Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban? (beszélgetés)
Nem tudom, kit értesz "mostani biztosítód" alatt: ahol most tag vagyok, az az Axa otthon, Svájcban azonban:
- nem te választasz nyugdíjbiztosítót, hanem a munkáltató áll szerződésben eggyel, köteles vagy náluk lenni
- nem lehet áthozni semmiféle nyugdíjat az EU-ból, mégha az itteni AXA (Wintherthur) is lett volna a cégem biztosítója, akkor sem, megérdeklődtem.
Te magad írtad, hogy "már úgysem lesz nyugdíjad", akkor nem lenne jobb, ha a gyermeked örökölhetné, amit mnyp-ban félreteszel?
Ha visszalépsz az állaiba akkor ilyen nem lesz, de a Te döntésed, én csak örülök, ha egyel kevesebben állnak előttem a sorban és sorra kerülök.
Elbeszélünk egymás mellett.
Adott volt a nyugdíjbiztosításod az Axánál. Arra vagyok kíváncsi, hogy amikor kint kötöttél biztosítást, volt-e szó arról, hogy az Axából átlépj a mostani biztosítódba. Vagyis, hogy gyakorlatilag átveszik az Axás nyugdíjszámládon felgyűlt tőkét+kamatot és onnan folytatod ott...
Ha itthon maradtál volna és biztosítót váltasz, akkor az új biztosítód "örökölte" volna a korábbi befizetéseidet és azok kamatát. Elvileg ezt nem csak országhatáron belül lehet megcsinálni. Vagy erről nem volt szó?
Mindegy, hogy mi mit hiszünk. De zavaró az érzelmi manipuláció, a hülyítés, a ijesztgetés...
Áh!
Kiváncsi vagyok, hogy a magyar kormány hogy fog tőzsdézni? Mert ugye a részvényeket értékesíteni kell...na az milyen tőzsdézés lesz, ha-ha?
Vajon miért mondott le a régi vezető a pénztárszövetség éléről? Hmm, Csányi bácsi nem akarta hogy az OTP neve sokszor elhangozzon a mnyp ügyben...de hisz ott van a legtöbb emberke, és ők mégsem szólnak ellene...vajon miért? Tán mert az otp részvényeket valaki meg fogja tudni venni jó olcsón? Jaj, de disznó vagyok, miket feltételezek én erről a szent kormányról!
Igazad lehet. Ebben az országban már lehet visszamenőleg is szankcionálni. Majd még kitalálják azt is, hogy 1989-től megemelik az SZJA-t, visszamenőleg mindenki fizesse ki!
De ez a bűncselekmény-duma azért sem helytálló, mert a mnyp-k csak azt tehették az ottani pénzzel, amit államilag előírtak nekik. Plusz a PSZÁF állandó felügyelete alatt működnek. Ez megint olyan negatív kampány a mnyp-k ellen, aminek nem szabad bedőlni.
Ennél egyszerűbb. Már tettek olyan kijelentést, hogy a mnyp eredményei mögött akár bűncselekmény is lapulhat.
Most gondolj bele azoknak a szerencsétlen ott dolgozóknak a helyzetébe! Nem elég, hogy be lehetnek tojva, hogy lesz-e egyáltalán munkahelyük pár hét múlva. Még a rendőrséggel is ijesztgetik őket.
És ne mondja senki, hogy csak az fél, akinek van miért, mert bármikor kitalálhatnak egy olyan szabályt/törvényt visszamenőleg, ami miatt rá lehet húzni bárkire a vizes lepedőt...
De neked nem kell bízni bennük, hisz Te nem leszel nyugdíjas sehogysem, ahogy írtad.
Akkor meg miért nem a gyereked? nekem ez érthetetlen
Nem hallottad még, amit már bevallottak viktorék? Az a pénz be van építve a jövő évi büdzsébe. Ergo: el van költve.
Ezek vagy nagyon bátrak, vagy még mindig jön egy-két dolog, amivel megvétózzák a pénztártag maradást. Mondjuk lecsökkentik a nyugdíjintézetek munkaidejét napi 8-tól 12-ig, hogy még kevesebb ügyfelet tudjanak fogadni.
Szóval arra számítasz, hogy majd a gyerekeidnek könnyebb lesz, hogy ezt megcsinálja a kormány.
Aha. Egyik hsz-emben írtam, hogy tegnap mondták, hogy a 0-9 éves korosztály 970 ezer fő, a 30-40 éves pedig 1 millió 600 ezer fő.
Szóval a felosztó-kiróvóval csak jobb lesz, ez tisztán látszik.:))
Mert a kormányunk most azt mondja hogy nincs ettől szuperebb!
Miért nem veszünk jachtot?
1.) Semmi szükségünk rá.
2.) Nem is tudnánk megfizetni, még akkor sem, ha ránk törne váratlanul a hajókázhatnék.
Szerintem az lenne a helyes, hogy te mehess az államiba, mert ezt szeretnéd. Mi meg maradhassunk, mert azt szeretnénk.
De ha így látod, akkor meg miért nem hagyod a pénzed a mnyp-ba, ha úgysem éred meg, meg nem lesz nyugdíjad, stb....legalább a gyerkőcöd megörökölné, ha mégis jól sülnek el a dolgok.
Ha meg nem jól sülnek el, akkor meg tökmindegy hogy hol vagy, nem?
Én inkább a gyerekemnek adom mint az államnak.
De szardobálástól se lesz jobb a helyzet. Márpedig a lopás mellett erre fordítják a parlamentben a legtöbb időt (pártfüggetlen megfigyelésre alapozva).
Ezért nem látom én annyira fényesnek a jövőt.
Ja, hogy te nem veszítesz vele semmit. Így egy kicsit más.
Ha hoznának egy olyan törvényt, hogy minden jachtot elkoboznak, engem se izgatna ennyire :)))
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet most feleannyi a magánnyugdíj-pénztári hozamom, mint egy évvel ezelőtt?!
- Ha a munkáltató nem fizeti a magánnyugdíjat, de a fizetésből levonja, akkor hova lehet reklamálni?
- A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát.
- Meddig lehet nyilatkozni a magánnyugdíj pénztár hozamáról? Kiveszem vagy meghagyom az államnak...
- A magánnyugdíjat ki lehet venni 10 év után?
- Melyik magánnyugdíjpénztár az, amelyikben manapság jobban meg lehet bízni?