Norbi Update diéta 2010. október 5-től! Csatlakozik valaki? (beszélgetés)
Hajrá Shirley, bízz benne és meg lesz!
Esetleg egy léböjt nap? A Norbi update-1-es gyümölcslevek 1dl-ben csak 15kcal. 250 ft egy liter.
Sziasztok!
Clugie! Én is úgy tervezem, hogy a következő terhességem alatt is az update szerint fogok élni. Mégegyszer nem esek bele abba a hibába, hogy terhesen minden szabad enni, úgysem látszik...Lehet, hogy terhesség alatt nem látszik annyira, de utána...KATASZTRÓFA!!!! :)
Shirley! Meglesz az! Hajrá! :)
Én a második terhességem előtti súlyhoz képest már -2kg vagyok, de az elsőhöz képest még +10 kg van rajtam.
Éppen akkor kezdtem fogyizni amikor terhes lettem a másodikkal, így a terhesség alatt update, de csak súlymegtartó szerint, szülés után pedig még egy darabig update így mint most, aztán feladtam és most veletek kezdtem újra.
Így örülök ennek a -5 kg-nak is!!! :)
Hétfőn lesz 2 éves a kisebbik fiam.
Shirley! sikerült a szülinapi mérlegelés?
Gratulálok!!!! nagyon ügyes vagy! Ezért érdemes update-elni!
Nekem úgy látszik megállt a mérleg, mert 1 hónapja folyamatosan 75kg körül állok, hol több hol kevesebb 30-40dkg-val.
Így a 3 hó alatt -5kg sikerült.
Pénteken pontosítunk!!! :)))
Ezt a receptet pedig Jézuska hozta
Zöldfűszeres zabkenyér
3,8 dl forrásban levő víz
1 dkg zabpehely
2 tasak szárított élesztő
1,25 dl meleg víz(40-45 fokos)
5,5 dkg cukor
3 evőkanál puha vaj
2 kiskanál só
1 tojás
60-65 dkg liszt
A tetjére
6,5 dkg vaj olvasztva
2 evőkanál parmezán sajt
1 kiskanál szárított bazsalikom
0,5 kiskanál szárított bazsalikom
0,5 kiskanál fokhagyma por
A zabpelyhet egy kis tálban leforrázzuk a vízzel, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl. Az élesztőt a meleg vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a sót, a tojást, a beáztatott zabpelyhet. majd beleszórjuk a liszt felét, és az egészet simára keverjük. A maradék lisztből még annyit teszünk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6-8 perc alatt cipóvá gyúrjuk. Olajjal kikent tálba tesszük, és egyszer megfordítjuk, hogy a tetejét is érje az olaj, Letakarjuk.és meleg helyen addig kelesztjük, míg duplájára nő.
Öklünkkel többször a tésztára ütünk. Egyenletes rétegben kizsírozott, 33x23x8 cm-es tepsiben vagy tűzálló tálba nyomkodjuk. Éles késsel nem túl mélyen kissé felkockázzuk a tészta tetejét. Letakarjuk és 1 órát kelesztjük, hogy a duplájára nőjön. A mintát a kés hegyével elmélyítjük, majd 2 evőkanál olvasztott vajjal megkenjük a kenyér tetejét. 190 fokon 15 percig sütjük. közben a parmezán sajtot összekeverjük a bazsalikommal, az oregánóval és a fokhagymaporral. A maradék vajat a kenyérre kenjük, majd rászórjuk a sajtos keveréket. 5 percre visszatesszük a sütőbe, majd letakarjuk alufóliával és további 5 percig sütjük. Melegen tálaljuk.
Sziasztok!
Én a reggelemet mérlegeléssel kezdtem, mivel ma 3 hónapja, hogy belevágtam a Norbizásba...Nem tudom, hogy csináltam, de valahogy elértem a -10 kg-t :) Másfél hétig meg sem mozdult a mérleg nyelve, most meg egyik napról a másikra lement szinte egy kiló...Ezt nem értem...Na mind1! Örülök, mert szebbé tette a hónapfordulót :)
Manocska! Én nem bánom, ha most nem te leszel az 1. helyen :) Had' legyen másoknak is sikerélményük :) Pl. nekem :)
Ezeket a recepteket most találtam az egyik könyvemben.
Csicseriborsós töltött paprika
4 nagyobb vagy 8 kisebb húsos paprika
10dkg csicseriborsó
5dkg margarin
1 kávéskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
2-3 szál zeller zöld
5 dkg zabpehely
őrölt bors, só
a tálaláshoz paradicsommártás
A csicseriborsót éjszakára beáztatni, majd bő, sós vízben megfőzni. A leszűrt borsót pépesítjük, hozzáadjuk a margarint, a mustárt, a zúzott fokhagymát és a zeller zöldet, csipetnyi borssal ízesítjük majd a masszát a kicsumázott paprikába töltjük. Olajozott tűzálló tálban 15-20 percig sütjük. Paradicsomártással tálaljuk.
Pritaminos padlizsánkrém
1 kg padlizsán
3 db pritamin paprika
1 nagy fej hagyma
25 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
kevés olaj
őrölt bors, só
A padlizsánokat a tűzhely lapján vagy faszénparázson megsütjük. A héját lehúzzuk, levét lecsepegtetjük, a húsát apróra vágjuk. Az olajon a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát a cikkekre vágott paprikát meg a paradicsomot, és 6-8 percig pároljuk. A tűzről levéve beletesszük a padlizsánt, sóval borssal ízesítjük, turmixoljuk. Behűtjük és már fogyasztható is, pirítós kenyér illik hozzá.
Shirley! Előre is boldog szülinapot!
A férjemnek szombaton lesz a 40. szülinapja, most arra készülök lelkesen, ugyanis meglepi buli lesz. Remélem nem bukok le semmivel.
Manócska: Sárgaborsógulyás. Ugyanúgy készítem, mint a sima gulyáslevest, csak dobtam bele egy jó nagy marék sárgaborsót.
Én kuktában szoktam a gulyáslevest készíteni, így nem kell vele vesződni. Viszont - hiába nem áztattam be a sárgaborsót - totál szétfőtt benne, úgyhogy úgy néz ki, mintha be lenne sűrítve valamivel. De ízre isteni. A végén pedig szaggatok bele zabpehelylisztből készült nokedlit.
Ismeritek a sörös csirkét??? Nálam ez a kedvenc, épp most sütöttem egy óriási tepsivel.
Csirkebombot besózni, borsozni, mustárral bedörzsölni, tepsibe fektetni, és rá egy üveg sört. Éjszakára hűtőbe, másnap mehet a sütőbe. Semmi zsiradék. Szépen megpárolódik. Isteni az íze, egyáltalán nem érződik a sör.
Csajok! Most tényleg az utolsó helyért versenyzünk? :)
Shirley! Drukk Neked! Ez tényleg nagyon klassz lenne!
Én csak taposok szorgalmasan, minden nap 20 percet, ezt kibírják a gyerekeim is.