit eszek, inkább a mennyiséget nézem. Így néha édesség is belefér. Zsíros ételeket kerülöm, nem is igazán szeretem. Köret inkább párolt zöldség és csak kevés rizst eszek mellé. Péksütit én is eszem, fehérlisztes dolgokat is, abban sincs több kalória, mint teljes kiörlésűben. Délután/este is fogyasztok kenyeret, mellé valamilyen zöldség, sajt, tojás vagy gépsonka. Joghurtot/kefírt és gyümölcsöket nem szeretem.
16376. dtimes (válaszként erre: 16369. - Gracielita)
2013. máj. 24. 10:13
Normális, ha még most érzéketlen, regenerálódni kell az idegeknek. Én is így voltam hónapokig, ahogy a többiek is írták. De pl. egyszer egy durva ujjelvágás után is kb. fél évig zsibbadtnak éreztem az ujjam, aztán elmúlt az is.
16375. dtimes (válaszként erre: 16371. - A0c1361e44)
2013. máj. 24. 10:10
Köszönjük! :)
16374. rosszcsillag (válaszként erre: 16372. - A0c1361e44)
2013. máj. 24. 09:26

Hát, én heti 5x másfél órát tornázom, ami azt jelenti, hogy heti 4x 1- másfél órát futok, kardiózok, a maradék 1 alkalom alakformáló, súlyzós edzés.

Mégis van rajtam kb 10 kg plusz. :-/

Azt hiszem a kajámra kell jobban odafigyelnem...igaz, vega vagyok, de édesszájú... és a péksütiket is imádom. :-/

16373. a0c1361e44 (válaszként erre: 16369. - Gracielita)
2013. máj. 23. 19:31
Szerintem mindenki így van ezzel, de el fog múlni.
16372. a0c1361e44 (válaszként erre: 16365. - Rosszcsillag)
2013. máj. 23. 19:30

Szívesen:)))

Nagyon örülök, hogy minden rendben van.

Fogyás: én hetente 3x1 órát aerobicozok, valamint hétvégén bicajozok, és bizony figyelek a kajára. Persze nem véresen komolyan, de azért igen. Eszek mindent, de korlátok között és lassan 1 éve nem teszek cukrot a kávémba és a teámba is legalább fél éve, másba megy a cukor, de nagyon sokat karcsúsodott a derekam. Sajnos nekünk folyamatosan figyelnünk kell a súlyunkra, mert a műtét után mindenkinek 10 kg pluszt ígérnek. Nekem is meg volt, de már csak 3-4 kg van feleslegbe, ami persze csak szerintem felesleg:)

16371. a0c1361e44 (válaszként erre: 16363. - Dtimes)
2013. máj. 23. 19:25

Igen-igen, a gyógyszert beveszed néhány korty vízzel, majd legalább fél órát várj. Én is 1 órát szoktam várni vagy többet is. Utána már bármit ehetsz és ihatsz. A gyógyszerek nem ütik egymást, az a lénye, hogy ne szedd egyszerre őket, hanem várj fél órákat. Nem hiszem, hogy jó két részletben szedni, hiszen akkor a déli nem lesz éhgyomorra bevéve, így nem fog tudni beépülni.

Gratulálok a babához:))))

16370. rosszcsillag (válaszként erre: 16369. - Gracielita)
2013. máj. 23. 19:24

Mikor műtöttek?

Nekem műtét után pár hónapig érzéketlen volt a bőröm a vágás körül...

16369. Gracielita
2013. máj. 23. 16:10
Lenne egy fontos kérdésem! Előfordult valakinél olyan, hogy a vágás körüli bőrfelületen nem érzékelt semmit? Nem tudom indokolt-e a kétségbeesésem, de a heg felett körülbelül egy centire nem érzek semmit ha hozzáérek. Valaki tudna tanácsot adni?
16368. dtimes (válaszként erre: 16367. - Rosszcsillag)
2013. máj. 22. 22:01

Köszönjük szépen! :)

És köszi az infót is a bevételről meg a tejről.

16367. rosszcsillag (válaszként erre: 16363. - Dtimes)
2013. máj. 22. 09:24

GRATULÁLOK :-)

Jó egészséget Nektek ;-)

2013. máj. 22. 09:24

Akik olvasták a naplóm régen: most írtam egy új bejegyzést bele, hogy hogy' vagyok :-)

FOGYÓKÚRA témában tud valaki segíteni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook