Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Elég kellemetlen lehetett, de akkor talán megoldódott a probléma.
Voltam a szájsebésznél és csont kinövés volt, azt levéste és azt mondta, hogy 2-3 hetet várjak vele amég begyógyul.
mindenképpen beszámolok, jövőhéten már kész lesz
Értem, akkor te minden rizikófaktort kiakarsz zárni. Majd számolj be róla, hogy hogy bírja az ínyed.
egy kémiai eljárás, ha nincs jól polimerizálva akkor allergizálhat
Én is nagyon vártam, hogy kész legyen, de most tök csalódott vagyok. De mindegy. Vasárnap majd, ha szájsebész kipecázza a szilánkot, akkor hátha utána már hordani is tudom.
Az miért fontos, hogy tovább főzze?
Ja és megbeszéltem a technikussal hogy 1 órával tovább főzi polimerizálja a fogsorom
Szia köszi majd megirom itt a fórumon hogy jó lett e.
Sajnos neked még tényleg messze van az ősz.
Én fog nélkül már nem tudnám elképzelni magam ezért is törekedek minél hamarabb megoldani a helyzetem.
Drukkolok, hogy sikerūljön ,és tud használni a fogsort.
De szeretnék már én is ott tartani.
Voltam ma a fogtechnikusnál levette a mintát is. Jövőhét első felére igérte hogy kész lesz ,majd csörög.
akkor megmarom magam, veszek egy nagy levegőt és elkezdem gyüjteni a pénzt a bio fogsorra ami mostani ismereteim szerint 200 000 től felfelé van árban
És, ha még utána is ég, akkor mit csinálsz?
Értem.
Ma kellett felhívjam a fogtechnikusomat, holnap kell menjek hozzá, de kelhet neki egy hét mire kész lesz mert sok a melója. Akkor kiveszi a hálót és utána meg alábélel, és meglátjuk hogy meg lesz e még az égő érzés.
Neki nem lehet vákumosra megoldani, csak a ragasztó jöhet szóba.
Ui fogkefével sem jön le hamarabb a ragasztó és felsérül a szájnyálkahártya
Értem. Ha ragasztó nélkül nem ál meg akkor alá kell béleltetni. Tapasztalatból irom és mellesleg a ragasztót elég nehéz leszedni a szájpadlásról mármint nem a protézis szájpadlásról hanem a szájban lévőről. Kellett vagy 3 papirzsebkendő mire lejött. 5 évig használtam ,hamarabb vissza kellett volna mennem a technikushoz. Egy évre kivetitve a ragasztó ha 5 tubus kell az 7500 ft az alábélelés nekem 10 00 volt.
Nem rólam van szó én még csak vasárnap megyek majd a szájsebészhez, hanem anyám mondja, hogy azért nem szereti hordani a protézist, mert minden ebéd után elenged neki a ragasztó.
Ha olyan meleg az étel hogy ehető akkor semmi gond nem lesz
Ha az összes fogad hiányzik felülrúl akkor szájpadlásos, de ha van még fogad felül akkor nem.
Sziasztok. Sok érdekességet olvastam itt. Nekem múlt pénteken húztak fölső 4 fogat. Kedden vettek előzetes mintát. 3 hét múlva lesz kész. de csak azért mert a fogorvosom elutazik 3 hétre azt nem kérdeztem, hogy milyen lesz, mármint szájpadlásos vagy nem. Mitől függ?
Ha meleg ételt esztek, akkor a ragasztó nem engedi el a protézist?
lassan kémikus leszek már annyi oldalról közelitem a dolgot. valahol csak bezárul a kör,,,,
Ez remek ötlet, rendes a fogtechnikus, hogy nem a drágább megoldást ajánlotta.
akkor azt kell kiküszöbölni és minden jó lesz.
Ma felhivtam a fogtechnikusomat és mondtam neki nem tudna e csinálni nekem egy felső fogsort fémháló nélkülit, rendes volt mert azt mondta nem kell csinálni ahoz másikat, mert ki tudja szedni a hálót a fogsoromból és utána meg alábélel akril-al. igy kb meguszom 10 ezerből. irtam a minap egy fogorvosi oldalon és ezt tanácsolták első körben. ami lehetséges mert ha csak az alsót teszem be akkor nem érzek égő érzést, csak a szájpadlásost ha beteszem, abban meg ott a fémháló, az alsó fém mentes.
Nálam nem allergia az biztos, mert csak azon az egy ponton fáj, ha hozzáér valami.
5 évig használtam, erősen tart, ki kell tapasztalni az optimális mennyiséget, többet nem szabad rátenni mert felesleges és nehezebb levenni. éjszakára ki kell venni a fogsort hogy éjszaka regenerálódjon a szájnyálkahártya.
Ha ajánlhatom akkor próbálj meg cink mentes fogsor rögzitőt venni mert hosszú távon a cinkes egészségkárosodást okozhat, én legutóbb már a corega cinkmentest vettem, gondoltam lehet a cinktartalomtól égetett a fogsor de kiderült hogy nem.
A cink mentest lehet kapni a patikákban is
értem, de utána kell járnod mi lehet a gond, én megjártam a Debreceni klinikát is ide 60 km . de nem lettem okosabb. a neten megkérdeztem egy oldalon a problémámat és irták könnyen lehet nálam allergia, és akkor elképzelhető hogy csináltatok hagyományos felső fogsort fémháló nélkül. az alsó nem allergizál, ebből gondolom hogy akkor a fémháló a ludas. ha tévedtem akkor ujjabb tanulópénz. A klinikán nem küldtek el allergia tesztre mert nem indokolt mivel nem látszik a számban semmilyen allergia tünet.
És én is amikor felragasztottam utána nekem is nehezen jött le. Nem engedte el az biztos.
Mi a véleményetek a Blend a Dent Plus műfogsor ragasztóról? Anyám azt mondta, hogy neki úgy odaragasztotta, hogy még másnap reggel is alig bírta leszedni a protkóját.
További ajánlott fórumok: