Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Szerintem érdemes lenne esetleg lemérni néha, hogy melyik étkezésre mennyit eszel. Mert az nem elég, hogy U1, ha túl sokat eszel belőlük, akkor nem fogsz fogyni.
Ebbe a hibába én is beleestem már: attól, hogy egy péksüti U1, még nem lehet túl sokat enni belőle, főleg nem vacsira.
A teletálnál változó a kaja mennyisége, ahogy én tapasztaltam. A pénteki tengeri hal tépett salátával nekem kevés volt, máskor pedig tényleg elég lenne a fele is.
Ráadásul nyáron a nagy melegben a vízvisszatartás is bezavarhat, nem? Legalábbis ezt olvastam a héten, hogy kánikulában ez is problémát okozott néhány embernél.
Nem tudom, h hízékony vagyok-e, mert világ életemben sportoltam. Ettem mellette mindenféle csokit, de mindig sportoltam, volt, h versenyszerűen. Lehet, h ha nem mozdultam volna meg, felmentem volna 80 kg-ig is. Bár tél végén nekem a 67,8 kg is olyan kellemetlennek hatott, h azonnal megálljt parancsoltam. Nem volt rajtam sok kg felesleg, és lehet, h ledobtam volna 1-1,5 hónap alatt ha pl csak update1-eseket ettem volna, de inkább olyanra álltam át, ami bármikor, hosszútávon, akár egy életen át tartható. Fél év alatt meg is lett az eredménye, bár még mindig zavarnak itt-ott a kis párnácskák :P
Annyiban tényleg másabb a szitu, h én szinte maximum 1 évet nem sportoltam 11 éves korom óta, és ha fel is jött rám, 70 fölé sose engedtem magam, mert már annyi is nagyon kényelmetlen volt nekem, megéreztem nagyon. Tehát aki pl sose sportolt és felkúszik 20-30-40 kg, az valóban más szitu...de nem szabadna ennyit hagyni.
Anthico,még mindig nem érted,h.mit akarok:) Tudom,h.egészséges,ez egyértelmű.Sőt,még a hosszan főzött barnarizs gyomorfekélyt is képes meggyógyítani...meg még sok egyébre jó.. Azt sem írtam,h.ne sportoljon..
Én csak abban szeretnék neki segíteni,hogy hogy kezdje el,hogy beálljon a vércukor szint.. Egyéntől függ,h.mennyi idő.. Utána már alig lesz éhes,élvezet lesz neki a kúra,utána már nem kell ilyen szigorúan vennie.
Nem tudom hány kiló,de azt látom,hogy Te vékony vagy.. Talán ezért totál más a szitu..
Lehet,h.Te is sokat fogytál,de azt is írtad már,h.nem vagy hízékony.Ez kevés emberre igaz.
Én nem választanám szét az életmódot a sporttól. Mármint aki egészséges életmódra akar törekedni, az legtöbbször annyiban nyílvánul meg, h csak az étrendjén változtat. A rendszeres mozgás is ugyanúgy az egészséges életmód része. A lényeg, h a fogyni vágyástól én nem választanám el a sportot.
Amúgy a jázmin rizs tényleg nem a legjobb, meg ezek az előfőzöttek. De pl a barna rizs nem fog földhöz vágni egy embert az 50-es GI-jével. Nagyon egészséges energiaforrás.
Hízlal a krumpli is,de 2-ig simán eheted.Mindenhez oliva olajat használj.Én nem kezdenék a helyedben rögtön a drasztikusabb update-tel/csak 1-es kódúak/, csak a "közepessel"./1-es,és 2-es kódúak/,így már jól beállítható a vércukor.
De ha még ez is durva,akkor kezd el "sima" updattel/1,2,3 kódú kaják/,és utána,ha már ráállt a szervezet kicsit,akkor a közepessel.
Minden szervezet más,és így a fogyás gyorsasága is./életkor is fontos,genetika,eddig hogy táplálkoztál,koplaltattad-e magad hosszú távon,mert akkor raktároz először a szervezet,ill.fejben is fontos az elhatározás/..
Nem mindenkinek jó ugyanaz a kaja,még az update-n belül sem.Nem mindegy,hogy valakinek mennyi súlyfeleslege van.
Egy normál testsúlyú ember,aki nem hízékony,egészséges,simán ehet rizst,nem fog tőle hízni.Ha még sportol is,akkor kifejezetten jó..De itt most fogyni vágyó emberről van szó,aki most kezd el egy új életmódot.Az a lényeg,hogy beállítsa a vércukor szintjét,és ehhez a rizs nem lesz jó,csak délelőttre,max.
Magamnak én sem főzök mindennap,de salátát tudsz venni/előrecsomagolt,de mondjuk úgy drága/,vagy salátához alapanyagot boltban:parad,paprika,uborka,jégsalála,v.egyéb saláta levél,sajt,kefír,v.v.light öntet.Koleszban feldarabolod,rá az öntet,3 perc alatt kész.Estére,6 után is simán eheted,legalább nem leszel este olyan éhes.
Van mikró a koleszban?Nem vágom.. Ha van,akkor szintén boltban vennél egy kisebb zacskó párolt vegyes/pl.mexikói/ zöldséget,és mikróban pár perc alatt kész,nem kell főzni tűzhelyen.ezt is joghurttal leöntöd,rá reszelt sajt,és eheted 3-ig.
ha nagyon muszáj,később is.
Sajtok fajtájával különösebben ne foglalkozz,Norbi azt mondta,h.mehet bármikor..
Ha nagyon rágcsálnál valamit,vegyél zöld almát.Sokáig friss marad,és még fogyaszt is,minél többet eszel belőle./nehéz az emésztése,de kevés kcal/
Kínai nem rossz,csak a sok szósz,fűszer étvágygerjesztő,ill.a szószok sok cukrot tartalmaznak.
Én közel egy évig egyáltalán nem vettem Norbi terméket,most is csak lisztet,egyszer majonézt,és egy doboz zsemlemorzsát.
Tehát hosszú távon csak a lisztet használom,mindent megoldok "házilag",mégis tökéletesen betartom a kódokat,mindent.Így nem kerül többe a kajálásom,mint egyébként.
Tehát ,szerintem,akinek nincs rá keret/vagy lehetőség/,az is tud update szerint kajálni.
Pontosan így van,szóról-szóra,ahogy leírtad!
Kivéve akkor ,ha nem egészséges a szervezet.Minden nagyobb testsúlyú embernek kellene teljes vérképet csináltatnia,mielőtt fogyókúrába kezd.
A háziorvos kérheti,így nem kerül pénzbe,Mo-n azt hiszem 1 hét alatt megvan,magánlaborban/kb.4000ft/1 nap alatt.
Természetesen én is sok gyümölcsöt eszek,de édeset csak reggel.Kora délutánig savanyú fekete szedert,este pedig savanyú zöldalmát.
De ha "durvább" update-t csinálok,akkor egyáltalán nem eszek édes gyümölcsöt,még reggel sem.
nagy gartula a 15 kilohoz :D
és eddig hogy fogyoztál? sajna a "sanyargatos" diétáknál az a baj, h ha abbahagyod egy idő után elkezdesz ugyanugy enni,mint előtte, hacsak nem többet. ezért kell életmódot váltani és lassan, de biztosan fogyni, azaz véglegesen.
ez az update azért is jo, mert nem sanyargat, hanem tényleg egy életmóddá válik. de persze mozogni is kel hozzá, probáld meg heti 4 alkalomra felhozni, aztán legalább 5re. de legalább 3-4x legyen 1 orás torna, a tobbibe meg szorits be egy 20-30 percet. erre is szuksége van a szervezetnek, hisz a testmozgás beinditja az emésztést is.
sztem a rostban gazdag ételek jok, HA kello mennyiségu vizet is iszol mellé, mivel ha a vizet elhagyod az is megreked benned.
Az az 1kg általában a belek kiürülése. Mármint ha kevesebbet eszik az ember 1-2 napig, érezheti, h laposabb a hasa, de csak a belek kiürülése miatt.
Igen, a ch minősége a fontos. Mert pl a zabkorpa is sokat tartalmaz, mégis lassan szívódik fel. Meg a gyümölcsnél nemcsak a gyümölcscukrot esszük, hanem az egész termést. Ha így fogyasztanánk a cukorrépát is, nem pedig finomítva, akkor azzal se lenne gond, hiszen bevinnénk a cukor mellett a többi "alkotóelemet", ami az emésztéshez is kell. Nem vagyok ebben annyira otthon, és lehet,h rosszul fogalmazom meg,d e remélem, érthető. :)