Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Remelem h nincs osszefugges:-)
Persze majd a doki mondja meg csak lassan bejelentkezem konzultaciora es egyre kozelebb a mutet es a para:-D
Ha valakinek nagyon vékony a bőre,akkor írtam,hogy KT kipótolja egy adott területről vett bőrrel.Hogy más orvos hogyan oldja meg,nem tudom.
Más a nagyon vékony bőr és más a vékony bőr.Utóbbi van nekem is.
Amit írtál a magánvéleményem szerint köze nincs egymáshoz.De ezt orvostól-orvosoktól kellene megkérdezned,nyilván az ő véleményük a mérvadó.
Ahhh remek :-/
Akkor akiknek horpadasuk lett, lehet h azert lett, vagy azert latszik mert nagyon vekony a boruk??
Huhhh, akkor ez tenyleg nagyon valtozo, ha van, akinek meg 10 honaposan is dagi.
Csak erdekes, mert belül meg 2 honap alatt begyogyult, nem dugul mar abszolut. Mondjuk ennek ellenere, ha sportolok vagy megeröltetem, nekem is verzik masnap reggel, ez valoszinüleg sokaig normalis. Azert, ha 8 honapig dugul, le a kalappal, aki azt kibirja.
Igazabol rengeteg külföldi forumot is olvasgattam, ahol sok helyen irtak, hogy ugyan evekig tarthat amig leapad, de elmeletileg az elsö 3 honapban a dagadas 60-80-a lemegy. Meg van akinek gipszlevetelkor is szuper, nekem akkor is pufi volt, csak azert aggodom (mondjuk nekem az orrcsucsomat tuti nem nyomta le a gipsz, mert mar mütet utani nap elallt kicsit az orromtol. szerintem, nekem azonnal feldagadt)
Köszi a valaszokat!
En a vekony-vastag börtipusrol olvastam:
vekony:
hamar leapad,de minden hiba (horpadas,...stb) könnyen meglatszik, ki szoktak potolni
vastag:
lassan apad 1,5 ev, jol elrejti a hibakat, vekonyithato sebeszeti beavatkozassal, de ez erzeketlenseghez vezethet illetve rosszabb lesz az orr verellatasa
nagyon vastag:
2-3 ev mire kalakul az eredmeny, kis valtozas lehetseges csak
Kitti ilyet még nem hallottam,ehhez nem tudok hozzászólni,de talán van olyan,aki hasonlókat tapasztalt.
Én a helyedben nem nyomkodnám ezt a friss orrot,nem éri meg kockáztatni.
Szia :-)
Nem idegeskedsz ugye?
4 hónaposan még simán bedugulhat,6 hónap után már jelezni kell az orvosnak,ha nem áll helyre.Most itt nem arra gondolok,hogy 6 hónap után "időnként,kis időre" van bedugulás,hanem hosszabb ideig,pl.órákig.Akkor azért bele kell nézni abba az orrba,hogy nincs-e összenövés-tapadás,ami hátráltatja a levegő útját.
Arctisztítás:nyomkodás 3 hónap után,de ha ilyenre gondolsz,hogy pl. radírozás,azt nyugodtan lehet.Rajtad múlik,hogy mennyire bírod,ha az orrodhoz érnek.
Tág pórusú,fénylő bőr gömbölyű,formátlan orr.
De itt is hangsúlyozom,hogy nem lehet mindenkit egy kalap alá venni,gondolok itt arra,hogy formátlan.Kérdés,hogy kinek mi a formátlan...
Nekem is vékony a bőröm.De ha valakinek nagyon vékony,akkor bizony előfordulhat,hogy a csontos orrhát és a porcok szinte "átládszódnak".Ilyen esetben alkalmazott már KT olyat,hogy még plusz bőrrel kipótolta a páciensnek./saját bőrrel/
Én azért nem ebbe a kategóriába tartozom,csak a vékony bőrűekhez,gyorsan gyógyultam,főleg,hogy téli időszak volt,gyorsan felszívódott a nyirokfolyadék a szövetekből.
Szia!
Mindenki számára idegtépő a várakozás,amíg az orr a végleges állapot eléri.De amikor a műtétet bevállaljuk,akkor ezt a dolgot is tudomásul kell venni.
Szóval kitartás és mivel írod,hogy nagyon-nagyon lassan gyógyulsz,ebből tudod,hogy még van idő a végleges állapotig,ne keseredjél el.
Nem tudom mekkora hullámot hagyott benne,de ha csak kicsit,szerintem akkor szép egy orr,mert attól is természetessé válik. Nézd meg a nem műtött orrokat. Ez saját vélemény. 😊
Az enyém 3 hónapos,és az orrcsúcsom még dagi és érzékeny.
Sziasztok!
Nekem is vastag a bőröm és 4 hónaposan még az orrcsúcs dagi, de akkor megnyugodtam több idő kell neki. :) Még amikor masszírozom is érzékeny az elején az orrcsúcs,kb az orr feléig, ez meddig lesz így?
Szerintetek normális, hogy éjszakánként még annyira bedugul, hogy kiszáradt szájra ébredek hajnalban? Na nappal egy kicsivel jobb a helyzet, de még kb 50%-ban kapok levegőt. A melegben rosszabb.
Tudom, hogy írtátok már, csak a biztonság kedvéért, mehetek már arctisztításra? Nagyon jó lenne már.
Én,akiket láttam-orvostól függetlenül-vastag bőrrel,kellett az egy év minimum a végeredményhez.De volt olyan,aki azt írta,hogy 2,5 év után látta a végleges formát.
Az tény,hogy vastag bőrnél nem lehet akkora változást elérni,mint normál ill.vékony bőrnél.Nem olyan látványos a változás,de ezt közli-közlik is az orvos-orvosok.
Bár most,ahogy visszagondolok láttam olyat,akinél nagy volt a változás,írta is,hogy nem számított ekkorára.
Nincs két egyforma eset,nem lehet egy sablon alá venni az emberkéket,igaz? :-)
Nagy átlagban , az itteni lányok naplójából kiindulva fel év után már látszik az eredmény . Szerintem nagyon kivételes esetekben van az, hogy másfél év kell .
Én májusban voltam 1 éves , vastag bőr , és ugyanolyan az orrom , mint fel évesen
Bár most utánanézve ki műtötte Bitterendet, már mindent értek... .
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?