Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Hátha hamarosan jelentkezik.
Remélem felvilágosít bennünket valaki aki már végigkísért ilyet.
Szerintem csak hosszú hónapok sajnos:O((Én is most várom hogy mikor nyilnak ki.Nálam is ezek lesznek az elsők amiket nálam hoz.
Kérdésem van.Nekem még soha nem volt olyan orchim ami itthon nálam nyílt ki.Mindig olyat kaptam ami ezerrel virágzott vagy olyat amit elhervadva mentettünk meg. Ezek után érdekelne, hogy onnantól kezdve, hogy megjelenik a virágkezdemények amelyből most három van mikor fog megkomolyodni?!Szóval mikor lesz elég hosszú szára, mikor lesz rajta bimbó,mikor látszik majd, hogy milyen színű????Tudom 1000 idiótábbnál idiótább kérdést tettem fel, de ha bármelyikre van értelmes válasz várom!!Köszke
Elvirágzott a Cambriám egyik szára.A tesók közül most ő virágzott és fantasztikus illata volt. Mondjuk a másik szára még csak most nyitotta ki virágait és ugyanúgy illatozik.
Hali mindenki.Voltunk ma anyósoméknál. Az anyósom virága című naplóban megmutattam nektek anyósom egy szem orchideáját.Ma viszont lehidaltam. Az a virág ami neki szeptember óta folyamatosan virágzik most pluszban hoz egy új virágszárat. Én ilyet még nem láttam. Nincs sárga levele, egészségesből van vagy 6-7 db, hozott új légzőkéket illetve egy új virágszárat. A meglévő virágszárán pedig azóta is folyamatosan jönnek az új bimbik.
Jól van. Azért írtam hogy nálam ez máshogy van. Mert jön a levele is meg a bimbója.is. Egyszer csak kinyílik. Türelem.
Már írtam, hogy a leveleket hozzák dögivel, de az nem jó. Attól még, hogy sok úgy szép levele van, nem lesz virágja:)
Én láttam már olyat is, hogy egy satnya levél és rengeteg virág.
tettem fel képeket a növekedésről meg a sárga levélről:Hátha kiváncsiak vagytok. Naplómba:O))
De nekem közbe jön az új levele. Meg a bimbója is. Lehet a tied is hoz új levelet nem?
Lányok, elraktam az ablakból az egyiket, hogy ne süljön meg a radiátortól, felakasztottam a karnisra. És 3 hét után elkezdtek a bimbók vasagodni, szépen nőttek, most meg úgy mint Kincseimnek, elsárgultak. Tököm teli vele:)
Szia kriszta! Én is megnéztem őket. És örülök hogy azt mondod hogy sárgulhat az öregedéstől is esetleg. Mert nálam is sárgul az alsó,de középen meg jön a friiss. És nekem is a megmentettett amiből levágtam a szárból jön az alvórügy. Annyira örülök neki. És ami sárgul közbe hozza nem csak az új levelet hanem bimbózik is.:O))
31 ami felfelé áll virágnak látszik, a két világoszöld a földnél, az gyökér. 32 virág. 33 tényleg hajt :-)
az én egyik fehérem csinálja azt, hogy ha hoz egy új levelet, ledob egy régit. sosincs rajta 3 levélnél több, fura egy szerzet.
Sikerült feltenni a fotókat.Ha lesz időtök nézzétek meg.Köszke
Nos.Nálam is vannak levelek amelyek sárgulnak,de én azt az infót kaptam, hogy természetes öregedési folyamat. Ezzel egy időben új levelet, új virágot, vagy a meglévő virágon új bimbót nevel.Először megijedtem, hogy valami bajuk van.
Sziasztok Csajok.Betegeskedett a laptopom,sőt még tart a rehab, úgyhogy vissza kell még adnom a "dokinak".Még egy hét sem telt el de őszinte leszek "hiányoztatok". Nálam is van ám változás.A prückök szépen mutatják magukat. Most már szépen látszik, hogy melyik a légyökér és melyik a virág.Ha minden igaz 3 lepke fog most virágozni.Igyekszem lefotózni még ma és feltenni a naplómba, hogy megnézzétek. Nem biztos, hogy jól gondolom. Sőt van egy amit egy hónapja mentettünk meg most mégis olyan, mintha alvó rügyből újra próbálkozna.
Ez a spray mire való pontosan? És drága? Nekem is sárgul most pár levél. Viszont közbe bimbózik.
kincseimhez csatlakozva ugyanezt tudom mondani. Plusz annyival egészíteném ki, hogy próbáld meg a levél sprayt. Én úgy vettem észre a saját "gazokon", hogy többet ér mint a vízbe rakható táp, szerintem levélen keresztül gyorsabban felszívódik, és egyből odakerül ahova kerülnie kell. Nekem sokat segített. Mióta használom nekem nem volt ilyen problémám. Akárhány orchidea került haza megúsztam ezeket a dolgokat. Heti egyszer lefújod a leveleket és 2 hetente meg jöhet a sima táp a vizébe. Próba szerencse.
fehér folt mekkora? kártevő is lehet, meg napégés is
nekem miltoniám nincs is, az egyik cambriámban elég erős a miltonia vonal és döglődik is. szerintem túl meleg van nálam
Köszi. Én is így tippeltem. Kíváncsi vagyok mikor lesz új szára és virága. Lepkébe otthon vagyok, de miltoniával csak 3 hónapja kísérletezem. 2 van az egyik megmentett.
Szia kicsit lehet megsínylette a helyváltoztatást. Hetente locsold és ne érje a tűző nap. Árnyékold valamivel amikor rásütne a nap. (függöny redőny).Én is kezdő vagyok és ezeket én is itt tanultam.De biztos írnak majd a nagyok:o))
Helló!
Az orchideámon amit két napja kaptam fehér színű foltok vannak!Az alsó levelei pedig már sárgulnak.
Talán túlöntözték a boltban?Mit tehetek ellene?
Hogy és milyen időközönként kell öntözni?
Valakinek van véletlenül közöttetek flamingója?
Tavaly májusban kaptam, akkor ugye tele volt virággal. Aztán azok leszáradtak és azóta csak úgy van, mintha csak "zöldség" lenne. Egyátalán nem akar virágozni. Mit lehet vele tenni?
asszem az el fog száradni, alvórügyes akció lepkén kívül nem nagyon jellemző másra. ha van kicsit hűvösebb helyed, oda tedd, nem szereti a hőgutát.
VAn aki ki van kupálva miltoniából? Az enyém most fog elvirágozni. Utánna mit cszináljak vele? Ugyanúgy mint a lepkénél vágjam le a virágszárat ha elszáradt?Utánna meg türelem?????
Akkor megnyugodtam, hogy nem nőlnek a fejemre :D
Jaj ne viccelj már ilyenekkel. Nálam is hajtanak. Olyan jó. Az egyiket áttetem a konyhaablakomba a másik mellé.És annak az alvórügye is duzzadni kezdett.
CSajok, nálam megvadultak a "gazok". Mindegyik hajt mint az őrült. Nálatok is ilyen a helyzet? De tényleg durva, tegnap még csak 2 gyökere volt az orchideának, ma még pluszba 3 pici gyökérkezdeményt fedeztem fel :) TAlán Csernobil utóhatása? :P
További ajánlott fórumok: