Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Férfi meddőség! Segítsetek! fórum

Férfi meddőség! Segítsetek! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
dec. 5. 22:43

Sziasztok!


Nekem kb 2 éve volt biopsziám, gondoltam leírok pár sort, hátha pár emberbe lelket önthet illetve tanulságos lehet

Pasik amúgyis ritkán írnak ide, mintha a nők akarnának helyettük is mindent megoldani:) de most javítunk az arányokon:)


Mindkét biopsziát egy híres andrológus csinálta, kb minden posztban megemlítik itt.


2015 óta 3 spermium vizsgálaton voltam, mindegyiken azoospermiát állapítottak meg.


Az első 2016 biopszia nyarán volt, nem találtak semmit, megnézték a Sotén, Humancellbe és a szövettanon is.


Maga a műtét nem nagy szám, egyik nap bementem délután, reggel megműtöttek és utána reggel hazaengedtek. Nem fájt a műtét, rendesen altattak, utána viszont nagyon kellemetlen volt, kábé mintha folyamatosan tökön rúgnának. 1 hét fekvés kell minimum, de ki lehet bírni.


Szóval 0 eredmény, a dok azt mondta, Önök mindent megtettek, barátkozzanak meg a donor gondolatával. Nem ment könnyen, de végül kerestünk donort, majd pár hónap múlva feleségnek leszívták a petesejtet, oda volt készítve a donor spermium is, de valamiért nem dobták ki az én mintáimat és a donor beültetése előtt megvizsgáltak azokat is. Micsoda szerencse, mert találtak benne életre utaló jeleket (!), voltak olyan spermiumok, amik ugyan hibásak voltak (fej megvolt, de a farokrész hiányzott). A doki mondta, hogy megpróbálhatjuk ezzel, de nem sok esély van rá hogy terhesség lesz belőle. Mit ne mondjunk csodás hír volt, épp karácsonykor...


Nem jött össze, viszont kaptunk egy reményt, hogy lennie kell ott valaminek! Hangsúlyozom, hogy előtte hárman nézték meg a spermáimat és nullát találtak!


Elhatároztam, hogy újra megműtettem magam.


Három hónap múlvára szerveztük le a műtétet, igazából sok szervezésbe került, hogy az a biológus is rendelkezésre álljon aki végül a sperma kedvezményekre rálelt illetve az andrológusnak és a nőgyógyásznak is OK legyen.


Telt-múlt a 3 hónap (semmi vitamint meg ilyen Fer14 és egyéb szereket nem szedtem). Nem ittam alkoholt, sokat sporoltam, mediterrán étrendet tartottam, de a lényeg most jön. Az egyik ismerősöm foglalkozik spirituális dolgokkal, konkrétan szellemsebészettel. Nem hallottam erről soha, de félve odamentem hozzá egy héttel a műtét előtt és segítséget kértem. Nem igazán lehet leírni mi ez, ezért meg sem próbálkozom vele. Találó lehet az a megfogalmazás, hogy ez egy olyan ősi gyógyítási módszer ami az ember a saját öngyógyítási képességének hitén alapul.

A lényeg, hogy egy hétig minden nap nagyon pozitív voltam, imádkoztam, kértem hogy gyógyuljak meg és a műtét sikerült! Nulla fájdalmam volt, egyből felkeltem és haza akartam menni a saját lábamon még aznap. Reggel volt a műtét, mosolyogva mentem be mert tudtam hogy sikerülni fog. Az első műtét után "tökönrúgásos" érzésnek nyoma sem volt. Egy maratont le tudtam volna futni! Műtét után délután megtudtam, hogy rengeteg 100% egészséges spermiumot találtak, sok embrió lett és párat is tudtak fagyasztani belőlük.


A lényeg: 0 eredménnyel, sikertelen biopszia után újra belevágtam és sikerült. Azóta tanulom én is ezt a fajta gyógyítást, és életcélom, hogy sok emberen segítsek.


Engem a saját hitem és lelkierőm gyógyított meg.


Ne féljetek a biopsziától, mert semmi az egész. Tényleg. Higgyetek magatokban, és abban, hogy meg tudjátok teremteni magatoknak az egészséget. És SOHA ne féljetek!


Minden jót kívánok mindenkinek!


Aki gondolja írjon és szívesen válaszolok a kérdésekre, élőben, telefonon, bárhogy.


Boldog karácsonyt!

1712. Panna07 (válaszként erre: 1711. - Pinki02)
nov. 24. 16:40
Szia! Prosztata gyulladása nincs, megvizsgálta most urológus. Valószínű a húgycsövében lehetett mert mondta hogy érzett ott egy kis fájdalmat. Mindenesetre azért elmegyek leoltásra, hogy nincs-e semmi baktérium, gomba nálam, és ő is megy bakterologia ellenőrzésre.
1711. Pinki02 (válaszként erre: 1696. - Panna07)
nov. 24. 15:55
Kedves Panka! Tudni való e honnan jött az e. Coli a férjed spermájába? Prosztata gyulladás? Vagy a húgycsőben van? Nálam volt a méhnyaki törletben...ki is kezeltem. A dr azt mondta nem valószínű, hogy megfertőzhettem a férjemet, mert ez nem nemi betegség, és a férfiaknál nagyon ritka a felszállo fertőzés.
1710. Alexa98 (válaszként erre: 1709. - Panna07)
nov. 20. 19:34
Igen. Azok is voltak. Vitaminokat is próbáltuk már. Össze se merem számolni, hogy mennyi pénzt költöttünk már csak a vitaminokra. Volt ami orvosi javallat volt, és volt amit saját magunk rendeltünk és próbáltunk ki. Sajnos érdménytelenül.
1709. Panna07 (válaszként erre: 1708. - Alexa98)
nov. 20. 19:29
Akkor gondolom a vírusszűrés is volt, mert az is előfeltétele a lombiknak. Sajnos nincs más ötletem. Vitaminokat nem ajánlottak, hogy azzal kicsit fel lehetne javítani a minőséget?
1708. Alexa98 (válaszként erre: 1707. - Panna07)
nov. 20. 19:17
Szia. Köszönjük.. Ahogy mondod. Nekünk is ez a problémánk, hogy sajnos senkitől nem kaptunk választ, hogy miért van ez a helyzet. Még csak vizsgálati javaslatokat se kaptunk. Az embert teljesen magára hagyják ezzel a helyzettel, és kezdjen vele amit akar. Azt elfelejtettem az előzőben, hogy a bakterológiai vizsgalatok elkészültek ugyanis ezek amúgy is követelmények a lombiknál.
1707. Panna07 (válaszként erre: 1706. - Alexa98)
nov. 20. 18:31
Szia! Sajnálom a helyzeteket. Jól írod, az lenne a lényeg hogy az okot találják meg, és ha lehet, kezeljék, ne vaktában próbálják a lombikot, téged kitesznek a sok hormonnak.. Érdemes lenne bakterologia és vírus szűrés a férjednél, hátha valamelyik okozza a problémát.
1706. Alexa98
nov. 20. 17:58
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni, hátha van olyan köztetek, aki hasonló problémával küzd és több tapasztalata van nálunk. Röviden a történetünk.. Babát szeretnénk, de a férjemnél probléma van a sperma minőségével és mennyiségével is. Utolsó diagnózisunk necrozoospermia. Volt már 1 herevisszér műtéte sikertelenül, és 1 egy oldali biopsziája is, szintén eredménytelenül. Azon az oldalon nem találtak egyáltalán spermát viszon, ha mintát ad abban van, csak hát kevés és halott. Most szakadt meg a 2.lombikunk, ugyanis hiába termékenyítették meg a petesejtjeimet, sajnos nem osztódtak. Vagyis 1 megindult, de az is megállt az osztódásban. A doktornő szerint, Trental beadása utan is csak egy helyben rezegtek. Sajnos ők le is mondtak rólunk. Donort javasolnak, de amíg a miértet nem tudjuk, ebbe nem tudunk belenyugodni.A 2.biopsziától is ockodunk. Annyira lutri,(az első alkalomból kiindulva) hogy előtte megprobálnánk mást is. Eddig "csak" alap hormon vizsgálata, y genetikai vizsgalata, és 1 visszérműtéte volt. Annyira kétségbe vagyunk esve nem tudjuk, hogy merre induljunk tovább. Ha valakinek van esetleg valami ötlete vagy tapasztalata, hogy hová lenne érdemes menni, vagy milyen vizsgalatot lenne érdemes megcsinaltatni azért nagyon hálásak lennénk, ha megosztaná velünk.. 😔
1705. Panna07 (válaszként erre: 1704. - Perdus)
nov. 17. 10:07
Igazán nincs mit. Ha lesz még kérdésed, nyugodtan kérdezz. Tudom milyen nehéz ez. :(
1704. perdus (válaszként erre: 1703. - Panna07)
nov. 17. 09:06
Köszönöm szépen a sok hasznos infót. Annyira letaglózott minket a hír és az utána ránk zúduló információ, hogy egyenlőre még kialakulóban van hogy mit mikor hogyan!?
1703. Panna07 (válaszként erre: 1701. - Perdus)
nov. 16. 23:03
Azt kifelejtettem, hogy ha most férjed elmenne a DNS frag+ ROS vizsgálatra, akkor először csak a bakterológiára érdemes menni, és ha az negatív, csak utána célszerű a többi. Mert ha ne adj isten van baci, akkor addig felesleges megnézni ezeket a speckó dolgokat. A saját bőrünkön tapasztaltuk ezt meg, kár hogy az orvosunk nem így írta elő.
1702. Panna07 (válaszként erre: 1701. - Perdus)
nov. 16. 10:04

Hat igen, alapnak kellene lennie a spermavizsgálat során, hogy nézzek a feherversejt számot, de sajnos általában ez nem történik meg. Megértelek, mi is ezt tapasztaljuk h csak telnek a hónapok, nekünk kell utánajárni sok mindennek...

Férjem eredménye a ROS-t illetően speciális eset, mert akkor nézték amikor benne volt a e. coli, az viszont megemeli a ROS értéket, meg a DNS fragmentaciót is. Neki emelkedett lett a ROS szintje, persze nem lehet tudni h a visszér miatt mennyi lett volna, úgyhogy az lesz, hogy ha negatív baktérium lelete lesz, 3 hónap múlva meg lehet ismételni a ROS-t meg a DNS frag-t, hogy meg tudjuk alapból mennyi az érték.

A herevisszér nem feltétlenül van negatív hatással a ROS értékre és a DNS-re, úgyhogy szerintem érdemes lenne nálatok a műtét előtt megnézetni, persze nem olcsó dologról van szó, mérlegelni kell, hogy mennyire szeretnétek tudni, ha mindenképp műtét lesz. Mondjuk ha tényleg lesz műtét. érdemes lenne egy előtte és utána vizsgálat, hogy kiderüljön mennyire volt hatásos a műtét.

1701. perdus (válaszként erre: 1699. - Panna07)
nov. 16. 06:32

Nálunk pont fordítva volt. Férjemnek soha nem volt semmi panasza, sem húzódás, sem nyomás, sem fájdalom. Viszont rendre rossz sperma analízisek születtek. Nem dohányzik, alkalmanként iszik alkoholt, sporttól. Nézettünk IR-t az rendben van, egy nagyon kicsit pajzsmirigy alul működő, de több andrológus is azt mondta, hogy annyira minimális, hogy csak az nem befolyásolhatja ennyire, hormon vizsgálata volt még, az is rendben van. Ám, most kiderült a visszér.

Nekünk még nem volt sem ROS, sem DNS fragmentáció, de gondolom a műtét előtt akkor nem is lenne érdemes, hisz úgy is rossz eredményt kapnánk. A ROS-sal kapcsolatban azt megkérdezhetem, hogy férjednek hogyan módosította. Arra gondolok, hogy sem a túl alacsony ROS tartalom nem jó, sem a túl magas. Férjednek kórósan megnövelte, vagy kórosan lecsökkentette?

Köszönöm, mindenképpen fogunk csináltatni baktérium tenyészetet!Én valamiért abban a hitben voltam, hogy a sperma vizsgálat során azért nézik a fehérvérsejt számot, hogy azzal szűrjék van-e bakteriális fertőzés. Ha mondták volna, hogy ne! De semmit nem mondanak és csak mennek a hónapok. Na mindegy, legalább most kiderült a visszér, illetve az, hogy kell csináltatni baktérium szűrést.

1700. Panna07 (válaszként erre: 1698. - Perdus)
nov. 15. 16:53
A bakterológiát külön kell kérni, vagy a meddőségi központban ahova jártok, feltéve h ott lehet, vagy urológiai ambulancián, utóbbinél biztos lehet.
1699. Panna07 (válaszként erre: 1698. - Perdus)
nov. 15. 16:51
Az alap spermavizsgálaton csak a szokásos paramétereket nézték, aztán felkerestünk egy urológia-andrológust, hogy van-e teendő a herevisszérrel, mert időnként fáj neki, de azt modta az orvos, hogy mivel a spermavizsgálat eredménye jó lett, nem indokolt a műtét, a fájdalom terheléskor jelentkezik, abból vissza kell venni, ennyi. Viszont mondta h herevisszér esetén a ROS szint lehet hogy nem megfelelő, javasolta hogy csináltassunk ROS mérést, meg mondta, hogy mivel eddig nem volt bakterológia, legyen az is megvizsgálva. De ennek indikátora nem volt, viszont nagyon jókor merült fel ez a kérdés, mert kiderült a baci, ha később mentünk volna az orvoshoz, akkor továbbra is csak hiába vártuk volna a teherbeesést. Szerintem egy műtét előtt a férjednél mindenképpen meg kellene nézni hogy nincs-e baktérium vagy nincs-e fertőző nemi betegsége, pl a Clamydiát is el lehet kapni monogám kapcsolatban is, és az is le tudja rontani a spermaképet. Mert ha ne adj isten baktérium vagy fertőzés van, azt lehet kezelni, és utána rendeződhet a spermakép, és akkor nem kellene műtét.
1698. perdus (válaszként erre: 1696. - Panna07)
nov. 15. 16:39

Azt szabad megkérdeznem, hogy ti azért csináltattatok baktérium tenyésztést, mert az alap sperma analízis is már mutatott gyulladást, vagy attól teljesen függetlenül?


Mert nálunk még nem volt, de kezdek elbizonytalanodni, hogy azt külön kell kérnünk? Mert ha nem kérjük, nem csinálják meg?

1697. perdus (válaszként erre: 1696. - Panna07)
nov. 15. 16:37
Szia! Igen, nálunk nem jó és mivel más okát nem találni, ezért tovább küldött minket, mert egyfelől Ő nem vállal műtéteket, más felől mi is úgy vagyunk vele, hogy azért csak jobb megkérdezni még egy szakvéleményt.
1696. Panna07 (válaszként erre: 1695. - Perdus)
nov. 15. 16:29
Szia! Az orvoshoz nem tudok hozzászólni, csak érdekel, ha megosztod, hogy miért javasolja a műtétet, nem lett jó a spermaképe? Nem is gondoltam volna hogy ezt altatás nélkül csinálják. A férjemnek is van herevisszere, szerencsére a spermaképen nem látszik, így nem javasolták a műtétet, más kérdés, hogy most azért romlott le neki, mert a bakterológiai vizsgálaton kiderült h e. coli van a spermában, az aztán mindent leront, mennyiség-motilitás-morfológia, DNS fragmentació, ROS.
1695. perdus
nov. 15. 15:34

Sziasztok!


Itt is megérdeklődöm, hátha valakinek van válasza a kérdésemre.


Férjemnél tegnapi nap az UH-n megállapítottak bal oldali herevisszeret és Dr. Papp Györgyhöz irányították másodvéleményért, illetve a műtét miatt.


Férjem vállalja a műtétet, csak nagyon nagyon fél tőle. Tudjátok esetleg, hogy Papp György műt altatásban? Tudom, hogy orvosilag nem feltétlen indokolt, de férjem annyira retteg, hogy attól tartunk rosszul lenne vagy elájulna műtét közben. Mennyire rugalmas a doktor úr, meg lehet ezt vele beszélni?


Köszönöm előre is ha tudtok segíteni!

nov. 8. 01:57

Nem szokványos bejegyzés következik.


Egyedülálló, gyermekre vágyó meddő férfiakkal ismerkednék.

Egyedülálló, donoros kismama.

1693. Babszib2
szept. 30. 23:28

Sziasztok,

Goodwill Pharma-tól rendelt 60 szemes, bontatlan csomagolású Profertil eladó.

Minőségét 2020. júniusig megőrzi.

Ár: 13.500,- Ft.

Postai úton való küldés megoldható!

Telefonon keressetek ha kérhetem 06302645060

1692. Panna07 (válaszként erre: 1691. - TAndi86)
szept. 30. 09:45
Ok, köszi. Szerencsére a férjem úgy áll hozzá, hogy nem gond, hogy Budapesre kell mennünk emiatt, de azért jó lenne, ha a régiós nagyvárosokban is meglenne a technika ezekhez a vizsgálatokhoz.
1691. TAndi86 (válaszként erre: 1690. - Panna07)
szept. 30. 09:38
Nem kell előtte szakorvosi vélemény, csak az 1 hónapnál nem régebbi spermiogram. Azon már ott az információ elvileg, ami miatt indokoltak a többi vizsgálatok.
1690. Panna07 (válaszként erre: 1689. - TAndi86)
szept. 30. 09:31
Köszi az infót. :) A honlapjukon az árlistánál írják, hogy a DNS frag. + ROS teszt előtt 1 hónapon belüli spermavizsgálat kell, ez nálunk meglesz, de azt is írja, hogy előtte szakorvosi egyeztetés szükséges, ezt hogy kell érteni, az Istenhegyiben be kell jelentkezni előtte andrológushoz? Minket andrológus küldött az Istenhegyibe, elég ha csak magára a vizsgálatokra jelentkezünk be?
1689. TAndi86 (válaszként erre: 1686. - Panna07)
szept. 30. 09:06

Szia!


Mi kb. 1 héten belül kaptunk időpontot a vizsgálatra. Az eredményre sem kellett túl sokat várni, 2 hét alatt megvolt. Igaz, ez tavaly szeptemberben volt...

1688. Panna07 (válaszként erre: 1687. - Pikapika)
szept. 29. 22:49
Köszi a választ. :) Mennyi idő múlva kaptátok meg az eredményt?
1687. Pikapika (válaszként erre: 1686. - Panna07)
szept. 29. 22:36
Szia, mi ott voltunk, igaz én jóval hamarabb kértem időpontot, mert tudtam h kB 1 hónap múlva tudunk menni, szóval sajnos nem tudom, hogy mennyi időre adtak volna, de sztem nem kell sokat várni.
1686. Panna07
szept. 28. 23:14
Sziasztok! Egy másik fórumról merészkedtem idejönni, egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy akinek a párja volt az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumban Dns fragmentációs és ROS teszten, mennyi idő múlva adtak időpontot?
1685. Klaudia20 (válaszként erre: 1684. - Fekete szőlő)
szept. 27. 08:13

Ilyenkor kerülni kell mindenféle antioxidánst, én úgy tudom, hogy ilyenkor ront az eredményeken.

De sajnos több infóm nincs róla😯

szept. 26. 09:08

Sziasztok!


Hátha jár erre valaki aki tud erre mit mondani.

Azt tudom, hogy ha magas a mért ROS tartalom, akkor arra antioxidánst kell szedni.


De mi van akkor, ha alacsony?


Férjem eredménye 29 %-os lett.


A lelet szerinti besorolás:

33% alatt: alacsony.

34-55% között: csökkent.

56-80% között: átlagos.


Lehet ezen segíteni valahogy?


Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook