Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Xy1234xy,
Raktam fel egy új képet a remekműről.
Szerinted hasonlít a tiédre?
Fogod látni mire gondolok.
Szia!
Írjál!Sok sikert Neked!
Ja, a lényeget felejtettem csak el: 790 ezer 5000 a konzultáció. Nekem nincs orrsövènyferdülésem, az lehet, hogy több.
(Bocs a félreírt szavakért...mobilról pötyögtem gyorsan)
Szia!
Én márciusban voltam konzultáción, amit kb. 5 héttel elötte fixáltam. A mütétem 2 hét múlva lesz. Kb. 6-8 hetet lehet kalkulálni a mütétig, de ok. nyár elején szabira mennek több hétre, állìtólag, úgyhogy közvetlen elötte és utána nehezebb idöpontot kapni.
Én is megosztanám a tapasztalatomat, legalàbbis a konzultációt illetöen. Nálam 2 órát késett, de ezzel szàmoltam az itt olvasottak alapján. Az asszisztensnö rendkívül szimpatikus volt és ö Mondphasen el, tulajdonképpen mindent. A doki velem elég lekezelö és barátságtalan volt. Biztos vagyok benne, hogy ha érzékenyebb lennék, engem ez abszolút máshoz irányított volna. Igazából meg sem kérdezte, hogy mi az elképzelésem (értem, hogy eh totál a meglévö orrtól stb is fügt, de pl. én nem feltétlenül akarok pisze Bambi-orrot, ingább szigorú egyeneset...na mindegy). Szerettem Volks szemhéjplasztikát is, amit egy egyértelmü nemmel elutasított. Ezt mondjuk pozitívan nézem, merkt ja ilyen típusùt még nem csinált, akkor nem akarok kísérlet lenni.
Most így utólag az alattam írtak alapján elgondolkoztam azért, hogy így megbízok KT-ban, nagyon remélem, hogy jó döntés volt. Töle láttam eddig a legtöbb munkát. Krasznain meg Rezeken is gondolkodtam, remélem nem bánom meg...mondjuk a jelenlegi orrom abszolút nem tetszik, szóval.
Azért mütét után még írok ide, ja érdekel vkit.
Sziasztok!
Raktam fel képeket.;)
NE FÉLJÉL,ITT AZ ALTATÁS MENETE,HOGY MEGNYUGODJÁL:
A műtőben a kéz vagy az alkar vénájába műanyag csövecskét (kanült) vezetnek be, abba infúziót adnak. Az altatást a kanülön át adott szerekkel indítják el a műtőben, és arcmaszkon keresztül oxigént adagolnak, amiből jó mélyeket kell belélegezni. Hosszabb műtétek esetén az altatókat és az erős fájdalomcsillapítókat megismételik, vagy az oxigén és altatógázok keverékét arcmaszk, gégemaszk, vagy a légcsőbe vezetett cső (tubus) segítségével közvetlenül a tüdőbe juttatják. A tubust, vagy más légút biztosító eszközt csak akkor helyezik be, amikor te már alszol, így nem érzed meg.
Az altatás során biztonsági riasztókkal felszerelt, korszerű műszerek (monitor, altatógép) segítenek a te alapvető élettani működésednek fenntartásában.
A műtét végén a műtőben fel fognak ébreszteni, de maszkon keresztül még adnak oxigént és megfigyelnek, s csak miután teljesen felébredtél szállítanak vissza a kórterembe. A gyógyszerek hatása miatt nem biztos, hogy emlékezni fogsz erre a periódusra. A kórterembe visszaszállítás idejére a műtét alatt adott fájdalomcsillapítók hatása is nagyjából lecseng.
Ilyenkor a csont is beduzzad,nemcsak a szövetek telnek meg nyirokfolyadékkal.Tehát a kettőnek kell megszűnnie ahhoz,hogy a végleges formát,méretet láthassuk.
A csontos orrhát kb. három-négy hónaposan "összeesett" és láttam,hogy a bőr felsimult rá.Az én bőröm vékony,várható volt,hogy ez lesz a menete.Az orrcsúcs csak utána következett,ott sokáig megvolt a keménység érzés és az egész orron a zsibbadó,húzódó állapot 8 hónapig.Aztán egyik napról a másikra megszűnt.
Ne aggódj az altatás lesz a legkönnyebb része a dolognak :)
Az egy hónap még nagyon soknak tűnik és néha úgy érzek csigalassúsággal telik az idő, de meglátod hamar eltelik. utána meg mindig les mit várni. lekerüljön a gipsz, teljen el az első hónap, az első látványos apadás. aztán eltelik gyorsan az idő.
én is pont ma nosztalgiáztam, ma fél éve volt a műtét. :) egyszer olyan, mintha ezer éve aztán mintha tegnap lett volna...
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?