Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia,
Varga Klára a doki neve.
Sehol nem találtam rá negatív kommentet, nagyon körbe néztem.
Szia Dömpike!
Én múltkor azt hittem,hogy ez a műtét előtti kép... :-(
Nekem volt az orrháton ödéma,a csontos és porcos rész találkozásánál alakult ki,gondolom,hogy nem véletlenül,hiszen az orrom puklis része ide esett.Öt hetesen jött ki és hat hétig észleltem,aztán egyik napról a másikra felszívódott.Ugye ez nem más,minthogy nyirokfolyadékkal feltöltődik az rész,ahol helyet talál magának a folyadék.Reggel nem volt látható,és ahogy a nap telt és mozogtam,úgy látszódott egyre jobban./éjjel amíg aludtam,leapadt,nappal pedig feltöltődött/
De nem olyan volt,mint a tiéd,kicsi volt,de ahhoz éppen elég,hogy ne legyen miatta egyenletes az orrhát.
És abból tudtam,hogy ödéma,hogy reggel még sehol,estére már látható volt.
Az ödéma fog becsontosodni?És hogyan,na ezt kellene megfejteni-megmagyaráznia az orvosodnak,mert az ödéma nyirokfolyadék,maximum felszívódni tud...
Szia!
Mindenkire vonatkozik,attól függetlenül,hogy operált az orra vagy sem:Valójában a csontos-porcos rész nem nő,de a bőr vastagodhat-ez bőrtípus kérdése-,a forma változhat.
Öregkorban elsősorban a bőr alatti kötőszövet szaporodása, átalakulása miatt tűnik úgy,hogy tovább nő az orr és a fül.
A volumen csökken általában az öregséggel és ezért tűnik nagyobbnak az orr és a fül is.
Ez sem általános dolog nyilvánvalóan,van,akinél bekövetkezik és van,akinél semmi változást nem látunk.
Szia Dömpike!
Hàt most kicsit megijesztettél azt kell, hogy mondjam ...
Én ilyenre nem is gondoltam, hogy ilyen is előfordulhat...! 😔
Nagyon sajnálom, remélem helyre jön a nozid! ❤️
Megszabad kérdezni ki volt a dokid?
Sziasztok,
7 hetes az orrom,és elvagyok keseredve.
Tettem fel képet.Nagyon huplis az egyik oldalam.
Voltam 6 hetes kontrollon, és azt mondta az orvosom, hogy ott nem is nyúlt hozzá.
Mondtam neki, hogy én arra emlékszem, hogy amikor levette a gipszet ott ödémás lett, és Ő azonnal jegelte és szorította.
Erre nem mondott semmit.
Kérdeztem, hogy ezzel most mi lesz, azt mondta nyomkodjam nagyon sokat, mert befog csontosodni.
Nagyon szomorú vagyok.Járt már így valaki?
Sziasztok!
Felmerült bennem a kèrdès, hogy ugye az embereknek èletük vègèig minimàlis szinten nőni fog az orruk illetve a fülük.
Ez igaz a rànk is orrplasztikàsokra?
Szia!
Hat hét kell az orrnak,hogy összeforrjon,de ahhoz,hogy még stabilabban,három hónap.
Lehet gond,akár a porc is elmozdulhat-ezt most azért írtam példának,mert az orrcsúcsot említed.
Reméljük,hogy nem lett semmi baj,de mivel azt írod,hogy akkor úgy érezted,hogy valami történt,ha 100%-ra meg akarsz nyugodni,akkor meg kellene mutatni az orvosnak.
Sziasztok
4 hetes múlt tegnap az orrom és az imént megfejelt véletlenül a kislányom!
Elöl éreztem az orrhegynél most nem fáj de akkor éreztem hogy valami történt!
Lehet ebből gond?
Köszönöm a válaszokat
Jelen..
Nagyon nehezen ment nekem,próbáld meg minnel jobban ki farasztani magad napközben,h könnyebben el tudj aludni. Viszonylag hamar hozzászoktam, gipszlevetel után viszont már oldalra fordultam kiparnazva orrom a levegőbe nem ert hozza semmihez,nem ment a félig ülve alvás onnantol h levették a gipszet.. :/ de nem lett bajom,de azért te próbáld meg kibírni :D
Szia!
Nem kötelező,de legalább a gipszes időszak alatt ajánlott.Amikor már nem lesz gipszed és önálló életre kel az orrod,fog duzzadni és nem nyomja le a gipsz,ilyenkor is jót tesz neki,ha valaki félig ülve alszik.Hat hétig aludtam így,de nálam az is ok volt,hogy nem tudtam hanyatt,vagy az oldalamon aludni,úgy éreztem,hogy leszakad az orrom.Kellett neki még hat hét.
Nem zavarja a csontösszeforrást,ha fekve alszol,csak hason ne aludjál-három hónapig tilos-mert akkor deformálódhat az orr.
Helyén tartja az orrodat a gipsz és varratok :-)
Köszi Keki :)
Sajnos a fotók nagyon torzítanak szerintem, de több szögből úgy is látszik.
És most már rájöttem miért nem csinálnak egyesek fényképes tervezést. Az is csalóka, főleg csak egy-két szögből.
Szerintem annyira nem tér el a tervezettől, de a képeken akkor is tetszett... bár mondtam, hogy legyen lejjebb az orrhát.
Majd lehet töltök fel képet róla..
Hát most van egy időpontom Rezekhez... Meglátjuk. Sajnos a pénz még nem is tudom hogy lesz meg... De majd csak lesz valahogy.
Szia!
Igen,gyógyul az orr.De azért van a zsibbadás,mert az orr vérkeringése még nem indult be rendesen-orrcsúcsnál fél év után szokott-nálam az egész orr zsibbadás,húzódása 8 hónapig tartott.Aztán egyik napról a másikra megszűnt.
De jól kitolódott,az biztos,de nem volt vészes,csak úgy éreztem,hogy van orrom :-)
Sziasztok,
Még én is új vagyok a fórumon, május 8-án volt a műtétem és csak utána találtam Rátok! Nagyon megnyugtató volt hasonló tapasztalatokat szerzett felhasználótól olvasni. Engem gipszlevétel után kicsit sokkolt a látvány, de már látom, hogy tényleg hétről hétre szebb lesz :) Briginek külön köszönöm, hogy megnyugtatott. <3
A szemüvegről én is úgy tudom minimum 4 hét, de jobb ha többet várunk vele.
Nekem az aloe vera gel segített nagyon sokat a szemem alatti részen, az apasztotta le a leghamarabb. Még kicsit lila de korrektorral már egész elfogadható. :)
15 percet?Belefér,ha annyira jól esett :-)
De azért a gőzt jobb kerülni,duzzad tőle az orr,még a gipsz alatt is.
Víz nem is érheti a gipszet,erre nagyon figyeljél!
Szia!
Jó,hogy megjöttél és minden rendben,gyógyulgassál és pihenjél,amennyit csak tudsz :-)
Sziasztok!
Tegnap megtörtént a vàrva vàrt műtét!
Az éjszaka az egy örökké valóságnak tűnt, de szerencsére màr itthon vagyok ! :)
A szemeim alatt nagyon durván bedagadt , körülbelül mint aki egy Mike Tyson mecs után alul maradt! 😂😅
A klinikàn mindenki nagyon kedves volt !
Ez a reggeli tampon szedés kicsit kellemetlen volt, de kibirható! 😀
Most következik az itthoni làbadozás és jővőhèt csütörtökön végre megpillantom az álmom ami immàr valóság! :)
El se hiszem , valóigazsàgban még nem tudom felfogni , hogy megcsináltam és túl vagyok rajta, csak biztatni tudok másokat , hogy ne fèljenek belevàgni, hisz megéri!
Nagyon Boldog vagyok!
Később jelentkezem új infókkal :)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?