Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetés)
Szia!
Bár a túlműködéshez nem értek,mivel nekem alulműködik(meg kellett volna elvileg híznom,de nekem pont az ellenkezője).
Mintha olvastam volna olyat,hogy van,akinek először túlműködik,majd alul,lehet Nálad ilyesmi állhat fenn.
Most milyen a TSH értéked?
A LETROX az alulműködés gyógyszere,a másik pedi a túlműködőé....szóval nekem így elsőre nagyon furinak tűnik a dolog :)
A hajhullás,hízás,mind-mind az alulműködés tünete!
Sziasztok! Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra!
rólam 1 éve derült ki, hogy pajzsmirigy túltermelésben szenvedek. Mostanra értem el azt a gyógyszerek hatására (fél Metothírin + egész Letrox) , hogy normális az értékem. Nem tudom nálam hogy működik ez a dolog: míg más fogy és fogy, addig én hízok és hízok. Mikor megyek kontrollra, mindenki azt beszélgeti a másikkal, hogy: neked mik a tüneteid? Fogyok....stb.... A válasz: jajj, hát én is annyi kilót leadtam..... Ha mindenki fogy, akkor én miért hízok? Illetve miért nem tudok lefogyni, mert kb december óta nyomom a tornát, meg szedem a bo cla-t (mert a doki mondta, hogy szedhetek ilyn fogyást segítőket, csaj jód ne legyen benne!!!!) December óta, most ott tartok, hogy már lelkileg teljesen bele betegedtem abba, hogy nem tudok lefogyni! Ja, 3 éves a kisfiam, úgyhogy nekem szülés után kb 2 évvel álapították meg mi a helyzet. Szóval tudna nekem valaki választ adni, hogy MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI, míg más magától a betegségtől fogy?!?!?!?????
Na meg a hajam: iszonyatos: hullik, és hullik és viszket, meg korpás. Több 1000ft-ért használtam már el hajszeszeket, sampont, kb 3-4 hónap alatt, de csak hullik. szerencsére még nem vagyok kopasz :)
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett az irományom, úgy megörültem, hogy megtaláltalak Tittekett, hogy rögtön írok is :) már nem tudtam minden végig olvasni.
Ha valaki válaszol, ha tud válaszolni azt szeretettel megköszönöm!
Juci
A túlműködés simán csinálhatja. Melegség érzet, izzadás, meleg intolerancia.
Vagy ha hőemelkedés, akkor pm gyulladás is lehet.
Szia!
A normális az,ha 1,valamennyi az érték.Akkor nincsenek tünetek.
Kezdődő pm-alulműködésnek nevezném,a tüneteid megegyeznek vele.
Az orvosok már csak ilyenek :(
Megvolt a vérvétel.Próbálok most már nyaki ultrahagra hamarabb időpontot kérni mint augusztus 25...
Az,hogy meleg a bőröm szinte mindig ezt is csinálhatja a pajzsmirigy?
Sziasztok!
Most kaptam meg a pajzsmirigy leletemet és ott a TSH 4,60 volt, a maximum 4,94,ez mit jelent? Látom hogy a normális alatt van,de sajnos vannak panaszaim (bokadagadás-ödéma,idegesség,álmosság,remegés),szerintetek ezzel összefüggésben lehet?
Sajnos orvosom nem ad nagy segítséget...
Köszi előre is a segítséget!
Olyan van,hogy terhesség hozza ki,és el is múlik.
De aki tartós pm beteg,annak nem használ más,mint a hormon.
Szia!Azt kétlem :)
A pajzsmirigy betegségeknél hormonra van szükség,és ezt semmivel sem lehet pótolni,mint magával a hormonnal.
Azt gondolom, hogy a túlműködős forumon sincs nagy pörgés:)
Dóra, nekem sosem volt semmi bajom a methotyrintől, pedig nekem nagyobb dózist kellett szednem a 2. kéthétben is, de ez az értékektől függ, és nagyon kevés dologra nem vagyok allergiás. biztos vagy benne, hogy a gyógyszer okozta? Kalciumot szedtél? Kalciummal hamarabb gyógyulnál:)
Szia!A pajzsmirigy túlműködéses fórumba előbb kapsz választ.Sajnos ezen a fórumon nincs "pörgés".
Üdv :)
Szép napot mindenkinek!
Örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra és remélem tudnekem valaki segíteni.2010.áprilisában kiderült,hogy pjzsmirigy-túlműködéem van.Methotirynt kaptam.2 hétig 2x2 szemet, azt követően 2x1 szemet kellet szednem. A 20.nap bőrviszketés lépett fel, abba hagytam a gyógyszert,utána propycilt írt fel a Doktornő.1 hete nem szedem a methotyrint, de a bőr viszketésem nem múlik.Valakinek volt-e hasonló panasza, meddig tart ez a "viszketős állapot?
Szia!
Köszi szépen!
Közben én is utánaolvasgattam, a dokit is elértem végre, remélem, tényleg csak pár nap, aztán békén hagy :)
Meg remélem, hogy rendeződik a hormonszintem hamar, és elkezdtek tudni fogyni végre, ez már nagyon gáz, ami van.
Szia!Nálam kemény rosszullétek zajlottak az elején.Nem szédültem,viszont a szívem az kalimpált rendesen,és úgy éreztem menten meghalok....
Elmúlt,ma már nincsenek ilyen rosszullétek.
25L-thyroxinnal kezdtem,és 3 hónap múlva lett emelve 50-re.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Elkezdem újra szedni a hormont (hagyjuk, hogy miért hagytam abba, az egy külön sztori). 25 mg Letroxot szedek egy hétig, utána kell 50 mg-ra felmenni. A dokit most nem tudom elérni, ezért kérdezlek benneteket.
Amikor elkezdtétek, volt nálatok is az első napokban pici rosszullét? Miután beveszem a 25 mg-ot, pár órára rá szédelegni kezdek, mindha kalimpálna is a szívem. Lehet, hogy semmi összefüggés nincs a kettő között, nem emlékszem, hogy pár évvel ezelőtt lett volna hasonló, amikor elkezdtem szedni :(
Szia!Ezen a fórumon biztos tudnak hozzászólni:
Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problámája mostanában?
A hoxa keresőjében megtalálod ezt a fórumot.
Üdv!
Igen köszi,közben láttam azt is.
mostmár a hasam is néha fájdogál...
Szia!
Tudod én írtam, hogy nekem volt, de az egy másik fórum volt, azt hiszem a túlműködős.