Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Nevelőszülök 2 fórum

Nevelőszülök 2 (beszélgetés)

❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
2010. aug. 7. 20:10

hát nálunk teljasen másképp van itt aPesten.. minden honapban jön hozzánk a családgondozó fél évente irja az irományait a gyámhivatal felé, és még 2 havonta kinn van a gyámhivataltol a gyámügyis is... mindenkinél, és ö is irogatja a gyerekek fejlödési papirjait...

Nálatok is is van alfokli13???

2010. aug. 7. 19:39
tudjátok olyan jó látni ,hogy az egykor bepisilési gondokkalküzködő picikből csodálatos értelmes magabiztos felnőttek lettek..ki fogja a kocsikulcsot és...
668. kacsa mama (válaszként erre: 666. - Ádámandi)
2010. aug. 7. 18:32
Van olyan láthatási lap (egységes nyomtatvány)amit én is és a szülő is alá ír,ez mindig nálam van.Minden gyerekemnél vezettem és minde felül vizsgálati tárgyalásra a másolatot adom be,évek óta így csinálom.Nekünk nem volt családgondozónk,mert én nem tartottam rá igényt,hogy ott legyenek.
2010. aug. 7. 16:02
ja és mi van az irigyeitekkel:,? mennyire bántja öket az, hogy mig ti (2 kocsit tartotok fenn, 2o,nyulat vágtok, átépitetek, csinosak vagytok--nem mentek segélyt kérni...stb) hogy fogadják falun az embere?
666. ádámandi (válaszként erre: 665. - Kacsa mama)
2010. aug. 7. 15:59
és ilyenkor hogy irjátok alá a jelenléti ivet hogy bizonyisd, hogy volt a szülö... pont ma voltunk láthatáson... Kedves a családgondozotok?
665. kacsa mama (válaszként erre: 664. - Ádámandi)
2010. aug. 7. 14:08

Ki vettem a tortát a sűtőből,és most pihi 1 órát.

Én sokszor meg engedem,hogy a lakásomra jöjjenek ha már ki ismerem őket,de még nem kellet a döntésemet meg bánnom,de erről is sokféle vélemény van.

Nekem sokszor kényelmesebb igy,mert nagyon sokszor vot már rá példa mi mentünk a láthatásra ők nem jöttek igy feleslegesen toltam el az időt.

most már megyek,majd este olvaslak benneteket.

Szép napot mindenkinek.

2010. aug. 7. 13:11

én is szeretném megélni a generácio kirepülését, a hozott unokák hazavárását, de ezt meg kell érni. Ki tudja mit hoz még a jövő.. mit fognak mit

fognak még nekünk kitalálni..

jo bulizást kacsa mama!

A jövö honapban nálunk is szülinap lesz. arra gondoltam , hogy az anyát is meghivom a lakásunkra. mi a véleményetek? angedékeny legyek? eddig ezt nem tettem

2010. aug. 7. 13:10
az én nagy lányom idézőjelben mondva most ment el az egyik kocsival nálunk már a hetedik jogositványt szerzik idén a gyerekek...
662. alfoldi13 (válaszként erre: 660. - Éva7407)
2010. aug. 7. 12:59

most mikor ez a sok sok kamasz keresztre feszit sok büszkeségre nincs okom...de az unokák nagy öröm most is mellettem kettő...

sajnos az évek alatt a nevelőszülőség erősen megváltozott nem vagyok meggyözödve hogy előnyére..

2010. aug. 7. 12:55
Megyek mert tortát sütök,holnap nagy nap lesz nálunk,most volt egyik kisfiú 4 éves a másik 3 éves jővő héten,és az én nagy lányom is 22 évet tölti szerdán.BULI LESSZ!!!!
660. Éva7407 (válaszként erre: 656. - Alfoldi13)
2010. aug. 7. 12:46

büszkék lehetek magatokra,hogy ilyen szépen felneveltétek őket,és hogy ilyen összetartotok vagytok!

Azért az jelent valamit,hogy miután kirepültek,HAZA járnak,családostól,és ennél nagyobb elismerés......

Kitudja,lesz -e lehetőségünk,felnevelni nekünk is,valamelyiküket,hogy Haza jöhessenek....

659. Éva7407 (válaszként erre: 657. - Kacsa mama)
2010. aug. 7. 12:42

az én picikém,is jó baba,este kicsit felélénkül,na akkor 2-3 órán keresztül,jelzi,hogy ő is itt van:))De nem vészes,szépen fejlődik,szerdán lesz 3 hetes,nagy fiú:)))

Jaj de szívszaggató,és még amikor el is mondják:((Mert az,hogy én/Mi mit érzünk,hogy sírunk,ha nem látja senki...az mellékes felnőttek vagyunk,de egy pici ártatlan csöppség,aki lehet hogy nem is érti,hogy mi mért történik vele......

658. kacsa mama (válaszként erre: 656. - Alfoldi13)
2010. aug. 7. 12:29
Lehet,hogy hősők vagyunk de minden nevelő szülő az akiket itt meg ismertem,és van sok akiket hoxán kivül ismerek,de mindenki aki csak kicsi szeretett ölelést ad,az már sokat tett a gyerekeinkért és ebben te vagy nagyon profi,mert te már egy generációt fel neveltél,nekem még kell hozzá pár év.
657. kacsa mama (válaszként erre: 655. - Éva7407)
2010. aug. 7. 10:30

Nem rossz mert eszik,alszik és ha megyünk csavarogni még enni sem kér.igaz nagyon picike már van 2 és fél kg kb 45 cm,de igazán csak a 44-es rugi jó rá mert a többi lóg rajta.

A te picid,hogy van ő is jó baba?

Én is tudok ilyen esete,de ami igazán bosszant,hogy tudok most olyan nevszülőt(aki most végzett)és pszihiátriára jár gyógyszereket szed és a tegyeszes vizsgálat alkalmasnak találta,pedig sik ideg a nő.

Már most sajnálom a hozzá kerülő gyerekeket.

Tudjuk és el mondják ,hogy mit választunk,de más a valóságban amikor tudom,hogy hiányzom nekik.

PL.akit most vittek el babát 4 hónapos,felhivtak az intézetből,és mondták,hogy lelki beteg ez a kis fiú és hogy minket szerelemmel szeretett,mert mindenkiben engem keres.A legtöbbször azt mondják ilyen esetben semmi gond szépen beszokott és el van .megyek etetni.

656. alfoldi13 (válaszként erre: 654. - Kacsa mama)
2010. aug. 7. 10:28
Ti hősők vagytok hozzám képest mert én...
655. Éva7407 (válaszként erre: 654. - Kacsa mama)
2010. aug. 7. 10:08

Szia!És a picike lányod,nem rosszalkodik?:)))

Akkor most te ,is lelkileg oda vagy:(Nekem azt szokják mondani,hogy tudod,hogy lesz helyette másik...na igen,és biztos szeretni is fogom,na de azért nem egy használati tárgyról van szó!!!!(mondjuk én egy kacatól is nehezen válok meg)

Mindkét örökbefogadásnál megkaptam,egy igen okos pszichológus nőtől(aki maga is pszichológushoz jár,mert szegénykémnek nehéz az élet...)hogy tudtad,hogy mit vállalsz!!!Na igen csak más a valóságba.....

2010. aug. 7. 09:45

Sziasztok,azért nem irtam mert ez a hét nagyon nehéz volt ,mert hétfőn egy 4 hónapos babát adtám át,tegnap pedig az 5,5 éves kislányomat vitték el.

Az új nevelőszülőknek írom le,teljesen mindegy hanyadik gyereket adod tovább igy is nagyon nehéz lelkileg elviselni pedig én már a sokadikat adom haza vagy örökbe,vagy intézetbe(sérült gyerekek).Ha szereted amit csinálsz és szivedet,lelkedet bele adod mindegy mennyi időt tölt nálunk a gyermek.

Volt régen egy nagy fönök aki azt mondta soha nem lesz belőlm jó nevszülő,mert tulságosan szeretem a gyerekeket,akkor majdnem fekadtam ezt a munkát,de jött a tanácsadóm és azt mondta szó se róla,hogy befejezem mert ezek az író asztal melől nevelik a gyerekeket és igen is szeretni kell őket.Igy maradtam ezen a pályán.

653. Éva7407 (válaszként erre: 652. - Dixem)
2010. aug. 7. 07:02

szerintem nem lehet erre felkészülni!!!!azt akkor ott éled át,és fáj kegyetlenül,és soha nem felejted el,nekem nem múlik el nap,hogy ne gondoljak rájuk.Persze,ott van a tudatba,hogy akár el is vihetik,csak idő kérdése.

Az én kislányomat Mikor Kemémet elviték nagyon megviselte......Mikor Marcusomat,vitték,már jobban fel volt készítve,mert amikor kihozták a kórházból,már mondtam,hogy addig szeretjük amíg itt van...mert csak addig lesz nálunk amíg az anyukája meg nem találja.....:))

Azt hiszem megértette,mert nem volt gond,szabad beszélni róluk,és mindig eszébe jut valami kis emlék és jön mondja,hogy emlékszel...?nézegetjük a képeket,videót.......

652. dixem
2010. aug. 7. 05:33

Jó hogy leírtátok ezeket az érzéseket, én is erre számítok. Ahogy olvastam, csak attól is könnybe lábadt a szemem...Amikor örökbe vagy haza kell adni a gyereket az valóban fájdalmas lehet, de ezt nekünk be kell vállalnunk és már ennek tudatában leszünk nevelőszülők is, hogy erre fel vagyunk készülve.

A gyerekeknek mi a reakciójuk amikor elviszik őket Tőletek?

651. nanettike (válaszként erre: 648. - Éva7407)
2010. aug. 6. 18:32
én is emlékszem arra az érzésre amikor már alig vártuk, hogy megláthassuk a gyerekeket a kiváncsiság, egy kis félelemmel vegyitve...
650. nanettike (válaszként erre: 646. - Ádámandi)
2010. aug. 6. 18:29
gondolod, hogy nekünk nem??? de én mindig a családot tartom a szem előtt és a gyerek a saját szüleihez tartozik, mi csak átmeneti megoldás vagyunk...nagyon szerettük, de a szülők bebizonyitották, hogy igenis nekik kell a kislányuk és én nyugodt szivvel adtam oda, mert anyukával mindent megbeszéltünk és tényleg láttam a változásokat...tudom, hogy nagyon nehéz, esténként mikor előjönnek az emlékek, vagy ha beszélek róluk mindig könnybe lábad a szemem, de nekünk ezt kell tenni és ha nem ezt teszem csak megnehezitem a kicsi számára a hazaadást amit úgysem én döntök el....és gondolj csak bele neki milyen nehéz a döntés ??? és igazából ö nem is dönthet.....
649. Éva7407 (válaszként erre: 644. - Ádámandi)
2010. aug. 6. 18:26

Én az első kisfiamnál,csak amihez ő ragaszkodót,játékai,ő pakolta el,és pár ruhát,mert a szülök,így kérték.

A babánál,mindent oda adtam...

2010. aug. 6. 18:24

ezek nagyon szép emlékek,amikor hazahozzuk őket:))Én mindegyik gyerekemre emlékszek,látom a szemem,előtt az első pillanatot amikor megláttam,ugyan ugy mint amikor szültem,és oda adták a lányom,örökre megmarad,mind ha most történne:)))ugyanígy az első találkozás a neveltkéimmel.És a telefont amikor szólnak,ahhoz tudom kapcsolni ahhoz az érzéshez mikor megtudtam,hogy terhes vagyok,az az öröm,félelem,pánik várakozás,szóval,minden ami ott pillanatok alatt lejátszódott bennem,hasonló mikor szólnak telefonon.Most amikor a kis babszememért mentem,a szülészetre,és ahogy kihozták,potyogtak a könnyeim,kicsit féltem is,és határtalanul örültem,és hálás vagyok,hogy babázhatok........

A következő gondolatom,az volt,hogy remélem minél késibb jön érted a Márta néni....mind a két kisfiam örök beadását ő intézte...Nagyon rendes ,szívesen látom,bármikor,csak ne a gyerekemért jöjjön....

Félre ne értsétek,én nem vagyok az örökbefogadás ellen,de amikor az Én gyerekemet viszik ki a lakásból....na ezt az érzést NEM lehet leírni,ezt csak azt tudhatja aki átélte.

647. ádámandi (válaszként erre: 646. - Ádámandi)
2010. aug. 6. 18:18
akkor mind a kettötöknek van jogsija... én nagyon nem merem letenni , és amugy is nemtudok 2 kocsit fenntartani
646. ádámandi (válaszként erre: 645. - Nanettike)
2010. aug. 6. 18:14
nagyon ügyi vagy.. remélem én nemfogom megismerni ezt a helyzetet, mert megszakadna a szivem ha elvennék tölem öket....
645. nanettike (válaszként erre: 644. - Ádámandi)
2010. aug. 6. 18:11
én nem szoktam sajnálni az összes ruhát szinte hazaadtam és még egy kis búcsú ajándékot, de meglepett, hogy én is kaptam a szülőktől egy ajándékcsomagot és megköszönték az 1 évet....a picinek szinte mindent, hogy minél zökkenőmentes legyen az átszoktatás..aztán ahogy nőtt a kicsi mindent visszakaptam... nagyon jó szülőkhöz került a baba...bár a törvényben jóval kevesebb van irva, de legalább azt érdemes betartani, hogy ne kössön bele senki...
644. ádámandi (válaszként erre: 642. - Nanettike)
2010. aug. 6. 18:02
és ruhát, játékot, babakocsit mit?olyankor mit adtok haza a gyerekkel?
2010. aug. 6. 17:45
na ez az ez agy borzaszto élmény amikor hazakerül a nev szülötöl a gyerek. de mi erre vagyunk hivatva, és ezt kell csinálni amig élünk... Sajnos én olyan érzékeny vagyok, hogy minden ilyen hazaados témát is megkönnyezem... ugy érzem mintha egy darab leszakadna az emberből....
2010. aug. 6. 17:18
húúúú, az elsőt a csecs otthonból kaptuk és úgy ahogy mondjátok, megnéztem, elhelyezési majd 3 hónap látogatás és utána kerülhetett hozzánk, volt egy aki 3 évesen egy nevelőszülőtől került hozzánk, kb 1 héttel előtte szóltak majd a tegyesznél megtörtént az átadás, kettő családból került közvetlenül hozzám, az egyiket hozták a másikért én mentem... de a leg felejthetetlenebb élményem mégis a pici babánk volt,,, délután 1 körül kaptam a telefont, hogy van egy 3 napos baba és bevállalnánk-e de gyorsan kell dönteni... telefonáltam a páromnak és szinte ő beszélt rá , hogy vállaljuk el én egy kicsit tartottam az éjszakázásoktól, mert ugye ezektől már kényelmesen elszoktunk:)) gyorsan megkaptuk a határozatot és mi hoztuk haza 4 naposan a korházból...életem egyik legszebb élménye , a többi is az, de ugye sok kicsi még nálam van ő viszont már nem ...9 hónapig neveltük, majd örökbe fogadták...soha nem bántuk meg, viszont most már bármikor be mernénk vállalni még egy kicsit... de az emlékek megmaradnak és nagyon sokszor eszünkbe jutnak a gyerekek,
2010. aug. 6. 17:15
az én reménységemet 6 éve vettem magamhoz 4 éve örökre mert reményt látok a jövöjébe..- nem egy elveszett emberke-
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook