Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki? (beszélgetés)
Sziasztok!
A párom ma jön haza, és gondoltam csinálok rántott húst, mert imádjuk, és már majdnem 2 hónapja nem ettünk. Tk. lisztet használtam, és csak minimális morzsát, abba is tettem szezámmagot. Szerintetek mennyire update-es ebédre? Jah és csinálok hozzá update francia salit...mexikói mixből és csak tejfölt fogok összekeverni mustárral és fűszerekkel. Mit gondoltok?
Sziasztok!
Szoó Juditról én is hallottam, és a lisztkeverékről is, de most, hogy irtátok, utánanézek én is kicsit :) Tekerés elmaradt, helyette volt nagy séta...
Vivienke! Ne add föl, majd csak megindul!
Igen! Ez a csaj az update-tel fogyott 25,5 kg-t, aztán - miután borzasztóan édesszájú - egy halom hagyományos receptet átvariált diétásra, először csak egy honlapon osztotta meg a "közönséggel", de miután egyre nagyobb sikere lett, úgy döntött, hogy könyv formájában is megjelenteti. Most jelent meg a 3. könyve.
És - ami nem hátrány - kikísérletezett egy "kilófaló lisztkeveréket", ami hasonló, mint az Up...e liszt, csak olcsóbban ki lehet hozni.
Nekem is most lesz 2 éves, ő, ha korán kel már 11-kor alszik így tudok nyugodtan főzni és esetleg tornázni is, de ma pl csak most aludt el 14h-kor
Nem hallottam még erről a könyvről, hasonló mint az update?
Sziasztok!
Clugie: az én kisebbik lányom decemberben tölti a 2 évet, úgyhogy már csak egyszer alszik, ebéd után. Általában ilyenkorra szoktam időzíteni a tornát, persze várok, hogy egy kicsit ülepedjen az ebéd. Ma is nemsoká nekikezdek.
Tegnap fenomenális élményben volt részem: Itt volt Debrecenben Szoó Judit, a Kilófaló sorozat szerzője, bemutatta a legújabb könyvét (meg is vettem), dedikálás és egy kellemes kis csevely volt. Nem bántam meg, hogy elmentem. Ja, és diétás sütikóstoló. A lényeget ki ne hagyjam. Olyan isteni volt az almás pitéje, hogy ma reggel én is megsütöttem. Nyami!!!!
Ahogy Clugie irta...mi is jövés menésben vagyunk, amig ilyen jó idő van :)
Torna (tekerés) majd csak este felé lesz :)
Nah összedobtam kb. negyed óra alatt a túrófánkot. Megkóstoltam egyet, csak azért, hogy tudjam, mit csomagolok holnap a páromnak az útra :) Egy kis édesitőporos fahéjjal szerintem fenomenális :)
Merem ajánlani az update rácponty után desszertnek! Anita! Köszi!
A taposógép jó ötlet, köszi!!! amikor alszik a baba, főzés közben talán még időm is lenne.
Miután írtam neked, jutott eszembe, hogy én vagyok a Norbi könyvből az óvatos anyuka aki mindig kifogásokat keres. Nincs kifogás!!! El kell kezdenem mozogni.
Többi Anyuci, Ti hogyan mozogtok?
Szia!
Én napi 1 órát szobabiciklizek. Igaz, hogy lényegesen könnyebb helyzetben vagyok, mint te. ( tanulok, itthon dolgozom, nincs gyermekem )
Abban igazad van, hogy ehhez a napi mozgáshoz már hozzászokott a szervezeted, ezen felül kellene valamit kitalálni.
Neked a taposógép jó ötlet lenne szerintem, mert nem foglal sok helyet, és heti 4-szer napi 25-30 percet használhatnád. Biztos van olyan időszak, amikor ennyi időt tudnál foglalkozni magaddal. ( bár nem tudom mennyi segítséged van otthon, hogy esetleg a gyerekekre ennyi ideig tudna-e vigyázni valaki. )
A karfiol leves nekem másnap jobban izlett, szerintem összeértek addigra az izek :)
A "rácponty" nincs a könyvben, de leirom, hogy csináltam!
Vettem egy kiló fagyos halfilét, amikor kiengedett, beáztattam tejbe, pici citromlevet öntöttem bele. Majd fogtam a filéket, tk.lisztbe forgattam, amit előtte jól befűszereztem, majd oliva olajba kisütöttem. A megsült halfiléket belefektettem egy kisebb, magas falú tepsibe. Ezután csináltam egy lecsós alapot: hagyma,paprika, paradicsom, gomba, jól befűszerezve. Ezt a ragut ráöntöttem a sült halfilékre, tetejére 12%os tejföl és trappista light, majd irány a sütő. Kb. fél óra kell neki kb.200 fokon!
Aki szereti a halat, annak ajánlom! :)
Én meg megfőztem a virslis karfiollevest, sztem jó lett, a párom azt mondta olyan semmilyen az íze, de azért megevett 2 nagy tányérral belőle :)
a rácponty is a könyveben van?
Sziasztok!
Képzeljétek, csináltam ma rácpontyot, kicsit másképp, és halfiléből! Most lett kész, nagyon finom lett! Jó kis egytálétel, és egészséges! Este megcsinálom a túrófánkot, holnap elutazik a párom, út közbe meg tudja enni :) Vajon holnap is még finom lesz, vagy csak frissen jó? Anita? :)