Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Köszönjük a biztató szavakat.
Jó látni, hogy kis odafigyeléssel és hatalmas kitartással olyan szép eredményeket lehet elérni, mint amilyet Te is.
Gratulálok, dícséretes. :)
Köszi, de ahogy látom Te nagyon ügyesen alkalmazod az update tudást:-)
én is xilitet, Update ketchupot,majonézt,mustárt és tésztát használok, ha főzök-na meg a túró rudi.
Csak natúr joghurtot veszek és abba teszek anyum diétás lekvárját és kész a gyümijoghurt.
Viszont a cserpes sajtot, tejet használom.
Napi 2-2,5 liter folyadékot főleg csapvizet iszok.
nem is tudtam, hogy van norbi tészta a sparban - na ezt megnézem, ha arra járok.
Szia!
Én ugyan szoktam venni Update termékeket, sőt, dobozos kaját is szoktam rendelni, ha az irodában vagyok, de minden nap főzök itthon az egész családnak. 1,5 és 6 évesek a fiaim. Szerintem van pár alapvető dolog, amit a konyhában le kell cserélni, nem feltétlenül update-re, és már észrevehető lesz az eredmény. Én például nem főzök-sütök olajjal, csak kókuszzsírral. Salátához, stb. szőlőmagolaj, olívaolaj. Amiből csak Norbi félét veszek, az a kenyér, a túró rudi))), a zsemlemorzsa, és a szörpök. Imádom a pudingjait, de az összesen két féle joghurtjára már ránézni sem tudok. Nagyon fontos, hogy rengeteg folyadékot kell bevinni.
Ami nálam nagyon sokat számított, hogy száműztem a cukrot a házból. Csak és kizárólag xillitet használok (méregdrága, de megéri). Norbi lisztet sose vettem, nem is fogok, ha valamit sütök, azt búzalisztből, de ritkán fordul elő (panírozáshoz is azt használom). Update még itthon a ketchup, a majonéz, a mustár. Nagyon szeretjük Norbi tésztáit, és az a Sparban is beszerezhető.
Remélem segítettem :-)
Üdv
Sziasztok,
Mindenkinek köszönöm és én is gratulálok.
20 hét alatt ment le 20 kiló, de utána megtorpant - igazából nem is bántam, mert már szóltak, hogy nem gyors így? - most megint elindult karácsony után már -0.5 kilóval jöttem haza és azóta még lement kb 1,5-2 kiló, most 117,5 reggel és 117,9 ma este.
Igazából nincs ugribugri, mert a műtött térdem nem bírja. Szoba bicó és mivel már tudtam milyen, karácsonyra megleptem magamat egy reviber vibrációs tréning géppel, ami tök jól összerázza az ember bőrét. minden nap bicó kb 10-15 perc és 15 perc vibrációs..
Kaja: kezdetben egész napos normál norbit ettem, hogy átálljon a szervezetem. Közben kiderült, hogy magas a cukrom, ezért átálltam a cukrosok egész napos kajájára (éppen akkor indult). Aztán elkezdtem a cukromat beállítani a szénhidrátok elosztásával és ezért csak ebédet rendeltem. Most megint váltok és az egész napos cukros kaját fogom rendelni. Akinek drága a naplómban lehet ötleteket szerezni a kajákról. Szerintem mindent meg lehet csinálni csak nekem időnként nincs rá időm...
Remélem mindenre válaszoltam:-)
Szerintem a többségünk szénhidrátfüggő, ezért a hozzám hasonló "ducihusik"-nak javaslom a cukros kaját, mert a normálra való hirtelen átállás nekem 3-5 napig éhségroham volt és mindig pótolnom kellett up müzliszelettel vagy up kenyérrel, almával.
Sok sikert mindenkinek!
Sziasztok!
Én Norbiék módszerével két terhesség után kétszer fogytam vissza normál súlyomra.
58 kg-val maradtam terhes 6 és fél évvel ezelőtt, a terhesség végére 72 kg-ot mutatott a mérleg. Szoptatás alatt 74ig ment a mérleg mutatója, amikor szoptatós kismamaként elkezdtem egy elektromos futópadon, itthon gyalogolni.Tv nézés közben, este 9kor, miután lefektettem a fiamat. Ez a világ legegyszerűbb futópadja, nem egy drága gép, és olyan öreg, hogy szerintem már kapni sem lehet. Szóval, gyalogoltam, lassú tempóban, de sokáig. Aztán egyre kiadósabb tempóban, de rövidebb ideig. Persze ügyelve arra, hogy mit eszem, a szoptatás miatt is, fél év alatt 56 kg-ig ment vissza a súlyom. 3 és fél év múlva megint terhes lettem, és újra lettem 72 kg, 74 kg.... és megint ráálltam esténként a futópadra. Ez tavaly februárban volt, nyárra 54 kg voltam. És ennyi vagyok most is.
Nagyon fontos a mozgás, eleinte min. 40 percig, minél többször. Most minden másnap gyalogolok, 20 perceket. Van, hogy este fél 11kor mászok fel a futópadra, de nincs kifogás. Én bizony gyalogolok, ha fáj valami, ha fáradt vagyok, ha a fene fenét eszik is.
Mert jó érzés, amikor leszállok a gépről, hogy azt a magamat látom az egészalakos tükörben, akit szeretek. A 74 kilós magamat nem tudtam szeretni. És nagyon kemény volt 20 kg-tól megszabadulni, főleg másodszor, két kisgyerek mellett. De meg lehet csinálni.Őszintén kívánok sok-sok erőt, kitartást hozzá Mindannyiótoknak, higgyétek el, tényleg megéri.
gratulálok :))
egyébként a futásra én is szeretnék ráállni, csak ahol lakom, ott nem lehet, mert a kutyák elől kellene futnom. Melyik megyében laksz, ha nem titok? :)
Felesleges kalóriákat számolni, a kódokra kell ügyelni, és persze arra, hogy 1-esből se egyél töménytelen mennyiséget- hisz nem is lehet :)))
Kettesből fele annyit, 3-asat pedig csak nagyon néha nagyon keveset...
Az elején mindenkinek "szenvedés" belekezdeni... Nekem is kb 1 hónap kellett, hogy a mozgás öröméért tornázzak... most már azon a szinten vagyok, hogy ha 1-2 nap kimarad, már hiányzik...
Hetente 3-5 alkalommal szoktam mozogni, de idén szeretném, ha minden héten legalább 5 alkalom legyen. Alkalmanként 40-60 percet mozgok. Tavasszal el akarok kezdeni futni is...
Én 70 kg környékén mindig észbe kapok :D igazából csak elhatározás kérdése. Amíg igazán nem akarjuk a fogyást az agyban is, addig nem visz rá a lélek még az életmód váltásra sem.
Kitartás, menni fog :)
Anno az esküvőmre fogytam le. Most csupán egy bikini a cél 57 kg-nál :D
még semmit :) ill. mostanában semmit, mióta Norbi életmódra váltottam, mert a torkom fáj és amíg nem gyógyulok ki belőle, addig nem. Egyébként pusztán 20 percet vagyok hajlandó tornázni, mert nem köt le a mozgás :(
Vagy Duci tréningezek, vagy Tatarek Rezsőzöm, vagy Norbi gladiátor, ill. van még egy dvd-m, amin minden napra 10 perc mozgás van :D abból szoktam két napot.
Irigylem azokat, akiket kikapcsol a mozgás. Én az órámat lesem, mikor lesz már vége.
Péntekenként jógára járok, az 1,5 óra. Azt szeretem
Ok, ez így érthető. :)
Rendelj többfélét, egyszer az egyiket, majd a másikat, és így megtudod, hogy melyik milyen...
Egyszer rendeltem én is, és az adag hatalmas, nekem kétszerre sikerült elfogyaztanom.
Gratulálok a mínusz kilókhoz lányok, nagyon ügyesek vagytok!
Én anno Norbi zsebkönyvét vettem meg (2006-os kiadás) és működött. 2010. június 7-én kezdtem az életmódváltás 76,3 kilóval. Az elején nem mozogtam semmit (ha most kezdeném már tuti mozognék is mellé). 2011 január közepétől tornázom mert elértem a terhességek előtti súlyomat (68kg), június közepére pedig az 58 kilót. Azóta is 58-60 kg vagyok és más "csak" tartani kell! Szóval van remény lányok csak AKARNI KELL!!!!
Először is köszi a választ. A könyvet elolvastam, szóval tisztában vagyok a módszer lényegével:)
Az a helyzet, hogy elég sokat dolgozom, reggel 1/2 7-kor indulok otthonról, és este 1/2 9 előtt nem nagyon érek haza. Ezért keresek olyan menüt, amivel tudok fogyni, mert sajna főzni nimcs már nagyon se erőm, se időm.