Női fecsegő - a la Smokey (beszélgetés)
"A testsúly, pontosabban a testzsír százalék csökkentésének folyamatát nevezik a testépítésben szálkásításnak. A folyamat célja, hogy az izmokat takaró zsír- és bőralatti vízréteg minimalizálásával a lehető legdefiniáltabb állapotba - azaz legjobban látható, kirajzolódó formába kerön az izomzat.
A szálkásítás első része, a testzsírszázalék csökkentése elsősorban szigorú diétával érhető el. Ahhoz, hogy szervezetünk a meglévő zsírréteget elégesse, ollmódon kell megszorítani az össz-kalóriabevitelt, hogy ez minél kevésbé lassítsa le a szervezet anyagcseréjét. Ehhez rendszeres, de kis adagokban történő táplálékbevitelre (napi 8-10 étkezés is akár), rendszeres de nem túl megterhelő testmozgásra, és a kalória arányában minél magasabb és jobb minőségű fehérje bevitelére van szükség. A folyamat során drasztikusan visszaesik az erőszint, és komoly kitartást követel a szénhidrátszegény diéta betartása."
Drágám olyanokat írsz nekem. Mégis hogyan hasonlítsam össze a mozgást a kajával?
Apropó kaja nem lehet hogy sokat eszem? Ch ban bizot mindíg benne vagyok de a kalóriáról fogalmam sincs. Ti számoljátok,
én is pont azokat nézem :)))
ilyen nincs, én a szálkásítást nézem éppen, és ott azt írja, hogy szigorú diéta, mert testzsírcsökkenést kell előidézni, és ahogy olvasgatom a dolgokat itt van némi hasonlóság az atkins és az között
Izomnövelő... De lehet hogy van nőknek is...
De a mérleg nagyon fontos, mert attól lesz szar a pszichéd!! Add kölcsön vmekyik ismerősödnek...:-)
hehe, ez hülyeség :))))
én korcsolyáztam régebben, mégsem lett trampli lábam.
Egyébként meg, normális esetben így működik a fogyókúra:
Sport és mellette diéta.
Tehát mint írtam a naplómban, működnie kell!
Nézd az elhízás fogalma az: mikor a szervezeted kevesebb kalóriát éget el, mint amennyit beviszel oda.
Az hogy miben viszed be, azt most hagyjuk ki.
De a lényeg, hogyha többet égetsz el, mint amit beviszel akkor elkezdesz fogyni. Ha sportolsz akkor + égetés van, tehát a napi beviteledet simán ledolgozod. Mivel kevés a bevitelünk, ezért az már bőven jó.
De,
kérdés az, hogy kinek mennyi sportra van ahhoz szüksége, hogy elégesse a napi bevitelt?
Nézd meg miket eszel. Hasonlítsd össze a mozgással.
Kicsit rá kell nyomni a mozgásra, és beindul a folyamat.
Tehát akkor:
-a mozgás mennyiségével egyenesen arányos a fogyás
-egyek több zsírosat
-csökkentett koffeines kávé
-és igyak minél többet? (nem terheli ez meg a szívet? Valaki mintha ezt mondta volna.)
:-), az úszás nem fejlesz izmot....
A biciglitől meg vastag lábaid lesznek :-P
:)))
nekem is :)))
Nem fogok úszni!!!
Már így is "úszó hátam" van.
Nem!
Az intenzív mozgásnak számít. És egyébként is először a zsírt kezdi lebontani a szervezet. Az izomfejlesztés nem olyan könnyű, ahhoz rengeteg fehérje stb. kell.
és szénhidrát is bőven, úgyhogy az nem fog ott fejlődni, nyugalom.
És még valami:
Ha biciklizem nem lehet hogy zsírégetés helyett izmot fejlesztek? (Sosem voltam otthon izom témában.)
:)
Elmondom, hogy nekem 4 kávé van naponta előírva orvos által, olyan alacsony a vérnyomásom, minden hirtelen mozzanatnál szédülök alapban stb.
ahhoz képest 1 hete nem ittam kávét!!
és letojom nagy ívben :))
a kávét is el lehet hagyni!!
Jó, 1-et megengedek 1 hét alatt :D
én is 4 l-el kezdtem, gyak. u.annyit fogytam, viszont szédültem. mondjuk az lehetett a cukor miatt is...3 l víz szerintem jó, egyébként én már 3.nál tartok ma, és folyamatosan szomjas vagyok
Próba szerencse......
Amúgy mindha azt olvastam volt hogy a kávé nem gátolja a fogyást, csak nőveli az étvágyat, szóval nem értem!!
pozitív energiákat érzek... :-)
REmélem Molntakot is sikerült meggyőzni...
Ez nem működik. Olyan szinten kávé függő vagyok hogy fizikai fájdalmaim vannak kávé nélkül és nem engedhetem meg magamnak a rosszulléteket a munkahelyemen. De mondjuk kipróbálhatom jövőhéten a csökkentett koffeinest. Mit szóltok hozzá?
És mi van a víz fogyasztással?
Az elején 4 liter vizeket ittam meg akkor fogytam a legtöbbet . Lehet ennek köze a vízhez? Arra gondoltam nem lehet hogy nem tud kiürülni a szervezetemből a lebomlottzsír?
Azért mondom, azért a fogyó az könyebb, csináltam én már az ellenkezőjét is... :)))
Sosem gondoltam volna, hogy idáig eljutok :))))