Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok fórum

Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
408. f5c6739a81 (válaszként erre: 407. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 20. 12:41

Ó köszi! :-) Remélem fincsi lesz az alma! Durván jól hangzik azzal a diabetikus málnaszörpivel meg keksszel, legközelebb én is belecsepmészek kicsit ;-) vagy egy kicsit anyu cukor-tartósítószer-stb.mentes szilvalekvárjából. Imádom, mert natúr szilvát csak meg kell sütni és minden nélkül lekvár lesz belőle.

Milyen kár, hogy csak masszív kalóriadúsításos ötleteim vannak kaják felspécizésére :-))

407. a9e1c02a7b (válaszként erre: 401. - F5c6739a81)
2008. okt. 20. 12:31

No, elő vannak készítve a kis finomságok. Még a sül a husi, ha az kész, uccu be az almákkal a sütőbe! Én még raktam a krémbe diabetikus málnaszörpöt és szétmorzsált Norbis kekszet. Hát, az a helyzet, hogy nekem nincs itthon édesítőszerem, csak steviám. Biztos hülye vagyok, de nem szeretek édesítőszert használni. A steviának meg hát van egy kis mellékíze, nagyon el kell találni a mennyiséget. Majd látjuk milyen lesz így, szerintem azért ehető.


Jó ötlet a karfiolpürébe a fokhagyma! Meg a sajt, hmmm! :) Csináltam én is a múltkor, de csak sóval, borssal, szerecsendióval. Úgy is jó volt, de a te ötleteddel már egyenesen élményszámba mehet! :)

2008. okt. 20. 11:08
Én a karfiolpürét sóval, borssal, szerencsendióval, fokhagymával csináltam meg zsírszegény tejföllel...nekem bejött! Én még egy kis reszelt sajtot is el tudtam volna képzelni, de így is nagyon ízlett (olaj nélkül) sült csirkemellel.
2008. okt. 20. 10:35
Ezt a túrós almát én is kipróbálom szerintem! Hétvégén a mirinda szeletet próbáltam ki, de tészta nélkül :) Szerintem jó, csak nem csináltam elég édesre sajna, úgy még jobb lett volna. De majd legközelebb! :)
404. f5c6739a81 (válaszként erre: 403. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 20. 09:07
:-) nincs mit
403. a9e1c02a7b (válaszként erre: 401. - F5c6739a81)
2008. okt. 20. 09:00
Akkor majd megpróbálom úgy, köszi!
2008. okt. 20. 07:47
Ja, és micsoda szerencse, hogy a kolesz tele van nem túl finnyás srácokkal, így háromtól is volt szerencsém fogadni az elismeréseket :-)))
2008. okt. 20. 07:47

Bettyboop: az itteni recept alapján tettem bele (kb. 20 dkg túróba) egy kis kanál 12%-os tejfölt, csak hogy összetartsa vmi, 2 citrom lereszelt héját és vagy 5 kockacukornak megfelelő (kb. 35-40 csepp...) folyékony édesítőt...de valami olyan finom lett, főleg a töltelék, fahéjjal megszórva a végén, hogy sztem ma is azt vacsorázom, alma nélkül :-)))

De almába töltve megsütve is szuper volt.

2008. okt. 20. 07:44
Sziasztok! Jelentem: megcsináltam a túróval töltött sült almát és a karfiolpürét is, és mindkettő isteni lett! Nagy sikere volt és én is jóllaktam belőlük, és mégis fogytam vagy egy kilót a múlt héten :-) nagyon köszi a sok-sok jó ötletet!!! ;-)
399. f5c6739a81 (válaszként erre: 382. - 2577cdcc12)
2008. okt. 19. 15:40
Köszönöm szépen! Majd utánajárok egy ilyen gépnek már én is :-) de elsőre megpróbálkozom a simával ;-)
398. 2577cdcc12 (válaszként erre: 397. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 18. 15:35
Szerintem igen, de felelősséget nem vállalok :o)
397. a9e1c02a7b (válaszként erre: 396. - 2577cdcc12)
2008. okt. 18. 14:17
Csak nem tudom, a turmixgépem bírná-e a strapát a fagyasztott gyümölcsökkel.
396. 2577cdcc12 (válaszként erre: 394. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 18. 10:09
Joghurtos fagyit csinálhatsz gép nélkül is. Fagyasztott gyümölcsöt egyszerűen összeturmixolsz joghurttal és édesítővel, fűszerekkel, és már eheted is. Sokkal egyszerűbb, mint a fagyigép :o)
395. 7a319416e1 (válaszként erre: 394. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 18. 09:36
Heló!kérd akkor kölcsön,hogy kipróbálnád.Hátha akkor azt mondja hogy neked adja.De mostmár télen vigyázni a fagylalttal!
394. a9e1c02a7b (válaszként erre: 393. - 2577cdcc12)
2008. okt. 18. 09:00
Célzott már rá a férjem anyósoméknál, de akkor ígérgették, hogy hamarosan kipróbálják. :) Ja, az ajándék kb. három évvel ezelőtti karácsonyi ajándék volt. Aztán ott van még a fagyigép, amit szintén jó ötletnek gondoltunk, és ugyanúgy járt, mint emez. Pedig de jó kis joghurtos fagyikat lehetne vele készíteni!
393. 2577cdcc12 (válaszként erre: 392. - A9e1c02a7b)
2008. okt. 18. 08:28
Hát talán el kéne kérni :o), lehet meg sem fordul a fejükben, hogy valaki használna egy ilyen "vackot" :o)
392. a9e1c02a7b (válaszként erre: 388. - 2577cdcc12)
2008. okt. 18. 08:24
Mi valamelyik karácsonyra vettünk ilyen gépet anyukáméknak és anyósoméknak. Na, anyáék egyszer-kétszer használták, anyósomék ki sem próbálták. Pedig olyan jó ötletnek tűnt! Hogy miért nem adják akkor inkább nekünk??? :)
391. a9e1c02a7b (válaszként erre: 389. - A9338a7669)
2008. okt. 17. 20:22
Én szeretem a majonézét is és a ketchupját is. Nem igazán érzek különbséget ízre a különböző márkák között.
390. csera (válaszként erre: 388. - 2577cdcc12)
2008. okt. 17. 20:08
Köszi! Akkor most ezt is kipróbálom, a kefir után!
389. a9338a7669 (válaszként erre: 386. - 2577cdcc12)
2008. okt. 17. 20:00

Köszi, akkor inkább olyat veszek, mint Norbit.

A Norbi majonézről tud valaki nyilatkozni? Mivel villers nem szereti :)

388. 2577cdcc12 (válaszként erre: 387. - Csera)
2008. okt. 17. 19:51
Én 0-ás tejből, és a lehető legkevesebb zsírt tartalmazó joghurtból csinálom. De ugye csak először, utána már a csináltból rakok hozzá. Ugyanaddig áll el, mint amit a boltban veszel. A géppel csinált is ennyi, tej, joghurt, és bele a tálkákba, rá tető, a gép kvázi csak egy bizonyos hőfokon tartja...
387. csera (válaszként erre: 382. - 2577cdcc12)
2008. okt. 17. 19:48

Mindegy milyen tej (1,5%) és joghurt?

Az így készített joghurt meddig áll el?

Ha gépben készíted, mitől indul meg a sűrűsödés, valami kultúrát kell hozzá adni? Azt hol veszed?

386. 2577cdcc12 (válaszként erre: 383. - A9338a7669)
2008. okt. 17. 19:42
Szerintem lényegesen jobb, mint a norbis, mert régen az is finom volt, de most már az állaga-színe is más...
2008. okt. 17. 14:54
valami fehérje és sok-sok(csak) citromos víz (zsírégető még akkor is ha alszol)
2008. okt. 17. 14:44
Alma,vagy bármilyen gyümölcs.
383. a9338a7669 (válaszként erre: 381. - 2577cdcc12)
2008. okt. 17. 14:42
Bocsi, akkor azt valaki más írta :) Az íze is jó annak a ketchupnak?
382. 2577cdcc12 (válaszként erre: 379. - F5c6739a81)
2008. okt. 17. 14:20

Nekem van joghurtkészítő gépem, de anélkül is lehet. Kb 1 liter szobahőmérsékletű tejbe belekeversz 1 natúr joghurtot, és meleg helyre teszed (pl radiátor), és előbb-utóbb joghurt lesz az egészből. Jobb, ha kisebb üvegekbe/poharakba töltöd, akkor előbb. Az időt nem tudom, mert úgy több, mint nekem a géppel, de 1 nap biztos elég.

Ne azt nézd a mustáron és majonézen, hogy light, hanem keresd a diétás részen. Az ott levőkben általában nincs cukor, de ez sem szentírás :o(. Majonézben mondjuk még csak a norbist találtam ilyen, de mustárban már mást is...

381. 2577cdcc12 (válaszként erre: 380. - A9338a7669)
2008. okt. 17. 14:15
Én a Félix light ketchupról írtam, hogy jobb. A majonézeket nem ismerem, mert nem szeretem :o)
380. a9338a7669 (válaszként erre: 379. - F5c6739a81)
2008. okt. 17. 13:45

Nekem majonéz meg ketchup kellene nagyon. Azt hiszem Villers írta, hogy valamelyik light majonéz (talán a hellmanns) jobb, mint a Norbié, meg a ketchup is, talán a Felix. Ha jól emlékszem :)

A joghurtról nekem is rémlik valami, de már nem emlékszem.

2008. okt. 17. 13:23

Engem meg mióta olvasgatom a recepteket, azóta izgat, hogy hogyan csinál villers házilag joghurtot? Vagy nem ezt írta? :->

És amúgy hol a csudában lehet kapni cukormentes majonézt meg mustárt...tegnap megnéztem, és még a light majonézben is van, meg a mustárban is. Hihetetlen, hogy mindenbe tesznek cukrot :-S

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook