Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Én nem bírok erősebbet ráharapni, mert olyankor olyan mintha a pereme belevágódna az ínybe,
Egyébként téged eleinte a nyelés az nem zavart? Mert nekem annyira szokatlan, hogy még a nyált sem bírom normálisan lenyelni, mert zavar a szájpadlás rész.
Köszi szépen a biztatást, én 52 vagyok és örlültem, hogy túl vagyok a foghúzásokon és beleéltem magam abba, hogy a műfoggal már jobb lesz, mint fogak nélkül, erre tessék...!
Túl szép is lett volna, ha minden simán megy...
Hát nagyon lehangolódtam. Szeptemberben kihúzták felülről az összes fogam, mert fogínysorvadásom van. Most egy hete elkezdtem csináltatni a szájpadlásost. A minta vétel és a próbák alatt nem volt semmi probléma. De ma, ahogy a fogtechnikus felrakta, jobboldalt elkezdett nagyon fájni hátul az íny. Arra jutottunk, hogy lehet, hogy egy szilánk maradt benne, mert ott ahol fájt ki is van egy kicsit dudorodva.
Na, jó. Csiszolt le belőle, hogy ne nyomja annyira és így már elviselhetőbb volt, de utána meg a másik oldalt a leghátsó fognál kezdte el nyomni. Abból is köszörült le egy kicsit és aztán az is már elviselhetőbb volt, de messze nem volt tökéletes.
Mindegy, úgy voltam vele, hogy itthon majd szép lassan hozzá idomul az íny vagy valami majd lesz vele.
Azt án hazajöttem megebédeltem nagy nehezen, de utána egy félóra múlva ki kellett vennem a protézist, mert már nem bírtam, ugyanis annyira vágta az ínyemet, hogy elviselhetelen volt.
Kivettem, aztán kb. 1 óra múlva visszaragasztottam, mivel hogy a sok köszörülés miatt ragasztani kell, mert máshogy nem maradna fent és lefeküdtem, mert úgy voltam vele, hogy ha tudnék aludni 1-2 órát, hátha utána jobb lenne. De nem lett jobb, sőt talán még rosszabb lett.
Mert előtte még úgy ahogy tudtam enni is vele, de most már, ha egy kis nyomás éri, akkor olyan érzés mintha a protézis széle belevágódna az ínyemben.
A tecnikusnő azt mondta, hogy szedessem ki a szilánkot (ha egyáltalán az van benne..?) aztán, ha begyógyult a seb, akkor menjek vissza és megcsinálja újra, hogy ne keljen ragasztgatni. Csak hát most az a probléma, hogy nem is ott fáj a legjobban, ahol a szilánkra gondolunk, hanem a másik oldalt.
Szóval nem tudom, hogy mit csináljak, mindenesetre holnap felhívom telefonon.
Sziasztok!
Nekem honap lesz kész a szájpadlásos és kíváncsi vagyok már nagyon, hogy hogy tudom használni. Ez lesz az első, előtte korona volt, de a kettőt gondolom össze sem lehet hasonlítani.
szia, az alsó vagy felső kivehető? melyik mozog? persze hogy mehetsz másik fogtechnikushoz, én pl ugyanahhoz mentem vissza de sajnos késlekedtem 5 évet és ragasztóval állt csak meg a felső, nekem teljes kivehető az alsó is meg a felső is, most az allergiával küzdök mert időközben allergiás lettem az anyagára, éget szárad a szám belül.
most alábéleltettem a felsőt, (mert azt hittem a ragasztó allergizál,) ugyanott ahol készült, és igy tökéletesen rögzül a felső is meg az alsó is ragasztó nélkül.az alsót soha nem kellett ragasszam nagyon jól megállt előtte is.
az alábélelés azt jelenti hogy megint vesznek mintát a felső vagy az alsó állcsontról hogy pontositsák a lenyomatot és annak alapján korrigálják a meglévő protézist, és igy tökéletesnek kell lennie.
nekem már jó csak jól megjártam mert soha nem gondoltam volna hogy nekem allergén mentes fogsor kell ami nem kevés pénz. még mindig keresem a legolcsóbb helyet Debrecenben
ati
Sziasztok!
6 hete van kivehető protkóm, mellette van még 10 fogam. Úgy szar ahogyan van. Aki csinálta mossa kezeit. Annyira mozog, hogy épp ki nem esik. (De arra is volt példa). Mi az az alábélelés? Mehetek én másik fogtechnikushoz is?
Még nincs fogsorom, de hamarosan lesz, azért olvasgatok itt.
Műanyag és műanyag között is van különbség. Volt régen egy cipőm, persze műbőr, amelyet a színe miatt nagyon szerettem, de ebben a cipőben olyan lábszagom lett pár órán belül, hogy képtelenség volt hordani. Bármely másik, kinézetre, fazonra hasonló cipőmet tudtam hordani, ezt az egyet nem. Nyilván a felsőrész összetételében volt valami, amire a bőröm így reagált. Szóval bármit mond is a fogtechnikus, lehet valami a protézis anyagában, ami Neked nem jó.
Allergia bármikor kialakulhat.
Elképzelhető hogy az akrillátra vagy allergiás.
Ki tudják mutatni ha allergia tesztet csinálnak.
Sziasztok! Ma kész lett az alábélelés, ég meg a föld a különbség! Nagyon jól feltapad, igy már nem kell ragasztó.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek !
szia, köszönöm a válaszod! Én azon filózom ha minden kötél szakad akkor alá béleltetek a felsőnek ha lehet hogy passzosabb legyen, ugyanis 6 éve mikor vették a mintát nagyon öklendeztem de cefetül, nem tudom más hogy reagál a mintavételre de nekem szörnyü volt, lehet ezért sem lett passzos mert elmozdulhatott, de krémmel nagyon stabil uj kora óta a felső, az alsó nem mozdul nem kell hozzá ragasztó
üdv
ati
szia, köszi a választ, 4 évig használtam tünetmentesen a blend a dent müfogsor rögzitőt, addig nem tapasztaltam melegedést, utóbbi két évben csak, de közben váltogattam ami nem olyan erős ugyanabban a márkában, aztán átváltottam coregára, most a corega cink mentest használom mert azt olvastam a cink felszivódhat és kéz ujj zsibbadást okozhat, ami nekem volt is de szedtem a pantoprazol savlekötőt ami szintén zsibbadáshoz vezethet hosszutávon, már ez utóbbit sem szedem és elmult a zsibbadás érzés. De hiába a cinkmentes corega akkor is melegiti a szájpadlásomat,
tesztet ugy végezzem el hogy rákenek kicsit az alkarom belső falára ? és mennyi idő mulva látszik bőr reakció?
másik dolog a hátsó nyaki és szemfájásom ami már majd egy éve tart sajgó tompa jellegü ritka mikor nem fáj kicsit sem, járom a kórházat csak nagyon sokat kell várni egy egy időpontra. lehetséges hogy nyaki gerinc eredetű de mikor mulik el nem tudom,,,
Szia!
Nem lehet, hogy allergiás vagy a ragasztóra? Próbáld ki, hogy az alkarodra kened.
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Férfi meddőség! Segítsetek!
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Rágtam a finom cukormentes sütit és kijött a műfogsorom ....