Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Férfi meddőség! Segítsetek! fórum

Férfi meddőség! Segítsetek! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1917. Rebecca (válaszként erre: 1916. - Pipironka)
tegnap 09:44

Nem tudom, ezt talán egy oktató jobban meg tudja válaszolni. Van facebookon Aviva tapasztalatok csoport, esetleg ott kérdezd meg, sok oktató benne van.

Az én férjem mozog rendszeresen, így nem hiszem, hogy a tornától jobban átmelegednének a herék, mint más mozgástól, de itthon mindig levetetem vele az alsónadrágot, hogy legalább itthon ne szorongassa már a srácokat. 😀

1916. Pipironka (válaszként erre: 1915. - Rebecca)
tegnapelőtt 23:53
Az enyém is csinálja végig ;) Arra gondoltam hogy hátha a herék hőmérséklete megemelkedik ettől és ezért kéne lájtosabban?
1915. Rebecca (válaszként erre: 1914. - Pipironka)
tegnapelőtt 13:19

Szerintem annyi, hogy nekünk kell az a belső meleg, ami a torna miatt kialakul, nekik viszont ez a meleg nem fontos, ezért ők akár szünetet is tarthatnak a gyakorlatok között, mi pedig nem.

Legalábbis én így értelmezem ezt. A férjem egyébként végignyomja velem szünet nélkül, annyi különbséggel, hogy én utána befekszem egy 20 percre takaró alá, ő viszont nem.

1914. Pipironka (válaszként erre: 1911. - Lizy44)
jan. 14. 15:34

Azt olvastam, hogy a férfiaknál egy-egy gyakorlat között szünetet lehet VAGY érdemes hagyni?

Ti ezt így csináljátok?

1913. Lizy44 (válaszként erre: 1912. - Pipironka)
dec. 29. 22:01
Szilorítok! Ha van fejlemény írjatok. Én is jelentkezek januárban, ha beszéltünk az orvossal.
1912. Pipironka (válaszként erre: 1911. - Lizy44)
dec. 28. 23:00
Ráállunk mi is, csak jobb lehet akkor :)
1911. Lizy44 (válaszként erre: 1909. - Pipironka)
dec. 26. 15:31
Szia! Igazából saját magam miatt kezdtem el AVIVA-ni és akkor hallottam, hogy erre is jó és ezért kipróbáltuk és úgy tűnik van hatása.
1910. Lizy44 (válaszként erre: 1908. - Rebecca)
dec. 26. 15:29
Szia! Mi a 18 soros gyakorlatot csináljuk és az volt a javaslat, hogy kétszer egy héten, mert ebből is meg árthat a túl sok.
1909. Pipironka (válaszként erre: 1907. - Lizy44)
dec. 23. 17:50
Az Avivának a hatását valahogy érzékelitek a párodnál?.. Én magam régóta ismerem, időről időre csináltam. Tudsz olyat, akiknél ettől lett jobban a férfi, ezért kezdte ő is, vagy doki tanácsolta?.. szerintem mi is ráállunk, egyre többen írjátok. Az én férjem intenzíven edzett - nekiálltam külföldi írásokat keresni róla...hát ez az, amit nem szabad csinálni, intenzíven edzeni..isteni ;) ő milyen rendszerességgel avivázik?
1908. Rebecca (válaszként erre: 1907. - Lizy44)
dec. 22. 09:11

Szia! Köszi a választ! Mi is nyomjuk az Avivát már két hónapja, nálam van is hatása, nála nem lehet tudni, ugye. Mi is januárban megyünk újra orvoshoz. Ő vitamint nem szedhet, letiltotta a doki. D és C vitamint szedetek csak vele a vírushelyzet miatt, remélem ezzel nem ártunk, de muszáj, ne legyen már beteg...

A 18 gyakorlatot csináltátok csak, vagy mást is? Hányszor egy héten?

1907. Lizy44 (válaszként erre: 1898. - Rebecca)
dec. 21. 19:18
Szia! Nekünk az AVIVA és a Folandrol 7 millióról és 2% mozgó smermiumból 26 milliót hozott ki és 4 % mozgó. Korábban nem volt DNS fregmentációs vizsgálatunk, most lett. DNS fregmentáció: 52%. Gondolom, mert orvoshoz csak januárban jutunk el ezzel csak a lombik jöhet szoba.... minden esetre AVIVA marad és egyenlőre a folandrol is, mert többől, talán több jó sejtre van esély.
1906. Pipironka (válaszként erre: 1901. - TAndi86)
dec. 21. 12:26
Nálunk most 3 hónap alatt vitamin és mioinozitolos kúra, aktív mozgás és 0 alhokolmentes élet mellett lett 28%-ról 38%. 3 hónap alatt! Egyszerűen nem értjük mi történik. Voltunk ősszel a cseheknél egy stimulációs cikluson, ott mi ICSI+MACS-ot kértünk (az itteni andrológus dokink javaslatára PICSI nélkül - mert az még jobban károsítja az eleve fragmentált sejteket, hiába a szelekció), amit a Bagócsiék támogattak is. Viszont a PGS-en az összes embriónk elhasalt...És most ezzel az új lelettel le vagyunk állítva mi is. Egyszerűen nem tudjuk mi lehet. Amikor a 28%-os fragmentációt mérték, akkor voltunk túl a karantén utáni kiszabaduláson, fröccsözgettünk, nem figyelt az étrendre és alig mozgott. Azóta állandóan mozog, edz, csak jó dolgokat eszik, egy kortyot nem iszik, a létező összes vitamint eszi/issza amit jónak mondanak. És még jól is érezte magát az elmúlt 3 hónapban. Teljes sokk!! 3 hónap alatt közel 30% -os romlás egy jó életmód mellett, nonszensz :(( Nála a ROS teljesen jó. Januárban folytatják a kivizsgálást, megnézik nála is a PMN elasztáz, IL6 és IL8 értékeket, de egyáltalán nem tudom, hogy mi legyen...a csehek mellett szól az, hogy a PGS legalább azonnal mutatja, hogy mi a helyzet az embriókkal. Itthon 1 teljes évem megint ment volna kukába a visszaültetések ideje miatt...Viszont nagyon úgy tűnik, hogy a férfi oldal kezelését meg itthon tudjuk csak csinálni. Andi, ti a fagyasztás felolvasztást mikor csináljátok majd?...várnotok kell rá?...
1905. Nikkki94 (válaszként erre: 1847. - Pipironka)
dec. 9. 18:19
Szia! Megkérdezhetem, ki volt ez a fiatal orvos? :) nalunk is nagyon rossz a DNS fragmentacio eredmenye. Remenykedem hogy van valami ami segithet...
1904. Rebecca (válaszként erre: 1903. - TAndi86)
nov. 26. 10:58

Nálunk is ez a helyzet, teljesen egészséges minden más szempontból. Nem is értjük...

Nekem konkrétan azt mondta a dokim, hogy ennek nincs jelentősége, szóval azt sem értem igazán, hogy lehetnek az orvosok között is ennyire eltérő vélemények.

Én is utánajárok a fertile chipnek, abban az egyben látom a reményt még.

Mi is már minden mást kipróbáltunk, az én férjem is bármire hajlandó a cél érdekében.

1903. TAndi86 (válaszként erre: 1902. - Rebecca)
nov. 26. 09:53

Nincs rá magyarázat, számomra is érthetetlen ez a szintű romlás, annak ellenére, hogy nem túlsúlyos, egészségesen étkezik, rendszeresen mozog, minden laborértéke, hormonja tökéletes, nem iszik, nem dohányzik, karotipizálás, mikrodeléció is normális volt, a ROS is, már valamennyit a spermiummennyiség is javult, szóval mutogatni kéne, hogy íme, egy egészséges férfi szar örökítőanyaggal.


Egyébként a magas DNS fragmentációra ma Magyarországon, de még megkockáztatom, a világban sincs gyógymód. A férjem szedett vitaminokat, antioxidánsokat, Bémer terápiát használta, kivizsgáltatta magát A-tól Z-ig, góckutatástól elkezdve a prosztatán, hormonokon, IR-en, genetikán keresztül mindent (IS), a gyökérkezelt fogát is inkább kiműttette, nehogy azon múljon. Elindultunk lelki oldali úton is, és látod, mégis ilyen rossz az eredmény. És ami a legviccesebb számomra, az eltérő leletek. Az Istenhegyin volt a vizsgálat, ahol előtte sima spermiogramot is csináltak neki. Azon semmi egyéb nem volt (se baktérium, se fehérvérsejt), mégis a fragmentációs leleten meg ezek jelentős mennyiségben szerepelnek. Szóval hogy is van ez? Nekünk azt mondta Kopa Zsolt, hogy az ICSI se hoz sikert 40 % fölötti fragmentációnál.


Mi most majd a fagyasztás-olvasztással és a fertile chippel próbálkozunk, hátha...

1902. Rebecca (válaszként erre: 1901. - TAndi86)
nov. 25. 22:57

Az hogy lehet? 😯

Mondott valami okosat erre a doki? Mitől tud tovább romlani?


Mi egy gyógyszerre gondolunk, amit a férjem gyerekkorában évekig szedett, hogy talán attól lehet. Más ötletünk egyszerűen nincs.

1901. TAndi86 (válaszként erre: 1900. - Rebecca)
nov. 25. 22:06
Nálunk 44-ről romlott le másfél év alatt 63-ra...
1900. Rebecca (válaszként erre: 1899. - TAndi86)
nov. 25. 21:14

Köszönöm, én is sajnálom, hogy nálatok ez a helyzet! 😔

A tehetetlenség a legrosszabb, hogy egyszerűen semmit nem tehetünk.


33% lett. Még az elfogadható közelében sincs. Nálatok?

1899. TAndi86 (válaszként erre: 1898. - Rebecca)
nov. 25. 20:00
Sajnálom, ugyanebben a cipőben járunk. Milyen magas lett a DNS fragmentációs index?
1898. Rebecca
nov. 25. 19:49

Sziasztok!


Nemrég ért haza a férjem az andrológustól, aki kiértékelte az eredményeket. A DNS rossz, a ROS jó.

Azt mondta, hogy DNS szelekciós eljárással lombikkal lehet esély, természetes úton nem valószínű. Ismét eléggé elkeseredtünk, bár erre most számítottunk. Semmi értelme vitamint szedni, mert azon nem segít, és igazából jelenleg semmi nincs, amivel javítani lehet.


Lizy, nektek a ROS milyen volt, csináltak azt is? Írtad, hogy segített az Aviva, csak kíváncsi vagyok, hogy hasonló-e az esetünk.


Már kiolvastam az internetet, külföldi oldalakon is, de semmi okosat nem találtam, itt megállt a tudomány...

1897. Panna07 (válaszként erre: 1896. - Septuagintah)
nov. 12. 10:41
Szia! Gratulálok, nagyon jó ilyen történeteket olvasni! Egyetértek, hogy egy mérés az nem elegendő, az andrológusunk is mondta. A cigaretta elhagyása is jó volt, biztos segített és a vitaminok is. Boldog babázást kívánok! 😊
nov. 12. 10:31

Sziasztok!

Egy sikersztorit szeretnék megosztani veletek, amelynek nagyon rossz kezdeteit itt a fórum novemberi előzményeiben megtalálhatjátok. A lényeg, hogy OAT szindróma került megállapításra férjemnél -- 7 m/ ml, a minta 7 ml, így az összszám 49 m -- október végén, és vidéki városban élve, ill. az internet és a Ti hozzászólásaitok alapján teljesen le is mondtunk a babáról.

A férjem szedett vitamint -- eleinte összeválogatottat a Fer 14 alapján ginsenggel, stb kiegészítve, majd Fert -- elhagyta a kávét és a cigit, valamint én is elkezdtem a terhesvitamin szedését, és az OAT megállapítása után 3 hónappal teherbe estem, most pedig itt szendereg mellettem a kisfiunk.


Az észrevételek: a férjem letette a cigarettát (helyesebben áttért az elektromosra, nagyon kicsi nikotinnal) a vitaminok miatt hízott majd 10 kilót, valamint elengedtük, letörve-depisen, de elengedtük a görcsös próbálkozást. Talán ez segített.

A másik, ami talán egzaktabb észrevétel: telítettek a kórházak, főleg vidéken leterheltek az andrológusok (és egyébként is urológiai rendelésbe illesztik a vizsgálatot) és jellemzően (nálunk is) egy eredmény alapján végleges diagnózist állítanak fel. Egy vizsgálat volt, ahol is nem került be a minta egy órán belül a laborba, és megállapították, hogy nem lehet baba. Ami viszont olyan letargiát váltott ki, hogy nem tudom nincs-e ez is hatással a spermaszámra.


Összefoglalva: sikersztori, csupán csak vitaminokkal és lelki megnyugvással, egy lehetséges fals, téves, eredmény után. Igazából csak biztatni, reményt adni szeretnék, mert látom, hogy sokaknál értetlenség és hitetlenség fogadja az eredményt, mert egyébként hormonok és minden más rendben van. Úgy gondolom, hogy nem szabad feladni, és nem mindig kell a csodás egészségügyi rendszereink eredményeiben feltétlenül hinni.

Mindenkire megértéssel gondolunk és szurkolunk.

1895. Rebecca (válaszként erre: 1894. - TAndi86)
nov. 6. 11:01

A hormonok elvileg rendben vannak, azt már nézték, de inzulinra is megyünk, igen. Mindent megnézetünk most, hogy mire a következő lombikra megyünk, kezelve legyen minden.

Ha megtudunk valamit a DNS-ről jövő héten (vagy utána, nem tudom, mennyi idő lesz az eredmény), és valami okosat mond a doki, írok!

1894. TAndi86 (válaszként erre: 1893. - Rebecca)
nov. 6. 10:40
Így van, és nézessetek 3 pontos terheléses inzulin- és cukorértékeket, és a többi hormont is (FSH, LH, tesztoszteron, prolaktin) azok is nagyban befolyásolhatják.
1893. Rebecca (válaszként erre: 1892. - TAndi86)
nov. 6. 10:36

Én most még a pajzsmirigyet fogom megnézetni nála, mert azt sem nézik meg soha a férfiaknál, és az utolsó laborjánál 0,5 körüli volt a THS, ez igencsak az alsó határon van, lehet, hogy azzal is kezdeni kellene valamit.

Abból kiindulva, hogy a nőknél is hiába van értékhatáron belül a TSH, meg kell nézni a többi hormont, lehet, hogy a férfiaknál sem kellene elmenni egy alacsony érték mellett.

1892. TAndi86 (válaszként erre: 1891. - Rebecca)
nov. 6. 09:57

Szerintem sem tesz jót a túl sok vitamin. Az az érdekes nálunk, hogy a sima tenyésztésen az áll, hogy nincs baktérium és fehérvérsejt, majd a fragmentációs leleten meg rajta van, hogy a mintában "számos esemény látható a baktériumoknak és a fehérvérsejteknek megfelelő

mérettartományban". Szóval nem igazán értem...


Ugye lehet gyulladás miatt is magas a fragmentáció, de azt mi megnézettük az IL6-IL8 vizsgálattal és ott sem volt semmi kimutatható.

1891. Rebecca (válaszként erre: 1890. - TAndi86)
nov. 6. 09:44

Igen, de lehet attól még rossz a DNS fragmentáció, hogy a ROS jó. Csak akkor nem nagyon lehet tudni, hogy mi az oka, mert akkor nem az oxidatív stressz.

Én most a vizsgálatig minden férfi vitamint abbahagyattam a férjemmel, csak C-vitamint szed, mert még az is lehet, hogy túl sok mindent próbáltunk, és az sem tesz jót. Neg nyomjuk az Aviva tornát mindketten.

1890. TAndi86 (válaszként erre: 1889. - Rebecca)
nov. 6. 06:04
Köszönöm szépen. De az alacsony tartományban lévő ROS az pont, hogy jó, mert 30% alatt megfelelő.
1889. Rebecca (válaszként erre: 1888. - TAndi86)
nov. 5. 23:12

Szia! Jövő héten megy a férjem a vizsgálatra, akkor lehet, hogy már okosabb leszek.

De olvastam olyat, hogy az alacsony ROS szint pont amiatt van, hogy túl sok az antioxidáns, és amiatt is lehet rossz a DNS fragmentáció.

Nálunk pl a doki leállította a Folandrol szedést, miután 3 hónap után nem javított, azt mondta, antioxidánssal nem érdemes 3 hónapnál hosszabb próbát tenni.

1888. TAndi86
nov. 5. 09:21

Sziasztok! Aki jártas a témában, tudna abban segíteni, hogy hogy lehet az, hogy a DNS fragmentáció 63%, míg a ROS 16%? Úgy tudom, hogy a magas DNS fragmentáció egyik oka az oxidatív stressz, "mely során szabad oxigén gyökök szabadulnak fel és a DNS állományt károsítják."

Előre is köszönöm.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook