Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

20099. keki70 (válaszként erre: 20095. - Rhyno)
2017. júl. 30. 16:09

Szívesen :-)

Nem,én nem mentem át ezen a vívódáson-bár sosem hozta szóba senki az orromat-azért én láttam,hogy milyen puklis,mennyire lóg az orrcsúcs.Nem is a tükör volt a borzasztó,hanem a képek,amik szembesítettek azzal,hogy bizony nem véletlenül zavar az orrom.

Nálam három gyermek van,és mindig ők voltak az elsők.De amikor már nagyobbak voltak,akkor a nagylányom mondta,hogy "anya,most te jössz,csináltassad meg az orrodat".Nyilván lehetett volna másra is költeni a pénzt,de én is úgy éreztem,hogy most már tényleg be kell,hogy teljesüljön ez a vágyam.Sosem voltam nagyravágyó,sokáig csak álom volt nekem ez a beavatkozás,de amikor volt rá alkalmam-mert együtt volt a pénz-akkor megléptem.A legjobb döntésem volt,és akár százszor is meglépném ezért az eredményért.

Konzílium:persze,érdemes már akár szeptemberben elmenni konzíliumra/nyár szabadságos/,megbeszélni az orvossal,hogy mi az elképzelésed és abból mit tud megvalósítani.Mert ugye hozott anyagból dolgozik,vannak bizonyos határok.Látványterv:alapdolog,itt látszik,hogy orvos és páciens elképzelése mennyire találkozik.Az is igaz,hogy a tervet nem kell 100%-ra venni,ez "csak" egy terv,de azért közel olyannak kell lennie a végeredménynek,amit a terven látsz.

Hogy ki tudja azt a változást megvalósítani neked-és itt direkt nem azt írom,hogy "legnagyobbat"-amit te szeretnél,azt én nem tudom megmondani,hogyan is tudnám...

Vigyázni kell azzal,hogy mekkora is az a változás,mert utána ha belenézel a tükörbe azt kell érezned,hogy most is magadat látod,csak sokkal szebb az orrod,az arcszerkezetedbe beleillik.

Megteheted azt is,hogy több helyre elmész konzíliumra és utána döntesz,hogy melyik orvos az,akiről úgy érzed,hogy a "te embered".

Az én orrom januári,nekem a legjobb időszak volt a tél,nemcsak az allergiám miatt,hanem mert a hideg miatt nem duzzadt az orrom,vagy csak nagyon minimálisan,de az is inkább a házi munkától,stb...

20098. keki70 (válaszként erre: 20095. - Rhyno)
2017. júl. 30. 15:56
A választ TE magad adtad meg:"de oldalról, meg jobbra fordítva -az orrsövényferdülés miatt -szörnyű-nek látom-, és nem akarom az egész életemet ebben a két szögben leélni. Hogy mennyire szenvedek ettől, az mutatja a legjobban talán, hogy sok lehetőséget kaptam volna az életben, pl. rengetegszer kaptam felkérést modell munkákra, megjelenésekre, de annyira nem vagyok kibékülve az orrommal, hogy nem mertem elfogadni egyet sem, mert attól rettegtem, hogy lefotózzák az arcom oldalról... abszolút nem bírom elviselni, ha mások fotóznak, szó szerint dühös vagyok és sírhatnékom van ilyenkor... pedig a Párom és az én munkámmal elég sokat jár együtt a fotózkodás (együtt dolgozunk, közös vállalkozás)... egy rendezvényen, családi eseményen sem tudom jól érezni magam, mert folyton rettegek, hogy majd rajta leszek a képen... tehát lelkileg azért ez is eléggé megterhelő, csak ugye ez nem "fizikai betegség"...
20097. Evicska82
2017. júl. 30. 13:27

Brad Pitt, George Clooney es az en tokeletes orrom :-D :-D

😂😂😂😂

20096. _Sunshine (válaszként erre: 20095. - Rhyno)
2017. júl. 30. 12:56
Szia!!:)Amit irtal az alapjan szerintem vagj bele a mutetbe es egyaltalan ne legyen buntudatod miatta!!!Felesleges agyalni ,hogy kire,mire lehetne kolteni azt a penzt amibe a mutet kerul,ha te ezt akarod igazan!En pont tavaly nyaron letten 100%osan elszant,senki es semmi nem tantorithatott volna el tole ,mert teljes mertekben atgondoltam,hatarozott dontes volt.Teljesen mindegy ,hogy a csalad vagy akarki azt mondja,hogy de teged ilyennek teremtett az Isten,te igy is szep vagy stb...persze ,hogy szep ,de ha teged ez mindig is zavart,akkor soha nem fog kimenni a fejedbol a gondolat,mindig ott fog motoszkalni.Ezert ha elszant vagy vagj bele,mert nem fogod megbanni!:)
20095. Rhyno (válaszként erre: 20094. - Keki70)
2017. júl. 30. 07:51

Köszönöm szépen a hasznos információkat! :)

Hát... Magyarországon, és külföldön is utazok (utóbbinál nem nagyon zötykölődik az autó :D... de Mo-n belül városon, falun keresztül is megyek, az húzós lehet az orrnak)

Lehet, hogy október vagy november, esetleg január tájékán tudom csak a műtétet bevállalni... akkor is érdemes már most elmenni konzultációra? Mert akkor legalább látom, hogy mit lehet kihozni az orromból, és mennyibe kerül, nem?

Véleményed szerint akkor K.T. tudja a legnagyobb változást véghezvinni? Mert azt semmiképp nem szeretném, hogy olyan aprócska legyen a változás, hogy észre sem lehet venni, hogy mire költöttem ekkora összeget :))

Az a baj egyébként, hogy mindenki azt mondja folyton, hogy "felesleges a műtét, mert szép orrom van... más összetenné a két kezét, ha fele ilyen csini lenne... pénzkidobás, annyi minden másra lehetne költeni ennyi pénzt... vagy hogy másnak milyen súlyos betegségei vannak, valaki torzan születik, hiányzik egy testrésze, stb., én meg elégedetlenkedek ilyen aprócska esztétikai hibával...", és emiatt nagy bűntudat szokott bennem lenni, hogy tényleg nem önzőség-e ekkora összeget magamra költeni... bár sokszor meg azt nem tudom elképzelni, hogy ők is azt látják-e, amit én a tükörben. Aláírom, van egy-két szög, amiben szépnek tünik az orrom (pl. előről, vagy kicsit balra fordítva), de oldalról, meg jobbra fordítva -az orrsövényferdülés miatt -szörnyű-nek látom-, és nem akarom az egész életemet ebben a két szögben leélni. Hogy mennyire szenvedek ettől, az mutatja a legjobban talán, hogy sok lehetőséget kaptam volna az életben, pl. rengetegszer kaptam felkérést modell munkákra, megjelenésekre, de annyira nem vagyok kibékülve az orrommal, hogy nem mertem elfogadni egyet sem, mert attól rettegtem, hogy lefotózzák az arcom oldalról... abszolút nem bírom elviselni, ha mások fotóznak, szó szerint dühös vagyok és sírhatnékom van ilyenkor... pedig a Párom és az én munkámmal elég sokat jár együtt a fotózkodás (együtt dolgozunk, közös vállalkozás)... egy rendezvényen, családi eseményen sem tudom jól érezni magam, mert folyton rettegek, hogy majd rajta leszek a képen... tehát lelkileg azért ez is eléggé megterhelő, csak ugye ez nem "fizikai betegség"... A Párom egyébként támogat mindenben, ebben is, csak nem érti, mivel Ő így is gyönyörűnek lát...

Mindenki átmegy ezen a vívódáson műtét előtt?

(Amúgy 27 éves vagyok)

20094. keki70 (válaszként erre: 20089. - Rhyno)
2017. júl. 28. 19:40

Szia!

Én is Kárászos vagyok,képek vannak fent nálam,csak kattints a KÉPEK-re.

Puklis volt az orrom,nagy,az orrcsúcs lógott és orrsövényferdülésem volt.

A lábadozási időszakom nem volt vészes,gipszlevétel után teljesen szalonképes voltam,csak a tartótapaszok voltak még az orromon.

Lehet zsibbadó,húzódó érzés,sőt,lesz is,feszítő érzés,de ezek egyáltalán nem vészesek ahhoz képest,amilyen eredményt kapunk.

Fájdalom nincsen,annyira kíméletes technikával operál KT,hogy mitől is lenne.Csak aki érzékenyebb,annál előfordulhat,hogy "fájdalomként" éli meg.

De erre azt szoktam mondani,hogy valamit valamiért.Ez a műtét nem kötelező,mindenki maga választja.

Nem lesz baj a magas pulzusszám miatt,erre az altatóorvos odafigyel,jelezni kell neki.Nekem a túlzott pajzsmirigyműködés miatt szokott ilyen gondom lenni-a műtétkor nem volt-és most jelenleg bedurrant megint,úgyhogy számolhatom naponta háromszor,hogy mennyi a pulzusszám.

A sok utazást hogy érted?Mert nem mindegy,hogy városban zötyögsz a hepehupás autóval,vagy országúton a sima aszfalton.Utóbbi sokkal kellemesebb.

Árakat küldtem priviben és szívesen :-)

20093. keki70 (válaszként erre: 20088. - Domcsi1996)
2017. júl. 28. 19:27
Ja,értem.Küldtem privátban árakat.
20092. Rhyno
2017. júl. 28. 17:56
Köszönöm szépen! :)
20091. Szandríta (válaszként erre: 20089. - Rhyno)
2017. júl. 28. 15:32

Szia!

Engem K.T. műtött,van naplóm is,Szandra néven. Jelentkezz,szívesen beengedlek.

20090. 0df52fb9c5 (válaszként erre: 20089. - Rhyno)
2017. júl. 28. 12:38

Szia!

RÖ munkákat nem igazán találsz az interneten, de itt van pár általa műtött (mint én), akik biztos szívesen beengednek a naplójukba, hogy láss tőle is nózikat. Nekem is volt orrsövényferdülésem, de már a gipszes időszak második felében sem volt bedugulva az orrom, és azóta sem sokszor fordult elő, hogy bedugult. Fájdalmam sem volt, az a pici bizsergés ami volt, kibírható :) Eléggé csúnyán bekékültem a műtét után, viszont mire gipszlevételre került a sor, ennek szinte semmi nyoma nem volt.

20089. Rhyno
2017. júl. 28. 12:22

Sziasztok!

Én is új vagyok. :)

Szívesen fogadnék tapasztalatokat, árakat. Kárász Tamás és Varga Klára, esetleg Rezek Ödön között vacillálok. Eddig K.T. volt az etalon a facebook-os oldalán látottak alapján, viszont a fórumokon olvasott rossz tapasztalatok most kicsit elbizonytalanítottak (behorpadt nózi, 1 perces kontrollvizsgálat, stb.)... Orrsövényferdülésem is van, ezért gondolom úgy, hogy K.T. vagy V.K. lenne a legmegfelelőbb. Kicsit megijedtem attól is, amiket itt olvastam a lábadozási időszakról. (Több hétig fennálló orrdugulás, kellemetlen érzés,fájdalom, karikák, foltok az arcon, szem alatt, stb.) Ezek mennyire jellemzőek? A munkám miatt sokat utazok, ez mennyire ártalmas egy műtött orrnak? Arról van esetleg valakinek tapasztalata, hogy állandó, nagyon magas pulzussal az altatás kivitelezhető-e? Előre is köszönöm a válaszokat!

20088. Domcsi1996 (válaszként erre: 20087. - Keki70)
2017. júl. 28. 10:22
sajnos nem tudok kepet feltölteni, nem engedi valamiert.oldalrol nagyon hosszu az orrom, es amikor mosolygok, akkor is kicsit "karvalyos", ami nagyon zavar. Arakat tudtok irni?
20087. keki70 (válaszként erre: 20086. - Domcsi1996)
2017. júl. 27. 23:35

Szia Domcsi!

Nézem a képeidet,nagyon helyes vagy és egy szép orrot látok.Mi a baj az orrcsúccsal?

20086. Domcsi1996
2017. júl. 27. 23:15
Sziasztok, még új vagyok a témában, az érdekelne hogy valaki tud-e orvost ajánlani orrcsúcs plasztikához? Illetve, hogy tudtok-e körülbelüli árat mondani másodlagos orrplasztikára( orrcsúcs plasztikára?
20085. _Sunshine (válaszként erre: 20083. - Ceccsillag)
2017. júl. 27. 08:14
Úgy tudsz róla leszokni tényleg, hogy teljesen elhagyod ezeket a szereket!Két- három hétig dugulni fog , éjjel még zavaróbb lesz, de valahogyan bírd ki , hogy nem nyúlsz az orrsprayhez!Utána vissza fog állni rendesen légzés remélhetőleg!Legalábbis nálam így volt.
20084. 2af282e602 (válaszként erre: 20083. - Ceccsillag)
2017. júl. 27. 00:47
Homeopátiás fül orr gégészetet keress..
20083. Ceccsillag (válaszként erre: 20082. - Janky80)
2017. júl. 26. 23:54
Koszonom a tippeket, sajnos minden ilyen kevesbe drasztikus modszert kiprobaltam. Nem a lyukkal van a gond, hanem magaval a nyalkahartyaval, ami a sok orrcsepptol teljesen tonkrement mar es sajnos orrcsepp nelkul ugyanugy feldagad. Allergias is vagyok, de az teljesen mas szezonban, megrosszabb lesz minden. Regebben kaptam ra erosszehuzp gyogyszert de semmire nem mentem vele,az orrom ugyanugy dugult, ugyhogy nem szoktatott le a sprayrol. Sajnos ez olyan dolog, amit a mutet nem oldott meg, de Rezek mondta is, hogy nyilvan csak ezeknek a gyogykeszitmenyeknek a teljes elhagyasaval fog ez elmulni:(
20082. Janky80 (válaszként erre: 20079. - Ceccsillag)
2017. júl. 26. 19:27

Szia,

nem lehet, hogy valami allergia szerűség áll a háttérben?

Mert ha a luk megfelelő méretű és mégsem kapsz levegőt akkor valami ilyesmi lehet a háttérben.

Esetleg próbáld ki a gyógyszer nélküli allergia orrspray-ket. A DM-ben is lehet kapni. Az egyik egy illóolajos valami a másik meg valami allergia ellenes cucc. Lehet érdemes kipróbálni.

Nekem a műtét óta sikerült elhagyni 15 év után az orrsprayt. Nagyon ritkán érzem úgy hogy na most nem 100% csak mondjuk 80-90% (régen ilyenkor már nyúltam a Rhynospray-ért) akkor ezeket használom, vagy ezt a nózi stiftet és nekem jó utána.

Ha jól meg lett csinálva belülről akkor szerintem valami ilyesmi oka lehet, hogy még mindig nem szelel rendesen. :)

20081. 50878aa0fe
2017. júl. 26. 18:42
Sziasztok! Egy ideje már olvasgatlak titeket, ma végre naplót is készítettem, benne fotóval a jelenlegi "állapotomról". Ha van olyan doki, akit szívesen ajánlanátok, írjátok meg légyszi. Azt is írjátok meg, ha van olyan doki, akit semmiképpen nem ajánlanátok. Minden tapasztalat érdekel :) Szívesen olvasnék naplókat is. Előre is köszönöm.
20080. _Sunshine (válaszként erre: 20079. - Ceccsillag)
2017. júl. 26. 16:12
HUH Ceccsillag!Hogyan kattantál rá??Nekem is volt régebben, borzalom.....
20079. Ceccsillag (válaszként erre: 20039. - Brill111)
2017. júl. 25. 21:50
Brill, megkerdezgetem mi ez a cucc? Engem nagyon erdekelne, mert sajnos az orrcseppfuggosegemrol nem tudtam leallni, bar mar orrcsepp helyett visine-t nyomok bele, azota lenyegesen javult a helyzet de meg mindig nem az igazi.
20078. keki70 (válaszként erre: 20077. - 0df52fb9c5)
2017. júl. 23. 21:36

Nem vették észre :-)

Nagyon nézték az arcomat,látták,hogy valami más,valami változott,de nem tudták,hogy az orrom...

20077. 0df52fb9c5
2017. júl. 23. 20:09
Kinek mennyire vették észre az ismerősei,hogy más lett az orra? Komolyan nem hiszem el,aki nem tud a műtétről,az nem veszi észre,hogy más az orrom :OO Pedig szerintem feltűnő a változás...
20076. keki70 (válaszként erre: 20073. - Joanne33)
2017. júl. 23. 12:23

Persze,majd még ezután fog igazán apadni.Hat hónapot vegyél alapnak,és utána lesz látványosabb az apadás.Ilyenkor kezd az orr rendes vérkeringése is beindulni.

Az apadás látványossága függ a bőrvastagságtól is,vastag bőrnél elhúzódik/nem a gyógyulás,a látványosság/

Kitartás,az orrcsúcs lassabban gyógyul,mint az orr többi része.

Körömvirágkrémmel azért kenjed,gyulladásra,duzzadtságra való.

20075. keki70 (válaszként erre: 20074. - Chelsea123)
2017. júl. 23. 12:17
Szívesen :-)
20074. Chelsea123 (válaszként erre: 20071. - Keki70)
2017. júl. 23. 09:20
Köszönöm a segítséget, Keki! :) Drága vagy! :)
20073. Joanne33
2017. júl. 23. 08:56
3 hónapos leszek agusztus elején. Én mèg mindig nem vagyok kibékülve teljesen vele , sztem az orrcsúcs duci még. Ez változhat mèg? Ja és még mindig nem egyszerre apad a 2 oldal .
20072. keki70 (válaszként erre: 20070. - Chelsea123)
2017. júl. 22. 20:44
Még eszembe jutott,hogy az Unguentum nasale orrkenőcs is beválhat,vény nélkül kapható a gyógyszertárban,az orrjárat elejéhez kell kenni,előnye,hogy nem folyik le a garatra.
20071. keki70 (válaszként erre: 20070. - Chelsea123)
2017. júl. 22. 20:09

Szia!

Hat hónapig előfordulhat,hogy nem mindig kapsz levegőt,utána már rendeződnie kell.

Még csak két hónapos az orrod,az orrnyálkahártya duzzadt lehet,ezenkívül maga az orr is,ez akadályozhatja a levegő útját.

Sterimar nálam semmit nem ért,Coldastopot próbáljad meg,természetes növényi anyagokból álló olajos készítmény,jól feloldja a trutyit,gyulladáscsökkentő,annyiszor használod,ahogy szükségét érzed.

Részletesebben:

"A Coldastop oldatos orrcsepp természetes összetevőinek köszönhetően gyógyító és regeneráló hatással van az irritált, akutan vagy krónikusan károsodott orrnyálkahártyára. Kimutatható a hegesedés és varképződés csökkenése, a természetes váladékfilm megjelenése az orrnyálkahártyán, és a nyálkaáramlás szállító működésének a visszatérte. Ezek a folyamatok jelzik az orrnyálkahártya regenerációját és a csillószőrös laphám működését. Mindez a Coldastop oldatos orrcseppben található A-és E-vitaminnak köszönhető."

20070. Chelsea123
2017. júl. 22. 17:39

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! 2 hónappal ezelőtt volt a műtétem, és még mindig nehézkesen kapok levegőt(részleges szelelés). Tudom, az orrműtét nagy beavatkozás az orrnak, és nem is elégedetlenségből/siettetségből kérdezem, de szeretnék érdeklődni nálatok, hogy nektem mikor kezdett ismét teljes mértékben szelelni az orrotok?

Továbbá én sterymart használok (ezt javasolta az orvos). Esetleg vélemény, hogy nektek mely termék használata jött be a legjobban? Az orr tisztításánál alkalmaztok-e valamilyen bevett technikát?(hátha valamit még nem próbáltam ki) :D Nagyon köszönöm a segítségeteket! Szép hétvégét!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook