Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1127. macliz (válaszként erre: 1125. - Lily2)
febr. 13. 15:32
Csinálj allergiatesztet a vertex re mert nekem a vertex is égeti a számat. Több éve kezdett el égetni a hagyományos akril kivehető fogsorom, azt hittem a vertex jobb lesz, fe nem!!!!!! Ugyanugy égeti a számat, télen még hagyján de nyáron förtelem.
1126. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1125. - Lily2)
febr. 13. 03:11
Az a jó, hogy Te is már egyenesben vagy! Gratulálok!
1125. Lily2
febr. 11. 00:59
Sziasztok! Még új vagyok, de a témában sajnos nem. A kálváriát borzalmas hosszú , a lényeg hogy hosszas szenvedés után kaptam egy protézist két kis fémkapoccsal, felül csak a két szemfogam maradt meg. Hosszas szenvedés után fogászati allergia vizsgálaton kiderült hogy nikkel, kobalt allergiák van. Sokmindent másra is jött allergiás reakciò, viszketett is nagyon, de utolsò nap mikor a végeredményt olvasta le az orvos akkor ez a kettő maradt pozitív. Fogtechnikus kivette a fémkapcsokat...gondoltam én gond egy szál se..túl azon hogy a proton sosem törte fel az inyen és kimondottan jó érzés viselni, közel 12 óra viselése után ismét jöttek a tünetek..ég a nyelvem de kb mint mikor a forró levessel odaegeti az ember, nincs nálam és mintha melegednek fel...kivettem másnap reggelre csillapodott minden. Szépen eljutottam addig míg szimplán csak akkor vettem be ha enni akartam de most már arra a 10 percre sem tudom mert a nyelvem teljesen kiszárad tőle. Elkezdtem szedni a B vitamin komplexet, egy hét alatt szinte teljesen elmúlt ez a hónapok óta különösen borzalmas érzés, a protkom nem vettem a számba közbe. Most a Vertex thermosense protézis kerül kipróbálásra, ez egy teljesen monomer mentes fogyott elvileg allergén mentes, minimálisan rugalmas, torhetetlen, alabelelheto , javítható stb stb..Pár hónap múlva beszámolok majd hogy milyen . Remélem kényelemben lesz olyan mint a mostani volt, mint ahogy azt is remélem hogy tudtam pár ötletet adni annak aki hasonlóról szenved.
1124. Bártfai Andrea (válaszként erre: 1123. - László54)
jan. 24. 01:33

Boldog Újévet kívánok én is!


Jaj Te szegény László! Rosszul választottál fogorvost. Elsősorban az ínyedet kellett volna helyrehozatni szájsebészeten. Javaslom Pesten a Mária utcai rendelőt, - ha az nehezen megközelíthető számodra, keress a lakhelyedhez közelebbi fogászatot, ahol szájsebészet van.

Az én fogsoromat szájsebész/fogorvos készítette 2011-ben, - megszenvedtem a csontfeltöltést és egyéb macerákat, - jó és szép lett a fogsorom, - azóta semmi problémám nincs.

(Nekem nem jött be az ideiglenes "klasszikus protkó"!!!)

jan. 12. 22:16

Köszöntöm a Hoxa.hu fogfájásra immunis fórumozó Hölgyeket, Urakat!

Új vendég vagyok a ”csapatban”, ezért engedjék meg, hogy Boldog Újévet kívánjak mindnyájuknak és egyben fájdalom mentes rágást a 2020-as évre.

Sajnos már az én harapásom sem riasztja el az unokáimat (ezért vissza is élnek vele). 😊

Olvasgatom a hozzászólásokat és látom, igen sokan megszenvedték mire eljutottak a „fájdalom” mentes boldog állapothoz. Én sajnos igen rossz genetikát örököltem a felmenőimtől, de szerencsére csak a fogazat szempontjából. Ma már belenyugodva a helyzetembe, igen jól viselem a több funkciós mobil rágókészletemet. Az elején mindent elkövettem annak érdekében, hogy elkerüljem a fix fognélküliséget. Budán, a II. kerületben…. Beültettem alulra 4 db implantátumot, akkor még 100 ezer/ db volt az ára. Már a beültetéskor, a Body Buildinges Dr. Úr bele is tört egyet az állkapcsomba (de mire azt kivésték...!), aztán a négy darab sem volt egyforma, ekkor már éreztem, hogy rosszhelyen járok, de nem volt mit tennem (csak ültem mélyen a fémig süppedve), nem léphettem vissza! Begyulladt az alsó ínyem, 2 db implantátum egy héten belül kilökődött, egy mozgott és egy fix maradt. Iszonyú fájdalmam volt, enni nem tudtam, inni is csak langyosat! Aztán kivetettem még azt az egyet is.

Volt még pár ötletem, azokat is végig csináltam, de végül mégis maradt a klasszikus protkó. :) Üdvözlettel: Juhász László Budakalászról

1122. Krisz9
jan. 12. 17:24
Sziasztok én nem szeretem a ragasztot hányingerem van töle also felsö protézisem van a felsö jol tapad az alsó kicsit mozog de ragasztotam de nem birtam az evésnél mind két oldalat terhelem úgy lassan tudok eni egy honapja csináltatam féltem is az alsotol de nem anyira borzalmas már kezdem megszokni ez a 2 dig alsom az elsöt használni sem tudtam ki eset a számbol nagy is volt mintát szarul veték le a mostani jó! Citrom savba szoktam néha teni tabletába mikor mékbe de ecetes vízbe is lehet a fogtechnikus mondta ,hogy lehet!
1121. Guruljka
jan. 5. 22:29

[link]


Lehet válogatni!

1120. Guruljka (válaszként erre: 1119. - KR51/1)
jan. 5. 22:15

Nem csak a fogkő, hanem a tabletta maradványa, fehéren, a tisztítós dobozon is látható.

Lehet ám, hogy citromsav lesz a fogkő-tisztító, és esetleg utána hagyom kicsit ázni Listerine-es vízben.


[link]

1119. KR51/1 (válaszként erre: 1118. - Guruljka)
jan. 5. 21:31
Egyszerű próba: a tisztára mosott fogsort hagyom megszáradni, ekkor nagyon szépen kirajzolódik fehéren a fogkő (ha van)
1118. Guruljka
jan. 5. 21:26

Én is kipróbálom majd a citromsavat, ma, alapos megnézés után nem találtam elegendőnek a tablettás tisztítást.

Egyébként a fogtechnikus is az enyhe savat ajánlotta.

1117. KR51/1 (válaszként erre: 1116. - 55Judit)
jan. 5. 15:37

A kapargatás nem jó ötlet, mert megkarcolja a fogsor anyagát, még jobban le tud rakódni rá a fogkő.

Bevallom, 9 éve, mikor szembesültem a fogkő problémával, először én is kemény tárggyal, majd kihegyezett gyufavéggel próbálkoztam. Mivel vízkőtelenítésre előtte is használtuk a citromsavat, kipróbáltam, bejött!

Persze, az ecet is oldja, "mellékhatásait" nem ismerem.

1116. 55Judit (válaszként erre: 1113. - Guruljka)
jan. 5. 10:13

Én is csak ruhát öblítek, és napi szinten mosom ki vele a desztilláló készüléket.

Mikor felvetettem arra gondoltam, ha nem károsítaná a fog anyagát, talán a kapargatás helyett jó lehet áztatni benne.

1115. KR51/1 (válaszként erre: 1114. - Guruljka)
jan. 5. 10:05

A ragasztó kitölti a fogsor alaplemeze és az íny, és vagy szájpadlás közti rést, segíti, tömíti a vákuum jobban megmarad! Lényegében nem ragad, hanem a vákuumot tartja fenn!

A zárásból következik, az ételt sem engedi alámenni!

Ennek ellenére én évente egy tubussal sem használok el belőle, nem biztos, hogy egészséges ez a vegyi anyag bevitele a szervezetbe.

1114. Guruljka (válaszként erre: 1107. - Arany52)
jan. 4. 23:08

Nekem a fogtechnikus úgy mutatta, hogy az íny helyére, a vájatba kell a ragasztót tenni, vékonyan.

Én teszek a szájpadlásra is, főleg az előbb leírtak miatt.


Elvileg a ragasztó egy darabig távol tudja tartani az ételt, ami alámenne.

1113. Guruljka (válaszként erre: 1110. - KR51/1)
jan. 4. 23:06

Nem tudom, az akril és a fém hogy reagál az ecetre, én csak azt tudom, hogy én hogy reagálok:

Meg se veszem a boltban. Úúútálom.

1112. Guruljka (válaszként erre: 1104. - Atlass)
jan. 4. 23:05

Elvileg a fogsort a vákuum tartja a helyén. Azaz a műanyag és a szájpadlás. illetve az íny közötti tapadás.

Ha ezt a leves megbontja, persze hogy lecsúszik.

Nálam nem megy minden alá, de valamennyi igen, mert bal oldalon eleve el is áll a szájpadlásomtól. (Még mindig nem mentem vissza igazíttatni.)

Ha jobban odasimul, akkor nehezebben megy alá bármi.

1111. KR51/1 (válaszként erre: 1105. - Atlass)
jan. 4. 22:49
Az áztató tabletták egyik összetevője is a szódabikarbóna!
1110. KR51/1 (válaszként erre: 1109. - 55Judit)
jan. 4. 22:45

Az 1091. ben leírtam a citromsavval kapcsolatos tapasztalatomat, és azt, hogy a fogtechnikus is javasolta a használatát.

Az ecet is sav, kérdés, hogyan reagál rá a fogsor anyaga?

Az enyém részleges fogsor fent és lent is, fémet és akrilt is tartalmaz. Ezt nem károsítja a citromsav.

1109. 55Judit
jan. 4. 18:53
Ne nevessetek ki, csak kérdezem. A fogkövet nem oldaná le az ecet? A vízkövet hamar oldja.
1108. arany52
jan. 4. 17:37
Javítok; ételnél
1107. arany52 (válaszként erre: 1104. - Atlass)
jan. 4. 17:36
Ragadósabb értéknél nekem is csúszik le. Pár csepp fogragasztót teszek a szájpadlásra. Egy napig tart. Nő az alsóról ne is beszéljünk. Az nagyon gyenge eresztés.
1106. atlass (válaszként erre: 1091. - KR51/1)
jan. 4. 17:24
Szerintem a fogsor alapanyagától is függ a fogkövesedés. Az előző részleges alsó műfogsorom más anyagból volt mint a mostani. Na az fogkövesedett rendesen, csinálhattam vele bármit. Két hónap után már csúnya fogköves volt még a belső részén is ami az ínyen fekszik. Egy év után meg lemattult az egész fogmű.A fogkövet körömreszelővel kellett róla kapargatni, de az sem hozott nagy eredményt. Szóval nem mindegy szerintem az alapanyag minősége.
1105. atlass (válaszként erre: 1091. - KR51/1)
jan. 4. 17:20
Azért kérdeztem meg a szódabikarbónát, mert az nagyon jól fertőtlenít és szagtalanít. A citrom(sav) valóban a legtermészetesebb fogkő oldó, de nekem szerencsére (egyenlőre) nem fogkövesedik a műfogsor. Kőmentes, szagtalan, szép 6 hónap után is. Éjszaka nem tartom bent, mert nem tudok tőle aludni. Felébredek rá, hogy a számban van. Este megmosom egy jó minőségű szemcse mentes fogkő elleni fogkrémmel és egy öblítés után megy a pohár vízbe. Reggel még fogkrém illata van. 2-3 hetente egyszer szódabikarbónás vízbe teszem egy éjszakára. Utána még szebb.
1104. atlass
jan. 4. 17:13
Sziasztok! Boldog Új Évet Mindenkinek! Még mindig nem vagyok teljesen magabiztos a teljes felső műfogsorommal. Nem tudom eldönteni, hogy a fogsorral van valami tökéletlenség vagy egyszerűen a kivehető műfogsor ilyen. Az a problémám, hogy időről időre evés közben olyan mintha valahol levegőt kapna és elkezd csúszni le. Nem billen, hanem olyan mintha egy buborék menne alá... Kérdésem hozzátok, hogy a leves, víz és folyékonyabb ételek nektek is alámegy és elemeli? Amikor nem kajálok, csak bent van a számban a fogsor akkor rángatom kézzel jobbról, balról, nincs vele gond, tapad, bent van jól. Van amikor kekszet is tudok rágcsálni, szendvicsbe, puha dolgokba simán beleharapok úgy hogy nem mozdul el. Abban a pillanatban ha kicsit tapadósabbat eszem, pl. sajt, akkor lehúzza. Ezek nem állandó problémáim, csak alkalmiak, de nem tudom, hogy ez most akkor ilyen és meg kell szokni? Még mindig fontolgatom a ragasztást, hogy kipróbálom, hátha az megoldja....
1103. macliz (válaszként erre: 1102. - Guruljka)
jan. 3. 07:21
Én 5 évig használtam ragasztót, igazad van, én is azt tapasztaltam hogy besürüsödik egy idő után,mondhatni parázs állagú lesz, szinte préselni kellett ki belőlle ,,,
1102. Guruljka (válaszként erre: 1101. - Guruljka)
jan. 3. 03:06

November közepén rendeltem, most néztem meg.

Nem ragasztok naponta, azt hittem, így tovább tart. De jobb lett volna inkább kétszer is ragasztani napona, nem csak akkor, ha megyek valahova.

Nincs rajta, hogy felbontás után meddig használható.

1101. Guruljka
jan. 3. 02:03

Újabb tapasztalatom:

A műfogsorragasztóval nem érdemes spórolni, mert idővel elveszíti a ragasztóerejét.

Még a fél tubus megvan, és már nem sokat ér, az elején pedig egész napra jó volt.

1100. arany52
dec. 31. 17:09
Egészségben gazdag, boldog új évet kívánok!
1099. macliz
dec. 31. 16:05
Boldog új évet mindenkinek!
1098. 55Judit
dec. 31. 15:35

Boldog új évet, és nagyon jó egészséget kívánok minden kedves fórumtársnak!


Szeretettel: Judit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook