Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Én új felfedezére tettem szert......Egy virágkötőtől hallottam, hogy ha a lepkének kint van felül a léggyökere rakhatod nem átlátszó kaspóba. Na vettem egyet. 2 hete így él a kis drágám (gondoltam egyszerre csak egyet nyírok ki :D )Pozitívan csalódtam. Még él a kísérleti nyúl, sőt azóta a léggyökerek megtáltosodtak. Jön új is a régi is nől folyamatosan. Lehet hogy érdemes kipróbálni a többivel is :D
Az nagyon jó lenne.Mármint ha lefotóznád. Az enyéimen is jönnek valamik, viszont én nem tudom, hogy virág vagy gyökér?!
Hali mindenki. Feltettem új képeket a "Kriszta virágai" naplómba. Légyszíves nézzétek meg. Az első 4 képen a lepkéim közül indult be 3 és nem tudom, hogy léggyökér lesz-e vagy virág?!A következő kettő képen a kis prücök növekedése látszik.Kérlek aki tudja mik ezek írjon.Köszönöm
a kiállításokon szokott lenni és láttam már az oázisban is
Jaj akkor jó. Én is ezt gondoltam.Elvégre ha 3 hónap kb a virágzása,akor már lehet hogy levirágzik elvégre nálam van 1 hónapja meg ki tudja mire a boltba kerülnek már mióta virágoznak.
Sziasztok csajszik.
Úgy látszik, kezdik megszokni az enyéim a radiátort, mert az egyiknek jön egy bigyója, ami tutira nem léggyökér, hanem virágszár lesz. Majd lefotózom.
Találtam nfót.Ha elvirágott le kell vágni a szárat;)POnt mint a többinél:)
A ékszer orchidea pont oda való;)
Kaptam egy terráriumot, lehet benne tartani orhideát, ha világos, de nem napos helyen lenne?
Sziasztok!
Tudja valaki hogy vanilia orhideát hol lehet beszerezni?
:S ez nem jó hír, de hát veszteség nélkül nincs győzelem :)
Az ékszerorchideáról én sem tudok semmit.Sajnos nekem nincs is.De megpróbálok utána járni.
Köszönöm a választ.Ennek örülök. Bíztam abban, hogy nem a nap a hibás.
:D
A többivel én is boldogulok, de ez kifogott rajtam:(
ezt passzolom, ahhoz nem értek
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki?!Az ékszer orchideát, ha elhervadt, hogy kell visszavágni?
a napsütéstől egy folt barnul be, valószínűleg csak természetes öregedés miatt sárgul
ez a kínjában virágzik eset, így próbálna túlélni szegény
akkor simán lehet, hogy már elvirágzik, azért dobálja le
Mi a helyzet akkor, ha gyönyörűen fejlődik a virág, rengeteg virágot nevel, szép bokros a levelei is egészségesek, csak egy levelet sárgít el????
Ablakban van. Arra gondoltam nem tetszik neki a napsütés.De csak egyetlen egy levél panaszkodik!!
Mi baja van?
Ti már látatok olyat, hogy a levelek és a gyökerek kezdenek kipurcanni, a virágszáron meg gyönyörűen jönnek a bimbók és kezd virágozni? Szerintem valamit benyelhetett, de ilyet még nem láttam. VAlakinek valami ötlet?
A tescós leárazott lepotyogott teljesen levágtam belőle egy darabot majd látom mi lesz vele.
Egy hónapja van meg. Amikor érné a nap mindíg ráengedem a redőnyt egy kicsit.Mára le is esett az egyik virág. De alul is nő levelet hoz meg valami rügy félét.Szerintem léggyök? Felül meg nö a szár és válik ketté.Bimbó lesz.
amikor átültetted, a száraz gyökereket le kellett volna vágni. és célszerű átültetés után két hétig nem öntözni, csak spriccelni. szerintem túlöntözöd. a tápból milyen töménységűt adsz neki?
mióta virágzik az, ami fonnyad? nem kap közvetlen napot vagy sugárzó hőt?
Szerintem a 2-3 nap az sok. Én csak hetente egyszer. A kis kártya is azt írja ami mellé van dugva. Meg itt a csajok is ezt mondják. Próbáld rittkábban locsolni.De a 'sztí bisztos mond majd valami okosabbat,én is rá várok.
Lányok leestek a virágaim szirmai. De a végükön nőnek.:o((
Én sajnos ettől többet nem tudok. De a csajok mihelyst tudnak segítenek, hidd el. Kitartás:)
Köszönöm hogy megnézted a képeket!
kb 2 hete voltak átültetve,és ugy 2-3 naponta locsolom őket,zuhanyoztatni nemigen szoktam,csak kb 2 havonta,akkor beteszem a kádba aztán lemosom róla óvatosan a port.
Tömblakásban lakom,kicsit száraz a levegő,de vettem spriccelőt,és hideg-langyos vizzel 2-3 naponta lepermetezem őket.
Szeretném kideríteni mit nem csinálok jól...
Nos. Én nem vagyok szakértő, csak szerelmese ezeknek a virágoknak.Vannak köztünk igazi ászok, majd biztosan megírják a tutit:)
Viszont a képeidet megnéztem.Mikor voltak átültetve és milyen fekvésű ablakban vannak? Furi dolog ez. Nekem olyan mintha ki lenne "száradva". Mint amit kiszívott a nap.Viszont az alapján amit mondasz ez a vízhiány nem valószínű. Én is úgy tudom, hogy olyan virág virágzik ami jól érzi magát.Egyedül a ragacsos bigyó az ami az én virágaimon is van. Mindig csak azon ami virágzik. Én is mástól kapott információ szerint úgy tudom, hogy ez nem baj.Na látod velem nem sokra mentél, minden esetre köszöntelek a fórumon.
További ajánlott fórumok: