Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
CSak Unokahugiról van kép. A többi nem publikus:) De virágról sütiről bisztos lesz még. Főleg, hogy ma reggel a 2 gyerekemen észrevettem, hogy új levelet hoz :)
Örülök, hogy sikerült képeket feltenned. Én is megszenvedtem a naplóval :D
Ja és tök jó dolog, hogy nemcsak a virágaidról hanem magadról és a családodról is tettél fel képet.Nekem még csak a virágokról van, de lehet töltök fel magunkról.A többieknél is láttam.
Jogos. Hozzám véletlenül került, lehet, hogy Anyu hozta. A fene se tudja:) Most egy olivabogyó fára vágyom...ha már a belőle készült nedűről beszélük :)
Hát a 3. képen lévő pöndörödött levelű az elég betegen néz ki. De a többi szerintem még nem elveszett dolog. Kitartó gondoskodás a többi nem Rajtad múlik ...
Én az állandó fogyókúrám miatt használom. De csak a tesznyósat veszem, nem lehet megfizetni az igazit:)
A másik 3 gyönyörüen virágzik, holott abból 2-t is a kidobástól mentettem meg egy nagyáruházban.
Nagyon hálálásak érte. :)
Sziasztok!
Nekem is gyarapszik a gyüjteményem, 1 éve 1 virággal kezdtem, amit egy nagyáruházban leárazva és félig elnyíltan vettem. MAjd szép gyarapodásnak indult. Most 5 különféle van és abból úgy látom 2 nem biztos túléli. Az egyik az 1. virágom. :( Valszeg túl lett öntözve karácsonykor, amikor nem voltam itthon és a sógorra bíztuk a virágokat. A gyökerei kicsit megsínylették a dolgot, ezért úgy döntöttem, hogy levagdosom öket. Aztán szépen kezdett megint tovább fejlödni a virágszára, most kinyílóban van, de a levelei puhák és egy kicsit ráncosak. Szerintetek túléli?
Egy másik, amit januárban kaptam az anyósomtól szülinapomra, annak is a levelei vannak megfonnyadva és sárgulnak. Mellesleg a virágszára is sárgul. Ö biztosan nem lett túlöntözve. LEhetséges, hogy januárban szállítás közben megfázott?
Rendbe fognak még jönni, vagy lassan lemondhatok róluk? :(
Általában mindegyik ezt csinálja. Ki tudja milyen helyen tartották, amíg Hozzád került. Egy kis huzat azt kész a baj. Lágy vizes locsolás hetente, 2 hetente táp, és fény, nekem a levélpsray is bevált. Ennyit tudsz tenni, a többi rajta múlik. JA és kerüld a huzatot.
Őt egy hete vettem kint Ausztriába fillérekért. 10 km a határ megéri kimennem, mert fele annyi mint itthon hatalémasak és nem nyírják ki őket mint az itthoni nagyáruházakban.
Jaja szeretem az olivaolajat:) Mikor milyen kerül haza, az már változó:)
Nekem az összes ezt csinálta eddig. Most ablakban vannak, ott jól érzik magukat. Igaz, hogy most megsültek a fűtéstől, de 3 hétig bírták. Tedd ablakba
Kaptam egy orchideát, tele van bimbóval, de összeszárad és lehullik. Mi a baj?
Sziasztok csajszik!
Hát, a "legújabb lakó" nevűdért én már nagyon régóta vágyakozom. Ilyen fröcsköltet szeretnék iszonyú régóta. Nagyon gyönyörű. Röhögtem a naplódon, mert a háttérben láttam, hogy ugyanolyan olivaolajat használsz, mint én:)
CSajok, a technika ördögének túljártam az eszén :) VAn naplóm, benne a GYerekek :) nézzétek meg őket :)
Eszem ágában nincs piszkálni,tiszteletben tartom az időseket.
Az akkor nem volt semmi....
Az öregekkel vigyázni kell. 3 hete a szomszédtól kaptam egy mms-t hogy tűzoltóautók állnak a háznál. a szomszéd bácsi gazt égetett a legnagyobb szélbe, és a slag már kevésnek bizonyult. :s mondtam is a srácoknak amelyik az oltás közbe összejárja a kertemet annak annyi :)de diszkrétek voltak :D a tüzet eloltották a bácsinak nem kell egy darabig gazt nyírni, de a kertemet az nem locsolták meg :)
Viszont a legnagyobb szerelem nálam a növények terén az ORCHIDEA.
Nagyon szeretnénk egy pár gyümifát, meg egy pár tő szőlőt.A közvetlen szomszédságunkban lévő telekre utazunk, ott van minden ami kellhet egy családnak. Csak annyi dolgunk lenne, hogy összenyitjuk a két telket.Na de van egy kis bökkenő...Az öreg mami aki a mai napig gondozza...Na de éljen is egészségben ameddig csak lehet...
Mindemellett mi is kertészkedünk. Sajnos gyümölcsfáink nincsenek, de a vetemény a gyönyörű. A borsótól a kelbimbóig, zöldség, répa, hagyma, saláták, brokkoli, lilakápi.....Stb.Nameg idebent növekednek a paradicsom,koktélpari,pritamin, fehér, erős, cseresznye, almapaprika palánták.
Mi fél éve, hogy felépítkeztünk.Beköltözésünkkor volt kb. 10 db orchim.Így akkor nem is volt gond.Mostanra ez a szám 41-re ugrott...Fogy a hely... :)Nekem is az a szerencsém, hogy a férjem is szereti őket....Mire is mennék nélküle...
igyekszem :) ma talán időbe hazaesek
Jaja láttam, nagyon ötletes tetszik :D Mi is most fejeztük be a házat. De mondta a párom kiveri a nappali falát és kapok egy kis üvegházat :) egy szerencsém van, hogy szereti a virágokat :) Van, hogy ő hoz haza új "gyereket" :) NAde amikor, az áfonyán át a laskagombán keresztül a szilváig minden van a kertbe meg egy rakás növény a házba:) Mondtam, veszünk 10 csirkét meg egy tehenet és önellátó gazadaság leszünk :)
Teljesen igazad van.Az a bizonyos alma...A legnagyobb baj, hogy én speciel nem tudok magamnak parancsolni.A lakás összes erre alkalmas pontján orchidea található. Betegesen gyűjtöm őket.Már mondtam a férjemnek, hogy ha még egyszer építkeznénk, bizony a virágokat is figyelembe kellene vennünk. Még egy pár darab elfér, de vészesen fogy a hely......Láttad a nagyot amit a plafonra felkötöttünk?
És ugye mi nők meg nem tudunk a szépnek ellenállni, ez meg az evolúció hibája. Minden avval a fránya almával kezdődött :)
Sőt lehet, hogy anyagilag is kedvezőbb lenne :D
De ez is a természet hibája.Ő alkotta ezeket a gyönyörűségeket, na meg a sok tudor aki keresztezi őket :)
Sebaj.Még egy két hét és újra többet tudunk. :D Ők nem szaladnak el, én meg veszettül figyelem őket.Mindennek az eredménye pedig előbb vagy utóbb látható lesz.
Látjátok Csajok, sokkal jobb lenne, ha kaktuszt vagy akácfát gyűjtenénk, ott kevesebb a hibalehetőség :)
hát én már azt se tudom melyiken láttam a múltkor virágszárat, itt is a fele képen pont árnyékban van a nézendő izé (vagy én vagyok vakegér), amik jól látszanak, azok sajna gyökerek. dendrón meg szerintem új hajtás.
amúgy engem is megtréfált a miniphalám, mert az se virágszárat gyárt, hanem gyereknövényt tőről
További ajánlott fórumok: