Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nőgyógyászok Miskolcon fórum

Nőgyógyászok Miskolcon (beszélgetés)

1001. Pocok:) (válaszként erre: 1000. - Linda74)
2010. jan. 30. 19:20
Ez nem igaz!!Én ott szültem és kaphattam volna és adtak másnak is!!!!!!!!
1000. linda74
2010. jan. 30. 19:17

Nem mondjátok komolyan hogy a megyeibe csak akkor adnak érzéstelenitöt ha olyan kedvük van.

Komolyan most már tényleg nem tudom mit csináljak a semmelweisbe az orvosok miatt nem akarok menni a megyeibe meg a körülmények risztanak vissza.

999. Cirko (válaszként erre: 992. - Kriszy86)
2010. jan. 30. 18:48
Nekem egy jó ismerősöm, Csilla volt a szülésznőm. Szerencsére a dokimmal is jól megértik egymást, úgyhogy nem volt semmi gond. Nagyon sokat segített szülésnél, és már szülés előtt is. Bármi bajom volt nyugodtan hívhattam, ő segített.
998. Pocok:) (válaszként erre: 997. - Cirko)
2010. jan. 30. 18:30
Igen szerencsére már egyre többen teszik le az anesztes szakvizsgát...
997. Cirko (válaszként erre: 994. - Pocok:))
2010. jan. 30. 18:28
A Semmelweisben vannak orvosok, akik beadhatják az edát (talán ehhez is vmilyen szakvizsga kell, nem tudom, nem akarok hülyeséget írni). Többek közt az én orvosom is ilyen, nekem nem kellett anesztes dokira várni. Altatásos császárnál, vagy az edás császárnál biztos más a helyzet.
996. Pocok:) (válaszként erre: 995. - Nemeskata)
2010. jan. 30. 18:25

Nahh én arra várhattam volna h 2 ujjnyi legyek:S

Hálistennek azért a megyeiben is történtek változások:)))

995. nemeskata (válaszként erre: 994. - Pocok:))
2010. jan. 30. 18:15
A Semmelweisben már nagyon sok nőgyógyász is be tud adni edát, nem kell anesztest külön hívni más osztályról..szerencsére. nekem volt egy ismerősőm aki estétől reggelig nem kapott érzéstelenítőt a Megyeiben mert nem volt anesztes :-( és így igaz Berkő alapelve az volt, a szülés fáj, és érezze át ezt minden nő :-( ezért leginkább csak gázt használnak. Nekem a Semmelweisbe mikor bementem már kérdezte is a szülésznő, hogy kérek-e majd, és mondta akkor adható be, ha legalább 2 ujjnyira nyitva vagyok.
994. Pocok:)
2010. jan. 30. 17:24

Az eda meg épp attól függ van e anesztes doki a közelben...ünnepnap,éjszaka....stb.

A megyeiben is más osztályról jönnek át,a semm-ben is külsősök látják el...

993. Pocok:) (válaszként erre: 987. - Cirko)
2010. jan. 30. 17:23

Orvosa válogatja..én meg a semmelweisben tudok olyat mondani aki nem ad varráshoz se szurit...

Ez sajnos sokszor nem az aktuális/fogadott dokin múlik hanem a felső vezetésen..mint ahogy az is h kit hagynak megcsászározni,kit nem....

A Semm-ben is volt időszak mikor Hardonyi nagyon leszabályozta a császárt,ugyanigy Berkő a megyeiben...ez sokszor változik,attól függően mennyi császárt engedélyeznek fenn...

Sajna ez igy van,hiába nem választás lehetősége...

992. Kriszy86 (válaszként erre: 987. - Cirko)
2010. jan. 30. 17:10

Nekem is egyből ajánlották az Eda-t,még a szülésznő.Neked ki volt a szülésznőd?

Nekem Lénártné Magdi-akkor rikító vörös rövid haja volt épp,most nem tudom milyen színű lehet.Vele egy helyen laktunk,látásból ismertük egymást előtte is.Végig ő volt velem,imádtam.Ő tágított,nézett,stb,az orvos csak a végén jött,de orvosom nem volt,az ügyeletes volt,de kifogtam a legjobbat aki létezik.Dr.Imri István volt!BÁr azt mondják nem vállal szülést,de ha lehetne legközelebb felfogadnám!TÉnyleg úgy bántak velem mint egy emberrel,nem éreztem magam kiszolgáltatottnak,mindig elmondtak mindent,h mi miért történik stb.

És az is igaz h ha kapsz fájdalomcsillapítót a varrásnál akkor nem húzgálod el a feneked,és ez az orvosnak is jobb.Pont ezért nem értem h miért nem adnak egyeseknek a Megyeiben mikor az orvosnak is könnyebb lenne úgy,nem???

Fel nem bírom fogni h egyeseket miért hagynak szenvedni így-pláne ha még orvosa is van.

991. Kriszy86 (válaszként erre: 990. - Dady2007)
2010. jan. 30. 17:04
Azt hisem Farkas...nem tudom pontosan.Van ilyen nevű orvos ott?Mintha ezt a nevet említették volna!
990. dady2007 (válaszként erre: 983. - Kriszy86)
2010. jan. 30. 16:26

Ki volt a barátnőd orvosa????????

Én a varráshoz is kaptam,sőt a szobatársak is.

989. Cirko
2010. jan. 30. 16:12
Ja, és mikor a barátnőim bejöttek hozzám a kórházba, és elmeséltem, hogy milyen volt a szülés, teljesen elképedtek, hogy így is lehet szülni.
988. Pocok:) (válaszként erre: 983. - Kriszy86)
2010. jan. 30. 16:11
Én szerintem egy egész palack gázt elszivtam, meg szurit is kaptam többet,epidurál akkor jött volna szóba mikor már kiderült h amúgy is kell mert császároznak...én nem hallottam ilyet h nincs érzéstelenités a megyeiben......pedig jó páran szültünk ott nemrég az ismerősi körömből...
987. Cirko (válaszként erre: 983. - Kriszy86)
2010. jan. 30. 16:05

Egyetértek Veled!

Több barátnőm is szült a megyeiben, az egyiknek már a terhesség idején megmontdta az orvosa, hogy ne is számítson fájdalomcsillapításra, mert ott nem szokás adni. De fizetni az orvosnak, az szokás!!! A másik pedig miután kb. 6 órája vajúdott elég rendes fájásokkal, kérte,hogy legalább gázt adjanak neki. Kapott is egy olyat, amibe már nem volt semmi. Varrásnál pedig a doki jól leteremtette, hogy most már jó lenne ha nyugton maradna és nem huzódna felfelé.

Én is a Semmelweisben szültem, teljesen pozitív tapasztalatokkal. Volt fogadott szülésznőm is, és már ő javasolta, hogy mindenképpen kérjek epidurális érzéstelenítést, mert megkönnyíti a szülést. És tényleg így volt, nagyon könnyen sikerült kibújnia a kisfiamnak. Bár ehhez lehet, hogy testi adottság is kell.

A lényeg, hogy én még akkor sem mennék a megyeibe, ha fizetnének érte. Nagyon jó orvosok közül lehet választani a Semmelweisben is. Pl: Sándor Cs., Szemán Gy., Szalmás A., Horti L., Vrecenár L.

986. 2514b163b6 (válaszként erre: 984. - 2514b163b6)
2010. jan. 30. 15:53
Ja, elfelejtettem írni, h a Megyeiben szültem.
2010. jan. 30. 15:31

Sziasztok!

Próbáltam olvasgatni régebbi hozzászólásokat. Elég vegyes érzéseim lettek. Nekem nagyon ajánlották dr. Dudás Ernőt a Semmelweis-ben. De ezek után nem tudom. Ki az akit tudtok ajánlani? Aki figyelmes, foglalkozik veled és nem is annyira pénzéhes. Nekem ez az első babám lesz, és már nem tartozom a fiatalabbak közé (34 vagyok)

984. 2514b163b6 (válaszként erre: 983. - Kriszy86)
2010. jan. 30. 15:18

Szia!

Én 2008.dec.31-én szültem. Apás szülés volt.

Én kaptam f.csillapítót injekcióban, kétszer is.

Kérdezte a dokim az oxitocin lefolyása után egy órával, h fáj-e már. Mondtam, h nagyon. (onnantól 1-2 percesek voltak a fájások). Már szólt is: "Gyerünk lányok, hozzanak f.csillapítót!". A másodikat 4 órával később ő adta be, bár akkor már nem sokat ért.

És a varrásnál is oltott helyi érzéstelenítőt. Úgyhogy nem éreztem semmit, szerencsére.

Akkor ezt most nem értem. Kivel így, kivel úgy....?

2010. jan. 30. 14:34

Ja,és mégegy dolog,ami tényleg leírta amegyeit a szememben h a barátnőm hiába kért fájdalomcsillapítót nem adtak neki,miszerint a Megyeiben nem szokás!!!!!!!!!

Keresztanyámmal 6éve is ez volt,150cm-sen egy 4kg babával szenvedett 24órán át,és leszarták h kérte a fájdalomcsillapítót,hagyták szenvedni,mer h ott az igazgató azt vallja h az anyukák szenvedjenek meg a gyerekért!!És a barátnőm sem kapott most 6évvel később!azt hittem ennyi idő alatt változnak a dolgok,de mikor mondta h majd beszart a varrásnál-és szétharapta a kezét közben...és kérte h adjanak valamit-nem kapott!!!!!!

Érdekes dolgok ezek,én meg a Semmelweisben kaptam egyet még gerinbe plussz lentre is-biztos ami biztos alapon és semmit nem éreztem közben.Miért jó nekik ha szenvedni látnak valakit a megyeiben?

Nekem maguktól ajánlották amott az érzéstelenítőt..és én akartam is egyébként,így volt tökéletes szülésem.NA de mindegy,nem írok többet erről mert csak felidegesítem magam.

Remélem aki a megyeibe megy jól fel van készülve.

2010. jan. 30. 14:27

Hát akkor szerencéstek volt h sikerült az apukának bejutni,mert mondom,ez most volt 27én,és egyáltalán nem engedték be apukát!!!!!!

Tegnap végre úgy tudott bemenni hozzájuk h szerzett egy mentős ruhát és simán besétált,megkérdezték h kihez megy,ő mondta h a felesége most szült---és egyből mondták h igen,tessék menni ide meg ide,ott találja!Ennyi!

PEdig a mentősök sem minegyik van beoltva,mert ugyen em kötelező beadatni,és ettől függetlenül simán beengedték a mentős ruciba.De ha mint apuka ment volna civilbe-ment is-kizavarták h egyáltalán nem leeht még látogatni sem,és teljesen ki volt borulva.Aztán mikor mentősként bement ott volt vagy 20percet,és még meg is foghatta,a ktya se kérdezte h mit keres ott.Szóval ennyit a megyeiről!Nekem akkor is meglesz róla a véleményem!

A másik h amikor a Semmelweisben hozták az ebédet,mi a szobában ettünk ,nem ebédlőben vagy hol,és aki hozta annak aki nem tudott felkelni oda vitte az ágyába és ott ettünk!Az durva amit valaki írt itt h a megyeibe bele ettek a kajájába!Mi mindig a szobában ettünk!

NA de mindegy,nem érdemes vitázni,kinek ez jó kinek az.De én soha nem mennék a megyeibe!

2010. jan. 30. 12:12
én is szemán gy.nél szültem 2009. nov.-ében, eddig nem is írt itt róla senki, én is tudom ajánlani...
980. Dobóka (válaszként erre: 978. - Szedenci)
2010. jan. 30. 09:03
Hát az igaz, hogy a földszinten elég gáz a helyzet higiénia területén, de erről nagyrészt a "feketék" tehetnek szerintem! Mi 1-2 kismama társammal feljártunk a gyerekágyas részlegre zuhanyozni!
979. Dobóka (válaszként erre: 972. - Ezri)
2010. jan. 30. 09:01

Ha a kettő közül kéne választanom, akkor 100x inkább Orosz János!! Közvetlen tapasztalatom nincs, de sok jót hallottam róla másoktól!

Persze nem kettő közül lehet választani szerencsére, úgyhogy én maradok Leskó doktornál!:)

2010. jan. 29. 23:26

Sziasztok!

Le lettem szúrva, mert azt írtam a Semmelweisbe kértek pénzt a ruháért, a sógornőméktől kértek, alapítványba ment az is. A megyeibe én is a négyágyas szobába voltam mind a két gyerekemmel, de előtte 3 hétig a pathológián feküdtem, na ott aztán van antihigiénia (fürdő, mosdó. A külön folyosó igaz az ozstályon, de én kevés rendes csecsemőst fogtam ki. A külön folyosóról annyit, hogy a szobába nem lehet enni, csak az előtérbe (ebédlő), ahová, mire ÉN kijutottam már beleettek az ebédembe.

977. nemeskata (válaszként erre: 967. - Ezri)
2010. jan. 29. 21:23
Horváth Zsuzsa tudomásom szerint nem vállal szülést. Amúgy nincs megkötés meliyk kórházba szeretnél szülni, szóval ez ne tartson vissza esetleg a Semmelweistől, sőt mire odajutsz legalább már szép új kórházba szülhetsz. (bár ki tudja...)
976. 2514b163b6 (válaszként erre: 964. - Dobóka)
2010. jan. 29. 18:23

jó kis szilveszteri buli volt apával, az biztos:))))

Csak nagyon hosszúra és fájdalmasra sikerült:) (indított szülés volt)

De már a múlt...

A legszebb szilveszterünk volt.

igen, Icuka rövid hajú, jó húsban lévő, de nem annyira idős. Nagyon sokat szenvedett velem, endes volt...

Megháláltuk....

975. 8c62b338a3 (válaszként erre: 972. - Ezri)
2010. jan. 29. 17:07
Pap Gyula egy bunkó!!!
974. pityputy (válaszként erre: 971. - Ezri)
2010. jan. 29. 16:34
Írtam privát is!
973. pityputy (válaszként erre: 971. - Ezri)
2010. jan. 29. 16:24

Én hozzá jártam. Magánrendelőben 6000 egy vizsgálat, de csinál Uh is!

Legtöbbször a kórházban találkoztam vele.

972. ezri (válaszként erre: 969. - 2514b163b6)
2010. jan. 29. 16:11
Először én is úgy terveztem! Munkatársam Orosz Jánost és Pap Gyulát javasolta, róluk mi a vélemény általában?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook