Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki? fórum

Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki? (beszélgetés)

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
1141. smukky (válaszként erre: 1140. - Manocska73)
2010. dec. 20. 13:08

Húúú..Nekem ez nem áll össze fejbe... :)

Lehet, hogy azért, mert nem szeretem a párolt káposztát? De hogy jön ide a dió???? :D Meg a panir? :)

Aki csinál ilyet, küldjön már kóstolót :D

2010. dec. 20. 09:29

Egy káposzta különlegesség az ünnepekre

Lilakáposztás pogácsa diós bundában

1kg lila káposzta

1 közepes fej hagyma

2 ek olaj

őrölt kömény

2,5 dl vörösbor

3dl tej

15 dkg búzadara(helett zabkorpa)

1 csokor petrezselyem

őrölt bors, só

a bundázáshoz liszt

tojás

10dkg darált dió

3 ek zsemlemorzsa

A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a káposztát megsózzuk őrölt köménnyel és borssal ízesítjük ezután nyakon öntjük a vörösborral. Addig pároljuk míg a káposzta megpuhul, ekkor beleszórjuk a búzadarát és belecsorgatunk annyi tejet, hogy jó sűrű állaga legyen, forraljuk fel.

A tűzről levéve finomra vágott petrezselyem zölddel fűszerezzük és kihűtjük. A lila masszából nedves kézzel pogácsákat formálunk, melyeket ezután szépen lisztbe utána tojásba végül a diós morzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük

2010. dec. 20. 09:11

Sörkifli

1 kg liszt

2 dl étolaj

5 dl tej

1 cs. élesztő

2 ek. cukor

1 ek só

15 dkg Ráma margarin

1 egész tojás

szezámmag

Az élesztőt felfuttatjuk 1,5dl tejben amibe belekeverünk 1 ek cukrot. A lisztben elkeverjük az 1 ek sót és az 1 ek. cukrot, hozzáadjuk a 2dl étolajat a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és 8 egyforma cipóra osztjuk és hagyjuk kelni. Ha megkelt a cipókat vékony kerek lappá nyújtjuk ezután felvágjuk tetszés szerinti körcikkekre. A cikkelyek szélesebb részébe teszünk egy mogyorónyi Rámát, felcsavarjuk és kifli formára hajlítjuk. Zsírozott tepsibe tesszük, megkenjük tojással megszórjuk szezámmaggal és meg sütjük.(Én a margarin helyett vékony szalonna vagy sonka csíkokat tekerek bele. A szezámmagot néha kiváltom kömény magra, de az előző sokkal finomabb.)

1138. smukky
2010. dec. 19. 14:26
Én nem merek semmi sütit ajánlani, mert nekem is ez volt az első, de ennek a lisztkeverékemnek elég karakán ize van, és tömény is. Nem tudom, hogy a Norbis liszt is ilyen-e, de ha legközelebb sütök majd valamit, ahhoz biztos csinálok majd valami kiadós krémet is :)
1137. clugie (válaszként erre: 1136. - Smukky)
2010. dec. 19. 13:54
Meg akartam nézni a kuglóf receptedet, de nem találtam. A tegnapi pogisütés óta ki vagyok éhezve, sütnék valamit, de nem sok minden van itthon. tojás , zablisz, zabkorpa, édesítőszer, tej, tejföl, kakaópor van. Van valami ötletetek?
1136. smukky
2010. dec. 19. 10:55

Fogyás?? Rég tapasztaltam már...1 hete stagnáltam...most van meg, úgyhogy most rá se merek állni a mérlegre! Majd talán pénteken, a mérlegeléskor. Már lefoglaltam magamnak az utolsó helyet... :)

Ma sütöttem csoki pudingos kuglófot U1-est. Itt találtam az oldalon a receptet...Lehet, hogy kicsit több édesitővel jó lett volna, igy egy kicsit izetlen. Úgyhogy vagy diétás joghurttal fogjuk enni, vagy majd kitalálok hozzá valami finom krémet/pudingot. Az állaga amúgy jó lett!

1135. clugie (válaszként erre: 1134. - Smukky)
2010. dec. 18. 18:30

Ez nagyon jól hangzik! Kipróbálom valamelyik nap.

Ma csak csirkemellet ettem mirelit zöldségekkel, de nem volt valami jó :)

Most meg éppen sül a sajtos pogi a gyerekeknek, így jön a kísértés...

A napját se tudom már mikor ettem fehér lisztből valami pékárut, sőt Mikulás óta semmi nasi nem volt és egész jól bírtam.

Ennek ellenére a mérleg alig-alig mozdul. Csajok nálatok ez hogy van? Még mindig ilyen rohamléptekben fogytok?

1134. smukky
2010. dec. 18. 18:09

Köszi Manocska! Annyira nem vagyunk oda a kókuszért...

Én ma csináltam egy új fajta kaját, és nagyon finom lett!

Brassói kicsit másképp: A kockára vágott lapockát befúszerezve, hagymával, fokhagymával fólia alatt sütöttem kb. 1,5 órát. Ezalatt megtisztitottam gombát, karfiolt, brokkolit, és közepes darabokra vágtam/ szedtem. Wok-ban oliva olajon befúszerezve addig piritottam/pároltam, amig majdnem puha lett. Amikor a husiról levettem a fóliát, ezt a zöldségkeveréket hozzákevertem (jó szaftos lett) és visszadugtam a sütőbe, úgy, hogy azt már lekapcsoltam.

Kb. negyed órát volt még bent, addig éppen annyira pirult meg, hogy jó volt!

Ajánlom mindenkinek!

2010. dec. 18. 17:58
JA KÓKUSZOS SZELET A NEVE
2010. dec. 18. 17:57

A tepsi alját kibéleljük torta lappal. Ezután 7 tojásfehérjét fölverjük ízlés szerinti édesítővel ezután fakanállal keverünk bele 1 cs kókuszreszeléket és 6 kanál norbis lisztet.

Krém:7db tojássárgát, ízlés szerinti édesítővel, 2 kanál kakaóval és 2adag feketekávéval gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzá keverünk egy vajat.(A kávét én kevés vízzel, és a két adaghoz szükséges kávéból főzöm) Kb. 20-25 percig kell keverni.

1131. smukky
2010. dec. 17. 21:45

Na mi a helyzet? Sehol semmi?

Ki mit süt karácsonyra? :)

Én még mindig nem találtam semmi jó sütireceptet!

2010. dec. 16. 12:21

Hm... Milyen csini lett a fórum!

Smukky! Szerintem ne akard előre tudni, mert csak rágódni fogsz rajta.

Lehet, de én nem hiszem, hogy ezzel meg lehet nyugtatni a szülőket, ha mindenki ismeri a saját csemetéjét akkor tudja mire képes, és ha egy gyerek valamit nagyon meg akar csinálni azt bizony meg is teszi. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy ez az évszak ezzel jár.

Képzeljétek az előbb majdnem "agyoncsapott" a Jézuska. Pakoltam be a szekrénybe a párom ruháit és a fejemre csúszott egy jó nagy süteményes könyv. Stikában bele is lapoztam, nagyon tuti van benne sok zabpelyhes süti, sokféle kenyér pl.: zöldfűszeres zabkenyér olasz kenyér és társai... Már alig várom a karácsonyt. Jaj csak el ne felejtsek meglepődni.

1129. clugie
2010. dec. 16. 09:56

Sziasztok!

Köszi a biztatást csajok!

Manócska, sztem ez csak arra jó, hogy a megsérült gyerek szüleit megnyugtassák. Még jó, hogy nem tiltották be az iskolán kívüli csúszkálást is, mert a tanárnéni béna volt :)

Szeszil! jobbulást!! November óta nálunk is mindig beteg vki.

Smukky én ezerédessel sütök, még ti ajánlottátok itt a fórumon, mazsola koromban :)

Ma is norbizok egyet hátha eltűnik az a 40 deka :), de olyan furi, hogy eddig sose volt izomlázam, a tegnapitól meg úgy fáj mindenem :(

1128. smukky (válaszként erre: 1127. - Manocska73)
2010. dec. 16. 09:55

Az dúrva...Lehet ilyet csinálni, hogy BETILTJÁK A CSÚSZKÁLÁST??? Ez kb. olyan, mint ha nyáron megtiltanák, hogy lehútsd magad a 40 fokban...Őrület, hogy mik vannak...

Kiváncsi leszek, mire a most 6 hónapos fiam iskolás lesz, milyen új dilik jönnek még be...Régen ilyen nem volt...

2010. dec. 16. 08:41

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!!!

Nálunk a suliba ma reggel BETILTOTTÁK A CSÚSZKÁLÁST, HÓGOLYÓZÁST, mert az egyik törpe elcsúszott és agyrázkódással elvitte a mentő, na meg az egyik tanító néni is a baleseti sebészeten kötött ki, mert őt is magához vonzotta a síkos járda, de még otthon, fölrepedt a könyöke amit össze kellett varrni. De kérdezem én miért kell ezért a többi gyereket büntetni???????? Nem törvényszerű, hogy ezután mindenki össze kell, hogy törje magát, vagy ez egy kényelmes megoldás a pedagógusoknak?????? Dühítő, mert a legtöbb gyerek már nagyon régóta várta már a havat és ezek a balesetek ilyenkor benne vannak a pakliban.

1126. manocska73 (válaszként erre: 1124. - Szeszil74)
2010. dec. 16. 08:29

Jobbulást kívánok nektek!

Mixerrel fölverem a tejszínt, ilyenkor nem szabad elgyöngülni és bűnbe esni, ezután pedig folyamatosan keverem tovább a tejszínhabot.

Néhány perc múlva a tejszínhab széttöredezik, csomósodni kezd, ekkor szűrőbe öntöm és hagyom lecsöpögni. Időnként egy kicsit úgymond megrázom mint ahogy tésztát szokás leszűrni, és ha már nem csöpög akkor kész. Sőt ha a neten rákeresel a márkás vajakra akkor bizony igencsak sokféle ízű vajat tudsz készíteni.

1125. smukky
2010. dec. 15. 21:35

Clugie! Ez a chilis bab nagyon jó ötlet! Módositottam a rakott zöldbabomat :)

Manocska! Ez a pipicombos recept állat!! Összefutott a nyál a számban! :)

Szeszil! Az oroszkrémtortához milyen édesitőt használtál? Az enyémnek van egy kis utóize, a hőtől pedig elmegy az ize...:(

Szeretnék karácsonyra sütni valamit, és nem szeretném, hogy a hülye édesitőm rontsa el...

1124. szeszil74
2010. dec. 15. 18:29

Sziasztok!

Egy-két napja nem jelentkeztem, próbálgatnék gyógyulni, családostul. Takonykór, köhögés minden mennyiségben. Őrület!!!

Torna vasárnap óta nem volt, leghamarabb talán pénteken lesz lehetőségem rá.

Tegnap szülinapoztunk, és isteni lett az oroszkrém torta.

Manócska: örülök, hogy már otthon vagytok. Nagyon jól hangzik ez a csirkecombos recept.

A tejszínből hogy készítesz vajat?????

Én tegnap són sült csirkét készítettem, előtte egy jó húslevest sok zöldséggel.

Clugie: ha én csak 40 dekákkal küszködnék. Én is "Mikulás" előtt vagyok, nem is merem elővenni a mérleget.

1123. Shirley2 (válaszként erre: 1122. - Manocska73)
2010. dec. 15. 18:17
Húha, ez nagyon jól hangzik, egyszer kipróbálom én is. :)
2010. dec. 15. 17:55

Sziasztok! Hát ma rólam minden elmondható, csak az nem, hogy okosan gondolkodtam. Délután fél háromig nem fogyasztottam mást mint három capuccinot, de utána bevágtam egy jó nagy tányér gulyáslevest a burgonyát és a tésztát nem ettem meg belőle, mert ezek már 3-as kódúak.

Holnapra sült csirke comb(felső)salátával. A húst finoman megsózom teszek mindegyik combra nagyon minimális vajat, ami ad a húsnak egy különleges ízt. Ha megsült akkor teszek rá reszelt sajtot amit tojássárgájával összekeverek, hogy ne folyjon a húsról és megszórom alaposan szezámmaggal. Egy kis időre még visszadugom amíg a sajt megolvad és a tojássárga megsül és kész.

Clugie! Ilyen ingadozások már voltak nálam is, főleg "mikulás" környékén. Ez a hét nálam mindig kész jójó effektus.

1121. Shirley2 (válaszként erre: 1118. - Clugie)
2010. dec. 15. 15:28
40 dkg az semmi. Az akár azt is jelentheti, hogy az elmúlt pár napban több folyadékot ittál. Nekem is szokott 10-20-30 dkg ingadozni egy héten belül, de a végén mégis lefelé megy. :)
1120. clugie (válaszként erre: 1119. - Smukky)
2010. dec. 15. 12:11

Kösziiiii :)

Az alkohol állítólag nem hizlal, mert a benne lévő cukor már módosult és azt hiszem nem is ott és úgy szívódik fel ahol a sima cukor.

Van egy két alkesz ismerősöm és nem kövérek :)))

Nálad is bab és husi? Én megint csinálok egy csilis babot, mert az U1-es és imádom. A múltkor amikor 3 napig ettem, utána könnyebb lettem :)

Ma duci tréningeztem, nagyon jól esett.

1119. smukky
2010. dec. 15. 10:52

Sziasztok!

Itt esik a hó...Tegnap tekertem 10 km-t, nagyon jól esett...Este legurult 2 pohár száraz vörös bor és egy pálinka...amolyan búcsúest volt a tesómnak tartva baráti körben. Mindenesetre nem mertem ráállni a mérlegre reggel. A mai ebéd még a tegnapról maradt pizza lesz. De hogy holnap mit főzök, azt még nem tudom...Talán rakott zöldbabot rizs nélkül. Múltkor amikor csináltam nagyon izlett!

Clugie! Nem elkeseredni! Ez a mértékű ingadozás szerintem normális! Sok mindentől lehet ez a +40 dkg! Rajtam is ennyi mozog, attól függően, hogy nem e piros napozok, vagy voltam-e wc-n :)

1118. clugie (válaszként erre: 1117. - Vivienke30)
2010. dec. 15. 09:17

Szia Vivienke!

Csajok! hol vagytok mit csináltok? Mit kajáltok? Mit sportoltok ebben a hidegben?

Kéne egy kis biztatás, mert 40 dekát híztam 3 nap alatt (zabkása reggel este és a tejszínes gombás csirke)...

2010. dec. 15. 08:41
sziasztok szép napot
2010. dec. 14. 13:09

Elkészült a cukkinitekercs halfilével. Én a petrezselymes fűszerezést választottam, mert a kaprot a tökfőzelékhez és savanyúság ízesítésére használom. Szerintem finom lett, amellett, hogy a tököt nem igazán szokták hallal úgymond párosítani. A sajt egész jól feldobja az ízét, ami pedig nem utolsó szempont nem nehéz kaja nem érzem azt utána, hogy mozdulni sem tudok.

Tegnap vettem házi tejet és annyira zsíros volt, hogy leszedtem róla a tejszínt és kikevertem vajnak, még csöpögtetem, de nem bírtam ki, hogy meg ne nyaljam. Nagyon finom lett. Szerintetek, ha lefagyasztom akkor a karácsonyi süteményekhez föltudom használni gondolok itt a tésztákra, krémekre?

Arra gondoltam hetente úgyis 3 alkalommal veszek négy liter tejet akkor mindig leszedném a tejszínt és kikeverném vajnak. Nem margarint használnék hanem vajat, sőt az sem mindegy, hogy ezt legalább tudom miből van, nem úgy mint a margarint. Régebben olvastam valahol, hogy a dobozos margarin krémek mennyire ártalmasak a gyerekek, mind a felnőttek számára. A finomított étolajokról már nem is beszélve.

1115. clugie (válaszként erre: 1113. - Smukky)
2010. dec. 14. 12:26

Sajna az utóbbi napokban nem vittem túlzásba, elég szarul voltam még hangom sem volt. A kinti mozgásra viszont szabályosan ki vagyok éhezve, pedig még csak december közepe van...

Jó tekerést!!!! :)

1114. Shirley2 (válaszként erre: 1109. - Smukky)
2010. dec. 14. 10:22
Rendben, elküldöm majd. :)
1113. smukky
2010. dec. 14. 10:13

Sziasztok! Manocska, majd ird meg milyen lett a kajcsi!Én még nem mertem kipróbálni... :)

Én ma pizzát sütök, sok gombával...nyam-nyam... :D

Clugie! Le a kalappal! Amennyit te tornázol és mozogsz! Ez is ösztönző hatású, mert amikor ilyeneket irsz, mindig lelkiismeretfurdalásom van, és aznap igyekszem ráülni a bringámra, de ha mégis elmarad, tök szégyenlem magam... :D

Úgyhogy köszi! Ma tuti fogok tekerni :D

1112. clugie
2010. dec. 14. 09:36

Manócska ez jól hangzik!

Képzeljétek, ma végre teljesült az álmom! Reggel kifulladásig húztam a szánkót az iskoláig és vissza, olyan jó esik a mozgás, hogy csuda! :)

Klassz lesz, ha visszanyerem a régi súlyomat és nem leszek a testem börtönében!

Nyárra már tervezem a nagy bringás kirándulásokat és persze a strandolást is.

Talán az utolsó szabad nyaram lesz a mostani, amit a gyerekekkel tölthetek, mert szeptembertől megyek majd vissza dolgozni.

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook