Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

23039. spinergy (válaszként erre: 23038. - Palma_eve)
2018. szept. 24. 21:29
En 30-as arnicat kezdtem el szedni a mutet utan egybol, de egy nappal elobb ajanlott elkezdeni. Napi 3* 5 golyocska. Leirom, hogy szedd ki a tartojabol, hogy ne nyulj hozza kezzel, mert elvileg nem szabad. Nekem ez komoly fejtorest okozott az elejen. :D szoval fejjel lefele forditot a kis muanyag izet es tekered a kupakjanal, ahogy kiesik a kupakba egy golyo, hallani fogod es elszamolsz 5-ig, a kupakkal meg beleontod a szadba es hagyod, hogy elolvadjanak. En hasznaltam fokremet melle, mondjuk az orromba nem unguentum nasalet, hanem nasivint. Nem tudom, hogy az arnica hatasara-e, de nekem alig lettek lila foltjaim, a gipsz leszedesnel mar csak az egyik szemem alatt egy halvany kis lila folt latszodott. En ajanlom! :) szerezd be!
23038. palma_eve
2018. szept. 24. 20:58

Jaj, annyira jó most ez a "Rezek magasztaló áradat", köszi fiúk-lányok. :P Engem másfél nap múlva műt és felváltva örülök ennek / és jön rám a pánik, de pont ebben bízom, hogy a legjobbnak mondott doki csak kihoz valami jót az én kis rövid, de oldalról görbe orromból is!! XD

Amúgy Arnica montana ügyben akartam írni, azért jöttem fel. Azt mondta a patikus, hogy a mentol kioltja a hatását, igy urgentum nasale-t ne használjak vele egyidőben (gondolom mentolos fogkrémet sem akkor), amiről pedig azt írta Dodo92, hogy Rezekeseknek kötelező. Ezeket (aki szedte az arnica bogyókat) mivel helyettesitette? Meg amugy hány bogyót szedett? (5 db egy adag - ezt hányszor?)

Bocsi a sok kérdésért, úgy néz ki, itt vezetem le most a feszkót, a naplómban is átállítottam zöldre a betűket és rózsaszínre a hátteret... :-DD Csodálatos.... XD

Amúgy még valami, csakhogy teljes legyen a sztori: késik a mensim, ahogy sejtettem... ami azt jelenti, hogy telibe beletrafálok majd ezzel is a műtétbe. :( Igazán késhetne akkor ennyi erővel még 2-3 napot, kivételesen örülnék neki! :)

23037. Cyber Bunny (válaszként erre: 23035. - Pumpkingirl)
2018. szept. 24. 20:25

Szia!

Én már a "3. felvonást" tervezgetem. :D Ugyan az nálam is a helyzet, oldalról egész elégedett vagyok, de elölről, pont ahonnan napi szinten látom magam, elég fura lett a végeredmény. Arzeniket műtötte másodjára Rezek, ő nagyon meg van elégedve, csak ajánlani tudja, írj neki.

Ki műtött?

Ha már volt műtve az orrod, akkor úgyis csak Rezekhez tudsz menni, sima plasztikai sebész nem fog elvállalni, hozzá küldenek majd. ;)

23036. Ceccsillag (válaszként erre: 23035. - Pumpkingirl)
2018. szept. 24. 20:05

Szia,

Bar engem csak egyszer, de o mutott, kopogj a naplomba, ha a munkajara vagy kivancsi:)

2018. szept. 24. 14:41
Sziasztok, en most 2. 'felvonasra'keszulok. 8 eve nem szeretem az orromat. 4 eve mutottek eloszor, az eredmeny rosszabb lett, mint volt...es most szantam ra magam ujbol :/ Dr Rezek Odon mellett dontottem. Tapasztalatokat irnatok, hogy akit o mutott masodjara mennyire van megelegedve. Szemelyesen nagyon szimpatikus volt. De igazabol mivel nincs neten fent munkajarol kep, igy csak a megerzesemre hagyatkozom :)
23034. keki70 (válaszként erre: 23033. - F.Adrienne)
2018. szept. 24. 09:59

Akkor nagyon szerencsés vagy,ha már az első napon kaptál levegőt :-)

"Ha a sejtek kiszáradnak és elhalnak, akkor ez erős varasodással jár, ami akadályozza a gyógyulást: a hámosodás megszűnik, a seb nehezebben, szemel látható esztétikai következményekkel záródik be."-igen,ezt én is olvastam,de a felületi sebeknél,amik láthatóak pl.arcon,kézen,stb...

Mivel fertőtlenítő használatát javasolják,ilyen a Betadine,ez jó,de a többi szer mind olyan,ami tényleg felületi sebekre van.

Megfázást azért írtam,hogy az jó elkerülni,főleg a gyógyulási folyamat elején,vagy inkább megelőzni,amennyire lehet.

Nem,az a fajta orrfolyás,amit írsz,nem gond,a savó távozik.Ha egy kicsit vérzik,ami inkább savóval keveredő vér,nem baj,teljesen normális,de arra figyeljél,hogy mélyen ne turkáljál bele az orrba,csakis addig,amíg a fültisztítón a vattarész van.És akkor is óvatosan.Nehogy az egyik hajszálér aztán annyira megpattanjon,hogy erős vérzés alakul ki.Szóval szét ne szedd az orrodat,mert ezzel a varratokat is kicibálhatod.

Nem,nem tágíthat rajta,azért a fültisztító egy vékony kis pálcika.

/Anyukámnak anno 30 éve,amikor orrsövényplasztikát csináltak,2-2 tamponnal volt telenyomva az orra.Utána hatalmas orrlyukai maradtak,de mondta az orvos,hogy nem kell izgulni,visszamennek az eredeti méretre.Úgy is lett./

Adri csak mindent óvatosan,abban az esetben elmondhatod,hogy te mindent megtettél a gyógyulás érdekében.

De ha marad benned bármilyen olyan kérdés,amit tényleg az orvos tud megválaszolni,bátran tedd fel neki,ha mész gipszlevételre.

23033. F.Adrienne (válaszként erre: 23030. - Keki70)
2018. szept. 24. 08:21
En az orromon kapok levegot,mar az elso nap kaptam,igaz tisztitom is rendesen,sot nemi szagot is erzek mar,azt a budit amit altalaban szoktak a porkosodes miatt viszont meg nem!Azt olvastam,ha jol emlekszem,hogy az a lenyeg,hogy ne legyen szaraz az orr,mert varasodik akkor es abbol lehet a heg....????? Nekem a legfontosabb,hogy ne hegesedjek,igy hogy nem vagyok bedugulva,szerintem az E-vitamin is segtihet,de csak 1heten egyszer szedem mert 100mg-os,igy boven eleg!Viszont irtad a megfazast,nem hinnem,hogy megvagyok fazva,de folyni tobbszor folyik az orrom,pl ha felallok, jarkalok es ha eszem,ez nem okoz gondot?Egy kicsit verzik meg de csak akkor ha folyik es ha tisztitom,ez normalis? Ha fultisztitoval tobbszor takaritom kb 3x 4x egy nap es en azert eleg szepen es melyen beleturkalok,hogy kiszedjem a trutyit es bekenjem a kenoccsel mindenhol,ez sem tagithat rajta?
23032. keki70 (válaszként erre: 23031. - PatriciaK)
2018. szept. 23. 11:54
Szia,küldtem,nagyon szívesen :-)
23031. PatriciaK (válaszként erre: 22975. - Keki70)
2018. szept. 23. 11:00

Szia!

Privát üzenetben nekem is eltudnád küldeni Kárász doktor úr árait? Nagyon köszönöm! :)

23030. keki70 (válaszként erre: 23029. - Keki70)
2018. szept. 22. 22:11
Még mindig az E-vitaminnál vagyok leragadva,mert igaz,hogy műtét után-gyógyulási időszakban-segíti a gyógyulást,a sejtek regenerálódását.De itt van ezzel szemben a levegő áramlásának az akadályozása-hát nem tudom,el kell dönteni,ki mit részesít előnyben,merre mozdul a mérleg nyelve :-)
23029. keki70 (válaszként erre: 23027. - F.Adrienne)
2018. szept. 22. 21:58

Kimaradt két nagyon fontos dolog:alkohol fogyasztásának- ill. dohányzás kerülése.

És az E-vitamin szedése nálam úgy szerepel,hogy nem ajánlott,mert:

Orrcseppek,orrsprayok pl.Nasivin:Ez a hatóanyag érszűkítő tulajdonságokkal rendelkezik, és ezáltal a nyálkahártya duzzanatának csökkenését idézi elő.Vagyis elősegíti a levegő szabad áramlását.

Míg az E-vitaminnak értágító hatása van,tehát ellened dolgozik ilyenkor.Mert a cél az,hogy ne táguljanak az erek,akkor akadályozva van a szabad levegő áramlása.

23028. keki70 (válaszként erre: 23027. - F.Adrienne)
2018. szept. 22. 21:47

Az élő szöveteken való munka, a nem teljesen kiszámítható szöveti gyógyulás miatt eltérések adódhatnak annak ellenére is, hogy az orvos mindent megtesz az elvárt forma eléréséhez.Az orr végleges formájának kialakulását kb. 80%-ban lehet biztosítani. A fennmaradó 20%-ot a szervezet saját reakciói befolyásolják.És itt jön képbe a hegesedés.

váratlan összenövés,a csonthártyában nem felszívódó vérömleny.

Előnytelen változás (pl.kis tengelyferdeség,vagy a bőr alatt tapintható kis púp,esetleg az orrcsúcs helyzetének megváltozása)a műtét után.Ez a szervezet saját reakciója, nem szövődmény, melyet a rögzítés eltávolítása után még zajló hegképződés és átcsontosodási folyamatok okozhatnak 5-6%-ban.

Az orr porcos részein alakulhat-e ki hegszövet:igen.Főleg a porcos részek összeillesztésénél/amit varratokkal végeznek/.Én ezt így tudom,de azért mégis csak az orvosodat kellene megkérdezni,ő tudja a pontos választ.

Amit érdemes betartani a gyógyulás érdekében:félig ülve alvás legalább két hétig.Erőlködés kerülése,megfázás kivédése,erős orrfújás ne történjen legalább hat hétig.Sportolással is csak finoman,amennyit az orr elbír,nem szabad erőltetni.

Hát ennyi dolgot tudtam neked összeszedni,de igazából másnak is lehet jó tanácsa,pl.ki mit szedett a műtét után,ami bevált és úgy érezte,hogy gyorsította a gyógyulási folyamatot és természetesen jó irányba.Sok mindent szedsz,de hátha van olyan,aki még ezeken felül is tud neked ajánlani...

23027. F.Adrienne (válaszként erre: 23025. - Keki70)
2018. szept. 22. 17:25

Draga Keki70!

Mar alig vartam,hogy valaki irjon,es pont rad gondoltam!Tavaly ota olvasom a forumot es szinte mindenkinek tudsz segiteni,mondhatni te vagy itt a mi "orvosunk" 😊 Koszonom,igy megnyugodtam,mert en ugy gondolom neked lehet hinni!😘 Viszont lenne meg egy kerdesem,a doki azt mondta picit hegesedtem is,de ezt most megoldotta.Aztan nem is firtattam tovabb.Nekem most masodjara az orr porcos strukturain alakitott tobbnyire,ott is alakulhat ki hegszovet (pl.orrcsucs)?Azt latni mar nem lehet,ugy mint belul,ahol a varratok vannak vagy a columellanal,de nem is tudom es elkepzelni sem,hogy az orrcsucs porcos reszen ahol alakitott egyaltalan alakulhat e hegszovet?Ha igen,ennek elkerulese vagy merseklese erdekeben tudsz valamit mondani? Mint tudjunk,a hegesedestol a vegleges forma, amit a doki krealt eltero lehet. Nem szeretnek 3.mutetet,eppen ezert most mindent megtennek,hogy olyan legyen ahogyan megcsinaltak. Amit en szedek: C-vitamin 2000mg,Pharmaton vital multivitamin + Calcium 500mg + E-vitamin es meg egykis Moringa.

23026. keki70 (válaszként erre: 23024. - Mere8)
2018. szept. 22. 15:27
Négy hét után már lehet,én gipszlevételtől számolom.Ha nem nyomja az orrnyerget,benyomódás sem látszik,nem fáj tőle az orr,akkor mehet a hordás,ha pont az ellenkezőjét tapasztalod,akkor még várni kell vele.Az orrod jelez.
23025. keki70 (válaszként erre: 23023. - F.Adrienne)
2018. szept. 22. 15:25

Szia Adri! :-)

A hányástól nem fog eldeformálódni az orrod,a gipsz tartja,és van,akinél közvetlen műtét után is azzal telik egy éjszaka,hogy sorozatban a vért hányja,előfordul.

Fehéressárgás kitüremkedés:varratokat látod,Betadine pont jó rá.De ha nem raksz rá,akkor is szépen begyógyul.

/Időnként előfordul,hogy a varrat begyullad,akkor szokták egyébként a Betadine-t alkalmazni rá./

23024. mere8
2018. szept. 22. 11:07
6 hét után már lehet szemüveget hordani? A hat hét egyébként a műtéttől vagy a gipszlevételtől számolandó?:)
23023. F.Adrienne
2018. szept. 22. 10:38

Sziasztok!:)

Nekem tegnap elott mutottek a nozim.A mutet elott picit le volt gyengulve az immunrendszerem,amit a verkepem mutatott is,a gyomrom sem volt rendben teljesen,de a mutet napjara azert jobban lettem.Csutortokon,mikor kijottem a mutobol,egeszen jol viseltem,nem voltak nagy fajdalmaim,de ez mar a masodik mutetem volt megjegyzem,akkora beavatkozas azert nem tortent,mint az elsonel.Delutan es estere mar enni is tudtam,viszont tegnap delutan ujra elkezdtem erezni,hogy faj a gyomrom,emelygek,es amitol a legjobban feltem,hanytam is 2x,illetve ma reggel is:( A kerdesem az lenne,hogy okoz-e ez valami kart az orromba,deformalodhat e az orr? Nagyon felek:( A masik,amit tegnap vettem eszre,hogy belul mindket orrlyukamba van egy-ket feheressargas kis kituremkedes.Ez mi lehet?Hegesedes lehet ettol,vagy ez nem befolyasolja?Ez termeszetes igy friss mutet utan?Betadint tettem ra es a rinopanteina orrkenocsot hasznalom.Folyamatosan tisztitom az orrom! Akinek van tapasztalata vagy tud valamit segiteni kerem irjon,nagyon megkoszonnem,mert picit parazok!Nagyon szepen koszonom elore is.Puszi nektek!😘

23022. mere8
2018. szept. 22. 10:33
Rezek Ödönt nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek! Csodát tesz :D
23021. dodo92 (válaszként erre: 23012. - Pufi26)
2018. szept. 21. 20:30
Több év szorgalmas fórum olvasás, szakmabeliek ajanlása, és személyes tapasztalat alapján még egy szavazat Rezekre!:)
23020. dodo92 (válaszként erre: 23018. - Palma_eve)
2018. szept. 21. 20:29
Nekem a helyi bioboltba lerendelték. :) képzeld nincs ráírva h hány mg-os.. De tök jó alternatívát találtál! Reméljük nem vmi szintetikus cucc, és jó a lesz a felszívódása. Szedni kell mellé a C vitamint, nem lesz gond! ;)
23019. flyaway (válaszként erre: 23011. - Klau95)
2018. szept. 21. 06:50
Szia! Én is hozzá tervezek menni :) A naplóba jelentkeztem. :)
23018. palma_eve (válaszként erre: 23017. - Dodo92)
2018. szept. 20. 18:40
Kerestem ezt a tabit, de 6 bolt utan végül feladtam, valószínűleg csak neten lehet kapni, amire már sajni nincs időm, mert igy is későn kezdem el.. 🤔 Viszont!! A Scitecben találtam magas dózisú tiszta bromelaint, aminek adagjában 1000 (!!!!) mg hatóanyag van. Mig amit pl a Rossmannban talaltam, abban 40mg. És ami a durva az egészben, hogy az előbbi 3300 Ft, utóbbi 2000Ft. Amit te szedtél, mekkora htóanyag tartalmú? Csak %-ot találtam a netes leírásban, de még tanulságos lehet összevetni ezekkel! 😊
23017. dodo92 (válaszként erre: 23016. - Palma_eve)
2018. szept. 19. 22:49
Arkocaps ;) A naplómban van bejegyzés, hogy miket szedtem! :)
23016. palma_eve (válaszként erre: 23015. - Dodo92)
2018. szept. 19. 21:37

Szia! Hú, már a műtét előtt?! Akkor bele kell húznom!!! 😜😜

Melyik márkát ajánlanád? 😊

23015. dodo92 (válaszként erre: 22996. - Palma_eve)
2018. szept. 19. 18:08
Szia! Én szedtem ananász kapszulát, több mint egy hónappal előtt elkezdtem, napi hármat. Szerintem gyorsan gyógyultam, én mindent ennek tudok be! Ajánlom! :)
23014. Pufi26 (válaszként erre: 23013. - Palma_eve)
2018. szept. 18. 22:14

Hehehe :D

Oksi akkor majd újra összebeszélünk, nagyon kíváncsi vagyok!!!! :)

23013. palma_eve (válaszként erre: 23012. - Pufi26)
2018. szept. 18. 20:19

Bár engem még csak egy hét múlva műt Rezek doki, az eddig látott eredmények alapján ő!!! 😊

Remélem 2-3 hét múlva is ezt fogom tudni mondani!! 😜😜

23012. Pufi26
2018. szept. 18. 19:00

Halihooo Mindenkinek!

Kutatást tartok, hogy ki melyik dokit ajánlja?! Köszönöm előre is! 😊

23011. klau95 (válaszként erre: 23007. - Mila11)
2018. szept. 18. 16:14

Szia!

Engem Dr. Csuha Lajos műtött :)

23010. keki70 (válaszként erre: 23008. - IsanaBalea)
2018. szept. 18. 11:12

Piezo Ultrasonic technika

[link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook