Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) fórum

NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)

❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯
2010. aug. 23. 19:24
szivesen :D
1023. valaki666
2010. aug. 23. 18:16
köszönöm a segítséget :)
1022. 2a44b32e51 (válaszként erre: 1021. - Lyrian)
2010. aug. 23. 16:27
köszi :))))
1021. Lyrian (válaszként erre: 1020. - 2a44b32e51)
2010. aug. 23. 16:25
Józan paraszti ésszel gondolkodva pontosan ez a véleményem nekem is.
1020. 2a44b32e51 (válaszként erre: 1019. - Valaki666)
2010. aug. 23. 16:23

Szia!

Igen normális, mert szeded a "bogyót" és a gyűrű szintén fogamzásgátló, szóval a 7. nap után nem gyógyszert veszel be hanem azt felhelyezed.

Szerintem nem kell a 10 nap, hiszen egyik fogamzásgátlóról a másikra térsz át, szünetet nem tartasz csak a normál 7 napot.

1019. valaki666
2010. aug. 23. 16:16

Sziasztok!

Bocsi lehet már ez a kérdés is elhangzott sokszor de képtelenség végig olvasni.

Én most fogamzásgátló tablettát szedek és még 4 bogyó van hátra. És most voltam gyűrűt íratni, azt mondta a nőgyógyászom, hogy a 7napos szünet végén helyezzem fel. Ez így normális?

Ha gyógyszert szedtem eddig akkor is kell 10 nap, hogy hasson a gyűrű?

1018. alexikeee (válaszként erre: 1017. - Andi1560)
2010. aug. 20. 20:04
aha,köszi.mondjuk nem tudom kicsit félek most mrt egy honap kimaradt,és am is eléggé zavaros a menszesezm,10.-én megyek orvoshoz,rem nincs vmi komoly gond:S
1017. andi1560 (válaszként erre: 1015. - Alexikeee)
2010. aug. 20. 14:30

Szia!

Én 3 hónapja használom. Az elsőnél nem volt gond. A másodiknál és a harmadiknál is csak annyi volt, hogy miután betettem másnap hányingerem volt.

Nekem nem csúszott ki.

1016. andi1560
2010. aug. 20. 14:29

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy a gyűrűt a gyűrűmentes időszak 1 hetének nem akkor tettem be, amikor kellett volna hanem 4 nap múlva és jelentkezett pecsételő vérzés. Meddig tart szerintetek?

1015. alexikeee
2010. aug. 19. 22:25
sziasztok!most szeretném elkezdeni a fogamzásgátlást,de nem tudom h a gyógyszer vagy a gyűrű mellett maradjak-e,mert félek h a gyűrű kicsúszik és nem veszem észre,meg láttam itt fórumon is h vki terhes lett tőle:S gyógyszertől meg félek h nagyon elhíznék,meg láttam h ott hangulatingadozás,minden játszik:Sszal igazából azt nem szeretném:S szerintetek akkor nem kell tartanom iesmiktől a gyűrűnél?
1014. Lyrian
2010. aug. 19. 07:48

Ide is bemásolom, mert elég jó a tájékoztató, kivéve, hogy 3 órára ki lehet venni, ha együttlét közben zavar valakit, és én még zuhanyozás-fürdés közben is kiveszem és leöblítem, így elkerülendő, hogy folyás, vagy fertőzés legyen, mert ugye felrakódhat rá hüvelyi tisztulás közben minden.

"A NuvaRing hüvelyi használatra való hormonális fogamzásgátló. Rugalmas, átlátszó, majdnem színtelen gyűrű, külső átmérője 54 mm, keresztmetszeti átmérője 4 mm. Minden gyűrű kis mennyiségben kétféle női nemi hormont bocsát ki magából lassan, de folyamatosan: etonogesztrelt (egy progeszteronként ható hormont) napi 15µg mennyiségben, és etinilösztradiolt (egy ösztrogén hormont) napi 120µg mennyiségben. A kibocsátott hormonok kis mennyisége miatt a NuvaRing alacsony hormontartalmú fogamzásgátlónak számít. Mivel kétféle hormont bocsát ki, a NuvaRing az ún. kombinált hormonális fogamzásgátlók közé tartozik.

A korszerű tablettákhoz képest is kisebb mennyiségű hormont bocsát ki. Ez azért lehetséges, mert itt a hormon adagolása lokális, egyenletes, tehát a kibocsátott mennyiség mindig pontosan és hiánytalanul célba ér. A szájon át történő bevitelnél a hormonfelszívódás mértéke függ az emésztési folyamatoktól, illetve más gyógyszerek szedése is befolyásolhatja felszívódás mértékét. Mivel itt nem a véráramon keresztül ér célba a hormon, a vér hormonszintje alacsony marad, így a hormonális jellegű mellékhatások - mellfeszülés, fejfájás, bőrproblémák - valamint vérzészavar ritkán fordulnak elő, illetve enyhék, és általában csak átmenetiek.

A gyűrűt a három hétre a hüvelybe kell felhelyezni, amelyet egy hét gyűrű mentes periódus követ, mielőtt újabb gyűrű kerül felhelyezésre. A hüvelygyűrűt - a megfelelő napon - mindenkinek saját magának kell felhelyeznie hüvelyébe, illetve eltávolítania onnan. Ennek mikéntjéről a nőgyógyászától kaphat részletes információt. A vérzés rendszerint megjelenik a gyűrű mentes héten."

Jó gyűrűzést. :)

1013. névjegy82 (válaszként erre: 1012. - 603195a15b)
2010. aug. 19. 07:32
Szia! A nőgyógyászt nem érdemes kikerülnöd, és szerintem nem is tudod. Tudomásom szerint nem kell hozzá szülő! Az én dokim rákszűrést végez(hüvelyi vizsgálat), nem fáj inkább kicsit kellemetlen :). Ráadásul tőle minden kérdésedre választ kapsz.Biztonságos igen,de egy hónapig kell mellévédekezni, ha most kezded el. De az útmutatójában minden benne lesz pontosan.
2010. aug. 19. 02:14
Sziasztok. 16 éves lány vagyok másfél éve vagyok együtt a barátommal és egy héten többször együtt vagyunk. Csak arra lennék kíváncsi h ennyi idősen felirhatná e nekem a doki a hüvelygyűrűt szülő nélkül... más problémáim is vannak mivel még nőgyógyásznál sem voltam soha életembe nem is nagyon akarok de ezt mindenképp ki kellene próbálni mivel nagyon sok jó dolgot hallottam róla. Hogy írja fel a doki? azaz milyen vizsgálatokat végez? A következő kérdésem: a felhelyezéstől számítva hét napig nem biztonságos szexelni? És akkor is megbízható ha bennem megy el a barátom? előre is köszönöm a válaszokat. :)
1011. szaszy87
2010. aug. 17. 20:06

sziasztok!!én már fél éve használom a hüvelygyürüt és azon kivül hogy néha nekem is kicsuszik semmi problémám vele...kiesni nem tud csak érzem hogy kint a vége meg nyom,viszont nem görcsölök a mellem sem fáj egy héttel azelőtt hogy megjönne, és szülés után már joval kevesebb lett a menstruáciom is ,de most a gyürüvel annyira kevés lett hogy egy nap alatt nem tud megtelni egy normál tampon se,ami megintcsak megkönnyiti azt hogy nem kell azt figyelnem hogy letelt a 3-4ora és menni kell mert átázok!nekem vasárnap van a váltónapom és pénteken vagy szombaton megis szokott jönni!

most azonban nem jött meg és irja is hogy egyszer kimaradhat,de azért a mai nap már csináltam tesztet negatív lett. én még csak eltolni sem szoktam a havimat vele mint ahogy itt olvastam hogy páran csináljátok...szoval szerintem ne essen pánikba az akinek késik várjon pár napot és ha akkor se akkor csináljon egy tesztet a megnyugvás kedvéért!!

1010. Ildi7171
2010. aug. 15. 19:55

Sziasztok!

Most használom a 2. gyűrűt, szóval ez a második hónapom, de elég érdekesen "viselkedik" a szervezetem tőle. Az első hónapban szinte végig barnás pecsételgetésem volt tőle, és a kivétel előtti pár napon már rendesen véreztem is, de ezt másnál is olvastam. A második hónapom jól indult, beraktam és ment minden rendesen, de most megint elkezdtem vérezni, pedig még csak 2 nap múlva kellene kivennem. Kiszámoltam és elvileg fogamzásgátló nélkül most kellene megjönnie a menstruációmnak. Olyan, mintha a szervezetem nem venne tudomást a gyűrűről. Volt már másnál is ilyen? Tapasztaltatok hasonlót ti is? Előre is köszi a válaszokat!

1009. névjegy82 (válaszként erre: 1008. - Anita.hodosi)
2010. aug. 15. 19:15
Hát én az itthoni idő szerint cselném.
2010. aug. 15. 16:11

Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy most más időzonában tartózkodom mint amikor beraktam otthon! Itt 8 órával hamarabb van!AZ otthoni idő szerint vegyem ki illetve tegyem be, vagy az itteni?

Logikusan az otthonir gondolok,de azért gondoltam rákérdezek! köszi

1007. vkatka (válaszként erre: 1006. - Tubfish)
2010. aug. 15. 06:26
Velem sem történt még ilyen eddig, lehetséges, hogy most azért volt mert mensikor lazábbak ott az izmok vagy a méhszájam volt lentebb nem tudom. Akkor nem tudtam rendesen feltenni sem, nem ment feljebb. Pár perc múlva sikerült csak.
1006. tubfish (válaszként erre: 1003. - Vkatka)
2010. aug. 14. 23:22
hát ilyen velem évek óta nem történt. annyira fekszik a helyén, hogy amikor ki kell venni, az is nehéz. biztos, hogy jól felteszitek? (de azért biztonságból most én is megnéztem gyorsan, nehogy aztán nagy a szám, pedig...)
1005. tubfish (válaszként erre: 1000. - Genia)
2010. aug. 14. 23:20
na igen, a telcsiben benne volt, de épp nem tudtam erre figyelni (gyereket etettem :)), aztán jól elefelejtettem... még jó, hogy később más miatt belenéztem a telcsibe és ott virított!!!
1004. névjegy82 (válaszként erre: 1002. - Szuprit)
2010. aug. 13. 12:41
Háát ettől remegek mindig ;)...
1003. vkatka (válaszként erre: 1002. - Szuprit)
2010. aug. 12. 20:53
Valamelyik nap én is majdnem elhagytam! Kicsúszott...
1002. szuprit
2010. aug. 12. 19:39

Kb. 1éve használom. Eddig semmi gond nem volt, sőt! Minden tökéletes. Két hete tettem fel, ma azonban - derült égből villámcsapás- megjött!!! Egész nap agyaltam, hogy a fenébe lehet, hisz ez elképzelhetetlen! Képzeljétek!Elveszett!Nincs bent a gyűrű. De fogalmam sincs mikor tűnhett el.Talán nem volt egészen jól a helyén, és a WCbe pottyanhatott... Szóval! Tessék rá jól odafigyelni, nehogy megszökjön!!! :-))

Máskor 3nappal a kivétel után szokott megjönni, így kb tudom, melyik nap eshetett ki. Viszont mindig csütörtök a "váltónap", szeretném is, ha az maradna. Mit gondoltok, ha most 3 nap szünet után beteszek egy újat... ???? Vagy ez rossz ötlet?

1001. névjegy82 (válaszként erre: 996. - Zuzuka1981)
2010. aug. 11. 11:22
Persze! Szívesen válaszolok, 4 napig...de nagyon gyenge.:))
1000. genia (válaszként erre: 998. - Tubfish)
2010. aug. 11. 06:37

Azt irja a hasznalati utasitasban ,ha 7 napnal tovabb marad ki a gyuru ,kezdje ujra az elejetol ,az ora is szamit szerintem en a helyedben vedekeznek a biztonsag kedveert 7 napig ,de ez en velemenyem!!!

Mint irtam en beteszem a telefonomba ,hogy ne felejtsem el!!!

999. genia (válaszként erre: 995. - Zuzuka1981)
2010. aug. 11. 06:34
Hat nem tudom,nekem meg van egy pici ,szerintem nem lessz gond ,irja az utasitasban ha egyszer kimarad tegyel fel ujgyurut ,ha masodjara is keresse fel nogyogyaszat....de neked nem maradt ki!!!
998. tubfish
2010. aug. 10. 21:07

Sziasztok!

ma reggel kellett volna betennem 10 órakor és sajna csak este fél 9-kor jutott eszembe (kicsit húzós napom volt...). Feltettem, amikor eszembe jutott. Sajnos pont erre az esetre nincs a tájékoztatóban semmi (csak az, hogy ha 7 napnál tovább maradt ki... ami így van, de valójában csak 10 órával később tettem be). Szóval szerintetek most akkor védekezzünk 7 napig gumival a biztonság kedvéért? Ti felejtettétek már el így? Köszi!!!

997. vkatka
2010. aug. 10. 20:16
Én sem hízok tőle, és az arcom újra a régi. A cypromixtől fele ilyen szép nem volt.
996. zuzuka1981 (válaszként erre: 994. - Névjegy82)
2010. aug. 10. 19:35
megkérdezhetem h te mennyi ideig mensizel a gyűrű után?
995. zuzuka1981 (válaszként erre: 992. - Genia)
2010. aug. 10. 19:15

nekem már el is múlt:(

3 tamponnal csináltam végig ezt a ciklust, szerinted,???

❮❮ ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook