Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1168. macliz (válaszként erre: 1167. - Molesz86)
máj. 31. 20:47
próbálj kevesebb ragasztót használni.
1167. Molesz86
máj. 31. 20:01

Hát sehogy se sikerül megszokni az alsót, ragasztó nélkül :(. Amint kinyitom evésnél a szám, már meg is mozdul. Addig amíg N teszek a nyelvemmel mond a két oldalra kaját, addig folyamatosan kibillenik, elmozdul, tör, nyom. Ha le van ragasztva akkor jó.

Corega ragasztót vettem. Úgy látom, hogy naponta kétszer érdemes ragasztani, egyszer Reggel és kb 3 órakor, így tudok még vacsizni is.

Viszont a gond az, hogy este ha kiveszem, mert kiveszem, akkor majdnem negyed órát dolgozok rajta a fürdőben, mire az inyemről le tudom szedni a rajt maradt ragasztót. Nincs erre valami gyorsabb megoldás?

1166. kriszta.g
máj. 26. 10:35
Bár eljutnék én is a balcsira.... A ragasztót én se bírom állandóan mosogatni kapirgálni kell. De anélkül hátul felemelkedik. Képzelem milyen a teljes protkóval. Nemsokára sajnos megláthatom. Elöl is elfogyott a tartás mozognak a maradék tartó fogaim. A teljes alsó lötyögő fogsornál asszem a halál is jobb. Már kacérkodom vele. 😪😪
máj. 26. 05:03
Jaj Istenem!
1164. Molesz86 (válaszként erre: 1163. - Macliz)
máj. 24. 20:59

Van benne valami. Már most utálom. Kiszedem, vakarom a ragasztó maradékot.. Most vacsi után nem is ragasztottam és furcsamód tök jól áll az alsó. Csak egy helyen nyom, de azt majd holnap megcsináltatom.

Ha összejön, akkor úgy tervezem hogy ragasztót csak akkor használok ha dolgozni megyek. Ott nem igen eszek és így a 8 órát talán kibírja.

1163. macliz (válaszként erre: 1162. - Molesz86)
máj. 24. 18:41

jó lenne már az életben oda is eljussak:))


próbáld ki amit javasoltam, egyébként meg azért sem jó a ragasztó mert evés után ki kell venni megtakaritani meg ha alámegy az étel akkor is , és akkor nem győzöd ragasztóval meg macerával sem, belefáradsz,,,,

1162. Molesz86 (válaszként erre: 1161. - Macliz)
máj. 24. 15:56
Ma reggel beragasztottam, de délben ebéd közben az egyik fele el is engedett. Elég gáz volt, mivel a Balaton parton volt az ebéd :( .
1161. macliz (válaszként erre: 1160. - Molesz86)
máj. 23. 19:18
szia, ne pocsékold a pénzed mindenféle ragasztókra, idő kell mire beáll egy fogsor, az arc izmai is tartják az alsót is, evéskor ugymond kétpofára kell enni, akkor nem billeg ki. 8 éve van teljes alsóm felsőm, 43 éves vagyok, tapasztalatból irtam.
1160. Molesz86
máj. 23. 11:57
És ezt a ragasztó csíkot nem tudja valaki, hogy kellene használni? Elvileg méretre kell vágni? Én megpróbáltam jobb meg bal oldalt vágtam le belőle, áztattam, nyomkodtam de semmi hatása .
1159. Molesz86 (válaszként erre: 1158. - Arany52)
máj. 23. 11:12
Az jó. Én még egyenlőre kínlódok azzal, hogy kitaláljam mennyi ragasztó kell és hová.
1158. arany52 (válaszként erre: 1156. - Molesz86)
máj. 23. 10:32
Nekem az alsó fél napig marad bent ragasztóval. Általában napi kétszer kell ragasztani, Ha nagyon puhát eszem, akkor elég egyszer.
1157. Guruljka (válaszként erre: 1150. - Kriszta.g)
máj. 23. 09:53

Nekem azt mondta a fogtechnikus, hogy a mai akril fogsorokat nem kell vízbe tenni, inkább éjszaka is a szájban kell hagyni, így szokja meg az ember a legjobban.

Csak a tisztítás idejére veszem ki én is. A kezdeti billegés persze megmaradt, de már alig zavar.

Egy helyen törte az ínyemet eleinte, ekkor, ha már nagyon fájt, akkor egy időre kivettem. Fertőtlenítő szájöblítőt használtam (Corsodyl), és fogmosáskor a fogkefével alaposan dörgöltem az ínyemet is, aztán elmúlt az a kis irritáció, azóta semmi bajom.

Rájöttem, hogy a pezsgőtablettás tisztítás még mindig a legjobb, ebből is az olcsót használom. A Dm-ben vettem a Dontodent tablettát is, 12 Ft-ra jön ki egy darab, és 180 van a csomagban.

Nem hagyom benne sokáig a fogsort, még 5 percig sem, de meleg, majdnem forró vízben oldom fel a tablettát. A fogsortisztító fogkefével alaposan megsikálom, utána megint csak jó meleg vízzel leöblítem, és azóta nincs vízkő a fogsoron.

1156. Molesz86
máj. 23. 09:11

Sziasztok


Két napja kaptam meg a teljes alsó felső kivehető fogsoromat.

A felső nagyon jó, nem kell rögzíteni, de az alsó..

Ha telinyomom ragasztóval akkor jó, de a bal szélen egy kicsit nyom ha eszek. Vettem a alsó fogsor rögzítő ragasztó csíkot, de nagyon nem tudom hogyan kellene használni .

Kinek mi vált be az alsó rögzítésre? Mennyi ideig maradt a helyén? Enni hogy lehetett vele?

1155. macliz (válaszként erre: 1153. - Kriszta.g)
máj. 19. 20:31
nekem csak az égés zavaró, egyébként jól tudom használni stabil evéskor is alsó és felső is
1154. macliz (válaszként erre: 1152. - Kriszta.g)
máj. 19. 20:28
szivesen:) Sajnos a kapocs ügyben nem tudok segiteni mert nekem sosem volt.
1153. kriszta.g
máj. 18. 13:32
Egy évig volt dobozban nem tároltam vízben lehet hogy ez is baj. De nem hordtam. Most már muszáj lenne hordjam de sehogyse megy... Fent a sebek alul a lötyögés és a nyelvem is gyötri. Egy éve kínlódok már ezzel. Ezerszer mentem vissza, garanciában kaptam egy új garnitúrát tavaly de ez is ugyanolyan sz*r. Asszem nekem anatómiailag nem lehet kényelmes fogsort készíteni. Ha lejár a garancia jövőre kidobom a *csába és jön a teljes protkó de csak technikusnál. Addig meg marad a szenvedés hol benn hol kinn ahogy épp muszáj. De enni nem tudok vele semmit.
1152. kriszta.g
máj. 18. 13:26
Köszi. 😊 Sajnos az alsó nekem lötyög még alábélelve is. Annyira pici vékony az ínyem. Félek ha ragasztom anélkül sosem marad a helyén. A felsőhöz isten ments így is brutál szoros. Sajnos fél óra alatt feltör a kapocs. Már kicsiszolták de hiába. Le se bírom szedni annyira szoros. A kapcsost hogy lehet levenni? Félek hogy eltöröm a fogam. A doki egy pillanat alatt kiemeli a számból magamnak az istennek nem jön ki. Már sírtam annyira fájt. Sajnos ez a vertex kvára nem rugalmas hiába mondják.
1151. macliz (válaszként erre: 1150. - Kriszta.g)
máj. 17. 20:53

szia, mivel az első garnitura fogsorom nem lett passzos ezért a felső lemozdult ragasztó nélkül, és kénytelen voltam ragasztani sokáig. ha neked nem mozdul le a felső akkor nem kell ragsztani, de jó lenne valamit csinálni azzal hogy tör mert előb utóbb kikezdi az inyed és az nagyon fájdalmas.


A fentiek miatt nekem jobb volt ragasztani és ugy megszokni, majd később béleltettem alá és nem kellett utána ragasztó.


Az alsó fogsorom nekem soha nem billent ki és nem is kellett hozzá ragasztó, de lehet nekem vastagabb az inyem ott alul.


A fogtechnikus azt mondta jó vizbe tenni a kiszáradás nem tesz jót a fogsornak, és néha tenni kell bele tisztitó tablettát, nekem corega van .

1150. kriszta.g
máj. 17. 18:26
Sajnos az ínysorvadás miatt az alsó ínyem olyan vékony hogy billeg rajta. Hiába pedig a harmadik garnitúra. A felsőnél meg tör mint az úristen. Még egy kérdés megszokás ragasztóval vagy anélkül? Mindenki mást ajánl. És ha nincs benn a fog muszáj vízbe tenni?
1149. macliz (válaszként erre: 1148. - Kriszta.g)
máj. 11. 20:56
Nekem nem mozog egyáltalán, ha jól van levéve a minta akkor annak passzolni kell, evéskor sem mozdul le meg ki, meg semmi gond vele, csak nekem az emlitett égés az megvan sajnos, a nagyságát meg meg lehet szokni, amikor megkaptam az első kivehetőset akkor meg sem birtam szólalni , mert olyan sok helyet kitöltött a számban, nameg a hányingert is le kellett küzdjem, de az egy másik történet,,, a lényeg hogy megszoktam, meg nem tör semilyen kapocs, nem hólyagzik fel az inyem , amikor este kiveszem nagyon jó érzés, majd csak reggel teszem vissza addig vizben van, vagy tisztitó tablettás vizben. Az érdekes még az hogy amikor kiveszem este a fogam, akkor az égés még meg marad vagy 2 órát és csak lassan hagyja abba, reggelre teljesen elmulik, de ugye kezdődik a nap és kezdődik minden előlröl.
1148. kriszta.g
máj. 11. 12:14
Macliz mitől jobb? Az még jobban lötyög még nagyobb és keményebb. És ki se lehet venni mert akkor nincs fogam. Azért szenvedtem ennyit hogy azt elkerüljem. De sajnos úgy tűnik nem fogom mert az első fogak sorvadás miatt nem bírják tovább.
1147. macliz (válaszként erre: 1146. - Kriszta.g)
máj. 9. 19:18
Én akkor is ezt mondom amit régen, ha ennyire szenvedsz vele akkor jobb lenne a teljes kivehetős, persze az is tör ha rosszul van megcsinálva, pl a vertex ami most van sokat kellett csiszolni ott helyben korrigálta a technikus.
1146. kriszta.g
máj. 9. 10:43
Nekem is ég tőle a szám. És mindennek műanyagíze van. Az ételek ízét nem érzem. Még mindig jobb amikor az ínyemen eszem. De ha elöl már nem lesz fogam akkor már muszáj ezzel. Tavaly vagy ötször reszelték meg de annyira tör hogy fekélyes a szám. Szerintem ez nem normális. De azt mondják nem tudnak rajta többet csiszolni. A kapcsoknál meg hátul a nyelvemnél. Másnak is ilyen a vertex? Lehet h a fémkapcsos ami a fogon kapcsolódik nem tör ennyire. De ez borzalmas.
1145. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1143. - Kriszta.g)
máj. 9. 07:40
:(
1144. macliz (válaszként erre: 1143. - Kriszta.g)
máj. 8. 21:45

szia, én egész nap hordom a vertexet, de nekem a szájégéssel vannak gondok, közepesen érzem, nem ugy mint a hagyományosnál, annál durvább.


Sajnálom hogy neked sem jó, lehet igazittatni kellene neked ha sebeket csinál.A műanyag iz ellen lehet rágózni vagy cukorka szopogatás, de tudom nem lehet egész nap,,,

1143. kriszta.g
máj. 8. 09:38
Sziasztok. Még mindig nem megy a protkó megszokás. De sajnos az első fogaim is tönkrementek így muszáj újra kezdenem a megszokást. De két órát benn van a vertex fogsor és olyan sebeket csinál hogy egy hétig nem bírom visszatenni. A felső szorít az alsó mozog. Nem szólva a műanyag ízről. Annyira undorító hogy folyton hányingerem van. Aki ezt bírja egész nap az egy hős.
1142. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1141. - Tecup)
ápr. 12. 23:34
:(
1141. tecup (válaszként erre: 1136. - Bártfai Andrea)
ápr. 12. 21:04
köszi,de nekem nem lehet beültetés a cukrom miatt nem csinálják meg ,kettőt be se tesznek csak 4 db alulra.
1140. tecup (válaszként erre: 1139. - Kriszta.g)
ápr. 12. 21:03
nekem volt varplast ami nagyon jó volt,a legjobb,több mint 10 évig .utána hagyomásnyos akril volt,az nagyon merev nagyon feltörte mindig a szám ,aztán 3 év után ketté tört felül,ezért azt hittem ez az új vertx jó lesz mert hogy nem törik el.de tévedtem ,nagyon rossz.ráadásul átlátszó az iny és mikor beteszem lila lesz az egész inyem,szóval el is lilul. az átlátszót nem ajánlom senkinek ,csúnya. az oldalon úgy reklámozzák kiválaszthatod a fogakat pl...hát nem lehet! elmondtam milyen fogakat szeretnék,persze köze sincs hozzá ,nem azt kaptam. sajnos rá voltam erre kényszerülve most igy kifizettem egy vagyont.már nagyon megbántam .
1139. kriszta.g
ápr. 11. 10:40
Tecup nekem az első fogsor és azért vertex mert ennél nem kellett fémkapocs. Elől kapcsolódik és pici fogaim vannak a fémkapocs teljesen világít a számban. Kipróbáltam és vállalhatatlan ronda. 40 éves csajnak. A vertex viszont tényleg ilyen ahogy mondod. Homokízű az állaga porózus és csúnyák is benne a fogak. Enni nem lehet az alsóval. Neked milyen volt még? Melyik volt jobb? Miért váltottál vertexre? Most nekem teleszkóp jön alulra de fogalmam sincs mikor. Addig se mosoly se rágás.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook