Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Köszi elküldtem az érdeklődést majd várom a választ. Macliz neked ugye teljes alsó felső van? Tudom fura kérdés de hogy szoktad meg? Úgy érzem hogy ez inkább kirakat dolog de funkcionálisan ezek nem jók semmire. Nagyon kényelmetlen és enni nem lehet vele, alámegy a kaja az ízeket nem érzem. A ragasztgatás meg horror. Minden étkezés után ki be rakni gyalulja az ínyt. Nekem elöl még van fogam, kirakatnak nem annyira fontos evésre meg alkalmatlan,mire használjam. Te állandóan hordod ugye mert muszáj, hogy lehet ezzel élni, aludni ne adj isten csókolózni? Elmúlik valaha ez a kemény műanyag érzés? És a sebek? Nem tudom miért nem tudják ezt kényelmesebbre csinálni hogy ne legyen ilyen vastag. És ne menjen alá az étel mert az nagyon idegesítő.
Szia. Értem Próbálj érdeklődni a dunadental cégnél. Ott 240 000 ft ért csinálják a teljes alsó felsőt vertex thermosens. Duna utca 3 mindjárt belinkelem. Szerintem javitanak is
Budapesten az Egressy dentalban. Én sokáig kerestem helyet ahol ezt a fajtát csinálják mert nekem elöl kapcsolódik és a fémkapcsos akrillal úgy néztem ki mint a szájkosaras kutya. 39 éves vagyok és sajnos minden hátsó fogam elveszett. Az ára elég borsos nekem a részleges került 300 ezerbe. De nem is vagyok vele elégedett egy sín az egész fogak csak dísznek vannak. Most én is technikust keresek aki korrigálná de nem sokan foglalkoznak ezzel az anyaggal még bp-en sem.
szia, én épp olyat terveznék csináltatni ami neked van, mármint tipusra mert azt irják róla hogy rugalmas és allergiamentes, ami nekem fontos lenne. hol csináltattad helyileg? és mennyibe kerül?
nekem ami most van az sima hagyományos akril csak égeti a számat az anyag, azért szeretnék vertexet.
ami most van az nekem tökéletes lenne, nem tör nem mozog.
Teljes kivehetősöm van alul felül.
Na egy év után elkészült az alsó felső részlegesem. Vertex thermosens. Szép kirakatnak de kényelmetlen. Alul mozog felül tör. És a fogak picik gyakorlatilag csak egy sín. Másnak is ilyen? A Hátsó örlők. Lapos az egész, ez hogy funkcionál fogként? Ennyi erővel rághatok az ínyemen és akkor nem kell ez a műanyag íny. Nem értem miért kell ez a nagy íny és pici fogak. Ínyem van,fogam nincs azt kéne pótolni nem? Másnak is ilyen laposak a fogak.hátul?
ne idegeskedj, mert ha tudtad volna hogy elesel akkor nem állsz fel. én sem tudtan 7 évvel ezelőtt hogy égetni fogja 5 év mulva a számat, most meg ez van el kell fogadjam, az is dühitő hogy a tökéletes esztétikai állapotban lévő és a tökéletesen illeszkedő fogsoromat le kell cseréljem egy másikra, holott ez is megfelelne nekem. Nagyon nem hiányzik nekem ez a kiadás de ez van, fog nélkül meg 42 évesen nem lehetek, de az sem cikk hogy állandóan égesse a számat, nem tudok semmire sem koncentrálni, meg nem lehet állandóan mentolos cukor a számban,,,,,
7 éve csináltattam, de ez az égő érzés kb 2 éve tart, lassan fokozatosan alakult ki, valahogy felerősödött, csak akkor használom ha megyek valahova, és akkor is beveszek egy mentolos cukrot hogy elnyomja azt az égő érzést. elég rossz hogy ebbe bele esetem, az akrilra vagyok allergiás, ezért kell biokompatibilis műfogsor ami 240 000 pesten. Debrecenbe meg 340 000 ugyanez, ezért kell felutazzak a nyáron mert azért 100 000 különbség nem semmi, még ha a felutazás meg ott létem belekerül 40 be akkor is csak 280 000 ft lesz.
Köszi mindenkinek a tanácsokat!
Nagyon nem tudtam, hogy mi legyen, de mielőtt felkereshettem volna a technikust, újra hívott a doki, hogy kezdjük elölről, szóval megint harapásmintát vett, na meg konzultált a technikussal és kisebb fogakat is kapok (állítás szerint). Mivel már van benne pénzem, megvárom a próbát, de ha ez se lesz jó, akkor tényleg kézbe kell vennem a dolgot... Csakhát a fene egye meg, ha előre látom, hogy ez lesz, már eleve másfelé indulok. Ez a dühítő.
De durva, égeti? Mire vagy allergiás? Akkor gondolom, hogy amikor csak lehet kiveszed...
Szerintem is fogtecnikushoz menj, a dokit hagyd a francba.
Én esztétikailag megvagyok az enyémmel elégedve nagyon, viszont anyámnak amit csinált az nekem sem tetszik, mert neki is kiállnak úgy a fogai mint a nyúlnak.
Semmiképpen se hagyd annyiban. Olyan nincs, hogy nem zár rendesen a fogsor. Szerintem meg a fogorvos tolta el a mintavételnél! Próbálj keresni egy hozzáértő fogtechnikust és vele csináltasd meg!Nekem még arra is odafigyeld a doki, hogy ne legyen természetellenes "gyöngyfogsorom". Küldtem neki mail-n képet és az alapján valamint a mintavétel alapján csinálták.
Közvetlen menj el egy fogtechnikushoz. Ott mond el milyet szeretnél. Nekem gyönyörüt csinált csak égeti a számat 2 éve és bio anyagbol kell csináltassak. 7 éve van meg.
Az a gáz, hogy magán dokihoz járok, így még inkább elkeserítő...
Én szerencsére megúsztam a szájsebészt, kivéste a doki gond nélkül, amiért más beutalt volna. Kitartást neked!
Ez fogtechnikusi hiba, és nem kellene így lennie. Drága édesanyámnak csináltak anno az sztk- ban ilyen nyuszi fogakat. Kilógott a szájából. Borzalmas volt. Készítettūnk újat privát orvosnál. Nagyon esztétikus, természetes lett. Most nekem lesz fogsorom, de elötte még két szájsebészeti műtét vár rám. Nagyon izgulok én is.
Sziasztok! Felső szájpadlásos protézisem lesz, átvészeltem a húzásokat és túl vagyok a mintavételeken, de teljesen ki vagyok borulva már napok óta... Láttam nagyon takaros, de nagyon csúf, kirívóan rendellenes kinézetű műfogsort is, de az ember reménykedik, hogy nem az utóbbi kategóriát kapja meg, főleg ha elmondja a szakembernek a "vágyait". Én is belevágtam, húsz alkalommal ültem be a fogorvosi székbe, kibírtam a húzásokat, átvészeltem egy csonthártyagyulladást is, abba a reménybe kapaszkodva, hogy ezután minden jó lesz, végre normális kinézetem lesz... Végül levették a mintákat, és mehettem próbára. Hát... amikor a dokinál belenéztem a tükörbe és megláttam a nekem szánt hosszú fogakat a számban, én komolyan azt hittem, hogy elájulok. Az egész annyira... nem igazi... De itt még nincs vége. A doki győzködött, hogy én haluzom be, nem hosszúak a fogak, a technikus a minta alapján készítette el (de nem úgy, hogy húzás előtt levette volna az eredeti méretet), mégis alig értek össze az ajkaim, ha becsuktam a szám. Borzalmas élmény volt... Oké, mondta a doki, szól a technikusnak hogy csesszen neki valamit, lesz még egy próba, majd telefonál. Pénteken telefonált is, hogy lehet jönni. Nos, pénteken már az elkészült fogsor várt, ugyanazokkal a hosszú fogakkal... meg egy aranyhálóval, amiről azt se tudtam, mi az. A hab a tortán meg az, hogy nem is zárt rendesen az egyik oldalon a fogsor. Azóta az életkedvem is elment mindentől. Állítólag kisebb fogakat kapok, és megint vett egy alsó mintát, dehát fogalmam sincs, mit várjak, a reménykedés sem megy. A nálam előrébb járóktól kérdezném: Ti esztétikailag meg vagytok elégedve a műfogsorotokkal?
Ha az ínyszéleknél látsz fehéres színű dudorokat akkor az a csont.Ami sokkal nehezebben gyógyul mint az íny.Érzékenyebb is lehet mint maga a húzások helye.De, hogy fáj az orrfújás? Nekem egyáltalán nem volt fájdalmam a húzások után.Én is felszerelkeztem fájdalomcsillapítókkal, de egyszer sem kellett bevennem.
3 hónap kell minimum hogy teljesen begyógyuljon. Utána szabadna csak mintát venni. De ha hamarabb vesznek akkor majd alá kell béleltetni mert ahogy gyógyul az iny zsugorodik
Hát jó rég voltam fenn.3 hete kihúzták az utólsó 3 fogamat.1 hét alatt ment ki mind a 14.Azt gondoltam,gyorsan gyógyul,de pici dudorok,jönnek az inyemen,hol mindenhol,van olyan,hogy csak felül,van hogy alul.Mikor fog ez meggyógyulni.Ja és még pici lukak is látszódnak a kihúzott fogak helyén.Még nem töltődött fel.Lehet azzal rosszat teszek,hogy már tudok enni,és már nem csak pépeset eszem? Ja,és az orrfújás még mindig fáj.Nyápic az nem vagyok,kibírok mindent,de nem tudom ennek így kell lennie,vagy valami nem ok.
Úgy csinálta mint ahogy leirtad, csak azt nem mondta, hogy mozgassam is a szám. De én nem tudom, hogy rakott-e bele alábélelést, mert azt nem figyeltem, én csak arra emlékszem,hogy csiszolgatta és polirozta utána. De lehet, hogy rakott bele valamit, nem emlékszem már rá.
Nem jól csinálta! a felső szájpadlásos protézisedbe kellett volna neki beletenni azt a gyorsan kötő anyagot és felhelyezni neked és tartani ott 3 percig, mert 3 perc a kötési ideje, amikor feltette hogy kössön, az elő percben neked pár alkalommal meg meg kellett volna mozgatnod a szádat mitha o betüt akarnál kiejteni , igy igazodik az a gyorsan kötő anyag teljesne mimdenhova, és megköt. ezután a fogtechnikus kiveszi a felső fogsorodat a már megkötött anyaggal együtt, ami nehezen jön ki a tökéletes vákum hatás miatt, és erre a mintára késziti el az alábélelést. így lenne tökéletes vkum hatás. nem okoskodni akarok de ennek ez a menete, nekem 2 szer csinálták már. és tökéletesen passzol evéskor sem mozdul el. az enyémet polirozták is.
Tecnikushoz járok és nem kellett mintát venni, mert már van protézis, hanem annak a belsejébe öntött valami olyan anyagot, ami gyorsan beleköt. Kibélelte vagy mit csinált vele. Ha csak beszélek, akkor jó, de enni nem lehet vele, mert leesik. Ragasztóval viszont tökéletes.
Majd egy pár hónap múlva visszamegyek vele, de most egy darabig még nem.
Amikor ott felpróbáltam, akkor ugye jó volt, mert ott nem tudtam enni vele, de amikor hazáértem és kipróbáltam az evéssel, akkor derült ki, hogy nagyon gyengén tartja a vákum.
Jó technikushoz kellene elvinned, ne fogorvos vegye a mintát, ezzel is növelnéd az esélyét annak hogy jól megálljon stabilan ragasztó nélkül. mert én aztán tudom milyen az amikor a ragasztó nem akar lejönni az ember szájpadlásáról, rohadt egy dolog az a ragasztó hosszú távon.
Tegnap megcsináltattam a szájpadlásost vákumosra, de annyira gyengén tartja a vákum, hogy enni nem lehet vele. Ezért most újra ragasztgatom.
Nincs szerencsém vele.
Kétoldalt rágok vele ( erre nagyon odafigyelek) de ennek ellenére az alsó az evés vége felé már kimozdul és vissza kell ragasszam. A bélelést még nem lehet megcsinálni, csak kb 1 hónap múlva. Mondta a dokim is, hogy higgyem el a végleges teljesen más lesz. Ez most még nagyon távolinak tűnik :( A felsővel nincs semmi gondom Köszi a választ.
szia, nekem az első perctől kezdve tökéletesen passzolt az alsó, nem billen ki , ha kibillen akkor azt kell alkalmazni hogy két oldalt kell egyszerre enni és akkor lehetetlen hogy kibillenjen, volt hogy mohón kezdtem enni mert nagyon éhes voltam, és alig vártam hogy hazaérjek, nekiestem a kajának és kibillent az alsó meg alá ment az étel és mehettem a fürdőszobába kimosni a számat meg leöbliteni a fogsort, de normál esetben nem billen ki, ha valakinek akkor is kibillen ha normálisan rágna, akkor alá kell béleltetni lehetséges, hogy jobban passzoljon.
A felsőnél nekem 5 évig kellett ragasztó, de én voltam a hibás mert nem mentem vissza eleinte hogy béleljenek alá , és akkor tökéletes lett volna akkor is. Az volt a probléma hogy valami irdatlan rosszul viseltem a mintavételt, úgy öklöndöztem mint aki fulldoklik,és azért sem mentem vissza akkoriban korrigáltatni, elmult karácsony előtt mentem vissza a technikushoz, de érdekes módon egy fikarcnyit sem öklöndöztem, bár most a meglévő felső fogsorba tette a mintavevő anyagot és lehet a tudat hogy nem egy idegen kanállal vett mintát ami kitudja kinek volt előtte a szájában, nekem legutóbb 2 alkalommal sem okozott öklendezést a saját felsp fogsorba tett mintavevő anyag. 7 éve mikor vették az első mintát életemben, akkor elmozdudlhatott a minta és azért nem volt passzos , azért kellett ragasztó
Én kisebb városban élek, itt nincsenek annyira felkészülve implantáció tekintetében. A komplikáltabb esetekhez meg pláne. Megírnád nekem priviben, hogy neked melyik doki, és hol csinálja a fogbeültetést? Illetve kik számítanak jó szakembereknek az országban. Minden tapasztalat érdekel.
Szia Macliz! Az alsóval, hogy boldogultál? Megosztanád a tapasztalataidat? Köszi
További ajánlott fórumok: