Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Na ennek őszìntén örülök,hogy sikerült a csiszolás!
Az ìny gyògyulására igazábòl nem tudok semmit,szerintem légy türelemmel amìg gyògyul.De pròbald meg a svédcseppes borogatást,én ezzel borogattam az ìnyemet minden hùzás után,ártani biztos nem fogsz vele.
Nekem anno a porcelán hìd folyton mozgott.Engem nagyon idegesìtett.Mindig attòl féltem,hogy lepottyan.Ehhez kepest sokáig bírta :) Mondjuk 2 alkalommal le is esett.
Nekem nem zárt rendesen,ami nagyon zavarò volt,mert rendszeresen beszorult a kaja maradék,és förtelmes volt a lehelletem,mert ki sem tudtam pucolni rendesen.Nagyon utáltam.
Amiòta műfogam van felül,azòta jò illatù a lehelletem reggel felkelés után is.
Ne fogd fel olyan sötéten a dolgot. Anyum 37 éves volt amikor alsò-felső teljes fogsora lett. Én szintén 37 vagyok, ìgy lett felső fogsorom,mindössze 2 megmaradt foggal.Én nem fogom fel akkora tragédiának,mert itt ahol lakom rengeteg a velem egykoru,fogatlan vagy rossz fogu ember, férfiak es nők egyaránt,és én ezt sokkal nagyobb gondnak tartom,mert nem értem emberek hogyan lehetnek ennyire hanyagok saját magukkal szemben.Pöszén beszélnek,nevetni sem mernek(ez inkább nőkre jellemző) és mégsem tesznek semmit.Mindig azzal jönnek,hogy nincs pénzük rá.Mégha implatròl lenne szò,akkor megérteném,mert az tényleg sok.Az én felső fogsorom 70 ezer ft volt,de én nem sajnàltam rá,mert nekem sokkal fontossabb az,hogy normális megjelenésem legyen,és enni is tudjak rendesen.Nekem a fog nélküli 1 hònap rémálom volt,pocsékul éreztem magam.Emlékszem elmentem a fiammal egy fesztiválra és annyira szerettem volna fényképezkedni,de nem tudtam.Mert fogatlanul nem voltam hajlandò oda állni,főleg,hogy nevetés nélkül nem lett volna a fénykép az igazi.Nem baj,majd jövőre ;););)
A másik meg az egészség.Én migrénes voltam,de amiòta megszabadultam 10 rossz fogtòl azòta nem jelentkezett a migrén.Alul még van 3 rossz fogam,egy gyökér leghátul(az bent marad) meg 1-1 kétoldalt.Ezeket is kifogom hùzatni,és jövőre alul is megcsináltatom.
Ne keseregj a fogaid elvesztése miatt,vannak az életben nagyon tragédiák is.Megfogod szokni a fogsort,majd meglátod.!
Anyumnak 30 éve van teljes szájpadlásos fogsora,alul is teljes műfogsora van,en nem gondolom,hogy nem lehet megszokni.Szerintem meg lehet,csak akarni kell.
En anyumat soha nem hallottam panaszkodni,hogy nem tudja megszokni vagy ilyesmi.
A dròtos megoldás szerintem nem roncsolja annyira a megmaradt fogat mint a kapocs.Nekem ez a meglátásom,mert epp hogy csak hozzá ér a foghoz.Igen a dròt fixen tartja a protézist,főleg,hogy a szájpadlás is csak részleges.
A fogak dőlésszögével nekem is volt kifogásolnivalòm,mert a hìdhoz képest nagyon befele állt.De ezt megoldottuk amikor még viaszban voltak a fogak.Korábban ìrtam ugye,hogy nekem a fogak formája es mérete sem tetszett de ezt is megoldottuk :)
Persze,hogy aludhatsz a protézissel,sőt kell is,mert ez is kell a megszokáshoz.Kesobb persze kiveheted éjszakára ha ùgy gondolod,de szerintem felesleges.Nekem a másfél hònap alatt kb 5 éjszaka volt kint a fogam.Èn nem szeretem kivenni éjszakára.
Csak akkor állj neki,ha teljesen biztos vagy a dolgodban.
Leìrom en mit tettem.
1. Ugye tudtam a helyet az ìnyemen hol nyom(mert ott fájt)
2. Megnéztem a műfogsort belül azon a ponton(ott volt is kitülemkedés)
3. Kinyitottam a szám és tükörrel is megnéztem azt a helyet.(ott kirajzolòdott a minta is :):) )
Szòval 3 dolog "összepasszolt" tehát smirglivel neki is estem :)
Először csak pirinyòt csiszoltam ki,aztán ujjbeggyel kitapintottam,megnéztem mégis mennyit "apadt" a bubocska.Ha érezhetően kisebb volt,fogtam bepròbáltam a számba.Ha azt éreztem,hogy még nyom,akkor kivettem és ùjra csiszoltam belőle..ujjbeggyel ùjra megvizsgáltam,majd pròba....
Ezt addig ismételni kell,amìg azt nem érzem,hogy most jò,most nem nyom.
A smirglit nem nyomtam rá annyira,inkább finoman érzéssel dörzsöltem.
Nekem 2 helyen is csiszolnom kellett, kb az 5-ös fognál es a szájpadlásnál.A szájpadlásnál ujjbegyre vettem a smirglit,ott könnyű dolgom volt, mert volt bőven helye az ujjamnak,viszont az 5-ös fognál levő "árkos" résznél a hely szűkössége miatt(ott van a dròt is)az ujjbegyes verziò nem volt kivitelezhető, tehát itt egy pici szögletes U betüt formáztam a smirgliből,és ùgy csiszoltam ki a bubocskát.Nekem ez a bubocska valòjàban egy hosszabb hullámos kitülemkedett volnal volt.Ez volt a lenyomatvételkor az éppen aktuális állapota az ìnyemnek ami azòta változott,és ugye ahogy az ìny gyògyulgat,változik,hùzòdik össze, ìgy az akkori minta alapján készìtett fogsor kezd eltérést mutatni.Ezért van szükség kezdetben az időnkénti csiszolgatásra, vagy később űr kitöltésre(alábélelés).
Én azert vállalkoztam arra,hogy saját magam csiszolom,mert nekem az orvos tùl sokat csiszolt ki az egyik helyről. Igy a másik két esetben inkább el sem mentem,én magam oldottam meg.De hála istennek tökéletes,semmi gondom nincs azòta sem.Holnap én is vissza fogok menni a dokihoz,de én a dròt miatt,a dőlésszögén kell àllìtani,azt meg már én nem tudom megcsinálni magamnak.
Az,hogy nem tudsz még vele enni,teljesen természetes.Nekem a legkisebb és lepuhább falatok is fajdalmat okoztak.Ráadásul csontszilánkok álltak ki oldalt az inyemből de ezek később felszìvòdtak és már semmilyen problémát nem okoznak.
A hegesedés be fog gyògyulni neked,bár szerintem még lehetett volna várni bőven lenyomatvétellel. Mert a leìràsod alapján neked több idő kell a gyògyulásra.Nekem is le akarta az orvos az utolsò hùzás után venni 1 héttel a mintát,de én nem engedtem.Ha több fogat hùz ki egymás mellett,akkor meg főleg várni kell,mert ùgy később gyògyul mint amikor csak 1 fogat hùznak.Nekem 10-et hùzott 5 részletben 2 héten keresztül. 2-2-2-3-1 ...ìgy. Az utolsò 1 fogam kivétele után 2 héttel történt a lenyomatvétel,ami azt jelenti,hogy a többi hùzás helye még régebbi volt,tehát bőven volt idejuk begyògyulni.Meghát nekem amùgy is hamar gyògyul,volt olyan hùzásom,aminél 3 òrával később semmi nem látszott,se pirosodás se lyuk,se semmi,mintha már több hetes hùzás lett volna.De nálam ez bármilyen seb esetében ìgy van,hihetetlen hamar gyògyulok.
Nekem 23 éve volt 6 fogbòl állò hìdam elől középpen,azt leszedte az orvos,alatta levő fogakat hùzta,meg azon kìvül 4-et. 2 fogam maradt kétoldalt,a 6-osak. Dròtos a fogsorom,ragasztani nem ragasztom(hálistennek)
Már korábban is írtam, és vallom is: Lányok, Ti sokkal keményebbek vagytok, mint mi férfiak!
Mi csak játszuk a nagy Machót, közben sírunk, hogy jöjjön anyukánk és védjen meg a "szuritól" stb.
Igaz, már anyukám nem él, de bármi baj van, alig várom, hogy a párom keblén elsírhassam magam!
Köszönöm a biztató szavakat, és megfogadom. Átbeszélem a Leánykámmal a dolgot, és megpróbálok férfi lenni, ahogy kell!
Köszönök nektek mindent... a tanácsokat, és, hogy tartjátok bennem is a lelket!
Csókolok mindenkit, és remélem mindenkinek úgy alakul a "fogügye", ahogy szeretné. Szurkolok nektek Lányok!!!!
Bizony meg kell ezt magyarázni a kislánynak, hogy csak külsőség és maradsz aki voltál, az ő bátor, erős apukája. És valahol meg kell tanulni elfogadni a gyerekeknek a gyengeségünket is, hiszen mikorra ők erős felnőttek lesznek, mi hajlott hátú öregek és akkor is szeretni kell minket és látni bennünk azt amik voltunk.
Ne sírj ezért Lackó, tudom hogy rossz, de ennél sokkal rosszabbak is várnak ránk, amit bírni kell.
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Férfi meddőség! Segítsetek!
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Rágtam a finom cukormentes sütit és kijött a műfogsorom ....