Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
310. 9cfe159c4e (válaszként erre: 309. - Nagygini)
2017. dec. 2. 06:46
Szia.. Igen,nalad megvarta az orvos a protokol szerinti idot,ami utan mar kockazat nelkul leveheti a mintat. Nalam viszont 5 fog huzasa utan 8nappal mar levette a nyomatot.. Szerintem varhatott volna meg,de en az igazat megvalva nem akartam ebbe beleszolni.. Mondvan,o az orvos.. Ha nekem is varrtak volna,lehetseges hogy mar tul lennek a gyogyulasi szakaszon..A felso fogsorom olyan jol tapad,hogy szinte mar feszit. De a harapasnal faj meg a seb. Ezert vagyok dillemaba,hogy milyen hatekony szerrel kezeljem a sebeket,hogy minnel hamarabb gyogyuljanak..
309. nagygini (válaszként erre: 307. - 9cfe159c4e)
2017. dec. 1. 20:47
Igen, nagyon jó a húzás helyére is, de vigyázz azért ha még van a sebben alvadék azt azért ne öblítsd ki, mert vérezhet. Nekem varrták, már aznap ovatosan öblögettem vele, sokat segített. Ja és nálam kb egy,hónap eltelt az első harapásig,még egy hónap mire kész lettem. Illetve még nem vagyok, mert csak szerdán ragasztja be a doki végleg a dolgokat.
308. nagygini (válaszként erre: 306. - Boci)
2017. dec. 1. 20:44
Szia Boci! Már lassacskán megbarátkozom vele sőt, lassan szeretem is 😜
307. 9cfe159c4e (válaszként erre: 305. - Nagygini)
2017. dec. 1. 20:41
Nagyon köszönöm a reagálásodat.. Sajnos a felső fogsoromat nem tudom használni,mert a rágás nagyon fájdalmas. Nincsenek begyógyulva még a húzás okozta sebek. A Curasept hatékony lehet erre is ? Várom válaszodat !
306. Boci (válaszként erre: 305. - Nagygini)
2017. dec. 1. 20:21
Szia nagygini:) És hogy tetszik a mosolyod,elégedett vagy a fogaid küllemével?:)
305. nagygini (válaszként erre: 303. - 9cfe159c4e)
2017. dec. 1. 19:16
Nagyon örülök, hogy konfortosabb érzésed van. A húzások helyére nekem a curasept volt nagyon jó, az íny gyulladását is szépen csillapítja. Az előzőekhez nem tudtam hozzászólni mert a felső nekem kombinált, az alsó viszont híd. Érdekes a rágás harapás, ezt is meg kell tanulni majd. Idővel jobb, én úgy ropogtatom az abonettet hogy csak na 😁 A puha dolgokat, a húst viszont érdekes rágni az még nem olyan igazi. A kombinált pótlás és a híd rágás erőssége a doki szerint fele akkora, mint a teljes pótlás, híd komboé. Kitartás a legfontosabb. Én 39 vagyok most, egy ülésven 13 fogat huztak, majd négyet. Össz. 17 fogat vesztettem el. Ennek kb. Két hónapja. Két hete barátkozom az új mosolyommal.
304. Boci (válaszként erre: 303. - 9cfe159c4e)
2017. dec. 1. 18:10

Na ennek őszìntén örülök,hogy sikerült a csiszolás!

Az ìny gyògyulására igazábòl nem tudok semmit,szerintem légy türelemmel amìg gyògyul.De pròbald meg a svédcseppes borogatást,én ezzel borogattam az ìnyemet minden hùzás után,ártani biztos nem fogsz vele.

303. 9cfe159c4e (válaszként erre: 301. - Boci)
2017. dec. 1. 06:53
Kovettem a lepeseket amiket leirtal nekem a becsiszolassal kapcsolatban,es eleg jol sikerult. Olyan szinten passzol,hogy a szajpadnal kialakult vakum szivo hatas eleg erosen tartja a protezist. Szerintem most meg az nagyon kellemetlem,amikot ragok,nagyon fajdalmas meg az iny. Tudnal erre valamit ajanlani,ami segitene hogy az inyem gyorsabban gyogyuljon ??
2017. nov. 30. 12:49
Úgy mesélte az orvos a kezelés menetét,hogy kedden lecsiszolja mind a 7 fogat,és a szimetriát figyelembe véve az egyik oldalra 2 tag,a másikra 1 tag kerül. Így lesz alul 10 tagú fémkerámia hid(fix) A csiszolás után rögtön rákerül egy ideiglenes korona,kb.,1 hétig. Következő hétfőn próba-felragasztás,majd harapáspróba.. így talán majd könnyebb lesz enni,beszélni,stb..
301. Boci (válaszként erre: 300. - 9cfe159c4e)
2017. nov. 30. 11:20

Nekem anno a porcelán hìd folyton mozgott.Engem nagyon idegesìtett.Mindig attòl féltem,hogy lepottyan.Ehhez kepest sokáig bírta :) Mondjuk 2 alkalommal le is esett.

Nekem nem zárt rendesen,ami nagyon zavarò volt,mert rendszeresen beszorult a kaja maradék,és förtelmes volt a lehelletem,mert ki sem tudtam pucolni rendesen.Nagyon utáltam.

Amiòta műfogam van felül,azòta jò illatù a lehelletem reggel felkelés után is.

300. 9cfe159c4e (válaszként erre: 298. - Boci)
2017. nov. 30. 10:54
Elkezdtem valamit,amit nem fejeztem be. Most szembesültem életemben először,hogy az evés is problémás lehet-:( Már nem is beszélek arról,hogy milyen fokon próbára tesz ez az új helyzet. Neked legalább még van felül 2 olyan fogad,amibe kapaszkodhat a többi. Amíg az alsó koronán nem készülnek,addig ez az állapot csak stagnálni fog.. Financiálisan elég húzós lesz az alsó,de 10 tagú fémkerámia híd. Az alsó 7 fogamból csak 1 ami gyökérkezelt. Remélem hogy a koronája rendesen fognak zárni,és nem lesz probléma..
299. 9cfe159c4e (válaszként erre: 298. - Boci)
2017. nov. 30. 10:43
Tudod az igazság az,hogy él
298. Boci (válaszként erre: 297. - 9cfe159c4e)
2017. nov. 30. 05:48

Ne fogd fel olyan sötéten a dolgot. Anyum 37 éves volt amikor alsò-felső teljes fogsora lett. Én szintén 37 vagyok, ìgy lett felső fogsorom,mindössze 2 megmaradt foggal.Én nem fogom fel akkora tragédiának,mert itt ahol lakom rengeteg a velem egykoru,fogatlan vagy rossz fogu ember, férfiak es nők egyaránt,és én ezt sokkal nagyobb gondnak tartom,mert nem értem emberek hogyan lehetnek ennyire hanyagok saját magukkal szemben.Pöszén beszélnek,nevetni sem mernek(ez inkább nőkre jellemző) és mégsem tesznek semmit.Mindig azzal jönnek,hogy nincs pénzük rá.Mégha implatròl lenne szò,akkor megérteném,mert az tényleg sok.Az én felső fogsorom 70 ezer ft volt,de én nem sajnàltam rá,mert nekem sokkal fontossabb az,hogy normális megjelenésem legyen,és enni is tudjak rendesen.Nekem a fog nélküli 1 hònap rémálom volt,pocsékul éreztem magam.Emlékszem elmentem a fiammal egy fesztiválra és annyira szerettem volna fényképezkedni,de nem tudtam.Mert fogatlanul nem voltam hajlandò oda állni,főleg,hogy nevetés nélkül nem lett volna a fénykép az igazi.Nem baj,majd jövőre ;););)

A másik meg az egészség.Én migrénes voltam,de amiòta megszabadultam 10 rossz fogtòl azòta nem jelentkezett a migrén.Alul még van 3 rossz fogam,egy gyökér leghátul(az bent marad) meg 1-1 kétoldalt.Ezeket is kifogom hùzatni,és jövőre alul is megcsináltatom.

Ne keseregj a fogaid elvesztése miatt,vannak az életben nagyon tragédiák is.Megfogod szokni a fogsort,majd meglátod.!

2017. nov. 29. 21:02
Ez rendben is van,és ez így természetes ! Kilátástalanságot,némi kiüresedést érzek amikor végleg elvesztettem felül a fogaimat. Ez az egy opció maradt számomra,mert egy átlag nyugdíjas vagyok. Én már inplantátumban akkor sem gondolkodnék a korom miatt,ha a pénz meg is lenne rá !! Ez nálam egy kis lelki válságot okozott..
296. Boci (válaszként erre: 294. - 9cfe159c4e)
2017. nov. 29. 20:46
Néha nekem is van "holdpontom" de amikor tükörbe nézek es nevetek akkor kárpòtol a látvàny :)
295. Boci (válaszként erre: 294. - 9cfe159c4e)
2017. nov. 29. 20:10

Anyumnak 30 éve van teljes szájpadlásos fogsora,alul is teljes műfogsora van,en nem gondolom,hogy nem lehet megszokni.Szerintem meg lehet,csak akarni kell.

En anyumat soha nem hallottam panaszkodni,hogy nem tudja megszokni vagy ilyesmi.

294. 9cfe159c4e (válaszként erre: 293. - Boci)
2017. nov. 29. 19:34
Szia.. En azt hiszem hogy en nem jol irtam neked le a protezisemet.. Az enyem egy mezei felso total muanyag protezis,teljes szajpadlassal.. Ez a protezis kozel sem egyenerteku a te mufogaddal. Az enyem tejesen komforerzes nelkuli szerkezet,ami szinte elviselhetetlen a szajban.. Nem gondolom,hogy en ezt valaha megfogom szokni..Kisse mazochista is vagyok,de de magyon megvisel.. Te mit gondolsz errol ?? En pillanatnyilag nagyon magam alatt vagyok..
293. Boci (válaszként erre: 292. - 9cfe159c4e)
2017. nov. 29. 18:31

A dròtos megoldás szerintem nem roncsolja annyira a megmaradt fogat mint a kapocs.Nekem ez a meglátásom,mert epp hogy csak hozzá ér a foghoz.Igen a dròt fixen tartja a protézist,főleg,hogy a szájpadlás is csak részleges.

A fogak dőlésszögével nekem is volt kifogásolnivalòm,mert a hìdhoz képest nagyon befele állt.De ezt megoldottuk amikor még viaszban voltak a fogak.Korábban ìrtam ugye,hogy nekem a fogak formája es mérete sem tetszett de ezt is megoldottuk :)

Persze,hogy aludhatsz a protézissel,sőt kell is,mert ez is kell a megszokáshoz.Kesobb persze kiveheted éjszakára ha ùgy gondolod,de szerintem felesleges.Nekem a másfél hònap alatt kb 5 éjszaka volt kint a fogam.Èn nem szeretem kivenni éjszakára.

292. 9cfe159c4e (válaszként erre: 291. - Boci)
2017. nov. 29. 15:23
Szia.. Nem tudom hogy a drotos megoldast konnyebb valamivel megszokni ? Nem hiszem mert szajpadlas annal is eleg magas,talan annyival jobb hogy fixen tartja a drot. Itt nalam meg nagyon fontos hogy a vakum teljes stabilitassal tartsa meg.. Pillanatnyilag az is a gond nalam,hogy a hid amit leszedtek,mas szogben allt a meg meglevo also 7 db fogamhoz viszonyitva. Avval ugyan fajt mar a harapas,de teljes zart harapassal etkeztem. Most hogy a felso mufog fennvan,ennel szinte nem erzem a harapas erosseget,minoseget. Mondhatom azt hogy nyitott harapas,ami teljesen elegtelen egy gondtalan eveshez.. Annyit szeretnek kerdezni toled,hogy szerinted a felso protezissel aludhatok is ? Mert nem szeretnem ha barmi gondom szarmazna belole.. Varom szives valaszodat !
291. Boci (válaszként erre: 290. - 9cfe159c4e)
2017. nov. 29. 13:32

Csak akkor állj neki,ha teljesen biztos vagy a dolgodban.

Leìrom en mit tettem.

1. Ugye tudtam a helyet az ìnyemen hol nyom(mert ott fájt)

2. Megnéztem a műfogsort belül azon a ponton(ott volt is kitülemkedés)

3. Kinyitottam a szám és tükörrel is megnéztem azt a helyet.(ott kirajzolòdott a minta is :):) )

Szòval 3 dolog "összepasszolt" tehát smirglivel neki is estem :)

Először csak pirinyòt csiszoltam ki,aztán ujjbeggyel kitapintottam,megnéztem mégis mennyit "apadt" a bubocska.Ha érezhetően kisebb volt,fogtam bepròbáltam a számba.Ha azt éreztem,hogy még nyom,akkor kivettem és ùjra csiszoltam belőle..ujjbeggyel ùjra megvizsgáltam,majd pròba....

Ezt addig ismételni kell,amìg azt nem érzem,hogy most jò,most nem nyom.

A smirglit nem nyomtam rá annyira,inkább finoman érzéssel dörzsöltem.

Nekem 2 helyen is csiszolnom kellett, kb az 5-ös fognál es a szájpadlásnál.A szájpadlásnál ujjbegyre vettem a smirglit,ott könnyű dolgom volt, mert volt bőven helye az ujjamnak,viszont az 5-ös fognál levő "árkos" résznél a hely szűkössége miatt(ott van a dròt is)az ujjbegyes verziò nem volt kivitelezhető, tehát itt egy pici szögletes U betüt formáztam a smirgliből,és ùgy csiszoltam ki a bubocskát.Nekem ez a bubocska valòjàban egy hosszabb hullámos kitülemkedett volnal volt.Ez volt a lenyomatvételkor az éppen aktuális állapota az ìnyemnek ami azòta változott,és ugye ahogy az ìny gyògyulgat,változik,hùzòdik össze, ìgy az akkori minta alapján készìtett fogsor kezd eltérést mutatni.Ezért van szükség kezdetben az időnkénti csiszolgatásra, vagy később űr kitöltésre(alábélelés).

Én azert vállalkoztam arra,hogy saját magam csiszolom,mert nekem az orvos tùl sokat csiszolt ki az egyik helyről. Igy a másik két esetben inkább el sem mentem,én magam oldottam meg.De hála istennek tökéletes,semmi gondom nincs azòta sem.Holnap én is vissza fogok menni a dokihoz,de én a dròt miatt,a dőlésszögén kell àllìtani,azt meg már én nem tudom megcsinálni magamnak.

290. 9cfe159c4e (válaszként erre: 289. - Boci)
2017. nov. 29. 09:39
Olvastam a tanácsaidat,nagyon szépen köszönöm ! Ma voltam a fogorvosnáll,hogy az alsó fogsor kezelés tervét megbeszéljük. Én praktikusan avval nyitottam,hogy mindenekelőtt a felső fogsort tegyük rendbe,mert több sebből vérzik. 3x is köszörült rajta valahol,így sokkal jobb lett de még közel sem tökéletes ! Közben megbeszéltük,hogy alul fix híd legyen,10 porcelán taggal.. Holnap 11h körül vissza rendelt,hogy baköszörülje a felső fogakat,ahol még töri az inyt. Írtad hogy te magadnak csiszoltad be magadnak.. Mit gondolsz,ezt megpróbálhatom én is ? Várom szíves válaszodat !
289. Boci (válaszként erre: 288. - 9cfe159c4e)
2017. nov. 28. 18:45

Az,hogy nem tudsz még vele enni,teljesen természetes.Nekem a legkisebb és lepuhább falatok is fajdalmat okoztak.Ráadásul csontszilánkok álltak ki oldalt az inyemből de ezek később felszìvòdtak és már semmilyen problémát nem okoznak.

A hegesedés be fog gyògyulni neked,bár szerintem még lehetett volna várni bőven lenyomatvétellel. Mert a leìràsod alapján neked több idő kell a gyògyulásra.Nekem is le akarta az orvos az utolsò hùzás után venni 1 héttel a mintát,de én nem engedtem.Ha több fogat hùz ki egymás mellett,akkor meg főleg várni kell,mert ùgy később gyògyul mint amikor csak 1 fogat hùznak.Nekem 10-et hùzott 5 részletben 2 héten keresztül. 2-2-2-3-1 ...ìgy. Az utolsò 1 fogam kivétele után 2 héttel történt a lenyomatvétel,ami azt jelenti,hogy a többi hùzás helye még régebbi volt,tehát bőven volt idejuk begyògyulni.Meghát nekem amùgy is hamar gyògyul,volt olyan hùzásom,aminél 3 òrával később semmi nem látszott,se pirosodás se lyuk,se semmi,mintha már több hetes hùzás lett volna.De nálam ez bármilyen seb esetében ìgy van,hihetetlen hamar gyògyulok.

Nekem 23 éve volt 6 fogbòl állò hìdam elől középpen,azt leszedte az orvos,alatta levő fogakat hùzta,meg azon kìvül 4-et. 2 fogam maradt kétoldalt,a 6-osak. Dròtos a fogsorom,ragasztani nem ragasztom(hálistennek)

288. 9cfe159c4e (válaszként erre: 287. - Boci)
2017. nov. 28. 07:31
Szia.. Nagyon szepen koszonom a valaszodat.. Nalam az a helyzet,hogy egy ulesben szedtek le a kozel 25eves felso hidamat,es huztak 5 fogat. Ra 8 napra viszarendelt az orvos lenyomatvetelre.Tegnap keszult el a fogsor,mar ott a szekben betette,hazaig ki sem vettem.. Viszont mikor megprobaltam enni vele,erzekeny lett,es egy nagy diszkomfort erzes lett rajtam urra.. Ki kellett vennem,es lattam hogy az egy seb verzik.. Mindenkeppen visszamegyek az orvoshoz.. Te mit tennel az en helyemben ?
287. Boci (válaszként erre: 286. - 9cfe159c4e)
2017. nov. 28. 05:36
Szia.Én is felső műfogsoros vagyok.Hát elsőként azt tudom mondani,hogy semmi esetre ne vedd ki hosszabb időre a fogsort.Csak a tisztìtásra pár percig. Nekem még a fejem is es a nyakam is fájt tőle(tudom furan hangzik) de nem vettem ki akkor sem!! 2 nap után elmùlt a fej és nyakfájásom.Masodik tanácsom az,hogy ne ragaszd egyenlőre.! Ha bármi van,nekem bármikor ìrhatsz,én rendszeresen figyelem a fòrumot.
2017. nov. 27. 13:05
Sziasztok. A mai napon kaptam meg eletem elso,felso kiveheto fogsorat.. Nagyon furcsa erzes.. Szivesen vennem epito valamint segito szandeku javaslataitokat,jotanacsaitokat a megszokassal kapcsolatban..
285. Boci (válaszként erre: 284. - Nagygini)
2017. nov. 11. 04:20
Na ennek örülök,kìvánom,hogy leld benne örömöd!
2017. nov. 10. 20:19
Képzeljétek!! Csütörtökre kész a fogam!!! 5.próbára a felső, elsőre az alsó 😆 Izgulok nagyon. Szerdán mér készen próbálom, de még aranyozni kell mert fémérzékeny vagyok, azért lesz belőle csütörtök.
2017. nov. 7. 10:55

Már korábban is írtam, és vallom is: Lányok, Ti sokkal keményebbek vagytok, mint mi férfiak!

Mi csak játszuk a nagy Machót, közben sírunk, hogy jöjjön anyukánk és védjen meg a "szuritól" stb.

Igaz, már anyukám nem él, de bármi baj van, alig várom, hogy a párom keblén elsírhassam magam!

Köszönöm a biztató szavakat, és megfogadom. Átbeszélem a Leánykámmal a dolgot, és megpróbálok férfi lenni, ahogy kell!

Köszönök nektek mindent... a tanácsokat, és, hogy tartjátok bennem is a lelket!

Csókolok mindenkit, és remélem mindenkinek úgy alakul a "fogügye", ahogy szeretné. Szurkolok nektek Lányok!!!!

282. arany52
2017. nov. 7. 10:15

Bizony meg kell ezt magyarázni a kislánynak, hogy csak külsőség és maradsz aki voltál, az ő bátor, erős apukája. És valahol meg kell tanulni elfogadni a gyerekeknek a gyengeségünket is, hiszen mikorra ők erős felnőttek lesznek, mi hajlott hátú öregek és akkor is szeretni kell minket és látni bennünk azt amik voltunk.

Ne sírj ezért Lackó, tudom hogy rossz, de ennél sokkal rosszabbak is várnak ránk, amit bírni kell.

281. nagygini (válaszként erre: 279. - Boci)
2017. nov. 7. 06:06
A vámpír fog az nálunk is téma a melóhelyen, sokat viccelödünk, nevetünk a dolgokon. A 90%-nak van már vmi féle pótlása, koronája, vagy épp a saját fogával küszködik. A csajaimmal a snap chaten szoktunk vicces képeket csinálni, és mi is jókat nevetünk a fogatlanságomon. Féltem a férjem reakciójától amikor hazajött szabadságra, de ugyanúgy szeret mint eddig, tisztel, becsül a kitartásomért. Decemberben pedig ha megint itthon lesz egy " új" felesége lesz, csínosabb, magabiztosabb, nyitottabb : D
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook