Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Karesz! :-)
Még bizony lehet megduzzadva,van,hogy még egy év után is,ez teljesen egyénfüggő és számít az is,hogy milyen vastagságú a bőr.
A gennyszag érzésének most már meg kell szűnnie,fél éves korig normális.
Orrcsúcs:fél év után kezd apadni,ezt azzal hozzák összefüggésbe,hogy akkor kezd beindulni az orr rendes vérkeringése,így a zsibbadó érzés is kezd abbamaradni,bár én ráhúztam vele két hónapot.
Orrcsúcsban porc van és amire gondoltál:graft,vagyis szövet.Beültetés:ami lehet akár az orrsövényből elvett,stb...
Zsírmirigy:igen,kontrollon kérdezzél rá,de szerintem egy évesen fog hozzányúlni az orvos,érzéstelenítés után egy kis bemetszés és kitisztítja a faggyút,kikanalazza,és varrattal zárja.Van olyan eset,amikor elég tűvel megbökni és úgy kitudja nyomni-fordítani és magától forr./A fiamnak így csinálták a vállán,de sajnos újra töltődött,tehát maradt a sebészeti út./
Keskenyedés:Az orrcsúcs fog még apadni,kisebb lenni,ezzel számoljál,viszont az orr szélessége csak tényleg annyiban tud változni,hogy az orrcsúcs apadása miatt keskenyebbnek hat.
Neked is szép napot!
szia:) Érdekelne ki műtött?
valamint nekem is szemből tetszik az orrom, viszont oldalról nagyon görbe és nagy. Félek hogy szemből a műtét után túl széles lesz...
ez a nyák szag amiről írtál az folyamatosan jelen van? ízeket érzed? és az illatokat mikor kezdted el újra érezni?
Sziasztok!
Január legvégén volt orrműtétem. Az azóta eltelt időben megtanultam hogy mi a türelem. A mai napig tud ugyanis meglepetéseket okozni az orrom. Néha kicsit elfog a kétség hogy most miért van megduzzadva, most miért nem érzem az illatokat stb.. Ugye a kezdeti időben szinte csak ezt a bizonyos nyákszagot éreztem. Azóta azért javult ez.
Az előzőekben olvastam (talán Keki írta) hogy akinek az orrcsúcsához is nyúltak (valami anyag van benne-most nem tudom a nevét, annak fél év múlva kezd el a apadni, visszahúzódni az orrcsúcsa. Ez látványos lesz. Valaki mondta nekem hogy neki több mint egy év kellett mire a fényképek is visszaadták az új orr karakterét.
Szemből most szélesebb sokkal mint volt, úgy szép orrom volt. Oldalról viszont nekem nem tetszett. Mindig ha láttam magam oldalról, az orrom egyből utat tört magának és azt vettem észre legelőször! :)
Szóval, fog szemből még keskenyedni az orr? Lent, az orrlyukak környékén. Az orrcsontom már egy hónap múlva összeforrt, attól nem várok változást.
Illetve a másik ami viszont kicsit aggaszt, sőt. Régóta, már jó pár éve van egy kis csomó, zsírmirigy vagy akármi az orromon. Most hogy kisebb lett az orrom, jobban látszik ez is. Az orrcsúcsom felett van jobb oldalt és ettől az az oldal is kissé nagyobb. Ezt mikor tudom kiszedetni vagy esetleg a következő kontrollon szóljak az orvosnak hogy hátha tud-e vele valamit csinálni.
Egy megjegyzés a végére: rettentő fontosnak tartom hogy kontrollra járjon mindenki. Egy kedves barátnőm nem járt többet a gipszlevétel után és most újabb műtétre készül, mert fura lett az orra.
További szép napit mindenkinek!
Karesz
Szia Kismacsek! :-)
Mit kell javítani?
Szisztok!
Tegnapelött megtörtènt a műtèt .egèsz pontosan a korrekcios műtèt.Rezek doktor javitota ki az elözöt, ès mèg igy is hogy a gipsz rajta van , vagyis nem làtom a vègeredmènyt teljesen, igy is azt mondom hogy ez jó lesz.!! Ès ezt nem azèrt mondom mert kompromiszumot köttötem magamal hanem mert tényleg igy van.ezen pàr sorokal csak bàtoritani akarom bàrmelyik fèrfi tàrsamat hogy igen , ha a termèszet nem is àldota meg öket szép orral , van orvos aki ezt megteszi.ugy hogy hajrà!!! Ja ès a pènz , azèrt van hogy èlmènyt vegyünk magunknak.ès ez bizony nagy èlmèny hogy vègre nem kell szègyenkezni a kinèzet miatt.tehàt nem veszek egy jo pàr felesleges kacatot, le marad egy kisebb nyaralàs ès màr össze is jött.de viszont a boldogsàg a szivemben az örők marad.!! Ugy hogy fèrfi tàrsaim akik esetleg mèg haboztok, vagy csak a forumot olvasàtok merjetek belevàgni!! Mert ne az èletet àlmod... hanem az àlmodat èld!!!!
A mellem én akartam mert az első implantatum amit én választottam elég kicsinek bizonyult!
Az orromat kapcsolatban én is ugy tudtam h 1 év mert mindenhol azt írja a doktor ,de mégis megműtötte előbb! Szeptemberben volt az első,majd május a második műtétem.
Jeleztem már felé kép formájában is,h ez a második műtét sem hozta meg a változást,de azt írta várjunk még 3-4 hónapot,mert ő ott is javított rajt,ahol még most sem egyenes az orr!
Szia
Hogy sikerült?
Szia
Én igen 2x is........
Sziasztok!
Ki indul a Karaszhoz?
Az én orrom 2x mutotte már és még mindig nem egyenes!
Első alkalommal mell és orr,majd 6 hónap múlva ujra ez a kör.....
Én ha ujra kezdhetném nem hozzà mennék az biztos!
Most lesz július 16.-án az ÚJ orrom 2 hónapos,és ez már ugye csont és Porc ugyileg nem változik ,szóval ebből ujra nem sikerült egyenes orrot “varazsolnia”!
Szia! :-)
A dagadás napról-napra lejjebb fog menni a szemed alól,utána következik az arc-orr,erre szoktuk mondani,hogy hörcsögpofis állapot,ami aztán a szád köré húzódik,majd gipszlevételre általában meg is szűnik.
Mivel a szemed alatt-körül van a duzzadtság,ezért amivel segíteni tudsz:jegeled,ilyenkor nagyon jó a zselés szemmaszk,ha nincs,zselés tasak,amit a hűtőbe betéve lehűl benne a zselé,majd helyezzed a duzzadt részre,20 percig lehet rajta.Utána vissza kell rakni a hűtőbe,hogy újra visszahűljön.
Egyébként egy csomag fagyasztott borsó is megteszi,ha éppen nincs más kéznél :-)
Ha a szemed alatt színes lennél:feketenadálytőkrém,bevérzésre,gyulladásra kiváló.Vagy ami még szintén nagyon jó,Hegyi árnika krém kombinálva Hegyi árnika golyócskákkal-ez homeopátiás szer-3X5 darab golyócskákat kell bevenni belőle.
De egyébként a duzzadtság a szemed alól-körül magától is alakul,napról-napra jobb lesz akkor is,ha nem csinálsz vele semmit.
Szívesen :-)
EKG rögtön megvan,a vérkép pár órán belül,de azért egyeztessél,amikor időpontot kérsz,hogy még azon a napon kell az eredmény.
Szívesen :-)
EKG rögtön megvan,a vérkép pár órán belül,de azért egyeztessél,amikor időpontot kérsz,hogy még azon a napon kell az eredmény.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?