Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Sziasztok. Az orhideám alvórügyéből bimbózik. De az eredeti virágszáron is indított bimbókat. Azok viszont nem nagyon nőnek. Sőt lepotyognak. Az alvórügyesek szépek. Lehet hogy a virágszár tetejére nem jut ereje?:O))
Nekem is van egy lepkém, amit sima virágföldben vettünk.A mai napig virágzik.Nagyon meglepődtem amikor megláttam miben van.Az viszont biztos, hogy ha elvirágzott, orchidea földbe ültetem át.
a szer nem új, keiki paszta vagy keiki boost néven lehet megtalálni, de az nem virágzásra serkenti az alvórügyeket, hanem "gyereknövény" gyártásra
ha ugyanott és ugyanúgy tartod őket, akkor ez egy ritkábban virágzó fajta. esetleg átültetés, meg tápozás segíthet.
ha már eleve haldoklik, akkor én nem kíséleteznék mással, mint a direkt neki való közeg
Van valami új szer, amivel bekened az alvórügyeket állítólag Keibbost a neve.
Csak nagyon drága, úgyhogy még én is halogatom
sziasztok!
Mivel tudom rávenni az orchideámat a virágzásra?
Van amelyik folyamatosan virágzik, a másiknak pedig eszében sincs. :(
Lányok,nem tudjátok véletlenül, ha van egy nagyon haldoklóm, és nincs orchidea földem, rakhatom valami mába is? Láttam ilyeneket már máshol. Van pl. otthon ilyen granulátumom, amit be kell vizezni, megdagad. Dísznek szokták, vagy ebbe is raknak virágot, vagy a virágcserépre, stb. REmélem, nem írtam le nagyon hülyén:)
csak azt, ami biztosan elszáradt
Az lenne a kérdésem hogy az nembaj ha levágom az elfonnyadt gyökereket az orhideárol?????
Tedd az orchideák mellé! árnyékolt napos helyen,hátha meggondolja magát.Én a vitorla virág virágzására kb 1 évet vártam,de most is csak 1 virágot hozott.Pedig azt mondják nem kényes.
Tényleg, abban senki nem tud segíteni, hogy a flamingómmal mit csináljak, hogy virágozzon?
Gyönyörü zöld, de amióta megkaptam, még sosem virágzott, csak akkor volt rajta rengeteg.
Gyönyörü a Golgotavirágod. :)
Én is kíváncsi lennék a nevére. :)
Tettem pár képet a naplómba, ott a tegnapi szerzeményem is. :)
jah nézzétek meg a naplómat, virágzik a golgotavirágom :D
igen? Privátba megírod a nevét?
Akkor lehet, hogy a leanderre öntöm majd.
Vettem külön virágzásindítót is. Ilyenem még sohasem volt, de egy másik fórumon nagyon dicsérték, hogy a leander meg az angyaltrombita is rendesen behülyül tőle, úgy elkezd virágozni:)
az természetes, hogy felhasználhatod más növény öntözésére, de egy lepkét fixen hazavág a tömény táplötty. mit használsz? ha kész tápot, amit a megadott arányban higítasz, az teljesen oké.(hallottam én már olyat is virágboltostól, hogy naponta kell öntözni az orchideát...)
Nekem ezt kertész mondta. De nem ártott még semminek. NAgyanyám zamija akkora tőle, hogy már kinőtte a szobát és virágzik is.
ezzel vitatkoznék. mármint a magas tápanyagtartalommal. nagy általánosságban 4x hígabb töménységű oldattal kell az orchikat locsolni, mint egyéb növényeket.
a buginak viszont majd 2-3x olyan töményet adhatsz, azt szereti.
Nem is kell, hogy a csatornába végezze.Én mindig ráburítom más növényre.A leánder, gránátalma, bugi, zamioculcas, aloe vera bírja. De pl muskátlihoz és más balkonnövényhez is használom, akkor jobban felnyomom vízzel azt kész. Igazábolt magas a tápanyag tartalma az orchidea tápnak, ugyanígy a citrustápnak is, általában ezt csípik a növények. Mediterrán vidékre jellemző növényeknél nekem bejött.
ja, már vannak képek, látom :-)
igen, ez tipikus égés és sajnos kapott a tövénél is, ott is látok foltot. a közeg tetejét spriccelgetheted, meg a leveleket is, hátha a párásabb környezet segít valamit rajta (de éjszakára a levelek közt ne maradjon víz, szóval este ne spriccelj). mást nem nagyon tudsz tenni, a napégést nem mindig élik túl.
a nagy szakértőtől marha messze vagyok, de köszi. tegyél képet persze, talán tudok segíteni
'szti, ha teszek fel az adatlapomra képeket az orchideámról, segítesz megállapítani, hogy mi baja lehet, és adnál tanácsokat arról, hogy mit csináljak vele? Már elkezdtem visszaolvasni ezt a topicot, de még mindig csak a 25. oldalon járok, és láttam, hogy te nagy szakértő vagy. Előre is köszi!
ha tápozok, én is úgy szoktam, hogy aláteszem a tálkát, felülről meglocsolom és még hagyom állni a lében kicsit
Sziasztok csajszik!
Tegnap vettem orchidea tápoldatot. Kérdésem, hogy használjam. Ugyanis azt írja, hogy a merítővízbe tegyük. De azt én sajnálom, mert utána meg kimegy a kukába:) Nem lehet úgy, hogy azzal öntözöm meg, és hiába folyik át, csak többet ér, nem?
Szia! Nekem van kettő. Én ugyanúgy bánok vele mint a lepkéimmel. Heti egyszer lágy vízbe áztatom.Havonta táp. Hetente levél spray.Most az egyik hajt, a másik levirágzóban van, de jött neki is új hajtása. Nem tudok róla, hogy különleges bánásmódot igényelne.
Viszont azt hallottam, ha levirágzott akkor egy kicsit hűvösebbre kell rakni, mert az ösztönzi a növényt az új virágszár nevelésére. De ezt még nem próbáltam.
Sziasztok!
Ma vettem egy gyönyörü 3 színü Miltoniát. Tud valaki segíteni, hogyan kell kezelni?
További ajánlott fórumok: