Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
393. sanyóka (válaszként erre: 392. - Macliz)
2019. jan. 31. 13:36
Nekem meg azt mondta a fogorvos, hogy 6 hét múlva menjek vissza, de nem mentem mert még akkor is be volt egy helyen duzzadva az íny,
392. macliz (válaszként erre: 389. - Arany52)
2019. jan. 31. 12:26
Utolsó foghuzástól számitva 3 hónapra már lehet csináltatni a fogat. Nekem anno mondta a fogtechnikus. Alábélelni meg ugyis kell időközönként. Azt mondják 2 évente de szerintem egyénfüggő
391. macliz (válaszként erre: 388. - Sanyóka)
2019. jan. 31. 07:51
De nálam is ez volt nyeléskor. Ugy éreztem egy falat sen fér a számba. Meg kell tanulni ujra enni. A térfogat kisebb a szájban. Mindig kicsiket rágj.lehetőleg mindkét oldalt egyszerre. Ha ugy érzed nem jó a pereme és bevág akkor a sebet nem kellene megvárnod. Vidd vissza korrekcióra. Nekem szerencsém volt késsel megkapargattam és jó lett
390. sanyóka (válaszként erre: 389. - Arany52)
2019. jan. 30. 22:53
Nem biztos egyébként. Mert anyám is most csináltatott, neki is kihúzták felülről az összeset és sehol nem nyom neki, semmit sem kellett rajta csiszolni, hányingere se volt tőle, semmi! És ugyanaz csinálta neki is, mint aki nekem, csak nekem nem jött össze.
389. arany52
2019. jan. 30. 22:46
Nekem most fogják kezdeni a húzásokat. Erre is várnom kellett majd fél évet, mert vérzékeny vagyok. Már úgy várom, hogy fogam legyen, de ahogy olvaslak benneteket, ez se lesz egyszerű.
388. sanyóka (válaszként erre: 387. - Macliz)
2019. jan. 30. 21:29

Én nem bírok erősebbet ráharapni, mert olyankor olyan mintha a pereme belevágódna az ínybe,

Egyébként téged eleinte a nyelés az nem zavart? Mert nekem annyira szokatlan, hogy még a nyált sem bírom normálisan lenyelni, mert zavar a szájpadlás rész.

387. macliz (válaszként erre: 386. - Sanyóka)
2019. jan. 30. 20:56
ha tényleg nagyon szúr valahol akkor ne erőltesd mert felsértheti az inyed és sebes lesz , ezt te érzed mennyire szúr vagy nyom, nekem elég passzos kicsit nyom amikor felrakom de el kell neki mulni 1 pár perc alatt és nem fájhat evéskor mert akkor valami nem stimmel
386. sanyóka (válaszként erre: 385. - Macliz)
2019. jan. 30. 20:50
Én is átkozódok és még rágondolni is utálok már. Amúgy nekem csak enyhén volt hányingerem és 2-3 óra múlva el is múlt, de lehet, hogy holnap újra felragasztom, bár nem hinném, hogy addigra jobb lesz. (mitől lenne..? :) )
385. macliz (válaszként erre: 384. - Sanyóka)
2019. jan. 30. 20:40
ha be fog állni a fogmű akkor minden más lesz, én szidtam az egész világot mikor először kész lett mert olyan hányingerem lett tőle azt hittem sosem szokom meg, most nem adnám semmiért sem csak egy bio fogsorért:))
384. sanyóka (válaszként erre: 383. - Macliz)
2019. jan. 30. 20:29

Köszi szépen a biztatást, én 52 vagyok és örlültem, hogy túl vagyok a foghúzásokon és beleéltem magam abba, hogy a műfoggal már jobb lesz, mint fogak nélkül, erre tessék...!

Túl szép is lett volna, ha minden simán megy...

383. macliz (válaszként erre: 382. - Sanyóka)
2019. jan. 30. 20:04
értem, nekem most bélelték alá a felső fogsort a szájpadlásost, és nekem is volt egy pont ahol te irod a fogműn az iny szélén volt valami kis dudor, azt késsel lekapargattam, és most már nem nyom. ha neked csak ragasztóval áll meg az akkor nem tökéletes fogmű, én is ragasztottam 5 évig ,de vissza kellett volna mennem hamarabb. Szerintem ne hagyd magad menj vissza. amit irsz hogy ki van dudorodva inyeden azt le kellene ellenőrizni egy röntgennel. nekem pl olyan csontkinövés tühegynyi dudorok voltak huzás után még vagy 5 hónapig, de magától elmultak. nem kell elkeseredni mert ez ilyen, látod nekem meg már tökéletes a fogmű, csak ég tőle a szám , most másikat kell csináltassak bio fogsort ami minimum 200 ezerbe fog fájni amit nagyon nehezen emésztek meg. 35 éves voltam amikor teljesen fogatlan lettem, azóta kivehetős van alul felül teljesen. most 41. nem adnám semmi pénzért ezeke a fogakat ha nem alergizálna. menj el egy röntgenre a fogorvoshoz és előrébb leszel hogy van e ott valami vagy nincs, ha van akkor ki kell venni és utána gyógyulás után alábélelni a fogsornak
382. sanyóka (válaszként erre: 381. - Macliz)
2019. jan. 30. 19:47

Hát nagyon lehangolódtam. Szeptemberben kihúzták felülről az összes fogam, mert fogínysorvadásom van. Most egy hete elkezdtem csináltatni a szájpadlásost. A minta vétel és a próbák alatt nem volt semmi probléma. De ma, ahogy a fogtechnikus felrakta, jobboldalt elkezdett nagyon fájni hátul az íny. Arra jutottunk, hogy lehet, hogy egy szilánk maradt benne, mert ott ahol fájt ki is van egy kicsit dudorodva.

Na, jó. Csiszolt le belőle, hogy ne nyomja annyira és így már elviselhetőbb volt, de utána meg a másik oldalt a leghátsó fognál kezdte el nyomni. Abból is köszörült le egy kicsit és aztán az is már elviselhetőbb volt, de messze nem volt tökéletes.

Mindegy, úgy voltam vele, hogy itthon majd szép lassan hozzá idomul az íny vagy valami majd lesz vele.

Azt án hazajöttem megebédeltem nagy nehezen, de utána egy félóra múlva ki kellett vennem a protézist, mert már nem bírtam, ugyanis annyira vágta az ínyemet, hogy elviselhetelen volt.

Kivettem, aztán kb. 1 óra múlva visszaragasztottam, mivel hogy a sok köszörülés miatt ragasztani kell, mert máshogy nem maradna fent és lefeküdtem, mert úgy voltam vele, hogy ha tudnék aludni 1-2 órát, hátha utána jobb lenne. De nem lett jobb, sőt talán még rosszabb lett.

Mert előtte még úgy ahogy tudtam enni is vele, de most már, ha egy kis nyomás éri, akkor olyan érzés mintha a protézis széle belevágódna az ínyemben.

A tecnikusnő azt mondta, hogy szedessem ki a szilánkot (ha egyáltalán az van benne..?) aztán, ha begyógyult a seb, akkor menjek vissza és megcsinálja újra, hogy ne keljen ragasztgatni. Csak hát most az a probléma, hogy nem is ott fáj a legjobban, ahol a szilánkra gondolunk, hanem a másik oldalt.

Szóval nem tudom, hogy mit csináljak, mindenesetre holnap felhívom telefonon.

381. macliz (válaszként erre: 380. - Sanyóka)
2019. jan. 30. 19:18
miért rossz?
2019. jan. 30. 17:51
Szar az egész.
2019. jan. 29. 11:54

Sziasztok!

Nekem honap lesz kész a szájpadlásos és kíváncsi vagyok már nagyon, hogy hogy tudom használni. Ez lesz az első, előtte korona volt, de a kettőt gondolom össze sem lehet hasonlítani.

378. macliz (válaszként erre: 377. - Angiz)
2019. jan. 28. 19:32

szia, az alsó vagy felső kivehető? melyik mozog? persze hogy mehetsz másik fogtechnikushoz, én pl ugyanahhoz mentem vissza de sajnos késlekedtem 5 évet és ragasztóval állt csak meg a felső, nekem teljes kivehető az alsó is meg a felső is, most az allergiával küzdök mert időközben allergiás lettem az anyagára, éget szárad a szám belül.

most alábéleltettem a felsőt, (mert azt hittem a ragasztó allergizál,) ugyanott ahol készült, és igy tökéletesen rögzül a felső is meg az alsó is ragasztó nélkül.az alsót soha nem kellett ragasszam nagyon jól megállt előtte is.

az alábélelés azt jelenti hogy megint vesznek mintát a felső vagy az alsó állcsontról hogy pontositsák a lenyomatot és annak alapján korrigálják a meglévő protézist, és igy tökéletesnek kell lennie.

nekem már jó csak jól megjártam mert soha nem gondoltam volna hogy nekem allergén mentes fogsor kell ami nem kevés pénz. még mindig keresem a legolcsóbb helyet Debrecenben

ati

377. angiz
2019. jan. 24. 08:15

Sziasztok!

6 hete van kivehető protkóm, mellette van még 10 fogam. Úgy szar ahogyan van. Aki csinálta mossa kezeit. Annyira mozog, hogy épp ki nem esik. (De arra is volt példa). Mi az az alábélelés? Mehetek én másik fogtechnikushoz is?

376. macliz (válaszként erre: 374. - Guruljka)
2018. dec. 27. 18:35
Köszönöm! Már örültem hogy végre nem kell ragasztó erre kiderül hogy nem az a gond!
375. macliz (válaszként erre: 373. - Lolita63)
2018. dec. 27. 18:32
szia köszi,az lesz mert ki kell vizsgáltatni, most néztem hogy neked is ilyen problémád volt.esetleg meg lehet próbálni ujra polimerizáltatni de nem tudom ez járható út e mert az első 4 évben jó volt, időközben lett ez az allergiás tünet
374. Guruljka (válaszként erre: 372. - Macliz)
2018. dec. 27. 18:06

Még nincs fogsorom, de hamarosan lesz, azért olvasgatok itt.

Műanyag és műanyag között is van különbség. Volt régen egy cipőm, persze műbőr, amelyet a színe miatt nagyon szerettem, de ebben a cipőben olyan lábszagom lett pár órán belül, hogy képtelenség volt hordani. Bármely másik, kinézetre, fazonra hasonló cipőmet tudtam hordani, ezt az egyet nem. Nyilván a felsőrész összetételében volt valami, amire a bőröm így reagált. Szóval bármit mond is a fogtechnikus, lehet valami a protézis anyagában, ami Neked nem jó.

Allergia bármikor kialakulhat.

373. Lolita63 (válaszként erre: 372. - Macliz)
2018. dec. 27. 18:02

Elképzelhető hogy az akrillátra vagy allergiás.

Ki tudják mutatni ha allergia tesztet csinálnak.

372. macliz
2018. dec. 27. 17:58
sziasztok! Találkozott már valaki olyan jelenséggel hogy a műanyagból készült felső kivehető fogsor behelyezést követően elkezd melegedni égő érzést kelt. Már kiküszöböltem a ragasztót mert alábéleltettem, már nem használom a ragasztót mert nem kell ,eddig a ragasztót okoltam, tökéletesen tapad a fogsor jól használható csak ez a kellemetlen égő érzés nem akar elmulni, 6 éve van ez a fogsorom, az első 4 évben nem volt gond, de az utóbbi 2 évben lassan alakult ki, lehet valami allergia lett nállam, megvan az ujévi program utánna kell járjak.
371. macliz (válaszként erre: 370. - Arany52)
2018. dec. 25. 21:38
köszi!
370. arany52 (válaszként erre: 369. - Macliz)
2018. dec. 24. 21:21
Örülök, hogy ilyen jól sikerült. Használjad egészséggel!
369. macliz
2018. dec. 24. 18:38

Sziasztok! Ma kész lett az alábélelés, ég meg a föld a különbség! Nagyon jól feltapad, igy már nem kell ragasztó.

Boldog Karácsonyt Mindenkinek !

368. macliz (válaszként erre: 363. - Arany52)
2018. dec. 23. 19:55
szia, elvittem alábéleltetni a felső fogsoromat de ahova mentem nincs puhán maradó anyaga. igy olyan lesz amilyen most csak vett mintát a szájpadlásomról, majd megirom milyen lett
2018. dec. 5. 11:43
Szép napot műfogsort viselő hölgyek. Képzeljétek van olyan pasi akinek tetszik ha egy vonzó nőnek műfogsora van!
366. macliz (válaszként erre: 363. - Arany52)
2018. szept. 14. 13:32

szia, köszönöm a válaszod! Én azon filózom ha minden kötél szakad akkor alá béleltetek a felsőnek ha lehet hogy passzosabb legyen, ugyanis 6 éve mikor vették a mintát nagyon öklendeztem de cefetül, nem tudom más hogy reagál a mintavételre de nekem szörnyü volt, lehet ezért sem lett passzos mert elmozdulhatott, de krémmel nagyon stabil uj kora óta a felső, az alsó nem mozdul nem kell hozzá ragasztó

üdv

ati

365. macliz (válaszként erre: 364. - Nyamitörp)
2018. szept. 14. 13:28

szia, köszi a választ, 4 évig használtam tünetmentesen a blend a dent müfogsor rögzitőt, addig nem tapasztaltam melegedést, utóbbi két évben csak, de közben váltogattam ami nem olyan erős ugyanabban a márkában, aztán átváltottam coregára, most a corega cink mentest használom mert azt olvastam a cink felszivódhat és kéz ujj zsibbadást okozhat, ami nekem volt is de szedtem a pantoprazol savlekötőt ami szintén zsibbadáshoz vezethet hosszutávon, már ez utóbbit sem szedem és elmult a zsibbadás érzés. De hiába a cinkmentes corega akkor is melegiti a szájpadlásomat,

tesztet ugy végezzem el hogy rákenek kicsit az alkarom belső falára ? és mennyi idő mulva látszik bőr reakció?

másik dolog a hátsó nyaki és szemfájásom ami már majd egy éve tart sajgó tompa jellegü ritka mikor nem fáj kicsit sem, járom a kórházat csak nagyon sokat kell várni egy egy időpontra. lehetséges hogy nyaki gerinc eredetű de mikor mulik el nem tudom,,,

364. Nyamitörp (válaszként erre: 362. - Macliz)
2018. szept. 11. 22:36

Szia!

Nem lehet, hogy allergiás vagy a ragasztóra? Próbáld ki, hogy az alkarodra kened.

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook