NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)
Ez engem is elkeserít :(
Ha megjön a rendes menstruációm, elkezdem újra a gyűrűzést, de félek, mi lesz ha megint abbahagyom...
Hamarosan babázni kéne, de ha így megborít mindent, akkor ez nehézkes lesz :S
Az jó,ha rendben megjött utána is,én pont ettől félek,hogy nem fog normálisan megjönni,és megbánom,hogy abbahagytam. Nem tudom még,hogy menjek e el orvoshoz,de végülis ő hátha tud valami mást javasolni.
Miért hagytad abba amúgy a gyűrűt? Nem vált be? Vagy csak nincs szükséged megint védekezésre?
Hát én most így vagyok :S
Megjött, mielőtt levettem volna a gyűrűt, ezért gondoltam, egy hónapig szüneteltetem. Azóta még jobban megbolondult a hormonrendszerem, két hete múlt el nagy nehezen a mensim, most pedig közti vérzésem van... Elmentem dokihoz, az meg letolt, hogy de nagy hülyeséget csináltam, nem kellett volna szüneteltetni mert a szervezetemnek kell a folyamatos hormonpótlás. Most nem tudom, hogy feltegyem-e, mert egy kicsit vérzek, vagy várjak vele a rendes mensiig.
Sziasztok!
Nemrég írtam a fórumba,hogy én szerintem a hormonom miatt görcsöl a hasam,amikor megvan,mivel amikor még nem szedtem semmit,akkor semmi bajom nem volt olyankor.
Most arra gondoltam, hogy tényleg abbahagyom egy időre a gyűrűt is,és megfigyelem,hogy fog-e fájni akkor is a hasam. Szerintetek ezzel menjek el az orvoshoz és kérjem ki a véleményét,vagy nem muszáj tudnia róla,egyik hónapról a másikra abbahagyhatom az egészet? Mennyire fogja megviselni a szervezetem? Akinek volt már ilyen,légyszi írja meg,hogy milyen volt amikor először jött meg úgy,hogy már nem szedett semmit. Nem késett,vagy ilyesmi?
És ha netán újra elkezdenék valamit szedni pár hónap múlva,akkor nem fog az orvos leszólni,hogy mért hagytam csak úgy abba?
Köszi!
Sziasztok!
No még annyi kérdésem lenne, mert engem csak zavar ez a kis "probléma".. Mennyi ideig normális ez? 10 nap, 2 hét? Ezidő alatt már hat a gyűrű, vagy ez miért van? Mellékhatás? Elnézést, ha butaságokat kérdezek, de még nagyon tapasztalatlan vagyok. Elég nehéz lesz hozzászokni a gondolathoz. :$ Nem tudom, mennyire megbízható a gyűrűs megoldás.
SZiasztok!!
Eltunt a libidom ,miota hasznalom a gyurut 4 honapja ,szerintetek mit tegyek??
Szia!
Normális, ha első alkalommal kezded szedni a bogyót, vagy használni a gyűrűt akkor tovább meglehet abban a hónapban, ez rendeződni fog...de ha a másodikban vagy harmadikban tapasztalsz ilyesmit, akkor kérdezd a dokit!
Szia!
szerintem ne aggódj.
Sziasztok!
Nekem nemrég javasolta a dokim a hüvelygyűrűt, eddig nem szedtem és nem használtam semmiféle hormontartalmú fogamzásgátlót. Mált hét kedden jött meg, feltettem a gyűrűt, ahogy előírják, de aggódom, mert nem múlt el a vérzésem. Ez normális első alkalommal? Vagy mehetek megint a dokihoz?
sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne, merrt én mindig parázok sajnos....
Szóval 4 hónapja használom a nuvaringet, eddig minden ok.
azonban 2 héttel ezelőtt antibiotikumot kellett szednem, mert megbetegedtem.
Miután befejeztem az antibiotikum szedését(09.26) 3 nappal később le kellett vennem a gyűrűt, és a következő egy hétben mensiztem is rendesen, majd múlthét szerdán feltettem a gyűrűt,(előző nap keddig mensiztem) és pénteken volt szex.
szerintetek kell aggódnom? az antibiotikum hatása miatt, merthogy az gyengíti a hatását????
Szia!
Az alatt mit értesz,hogy + hormont bevinni a szervezetbe? A tabletta mellé szedni kellene még valamit?
Hát én az ilyen injekciós dolgoktól irtóznék,úgyhogy azt biztos nem!:)
Sziasztok.
Ha tényleg a fogamzásgátlótól görcsöltök akkor mindegy milyen tabletta gyűrű stb.. a tünetek nem múlnak el csak ha nem visztek be + hormont a szervezetetekbe és helyre áll ott belül minden.Kb. fél év is lehet.
Esetleg még az injekciót érdemes lenne kipróbálni.
Nekem azért nem ennyire durva a történet. Ebben az esetben nem csodálom ha abbahgyod. De mivel fogtok védekezni ezek után?
szerintem legközelebb én is megkérdezem az orvosom mégegyszer hogy erre mit tud mondani. Legszívesebben én is abbahagynám az egészet,akkor tuti hogy újra jól lennék. Azt akarom,mint 5 éve volt,hogy semmi bajom nem volt!
Azért várom még a tanácsokat!!
Akkor nem hiába írtam meg a gondomat! Ennek örülök:)
Nálam is ugyanez volt,amikor még nem szedtem semmit,akkor kb az volt,hogy az első napon nagyon kicsit éreztem a hasam,de ennyi,semmi bajom nem volt. Aztán lett barátom,először csak gumit használtunk,és úgy emlékszem,hogy akkor sem volt nagyon bajom,mert már arra is gondoltam,hogy azóta fáj ennyire a hasam,mióta nem vok szűz,dehát még a guminál sem fájt. Tehát szerintem egyértelmű,hogy a gyógyszerektől van. De azt meg nem akarom,hogy ne használjak semmit,vagy visszatérjünk a gumira,pedig úgy tudnám meg hogy biztos a tabletták miatt fáj a hasam,ha kipróbálnám,hogy nem használok semmit.
Már nem tudom mit tegyek,egyik hónapban jobb,másikban alig bírok menni..
Én az 5 év alatt kétféle tablettát szedtem,és most a gyűrűt,reménykedtem benne,hogy ettől jobb lesz,dehát egyszer jobb,egyszer nem.Nekem sem vette komolyan az orvosom amikor mondtam neki,hogy régen ilyen nem volt,pont azért íratnak fel sokan tablettát,hogy megszűnjön a görcsük,nekem meg pont fordítva van. Aztán csak annyit mondott rá az orvos, hogy próbáljam ki ezt. Kíváncsi lennék mit mondana,ha megmondom,hogy hát ettől se sokkal jobb.
Lehet hogy vmi mást kellene kipróbálni?
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- Ha a fogamzásgátló, az óvszer, és a hüvelygyűrű sem jött be mivel védekezzünk?!
- Milyen tapasztalatok vannak a hüvelygyűrűt tekintve? (hüvelyi fogamzásgátló)
- A Nuvaring hüvelygyűrű használat közben nem mozdul el a helyéről?