Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Férfi meddőség! Segítsetek! fórum

Férfi meddőség! Segítsetek! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1508. RosaGina (válaszként erre: 1506. - __Hope__)
ápr. 17. 13:01

Szia! Köszönöm!

A lombik 40 felett fórumot én is ajánlom, akár csak zugolvasni is, ugyan nem kifejezetten férfi meddőség, hanem inkább általános lombik, de nagyon hasznos, ahogy Andi is írta. Én is onnan tudok egy csomó mindent.


Külföldi lombikokkal és egyéb különleges vizsgálatokkal kapcsolatban pedig a petejestdonoros fórumot ajánlom zugolvasni, az ottani lányok is nagyon kiképezték már magukat szegények.


Illetve annak a klinikának a fórum csapata, ahova mész - praktikus 'hol veszik le a vért', 'hol fizetem a számlát' infók miatt.


Lelkileg nehéz, mindegy hogy melyik félnél van a bibi. Viszont rengeteget tanít, magadról, a férjedről, változol , és erősebb leszel.


A lombikos anyukák teljesen másképp élik meg a várandósságot, és a babázást, a nehéz perceket, mint az akinek könnyen összejött.


Nekem hihetetlen erőt, és önbizalmat ad - így utólag - hogy mi mindenen mentünk keresztül, és nem adtuk fel,és küzdöttünk, mindíg felálltunk a padlóról, mentünk tovább, sok nehéz döntést meghoztunk, és összekapaszkodva harcoltunk a férjemmel az álmainkért!!

Bármi nehezebb helyzet adódott az elmúlt pár hónapban, arra gondoltam hogy ezt ne oldanám meg??? Azok után amit lombikok során küzdöttem?? Hisz ez ahhoz képest semmiség!

1507. TAndi86 (válaszként erre: 1506. - __Hope__)
ápr. 17. 12:35

Szia!


Ugyanígy vagyok mint Te, minden eshetőségre felkészülve, március elején kaptam július 18-ra időpontot a Reprosysba. :)


Megmondom őszintén, engem ez megerősített. Persze egy-egy időszakban lelkileg nehéz, pláne mikor kiderül, hogy nem sikerült. Akkor mindig nagyon kiborulok és megfogadom, hogy soha többet, mert nem akarok ezen keresztül menni még ki tudja hányszor. Aztán lecsillapodok és pár nap után mindig a következő lépésen gondolkodom, orvosok, vizsgálatok után kutatva. Nincs értelme a hosszú önsajnálatnak, mert az idő csak telik.


Csak egy példa a környezettel kapcsolatban:

Nálunk a húgomnak 10 hónapos a kislánya, sokat szoktam rá vigyázni. Mostanában eléggé kikészíti a gyerek, mert nem hajlandó enni, vagy nem tud tőle semmit se csinálni, mert folyton szórakoztatni kell. Mikor ezt a panaszáradatot hallgatom, mindig arra gondolok, bár velem történne mindez, bár ilyen gondjaim lennének, hogy foglalkoznom kell a gyerekkel. Legutóbb azt találta mondani, hogy örüljek, hogy nincs gyerekem, bár nagyon is tudja, hogy micsoda hegyeket mozgatok meg azért, hogy végre édesanya lehessek. Tudom, hogy nem gondolta át ezt a kijelentését, pláne, hogy nekik elsőre összejött amikor kitalálta, hogy babát szeretne, de ez akkor ott nagyon rosszul esett, de egy nap múlva már nem foglalkoztam vele.


Miért Brno? Mert biztosra szeretnék menni. Ott van PGS, ami talán az én kromoszóma rendellenességemre is megoldás lehet. 2 intézet között vacilláltam, mert az orvosom a Reprofitet javasolta. Olvastam pro-kontra érveket, beszéltem több lánnyal itt is, facebookon is, és számomra meggyőzőbb volt a Reprogenesis. Nyilván sok minden egyéb tényezőn is múlik, de nagyon bízom a sikerben, és abban, hogy talán, ha fizetünk, sokkal körültekintőbben járnak el mint eddig...


A Lombik 40 felett-nekünk is sikerülni fog! csoportot ajánlom figyelmedbe, rengeteg hasznos információ van ott a lányoktól.

1506. __Hope__
ápr. 17. 11:41

RosaGina,

nagyon köszönöm a biztató szavakat! :)

És kitartást, ezek szerint már közeledik a finish! :)


Próbálok erőt meríteni a sikertörténetekből, és arra koncentrálni, hogy a mi eredményünknél létezik rosszabb is, de a modern orvostudomány már ott is tudott segíteni. Csak olyan nehéz hónapról-hónapra átvészelni a várakozás-remény-pusztulás körforgását, amit a legnagyobb erőfeszítés ellenére is belül folyamatos kudarcként élek meg. Olyan mintha egy mókuskerékbe beszorultunk volna, amiből számunkra nincs kiszállás. Nehéz meghallgatni és kedvesen válaszolni a körülöttem élők gyerekeikre vonatkozó panaszokra: nem alszik, nem tanul, sokba kerül... Mert én pont ezekre a problémákra vágyom... Tudom, hogy nem tapintatlanok akarnak lenni, mert nem is ismerik az én problémámat, nem reklámoztam, csak nagyon szűk körben meséltem róla. Nehéz otthon is erősnek látszani, mintha nem fájna belül állandóan, de nem szeretném ha az én drágám még rosszabbul érezné magát emiatt...


Időközben végigolvastam itt az összes hozzászólást időrendben.

Andi,

a te történetedet is megismertem így nagy vonalakban, olvastam, hogy több sikertelen lombikon is túl vagytok. Te hogy viseled ezt lelkileg? Annyira drukkolok, hogy Brnoban tudjanak segíteni! Megkérdezhetem, hogy mi volt az oka, hogy nem a Reprosysban vágtok bele? Netes fórumok alapján mi oda, illetve a Gynefertbe (Vass doktor saját cége, a Reprosys "társklinikája") akartunk menni, de március elején július közepére (!) kaptunk időpontot 1. konzultációra... Így jutottunk a Dévai Intézetbe, ahol egy héten belül fogadtak, ráadásul nagyon közel van hozzánk, gondoltuk az alapvizsgálatokat ott is el tudjuk végeztetni, s ha kiderül valami komplikáltabb probléma, akkor legalább már megvan az időpontunk a másik központba... Persze reménykedem, hogy erre nem lesz szükség, és lemondhatom majd az időpontot, de mellette igyekszem minden eshetőségre felkészülni, a sok várakozás így is épp eléggé idegőrlő...


Egyébként tudtok esetleg más fórumot is ajánlani, ahol további információk, sikertörténetek is fellelhetők férfi gondok témakörben?

1505. TAndi86 (válaszként erre: 1504. - RosaGina)
ápr. 16. 22:29
Basszus, tuti. Mi anno az embriogluet is kértük, a doki magánrendelésén beszéltük meg a biológussal, fel is írták a kartonomra, mégis kimaradt.... Csak nem értem, nekik nem az lenne a cél, hogy minél sikeresebbek legyenek? 🤔
1504. RosaGina (válaszként erre: 1503. - TAndi86)
ápr. 16. 21:01

Igen, ugyan az.


Editék csinálták régen, de nem nagyon volt elérhető klinikákon.


Nem tudtam, hogy kaaliban is van már, tavaly még nem volt.


Macera a biologusnak, azért nem hirdetik, gondolom....

1503. TAndi86 (válaszként erre: 1502. - RosaGina)
ápr. 16. 20:08
Kriszti, nem tudom, hogy a 2 ugyanaz-e (6000-szeres nagyítás és IMSI), azt tudom, hogy a BMC-ben van IMSI, bár nekünk egyszer nem ajánlották fel, pedig azon a plusz 50 ezer Ft-on már semmi nem múlt volna...
1502. RosaGina (válaszként erre: 1500. - TAndi86)
ápr. 16. 19:36

Andi a Kaáliban mióta van IMSI? Használják is?


Én úgy tudom IMSI a rossz morfológiánál lehet extra segítség.

1501. RosaGina (válaszként erre: 1499. - __Hope__)
ápr. 16. 19:33

Szia!

Nálunk OAT a diagnózis. Nagyon kevés a spermium, azok is alig mozognak és az alakjuk is rossz. Dns fragmentáltság is pocsék, hormonszint is.


Szabó Ferencnél kezdtünk, utána mentünk Erdei Edithez.


4 ICSIs lombikunk volt a Kaáliban. Utána kimentünk Csehországba, egy ottani klinikára, mert náluk elérhető olyan spermium szelekciós technika (MACS), hogy kiszűrik az ép DNS-ű spermiumokat, és ezekkel csinálják meg az ICSI-t, illetve az 5 napos embriók teljes genetikai állományát is be tudják vizsgálni (PGS).


31 hetes vagyok a kisfiammal.


A te férjed eredményénél a miénk SOKKAL rosszabb volt... és látod így is sikerült. Nem könnyen, de sikerült. Nem szabad elkeseredni, és nem szabad feladni, menni kell, nyomulni előre:-)


Kitartás!

1500. TAndi86 (válaszként erre: 1499. - __Hope__)
ápr. 16. 14:00

Szia!


Én a teljes kilátástalanságomban találtam erre a fórumra, innen, pontosabban a Lombik 40 felett-nekünk is sikerülni fog!-ban talán pont RosaGina említette ezt a vizsgálatot (DNS fragmentáció). Előtte egy andrológus vagy a meddőségi központ sem ajánlotta. Mi arra jutottunk a férjemmel, hogy jelenleg Magyarországon 1 intézet van, ahol erre megoldás lehet (Reprosys) vagy külföld. Mi most Brno felé vettük az irányt, mert nekem van egy kisebb kromoszóma rendellenességem, ami kiszűrésére PGS kell, de persze ez Magyarországon nem elérhető.


Mivel ezek valóban speciális és drága vizsgálatok, ezért kell 1 hónapnál nem régebbi speriogram, lehetőleg olyan, ahol látszik a fehérvérsejtek száma is. Ha a mintában magas a fehérvérsejt szám, akkor kell elmenni bakterológiai tenyésztésre is, hogy kiderüljön mi miatt lehet. Ha volt a férjednek nagylaborja, ott a CRP érték is mutathat eltérést, ha magas, akkor gyulladás van a szervezetében.


Nem törvényszerű, hogy nálatok is rossz lesz a tördezettség. Nálunk egyértelműen ez volt az oka a rossz spermaképnek, így az ICSI-s lombik sem segített sajnos. Úgy tudom, a Kaáliban és már a BMC-ben is van egy 6000-szeres nagyító (IMSI eljárás), amivel még jobban ki tudják válogatni a jó spermiumokat.


Ami a legújabb javaslat, szintén itt hallottam a lányoktól, hogy a DNS fragmentációs vizsgálat előtt, max. 1 napos önmegtartóztatás legyen, mert az is számít, valakinél gyorsan öregednek a sejtek.


Igazad van, érdemes esetleg a vitaminkúra után megnézetni ezeket.

1499. __Hope__
ápr. 16. 13:36

Sziasztok!


Először is RosaGina, szívből gratulálok! :) Hanyadik hétnél jársz? 5. lombik, akkor ha jól sejtem nem volt rövid a kálváriátok... Melyik intézetben voltatok? Nálatok mi volt a nem megfelelő érték?


Andi, ti hogy jutottatok el a DNS fragmentáció vizsgálatig? Gondolom nem az első vizsgálatok között végeztettétek el, volt más érték, ami indokolta, hogy tovább keressétek a hiba forrását? Nálatok lenne a lombiknak olyan formája, ami a valószínűség-számítás elve szerint eredményhez vezetne?


A férjem Dr. Szabó Ferencnél volt, alapvetően nem volt róla túl rossz véleménnyel, de az mindig rossz benyomást kelt, amikor szidja az előző vizsgálatot végző szakembert (miért nem küldték először bakterológiai vizsgálatra, és csak azután hozzá), illetve nagyon gyorsan "letudta", nem mondott semmit arról, hogy mi van akkor, ha a vitaminok nem segítenek. De ha jól értem, akkor a téma egyik ismert szakembere. De mindenképp elraktározom a kapott információkat! :D Illetve hamarosan mehetünk vissza a meddőségi központba az első eredményhalmazzal, ott is kérek majd véleményt az értékeinkre, bár az eddig olvasottak szerint van sejtésem, hogy mi lesz a javaslata egy meddőségi központnak...


Viszont látom, hogy ti már a téma szakértői vagytok, így kérdésem, hogy a DNS fragmentáció és ROS vizsgálatra a spermavizsgálat után 1 hónapon belül kell menni? Valamiért mindenhol így vannak megadva az árak, innen a feltételezés... Illetve ezek eredménye mennyi idő? Tekintettel arra, hogy 2 hónap múlva kell kontrollra mennünk, és ezek nem olcsó vizsgálatok, gondoltam majd az újabb SPG eredmény után nézethetnénk meg, esélyt adva azoknak a vitaminoknak is...


Ha bármelyik kérdésem túl indiszkrét volt, akkor csak hagyjátok figyelmen kívül, természetesen nem szeretnék vájkálni az életetekben, csak érdekel a történetetek! :)

1498. RosaGina (válaszként erre: 1497. - RosaGina)
ápr. 15. 12:58
Ja most látom hogy írtál Andi:-)
1497. RosaGina (válaszként erre: 1495. - __Hope__)
ápr. 15. 12:56

Szia!

A DNS fragmentáció azért fontos, mert ha 45% felett van, akkor pl. lombikra is felesleges menni....


Nehéz ezeken az értékeken javítani, bár próbálkozni lehet.

Gondolom a férjed nem jár szaunába, nem fürdik forró vízben, laza alsógatyát és nadrágot hord, nem forralja magát a napon 40 fokban nyáron,nem dolgozik vegyszerekkel, a laptopot nem az ölében, telefont nem a zsebében tartja, és nem bicajozik napi 100 kilcsiket...


Minél több vizsgálati eredményetek van, annál nagyobb az esélye, hogy vagy kiderül, hogy lehet javítani rajta, vagy mi az a technika amivel nő a lombik esélye.


A kerek sejt az nem morfológia.


Andrológusok: egy pár orvos van, akit javasolni szoktak, Szabó Ferenc, Kopa Zsolt, Erdei Edit, Papp György - de megosztó kinek ki jön be végül, és ki tud segíteni.


Mi Edittel pl nagyon elégedettek voltunk - és mostanában sok jó tapasztalatot hallottam Papp Györgyről is.Nálunk is férfi gond van (OAT), és a megoldás nem lett meg - viszont az 5. lombik sikerült.


Andi, ha kihagytam valakit,vagy valamit akkor segíts:-D

1496. TAndi86 (válaszként erre: 1495. - __Hope__)
ápr. 15. 12:44

Szia Hope!


Mi 4 andrológust is felkerestünk, a szakma legjobbjait. Én róluk tudok tapasztalatot írni.


dr. Szabó Ferenc - Humancell: Nem igazán akarja a probléma gyökerét kutatni, könnyebb megoldás volt donorspermát javasolnia. Ajánlotta még a Reprosys Klinikát, ahol van egy microfluid eljárás, amivel ki tudják válogatni a legjobb spermiumokat, mindezt horror áron. Ja, és vegyen a férjem a patikában Saballot, hátha az majd segít...


dr. Erdei Edit - Szent Gellért Magánklinika: Ő kért még plusz vizsgálatokat, amiből le lehetett konzekvenciát szűrni. Cataflamot szedetett a férjemmel a gyulladás csökkentésére. Ajánlotta a Bémer terápiát, amit a férjem használt is 3 hónapig, mennyiség javult tőle, minőség sajnos nem. Ő még javasolt vitaminokat, azt is szedi a férjem.


dr. Kopa Zsolt - Belvárosi Orvosi Centrum: Kicsit jobb verziója dr. Szabó Ferencnek, de szintén futószalag. Igazából nincs rá gyógymód, rossz fragementáltság esetén az ICSI-s lombik se segít. Keressük meg a gyulladás okát, ha nem hoz eredményt, hívjuk és ír fel antibiotikumot. Férjem elment fül-orr-gégészetre, bár mandulája gyerkekora óta nincs. A fogorvos elküldte panorámaröntgenre, ott feltételeztek egy gyökérkezelt fogat, ami esetleg ok lehet. Kioperáltatta, sajnos semmi javulás a töredezettségben. :( Hívtuk Kopa rendelését, hiába hivatkoztunk a januári konzultáción elhangzottakra, nem írt fel semmit.


dr. Papp György - Budai Irgalmasrendi Kórház: Újabb spermatogramot kért, mert ő nem csak mikroszkóppal, hanem számítógéppel is megnézi a mintát. Biopsziát javasolt.


Sajnos nem tudok neked okosat mondani, a férfi meddőség jelenleg homály az orovstudományban, pláne, ha bonyolultabb esetről van szó. (Élő példa a mi rossz DNS fragmentációnk.)


Mindenki csak azt tudja mondani, amit RosaGina is leírt; szedjen vitaminokat, lombikra jó lesz és nincs mit tenni. Én már ott tartok, hogy mondtam a férjemnek, hagyja abba a vitaminokat, mert lehet egy idő után az is többet árt mint használ...Reméljük, nálatok csak kisebb gond lesz, amit könnyű orvosolni!

1495. __Hope__
ápr. 15. 12:13

Kedves Andi és RosaGina!


Először is köszönöm a válaszokat, jó tanácsokat, jó mást is hallani azon túl, hogy "ne stresszeljetek a témám, és akkor tuti egyből össze fog jönni a gyerkőc". :D

Kérdésem, hogy ha a DNS fragmentáció és/vagy ROS vizsgálat valamelyike nem megfelelő eredményt mutat, akkor azzal mit lehet kezdeni? Utánaolvastam, de alapvetően csak életmódváltási javaslatot és vitaminokat találtam, illetve hogy magasabb töredezettség esetén milyen mesterséges megtermékenyítési módszer javasolt... Vagy ez a két vizsgálat inkább abban segít, hogy milyen irányba menjünk tovább?

Gyulladásról nem tudok a szervezetében, esetleg kisebb sportsérülések, húzódás ha jól tudom okozhat gyulladást, ilyesmi lehetett.

Az agglutináció résznél az alábbi információ szerepel a vizsgálati lapon:

Agglutináció típus, mérték: -% Ref.: <=1

Nem tudom, hogy ez azt jelenti, hogy nem nézték, vagy hogy nincs?

Kerek sejtek - ilyet nem találok a dokumentumban, amennyiben ez a morfológiára vonatkozik, ott szerepel még olyan, hogy feji defektus 30%, farki defektus 5%, nyaki defektus 30%.

Sajnos kicsi valószínűségét látom, hogy a vitaminok segítenek, tekintve, hogy eddig is szedett multivitamint, illetve egészségesen étkezett, de addig is amíg a probléma forrását keressük, úgy hisszük, egy próbát azért megér. :)

Esetleg tudtok ajánlani Budapesten jó andrológust?

Illetve ha jól sejtem, nálatok is férfi oldalon van valami eltérés, azért vagytok a topikban, nálatok kiderült már, mi lehet a megoldás?

1494. PöttyösPanka (válaszként erre: 1487. - Tiszavirag23)
ápr. 12. 19:29

Szia!

Két éve nálunk is azoospermiát diagnosztizált az andrológus. Férjem nem vállalta a biopsziát. A donor mellett döntöttünk, és nem bántam meg. Egyrészről rengeteg időt, pénzt, energiát, vizsgálatot és beavatkozást spóroltunk meg. Az elhatározás utáni második ciklusban már ott volt a pozitív teszt a kezemben. Másrészről semmiért nem adnám, hogy itt szuszog mellettem a már fél éves kislányunk. Nincs a homlokára írva, hogy biológiailag csak félig a miénk, és akkor sem érzem ezt, mikor együtt játszanak és kacagnak az apjával, vagy épp az apja halálra aggódja magát, mert kicsit megfázott a lányunk. Mit számít a biológia? Nem attól lesz egy család család. Csakis a szeretet számít, és azt kívánom, hogy ti is mielőbb átéljétek azt a szeretetet és boldogságot, amiben nekünk most részünk van!

1493. RosaGina (válaszként erre: 1491. - __Hope__)
ápr. 12. 12:59

Szia Hope!

Tényleg hallgass Andira, mindkettő vizsgálati nagyon fontos!!


Az eredmény valóban nem tökéletes, de azért nem is katasztrófa:-) Az elfolyósodás hiánya furi, nincs valamilyen gyulladás a szervezetében? Agglutinációt és kerek sejteket nem néztek a mintában?Egyéb gyulladásra utaló értékeket esetleg nem néztek?Amikor andrológustól azt hallod, hogy


1) Szedjen vitamint

2) Lombikra elég lesz

3) Nincs mit tenni


Akkor részedről egy válasz lehet csak erre, mégpedig a "Köszönjükszépenaviszontlátásra" így egy levegővel. És keresni kell egy másikat, aki foglalkozik veled.


Bármilyen szakorvoshoz elmész a problémáddal - tüdőgondozó, ortopédia, stb nem azt fogja mondani egy ORVOS, hogy szedjen vitamint!!


A vitamin segítHET, ha pl. valamilyen vitamin hiány (pl cink) áll a rossz spermakép hátterében, vagy túl magas a spermiumok szabad oxigéngyök tartalma.

Amennyiben nincs vitamin hiány, akkor semmi változás nem lesz a spermaképben, ha pedig az oxigéngyök tartalom normális, akkor a vitamin hatására romlani fog a spermakép. ( a spermaképződéshez ugyanis kell valamennyi szabad gyök, és ha ezt a vitaminokkal antioxidánsokkal túlságosan lecsökkented, akkor nem lesz elég szabad gyök a megfelelő spermium képződéshez)

Ilyenkor jönnek ide a nők szidni a vitamint, hogy csökken tőle a spermaszám,és nem elég hogy drága, de kaki a termék, pedig csak annyi a baj, hogy el sem lett volna szabad kezdeni szedni ....


Csak magadra számíthatsz, a női meddőségnél sokkal keményebb dió a férfi gond, és sokkal jobban neked kell kijárnod MINDENT - ahogy Andi is írta. Sajnos.Lelkileg: Kezdeményezz sok szexet, és dícsérd! Ez talán helyrebillenti a megingott férfias önbizalmát.

1492. TAndi86 (válaszként erre: 1491. - __Hope__)
ápr. 12. 11:29

Szia Hope!


Sajnos csak a spermatogram nem ad teljes képet. Érdemes megcsináltatni első körben a DNS fragmentáció és ROS vizsgálatot, ezekből már több minden kiderül. Nem olcsó egyik vizsgálat sem, de inkább az elején fizesd ki, mint feleslegesen menj egymás után lombikra.


Az én férjem is teljesen egészséges, úgy is élünk, mégis sajnos nagyon rosszak az eredményei.


És igen, bízz abban, hogy a tudomány hozzásegít a kis csodához, de arra készülj fel, ahogy tapasztaltad is, MINDENNEK magadnak kell majd utánajárni, orvos nem igazán lesz segítségedre a probléma megoldásában!


Sok sikert Nektek!

1491. __Hope__
ápr. 12. 11:12

Sziasztok!


Mi is hasonló problémával küzdünk, mint itt a topikban nagyjából mindenki. :(

Több mint egy éve nem jön a baba, ezért először én kezdtem el kivizsgálásokra járni, ahol egy enyhe prolaktin-emelkedést állapítottak meg. Endokrinológus magas makroprolaktinra gyanakodott (a laborjuk sajnos nem tudta megnézni), mert nem stresszes a munkám, se az életem, szép magas a progeszteron szintem, de én azért beszedtem a Bromocriptint, de eredménytelenül. Így elmentünk egy meddőségi központba, s belevágtunk a végeláthatatlan kivizsgálások sorozatába. Nálam eddig minden rendben, azonban sajnos a spermavizsgálat eredménye nem lett tökéletes. :(

Elfolyósodási idő: <60 perc ref.: 30-60 perc

Térfogat: 5,4 ml ref.: >= 2,0 ml

pH: 7,7 ref.: 7,2-8,0

Koncentráció: 48 M/ml ref.: >=20,0 M/ml

Össz-szám: 259,2 M ref.: >=40,0 M

Gyors progresszív mot. A: 5% ref.: A+B>=25% (nálunk 15%)

Lassú progresszív mot. B: 10%

Non-progresszív mot. C: 30%

Immobilis: 55%

Normál alak: 35% ref.: >=35%

Vélemény: asztenozoospermia, rossz elfolyósodás, andrológia javasolt

Az én egyetlenem el is ment andrológushoz, nincs se visszér, se sérv, így mindösszesen annyi javaslatot kapott, hogy bakterológiai vizsgálatra még menjen el, ha negatív, szedjen vitamint, és 3 hónap múlva újra nézesse meg a kis fickókat, vissza csak akkor menjen, ha pozitív. És ennyi. Alig 10 perces andrológiai magánrendelési vizsgálat csilliárdokért, és úgy érzem, nem sokat kaptunk érte...


Ezért fordulok hozzátok, hátha az eddig szerzett tapasztalataitok segíthetnek nekünk! Szerintetek érdemes még bármilyen vizsgálatot megcsináltatni, hogy megtaláljuk a kiváltó okot? Pl. hormonvizsgálat, inzulinrezisztencia, bármilyen egyéb speciális teszt? Kedves férjem amúgy nagyon egészségesen él, tekintve hogy mindketten hízása hajlamos genetikával rendelkezünk, így magunkra főzünk, egészséges ételeket eszünk, sok-sok zöldséggel, lassú felszívódású szénhidrátokkal, jófajta fehérje, szinte semmi cukor vagy fehérliszt, najó, nagyritán egy kis junk food, de mellette jó sok edzés, jóga, túrázás. Alkatilag kis pocija van, erős izomzatú, kopaszodás nincs (36 éves). Az eredmények kapcsán összeállítottam neki egy masszív vitamincsomagot (megnéztem az ilyenkor javasolt drága "egyben-vitaminokat", ezeket szedi most külön-külön), de kissé el vagyok keseredve, mi van, ha nem használnak? Még annyit sem mondtak, hogy ilyen eredményekkel jók vagyunk-e mesterséges beavatkozásokra (inszemre vagy lombikra), bár azért ahogy olvasom a tudomány ma már gyakorlatilag csodákra képes ezen a területen. :)

Minden javaslatot, ötletet szívesen veszek, még azt is, hogy egy ilyen helyzetet hogyan lehet lelkileg jól "átvészelni"! :D

1490. TAndi86 (válaszként erre: 1489. - 2015fun)
ápr. 11. 10:02

Szia Mesi!


Azt nem tudom, hogy a Honvédban is ő van-e, mi a Budai Irgalmasrendi Kórházban voltunk nála, a "sima" rendelési idejében, így csak 10 ezer Ft volt a konzultáció.

1489. 2015fun (válaszként erre: 1482. - TAndi86)
ápr. 11. 09:45

Szia ANdi!

Ő a honvéd kórházos dr Papp György? Hol van a rendelése?

1488. Vera_84 (válaszként erre: 1487. - Tiszavirag23)
márc. 6. 10:38

Sajnálom hogy nem sikerült :( szakembert sajnos nem tudok ajálani.


A donor kèrdès nálunk is szóba került már, hogy mi lesz ha nem találnak spermiumot, de egyikünk sem tud a donorral megbarátkozni így mi biztos nem fogjuk vállalni.


Nem lehet sajnos megmondani hogy ilyen esetben mi a jó döntès. Talán üljetek le ès beszèljètek át, hogy a jövőben hogyan tudnatok ezzel megbírkózni. Mennyire fogja feszèjezni párodat vagy tèged akár már a terhessèg alatt. Mi van ha a párod mègsem tud azzal együtt èlni hogy nem biológiai apa? Vagy te meg tudsz-e vele bírkózni.


Ne haragudj hogy ilyen nyíltan kimondom, de sajnos muszály. :( ha 99,9% ra el tudjátok fogadni hogy csak egyikőtök dns-et örökli a kicsi akkor szerintem vágjatok bele, ha egy kicsit is kètsèges akkor szerintem nem szabad. Mert az tönkre is teheti a kapcsolatot.

Bocsi hogy hosszú.

Esetleg mèg egy biopsziát nem vállalna be a párod? Ki csinálta a biopsziát?

márc. 5. 22:05

Sziasztok,

Ma voltam leszíváson. Ezzel egyidőben a férjemen a 2. Herebiopsziáját csinálták (azoosperm.diagn). Nagy reményeink voltak,mert első lombikon fagyasztott hereszövet segítségével 3 megtermékenyitett petesejtet is visszakaptam tavaly nyáron, csak nem tapadtak meg, minta meg elfogyott..

Ma..összehangolva, frissen csináltuk,javitva az esélyeket.. de, mire eljöttem volna a kórházból,indulva a férjemhez..hívott a biológus, hogy a friss szövetmintában semmi használhatót nem találtak. Nem volt mit tenni, lefagyasztották a petesejteket, későbbre...

Csak nekem fogalmam sincs hogy tovább, teljesen összeomoltam. Donort mondják.. de nem tudom elfogadni.. férjem kezdetektől nyitott erre.. tudtok ajánlani esetleg pszichológust, egyéb szakembert? Ki hogy vélekedik a donorról, hogy barátkozott meg vele?

1486. Susiné35 (válaszként erre: 1484. - Vera_84)
márc. 3. 11:50

Jajj!!!

Köszönöm az engedélyt a naplódhoz.

El fogom olvasni, amikor lesz alkalmam.

Szép napot!

1485. Susiné35 (válaszként erre: 1484. - Vera_84)
márc. 3. 11:42

Szia!

Köszönöm az információkat. Oda fogunk fegyelni ezekre a dolgokra ha oda kerülünk az orvoshoz.

1484. Vera_84 (válaszként erre: 1481. - Susiné35)
márc. 2. 11:28

Szia.

Mi hasonlókèppen indultunk. Nalam hormonzavar volt így azt hittük nálam van a gond. Aztán kiderült hogy azoospermiás pár vagyunk.


Amit javasolni tudok, hogy ha az urológus nem egyben andrológus is akkor mindenkèppen keressetek fel ott egy andrológust is. Ezt azèrt mondom mert ahány orvoshoz mentek mindegyik mintát fog kèrni, hogy ő talál e valamit...

Amit megnèzetnèk mindenkèpp egy általános nagyrutin vv, hogy megnèzzètek vitamin szinten hogy áll a szervezete. Valamint amit èrdemes megnèzetni a tesztoszteron, szabad tesztoszteron, FSH, LH, ösztraidol, prolactin, TSH hotmonokat. Mert az is okozhat ilyet.

Ha a vitamin alacsony akkor mindenkèpp èrdemes szedni. Főkènz cink, folsav katnitin, c vitamin stb. De a vitaminkúra tènyleg akkor hatásos ha az okozza a gondot.


Valamint èrdemes megnèzetni genetikailag van e gond. Az XY kromószómat ès az Y kromoszómák mikrodelècióját. Ha ott nincs gond akkor kizáható a nulla esèly a sikeres spemanyerèsre. Ez sajnos fizetős. Mi a synlabban csináltattuk olyan 30 ès 40 ezer forint.


Valamint kell UH hogy kizarják nincs e nagy baj odalent. Ha kiderül hogy elzáródás akkor indultok a legnagyobb esèllyel. Viszont arra kèszüljetek hogy nagyvalószínűsèggel biopszia lesz.

Ha tènyleg oda kerültök akkor mindenkèpp vagy Dr. Kopa Zsolt vagy pedig Dr. Riesz Pètert keressètel fel. Tudom pesten vannak viszont ők tènyleg nagy szaktekintèlyek ès tudják mit mièrt csinálnak. Nem csak vaktában lövöldöznek.


Ill. mindenkèppen keressetek fel egy lombim központot ha eddig nem tettètek mert sok vizsgálat van ami idő.


Ha kèrdèsed van keress bizalommal vagy gyere a naplómba ott nagyon sokminden van erről. Az gyorsabb mint az azoospermias klubb.

Kitarást ès fel a fejjel nincs veszve semmi.:)

1483. Susiné35 (válaszként erre: 1482. - TAndi86)
márc. 1. 14:40

Szia TAndi86!


Mi nagyon az elején vagyunk még. Urológushoz 12.ére kaptunk időpontot. Szóval még egyenlőre nem tudjuk mi okozza ezt a férjemnél. Köszönöm az orvos tippet, de nekünk ő messze van. Mi Kaposváron kezdtünk bele a vizsgálatokba... Ha itt nem jutunk semmire, akkor majd elgondolkozunk hogyan tovább. Addig marad az őrjítő várakozás...

1482. TAndi86 (válaszként erre: 1481. - Susiné35)
márc. 1. 11:30

Szia Éva!


Javaslom az azoospermia zárt csoportot a figyelmedbe, nagyon sok hasznos információt, segítséget lehet találni. Mi a Witch által ajánlott Papp Györgyöt felkerestük, nagyon pozitív élmény volt annyi andrológus után... Szerintem egy próbát megér.

1481. Susiné35
márc. 1. 11:18

Szép napot mindenkinek!Bemutatkoznék; Éva vagyok 35 éves.

A férjemmel azóta próbálkozunk mióta megismertük egymást, közel 4 éve. Nálam vannak gondok, 10 éve Pcot dignosztizáltak és cisztát is. Akkoriban nem jártam utána a dolgoknak, elég pocsék időszakom volt. A lényeg, hogy a férjemmel elhatároztuk, hogy utána jàrunk a kudarcok hátterének. Bejelentkeztünk egy meddő pároknak segítő központba. Egy vérvételen túl vagyok (2-5. cn), ma volt rákszűrés meg uh., vissza van még a 21. cn-os vérvétel meg egy cukorterheléses vizsgálat és lapar+histero vár még rám. A férjemnek is kellett mintát leadnia.

Nos. Az eddigi vizsgálataim eredménye alapján minden rendben van; a hormonjaim jók, az uh se mutatott cisztát. Aztán jött a hidegzuhany....

A férjem mintájában egyetlen darab spermát sem talátak. :shock: Azt hittük rosszul hallunk. A legrosszabb rémálmainkban sem gondoltuk volna, hogy ez lesz. Abban voltunk, hogy engem helyre hoznak és már jöhet is a várvavárt babóka. Hát, de nem így lesz. Sajnos...

Szeretnénk tanácsokat kérni, siker történeteket hallani a témaval kapcsolatban.

Bizakodóak vagyunk,de mégis, ha az ember nem találkozik ilyen párokkal és nem beszéli ki az érzéseit, aggodalmait, akkor könyen megesik, hogy elveszti a reményt és feladja....

Mi nem szeretnénk ezek közés tartozni, ezért is írok ide.

1480. TAndi86 (válaszként erre: 1479. - Witch959)
febr. 22. 11:44
Kedves Witch, nagyon szépen köszönöm a tippet és a kedves szavakat.
1479. witch959 (válaszként erre: 1478. - TAndi86)
febr. 21. 21:02

Szia!


Én azt javaslom, hogy keressétek fel prof. dr Papp Györgyöt! Ő a hazai andrológiai félisten. A férjemnek több különböző doki sem vette észre, hogy mi a baj (hirtelen szinte lenullázódott az eredménye), mindenki csak azt mondta, hogy nem baj, lombikra elég lesz. De aggódtunk, hogy van valami komolyabb (férjem apukájának pár évvel korábban prosztata rákja volt). Volt is egy stimu, ami katasztrófa volt, totális sikertelenség.

Szóval végül elmentünk prof. dr. Papp Györgyhöz, aki kapásból rájött, hogy herevisszértágulata van a férjemnek, ami ráadásul már olyan állapotban volt, hogy babaprojekttől függetlenül is mindenképp műteni kellett, nehogy komolyabb baj legyen!! Ő javasolta, hogy a másik heréből biopsziával mintát vesz, amit azonnal a Kaáliba szállítanak és ott fogják fagyasztani, ha van benne megfelelő spermium. Azért javasolta a biopsziát, mert a herevisszér olyan stádiumban volt már, hogy szerinte nem biztos, hogy a műtét után javulni fognak még az eredmények.

Végül a 3 hónapos kontrollnál már javulás volt (még nem volt tökéletes, de javult) és a következő lombikból lett 2 szép 5napos blaszto, ami visszakerült a pocakomba és akik már majdnem 20 hónapos ikerlányok jelenleg. :)

Nálunk nem volt DNS fragmentációs vizsgálat, így a ti helyzetetekről nem tudok nyilatkozni, de szerintem ő még egy próbát megérne nektek is!

Ha beírod a Google -be a nevét, akkor ki fogja dobni a weboldalát! :)

De ami a legfontosabb! Ne adjátok fel semmiképp! :)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook