Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetés)
Ó köszi! :-) Remélem fincsi lesz az alma! Durván jól hangzik azzal a diabetikus málnaszörpivel meg keksszel, legközelebb én is belecsepmészek kicsit ;-) vagy egy kicsit anyu cukor-tartósítószer-stb.mentes szilvalekvárjából. Imádom, mert natúr szilvát csak meg kell sütni és minden nélkül lekvár lesz belőle.
Milyen kár, hogy csak masszív kalóriadúsításos ötleteim vannak kaják felspécizésére :-))
No, elő vannak készítve a kis finomságok. Még a sül a husi, ha az kész, uccu be az almákkal a sütőbe! Én még raktam a krémbe diabetikus málnaszörpöt és szétmorzsált Norbis kekszet. Hát, az a helyzet, hogy nekem nincs itthon édesítőszerem, csak steviám. Biztos hülye vagyok, de nem szeretek édesítőszert használni. A steviának meg hát van egy kis mellékíze, nagyon el kell találni a mennyiséget. Majd látjuk milyen lesz így, szerintem azért ehető.
Jó ötlet a karfiolpürébe a fokhagyma! Meg a sajt, hmmm! :) Csináltam én is a múltkor, de csak sóval, borssal, szerecsendióval. Úgy is jó volt, de a te ötleteddel már egyenesen élményszámba mehet! :)
Bettyboop: az itteni recept alapján tettem bele (kb. 20 dkg túróba) egy kis kanál 12%-os tejfölt, csak hogy összetartsa vmi, 2 citrom lereszelt héját és vagy 5 kockacukornak megfelelő (kb. 35-40 csepp...) folyékony édesítőt...de valami olyan finom lett, főleg a töltelék, fahéjjal megszórva a végén, hogy sztem ma is azt vacsorázom, alma nélkül :-)))
De almába töltve megsütve is szuper volt.
Köszi, akkor inkább olyat veszek, mint Norbit.
A Norbi majonézről tud valaki nyilatkozni? Mivel villers nem szereti :)
Mindegy milyen tej (1,5%) és joghurt?
Az így készített joghurt meddig áll el?
Ha gépben készíted, mitől indul meg a sűrűsödés, valami kultúrát kell hozzá adni? Azt hol veszed?
Nekem van joghurtkészítő gépem, de anélkül is lehet. Kb 1 liter szobahőmérsékletű tejbe belekeversz 1 natúr joghurtot, és meleg helyre teszed (pl radiátor), és előbb-utóbb joghurt lesz az egészből. Jobb, ha kisebb üvegekbe/poharakba töltöd, akkor előbb. Az időt nem tudom, mert úgy több, mint nekem a géppel, de 1 nap biztos elég.
Ne azt nézd a mustáron és majonézen, hogy light, hanem keresd a diétás részen. Az ott levőkben általában nincs cukor, de ez sem szentírás :o(. Majonézben mondjuk még csak a norbist találtam ilyen, de mustárban már mást is...
Nekem majonéz meg ketchup kellene nagyon. Azt hiszem Villers írta, hogy valamelyik light majonéz (talán a hellmanns) jobb, mint a Norbié, meg a ketchup is, talán a Felix. Ha jól emlékszem :)
A joghurtról nekem is rémlik valami, de már nem emlékszem.
Engem meg mióta olvasgatom a recepteket, azóta izgat, hogy hogyan csinál villers házilag joghurtot? Vagy nem ezt írta? :->
És amúgy hol a csudában lehet kapni cukormentes majonézt meg mustárt...tegnap megnéztem, és még a light majonézben is van, meg a mustárban is. Hihetetlen, hogy mindenbe tesznek cukrot :-S
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Diétás tanácsok troll étkeztetéséhez
- Nagyon hatásos diétás recepteket tanácsokat szeretnék
- Milyen diétás/egészséges ételek vannak, amik olcsók is?
- Olcsó és gyors diétás sütemény receptek