Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Sziasztok. Én is büszke gazdája lettem a harmadik orhideámnak. Fehér és bordó közepű. Az első rózsaszínem meg most bimbózik. Van rajta vagy 12 bimbó:O)
Tuti, hogy az lesz...Legalább is azokból kiindulva amiket mi mentettünk....
Remélem, tényleg hálás lesz.
Már csak egy bajom van velük, hogy mindkettő fehér:) Dehát ne legyünk hálátlanok.
Oké, már apát izzítom, ő szokta felrakni a képeket. Az egyiket át kellett ültetnem, de elég volt rá a saját földje. És persze levágtam az elszáradt virágszárat is
Én az esztergomi kék-piros betűsbe vettem:) De mondom, ez csoda volt, hogy nekem ekkora szerencsém volt. Amúgy amit én vettem, az is először 990-re volt árazva, és utána volt 300-ra.
A húgom meg most meséli, hogy könnyezik az orchideájának a szára. Az mitöl lehet? Mit lehet vele csinálni?
Én általában 2-3 euróért szoktam öket venni. :)
Tényleg nagyon hálásak, hogy megmentjük öket.
Szoktam látni ékszerorchideát is, de még nem vettem belöle.
Arról tudtok valamit, hogy kell kezelni?
A te 4-5 eurósaid sem semmik.Milyeneket szoktál kapni ennyiért?
CSajok melyik várocba laktok, mert megyek oda lakni. Én tegnap voltam a piros-sárga X betűsbe. Volt 3 félholt versenyző 1990 helyett 990. DE tényleg nagyon vacakul néztek ki. Volt dendro, levirágzott állati nagy 9990.- ről 6990.-, de az is eléggé rosszul nézett ki. Tudom én meg a 4-5 eurós osztrák orchideákkal ne is irigykedjek, de akkor is :)
Kedves orchideások!Tanuljatok a káromból!Kinyírtam egy cserép orchimat!Mostanában nem érek rá a virágokkal foglalkozni,így locsolás után beleért a vízbe a cserép,és kirothadt a töve!Nem tudom milyen lett volna!9 bimbó volt rajta,csak csodálkoztam,"de sokára nyílnak már"és egyszercsak azt láttam...bordó a levél,..egy...kettő...mind.Még vmi penész féle is lelepte.Ez egy megmentett orhi volt,..sajnálom.
ennyi mázlistát!! :-))) amúgy ezek a "mentett" virágok sokkal hálásabbak
Örülök, hogy sikerrel jártál.Majd tehetnél fel képet, persze csak ha gondolod....Én szívesen megnézném, mi szépet kaptál...
Lányok!
Képzeljétek, ma voltunk a tesznyóban, és láttam egy marha nagy csoportosulást a virágok körül. Na, mondom a sok ember azt hiszi, itt ingyen osztanak valamit. Hát nem. A gallyra tett virágok voltak leárazva. Na rögtön eszembe jutott, mit írtatok itt a fórumon a 99 ft-os orchiról. Hát, ha nem is 99-ért, de 300 ft-ért vettem kétfélét, az egyiknek még van két szem virága, a másik már vissza van száradva, de a levele gyönyörű egészséges. Ilyen szerencse engem nem szokott érni, most sikerült.
Akkor mutáns hangyáid vannak. Akkor irány a mezőgazdasági bolt. VAgy rendelj ausztráliából hangyászsünt:)
Ááá, már próbáltuk a sütőport, nem használ sajnos.
De valami gusztustalanok, ahogy mászkálnak a féltve őrzött kincseimen
nálunka legleharcoltabb is 990.- és az szó szerint már kuka....
elég nehéz megszabadulni tőle, könnyen terjed egyik növényről másikra. esetleg megpróbálhatod beszappanozott fülpiszkálóval. én vegyszerrel szoktam, nem aprózom: a VAPE levéltetű elleni spay bevált.
Tudomásom szerint picit mosószeres szivaccsal le lehet törölgetni, vagy tetű elleni hígabb keverésű rovarölővel befújni. Nekem is volt már és mindkét tetűirtás bevált.
Csajok mindjárt felteszek egy képet.
elég ha letörölgetem???nem értek hozzájuk 2 db szépségem van de nem értek hozzá am szépek szept kaptam a szülinapomra!!!
Na megyek rendbeszedem a fehéret mert 2 an azon nincs bimbó de ő beteg mert ragacsos a levele olyan fefér van rajta mintha pókháló lenne rajta ...nem tetves!!
99?????????????????? naneviccőjetek, még a cserép is többe kerül, énisénisénis akarok olyat!!!!!
Igen gondoltam rá.Viszont ez szerintem minden nagy áruházban így van, csak utána kell járni.Na meg harcolni egy sort.Ugyanis amikor elvirágzik ők magasról tesznek szegényekre.Sokszor hetekig van egy sötét szekrénybe bezárva víz és fény nélkül,mire egyszer csak valakinek eszébe jut, hogy le kellene árazni őket mielőtt teljesen kipurcan.Ezért a kettőért már két hete szaladgálunk és ami bosszantó, hogy volt vagy 40 darab.Csak hiába mentem és adta le már a telefonszámomat is magasról tesznek az egészre.Egyetlen egyszer fordult elő, hogy tudtam 18 darabot így beszerezni, azóta már virágzásnak is indult belőle, de szerintem ilyen szerencsém nem lesz még egyszer.....Bár soha ne mondjuk, hogy soha.....
wazze 99ftos orchidea. esküszöm autóba ülök :) Remélem tudod most sokan utálnak :P Szépek nagyon , bizti megajándékoznak pár virággal.
Érkezett egy egészséges és kettő leértékelt orchi a családba.A naplómba feltettem a képeket.Remélem a kettő zizi is túl éli.Megyek is átültetni.
Mindenképpen ki kell nyírni a kis dögöket.Szerintem ha nem virágzik akkor emeld ki a földjéből langyos vízben éppen,hogy langyosban mozgasd meg a gyökerét és ültesd új cserépbe új közeggel.Ha nem költöztek bele ennek be kell válni....
VEgyél pár zacsi sütőport, szórd el itt ott. Szépen megeszik, és megkelnek tőle :)Szépen beviszik a bojba és kipurcan az összes. Hát ha nekiállnak a virág gyökerének is akkor az tuti nem jó. Azt meg ugy nem nagyon látod...... Szerintem nyírd ki őket.
További ajánlott fórumok: