Nevelőszülök 2 (beszélgetés)
igazad van a barátok majd idővel elfogadják a helyzetet..
persze, hogy megyünk nyaralni, azért vettünk egy 7 személyes kocsit, hogy együtt legyünk...bár nálunk csak pár naposak lehetnek, a láthatások miatt is na meg szerintem ennyi elég egyszerre a kicsikkel és a zoli sem kap több szabadságot...
nagyon jó dolog lenne a csere bere, de szerintem itt a szülőkre is számithatsz, mivel itt szinte mindannyian kicsiket nevelünk ők szerintem több napra nem mennének el. nélkülünk ..majd ha nagyobbak lesznek...az ötlet nem rossz...de néha mi szoktunk talizni, évával nem sikerült, de zsaniékkal már találkoztunk és szerintem nagyon jó volt... a másik fórumon a bobimamiékkal és a lúdanyóékkal is , a szelidi-tónál ill nálunk...nagyon nehéz összehozni, de meglehet oldani...
én is feltudom ajánlani, hogy bárki eljöhet hozzánk, családostól, bár nálatok több a látnivaló mint felénk, de azért el lehet tölteni szegeden is több szép napot:))
nanettike, most látom, hogy nem válaszoltam a kérdésedre.
A család kicsi, pár emberből áll, ők maximálisan támogatnak a döntésünkben.
A barátok zöme is, bár volt aki furcsán nézett ránk mikor elmondtuk mire készülünk, de nyíltan egyikőjük sem mondta, hogy kifogásolná. A hátunk mögött ki tudja mikről beszélnek, de igazán nem is érdekel...Bárki bármit is mond, az idő minket fog igazolni, hogy igazunk volt, amikor erre a csodálatos dologra vállalkoztunk. Biztos vagyok benne!!!
Szoktatok nyaralni menni a gyerekekkel?
Vagy elküldeni őket csereüdülésre? Ilyet lehet?
Azért jutott eszembe, mert mi Balatonfüreden lakunk, és ugye adott a hely, a strand meg minden, szívesen benne lennék ilyen csere-bere üdültetésbe.
Mi erről a véleményetek?
Mit szólna ehhez a TEGYESZ?:-)))
* A férfi felfedezte a puskát és feltalálta a vadászatot. – A nő felfedezte a vadászatot és feltalálta a bundát.
* A férfi felfedezte a színeket és feltalálta a festészetet. – A nő felfedezte a festészetet és feltalálta a sminket.
* A férfi felfedezte a Világot és feltalálta a beszélgetést. – A nő felfedezte a beszélgetést és feltalálta a pletykát.
* A férfi felfedezte a játékot és feltalálta a kártyát. – A nő felfedezte a kártyát és feltalálta a jóslást.
* A férfi felfedezte a barátságot és feltalálta a szerelmet. – A nő felfedezte a szerelmet és feltalálta a házasságot.
* A férfi felfedezte a nőt és feltalálta a szexet. – A nő felfedezte a szexet és feltalálta a migrént.
* A férfi felfedezte a kereskedelmet és feltalálta a pénzt. – A nő felfedezte a pénzt és utána megette az egészet a fene.
gondolom ha nagyon akarják akkor megvetetik veled:))
bár nem igazán értem mire ez a nagy ellenőrzés...ha az ember becsülettel végzi, akkor még annál több játéka van a gyerekeknek mind ami a listán van...
sziasztok!
Nálam tegnap volt a tanácsadóm,és hozott egy nagy rakás papírt amit ki kellet töltögetni.(Vezetőség csere volt,a naplómba leírtam...)Gyerekenként,írni kellet neki,hogy kinek milyen játéka van,vagyis volt egy lista korosztályonként,felsorolva a játékok,és bekellet húzkodni,hogy abból mi van meg......:)))))))))
azt én is észrevettem, hogy semmit nem értékelnek, talán túl sok mindent megkapnak:))
ez abból is látszik, hogy én a múltkor 3 zsák játékot bezsákoltam és eltettem az összes játékukat mert mindig szétdobálták őket és az összepakolás meg nagyon nehezen ment, csak egy pár játékot hagytam nekik ...és érdekes módon azóta sem keresik a játékokat, pedig én felkészültem a nyafogásokra, hogy adjam vissza nekik de nem kell....
na nézzük mit is szeretnék én pici de fokról fokra megerősődő biztonságot a gyerekek köré..laci ildi szilvinek egy egy kis diplomát a többinek valami normális munkát..mindnek egy kis saját otthont kevés adosággal... és egy egy jó társat kimellett ki tudnak tartani..kevés vitát mert ez is elkerülhetetlen...persze Szilvinek anitának Vikinek jogsit betegségek elkerülését..
mennyi mennyi bizonytalan dolog vesz bennünket körbe jó lenne ebből kevesebb....
de szuper... én is megszeretném ezt élni, olyan gyönyörű nagy családosnak lenni.ezért van 5 gyerekem... 5 szobás lakásban.... De még nagyon
kicsik 4, 6 , 7, 8 18 évesek...
mi a lányszobát nagyon kifestettem mindenféle mesefigurát festettem rá... annyira aranyos lett. nagyon tetszett a kicsiknek amikor kikerültek, de értékelni azt nemnagyon tudták. ott tettek benne kárt ahol lehetett... igy a köv évben a festés helyett derékig érö barbis tapéta lánykás bordürrel, barbis függőnnyel rózsaszin sötétitővel, és a mennyezeten hatalmas rózsaszin virágokkal, gyöngyökkelrózsaszin fehér mennyezeti lámpával és vettem nekik 2 fehér polcos szekrényt, 2 fehér iroasztalt, aminek a szegö csikjait rozsaszinre festettem le.... csodaszép lett. Na ezt már értékelték
nálunk nem méricskéltek, én mondtam meg a m2-eket, de ha plusz gyereket kapsz ami az 5-6-dik lenne akkor a gyámhivatalhoz a tegyesz benyújt egy férőhely módositást...és a gyámhivatal dönti el, hogy megadja-e... eddig még nem voltak kint, de ide jöhetnek, mert nagy a lakásunk, van 4 szobánk és egy 30m2-es nappalink és ez is beleszámit
a lányok 5,6,9,12 évesek a kicsi fiú 2 éves:))
és imádjuk őket, még ha néha nagyon rosszak is:))
nálatok a család, a környezet elfogadta a döntéseteket??
Sziasztok,üdvözlök mindenkit!
Nálunk sem mértek,nem voltak szigorúak,olvastam,hogy valahol még egy szobában sem lehetnek a sajáttal.
Jó reggelt!
Nálunk centivel jöttek és mértek. Az egyik szoba 5,6 nm, az nem jó nekik, mert nincs meg az előírt 6. Jó mi?
Jó reggelt mindenkinek!
látogatás nálunk is,van rendszeresen,ami engem nem zavar,jó eldumálunk,mindenről...
Nálunk nem méricskéltek,az elején sem,ha meg kihelyezés van ,akkor csak telefonálnak,és ha már a gyerek itt van kijön a tanácsadóm.
Amikor kihelyeznek még plusz gyereket, akkor is olyan szigorúak a négyzetméterek tekintetében, akkor is méricskélnek, vagy csak a legelején van ez?
A lányok mennyi idősek? Nagyon szépek.
nagyon ügyesen csináljátok, bár én előre nem vettem semmit egyiknél sem inkább utána, MIVEL SOSEM TUDTAM MILYEN KORÚ KICSIT KAPOK IGY NEM LÁTTAM ÉRTELMÉT A NAGY BEFEKTETÉSNEK, VISZONT NÁLUNK MINDEn KICSI ÉRKEZÉSEKOR egy kis lakás átrendezés van...eddig a három egykorú kislány aludt a nagyszobában, de most, hogy van egy 2 éves kisfiú igy a lányok egy kicsit kisebb szobába költöztek
nálunk sajnos senki nem s szobájába alszik, mindig vándorol mindenki:))
Szia!
2 gyereket szeretnénk, egyenlőre 1 szoba van ami előírás szerint jó nekik, nm-re több mint 12. Ez a földszinten van. Az emeleten is vannak szobák, de mivel csak külső lépcső van a feljáráshoz, egyenlőre azokat nem veszik figyelembe. Majd csináltatunk egy belső lépcsőt és akkor lehet mindenkinek külön szobája illetve jöhet még gyerkőc. Elég nagy beruházás lenne, egyenlőre nem fogunk bele.
6 éves korig szeretnénk gyerekeket ha lehet, mindegy hogy fiú vagy lány.
A szobát kifestettük kb derékmagasságig barackszínűre és ragasztottunk körbe macis szegélyt. Nagyon aranyos lett :-) Sötétítőfüggöny is barack de sötétebb árnyalat. Van 2 kiságy, az egyik rácsos, de levehetők a rácsok és akkor sima kiságynak használható. Azért kapnak ilyet, mert nem tudjuk, hogy mekkorák lesznek, de szerintem a kisebbik biztos még igényli a rácsos ágyat. Ha nem, akkor szerelünk. A másik egy macimintás gyerekheverő. Van 2 szekrényük, meg egy pár játék és mesekönyv, meg egy kisbicikli amit kaptunk egy ismerőstől, akinek kinőtte a gyereke. Majd beszerzünk mindent ami kell, kezdésnek szerintem ez elég. Ja, és a falra kerültek aranyos állatfigurás képek meg egy házikós szélcsengő a függönykarnis végére.
Hangulatos lett, szerintem szeretni fogják.
Sziaztok!
Nekünk a tanfolyamon sokszor felhívták a figyelmünket a papírmunkákra, a határidők betartására, az ellenőrzésekre, úgyhogy biztos szigorúan is veszik majd ezeket. Számomra ez nem fog gondot okozni (legalábbis remélem) mert elég precíz vagyok és a munkámban is sokszor kell leadminisztrálnom a gyakorlati dolgokat.
Az élettörténeti könyvet vezetitek? Azt is szokták ellenőrizni?
Tegnap majdnem egész nap a gyerekek szobáját csinosítgattuk, festettünk, ragasztgattunk, képeket tettünk fel, új sötétítőfüggönyt, nagyon hangulatos lett. Már csak ŐK hiányoznak belőle:-)
a gyámhivatalből hozzám nem járnak csak a nevszülői és a gyámi tanácsadó, na meg néha a védőnő...de én szeretem, ha jönnek
a falunk szerencsére elfogadta, hogy mi gyerekekkel foglalkozunk. legalább is én úgy érzem , bár tartottam tőle hiszen az emberek mást látnak az "állami gondozottakban" mi mást látunk.... apukám sokat segit szinte mindennap itt van, anyósomékra és a testvérekre is számithatok, és szerintem nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat... hogy a hátunk mögött miket mondanak a faluban, nemtudom, de nem érzem hogy annyira rosszul csinálnánk...:))