Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban? (beszélgetés)
Én is ezt mondtam még év elején. Hogy az elmúlt évet már nem lehet felülmúlni a szarságok, szemétségek terén. Tévedtem...
Lehet, hogy bennem van a hiba, de belőlem mostanra veszett ki az optimizmus. Pedig arról híres voltam...
Mindenesetre azt kívánom, hogy neked legyen igazad!
Nos, pár hónap alatt kb. annyit romlott a helyzet, mint a kilencvenes években összesen. De fő a pozitív gondolkodás én is azt mondom.
Nem szavaztam senkire, mert nem találtam méltónak senkit a felsorakozottak között.
Engem az zavar, de nagyon, hogy több millió forintomat veszik most el és biztosan nem kapok vissza belőle semmit!!!
Téged ez nem zavar/na?
Hát, ha tényleg csak a regionális központokba lehet ezt megtenni, akkor Dél-Dunántúlnak Szekszárd a központja.
Az onyf.hu-n fent van minden kirendeltség, meg üf.szolg címe, telefonszáma, és ügyfélfogadási ideje is. Ott nézd meg, teljesebb a kép:)
Még egyszer leírom: tudod, a mnyp-ak jogszabályok alapján és szerint fektethették csak be a tagok lóvéját. A jogszabályokat kik hozzák? A politikusok, illetve az ogy. És tudod mibe fektethették be a nagy részét? A magyar állampapírokba.
Félretenni pedig legtöbbször azok tudtak, akik vagy nem annyival voltak bejelentve, amennyit ténylegesen kerestek, vagy akiknek a felmenői az átkosban "ügyeskedtek". Senkit nem akarok megbántani és főleg meggyanúsítani....
Az én fizetésem felét elvitte az adó. Nem tudtam mismásolni.
Nem értem a kérdéseidet.
Senki nem mondta, hogy jól mentek a dolgok eddig. Azt mondjuk, hogy ez már mindennek a teteje, amit most igyekszenek lenyomni a torkunkon.
Ilyen intézkedésre most sincs szükség vagyis most főleg nincs szükség ilyen viselkedésre.
Itt alapvetően a megközelítésről van szó.
Milyen állami garanciáról beszélsz? Még hiszel ilyesmiben ezek láttán?! (nem bántásból)
Alex Jones : The fall of the republic
(a köztársaság vége)
Ha tudom biztos megnézem majd. A lényeg.:
Nagy vonalakban felvázolja az áldemokrácia működését, a bal- és jobboldal kirakatbábuinak látszatharcait, bemutatja Obama hazugságait, majd rátér a gazdasági válság mesterséges, előre megtervezett voltára és arra a 13 billió dollárra, amelyet különböző amerikai és külföldi pénzintézetek kaptak úgynevezett mentőcsomagként. Bátran kijelenthetjük, hogy a gazdasági válság során tanúi lehettünk a világtörténelem leghatalmasabb, legpofátlanabb csalássorozatának. De talán ezen már meg sem lepődünk, hiszen hozzászokhattunk már – különösen mi, magyarok -, hogy a pénz nagymesterei milyen rafinált trükkökre képesek. És miközben a bankárok és a velük lepaktáló, korrupt politikusok folyamatosan szivattyúzzák ki az állampolgárok zsebeiből a pénzt, lassan, szinte észrevétlenül építgetik a nagy álmukat, egy új Amerikai Egyesült Államokat, ahol az 1984 víziója kézzelfogható valósággá válik.
Az emberek közül kb. 300-400 ezernek van esélye papíron nyilatkozni, mert többet egyszerűen nem tudnak fogadni az irodák.
Szóval a többségnek még elméleti esélye se marad dönteni...
Azért kap majd anyud kevesebb pénzt, mert nem lesz addigra már annyi aktív dolgozó, aki kitermelje. Sajnos ez a helyzet. És mire mi megyünk nyugdíjba, addigra meg végképp nem sok aktív lesz, aki előteremti a miénket. :-(
Nem akarok messzemenő következtetésekbe bocsátkozni, de ennek az egésznek nem lesz jó vége. Nemzetközileg sem.
M1 textjén van, 142. oldal.
És ha az emberek jó része nem adja a pénzét? Vagy ha az AB azt mondja, hogy el a kezekkel a magánvagyontól? Netán az EB vagy Strasbourg visszafizetteti az állammal a lóvét?
Hát, én erre most már rohadtul kíváncsi leszek!
De akkor ugyanazért a munkáért (együtt dolgozott anyu a mamával míg nyugdíjba nem ment) ugyanannyi járuléfizetéssel miért kap sokkal kevesebb nyugdíjat majd Ő? Hát Ő nemtudom, hogy mennyire viszi majd ezzel a pénzzel.
Persze, biztosan több lett az egy főre eső kiadása a mamának, mint ahogy nekem is, mert egyedül maradtam a gyerkőccel. De ezért én csak 1500Ft-tal kapok több családit, valamint az új adókedvezményben sem veszik figyelembe az egyedülálló szülőt, továbbá az ingyenes tankönyvek meg ilyenek nagycsaládosoknak járnak csak, az egyedülállónak nem....pedig neki sem könnyebb.
A mamának nem kell garmadával vennie a ruhákat a gyereknek, azért játékot is vegyek neki, meg stb- stb. Szóval nekem ezek a bajaim.
Ha nem vásárolnék a teszveszről, én nemtudom mennyibe kerülnének a ruhák. 900 Ft minimum egy melegítő a boltban, 3-400 Ft-ra jövök ki a teszen, és mennyi nadrág kell neki....most, hogy még kezdi a bölcsit is.
Szóval nem csak a nyugdíjasoknak van sok kiadásuk, pl. gyógyszer. A mamám egyszer felhúzta az orrát, és pár gyógyszert nem szed, mint amit felírtak neki, mert ötnkreteszi a gyomrát. Baja nem lett tőle! Gyógyszegyártók....
na, befejeztem a családi gondjaimat, nem erről szól a fórum:)
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet most feleannyi a magánnyugdíj-pénztári hozamom, mint egy évvel ezelőtt?!
- Ha a munkáltató nem fizeti a magánnyugdíjat, de a fizetésből levonja, akkor hova lehet reklamálni?
- A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát.
- Meddig lehet nyilatkozni a magánnyugdíj pénztár hozamáról? Kiveszem vagy meghagyom az államnak...
- A magánnyugdíjat ki lehet venni 10 év után?
- Melyik magánnyugdíjpénztár az, amelyikben manapság jobban meg lehet bízni?